Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Σύγκρουση τριών οχημάτων στην Εθνική Οδό

Καραμπόλα σημειώθηκε στις 23:10 μεταξύ τριών αυτοκινήτων στην Εθνική Οδό, στο ύψος της γέφυρας Βρυούλων, ανάμεσα στην Αχαρνών και στη Renault στο ρεύμα προς Πειραιά. Το ατύχημα σημειώθηκε όταν ο οδηγός του πρώτου οχήματος έχασε τον έλεγχο και έπεσε επάνω στη διαχωριστική μπάρα.
Από τη σύγκρουση τραυματίστηκε ελαφρά μόνο ο οδηγός του πρώτου οχήματος. Η Αστυνομία έφθασε άμεσα στο σημείο και έχει προχωρήσει σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με αποτέλεσμα να υπάρχει συμφόρηση αυτή τη στιγμή στο ρεύμα προς Πειραιά.
Η Τροχαία διενεργεί προανάκριση για τα αίτια του ατυχήματος.
zougla

Εξαφανίστηκαν 150.000 λογαριασμοί Gmail!


Ένα πρόβλημα της υπηρεσίας διέγραψε κατά λάθος 150000 λογαριασμούς χρηστών στο gmail.
Πριν λίγες ώρες περίπου 150.000 λογαριασμοί χρηστών στο Gmail εξαφανίστηκαν και οι κάτοχοί τους δεν έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στα email τους καθώς και στα άλλα στοιχεία τους.
Σύμφωνα με τη Google, το πρόβλημα αυτό εντοπίζεται σε ένα πολύ μικρό ποσοστό (0,08%) του συνόλου των κατόχων Gmail λογαριασμού και γίνονται προσπάθειες από τους ειδικούς της εταιρίας να διορθώσουν το πρόβλημα και να αποκαταστήσουν την πλήρη πρόσβασή των χρηστών στην υπηρεσία, χωρίς όμως να υπόσχονται απόλυτη επιτυχία σε αυτό.
Τέλος η Google ενημερώνει τους χρήστες μέσα από εδώ για την πρόοδο των εργασιών της.
NewsIt.gr

Η μόρφωση επιδρά στην αρτηριακή πίεση


Νέα Υόρκη — Η μεγαλύτερη διάρκεια της μόρφωσης του ατόμου παρέχει προστασία από την υπέρταση, σύμφωνα με νέα αμερικανική έρευνα, η οποία επιβεβαιώνει προηγούμενες μελέτες, που είχαν συνδέσει το υψηλότερο μορφωτικό επίπεδο με χαμηλότερο κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου.
Μάλιστα δείχνει ότι μεγαλύτερη είναι η ωφέλεια για τις γυναίκες σε σχέση με τους άνδρες.
Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Μπράουν, με επικεφαλής τον βοηθό καθηγητή Έρικ Λουκς, στη μελέτη που δημοσίευσαν στο επιστημονικό έντυπο BMC Public Health, μελέτησαν δεδομένα 30 ετών για περίπου 3.900 άτομα, χωρισμένα σε τρεις κατηγορίες ανάλογα με τα χρόνια εκπαίδευσής τους (κάτω των 12, 13-16 και άνω των 17 ετών).

«Παιχνίδια πολέμου» στη νότια Μεσόγειο


Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξετάζουν όλες τις δυνατές επιλογές για την Λιβύη, όμως δεν έχουν ληφθεί ακόμη αποφάσεις, μολονότι η Ουάσινγκτον εντείνει τις πιέσεις προς τον Καντάφι να παραιτηθεί, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο.
Ο υπουργός Άμυνας Ρόμπερτ Γκέιτς δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι το Πεντάγωνο μετακινεί δύο αμφίβια αποβατικά σκάφη και εκατοντάδες πεζοναύτες στη Μεσόγειο, προκειμένου να βοηθήσουν στην εκκένωση των προσφύγων και στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, εφ' όσον χρειαστεί. Ο ναύαρχος Μάικ Μάλεν, επικεφαλής του μικτού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ, είπε ότι η κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα εξετάζει όλες τις δυνατές επιλογές της, αλλά προς το παρόν δεν έχει λάβει αποφάσεις.

Δύο νεκροί αστυνομικοί στου Ρέντη


Δύο αστυνομικοί νεκροί και άλλοι δύο τραυματίες είναι ο απολογισμός από συμπλοκή μεταξύ αστυνομικών και επιβαινόντων σε ΙΧ αυτοκίνητο στην περιοχή του Ρέντη.
Οι αστυνομικοί, μέλη της ομάδας ΔΙΑΣ, καταδίωκαν το τζιπ, όταν οι επιβαίνοντες σε αυτό άνοιξαν πυρ με υποπολυβόλα καλάσνικοφ εναντίον τους.
Οι αστυνομικοί μεταφέρθηκαν στο Γενικό Κρατικό Νικαίας. Ο ένας σκοτώθηκε επί τόπου, ενώ ο δεύτερος άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο, έπειτα από μεγάλες προσπάθειες για ανάνηψη. Ο τρίτος είναι σοβαρά, αλλά εκτός κινδύνου, και ο τέταρτος τραυματίστηκε ελαφρά στο πόδι.
Βολές από τους πυροβολισμούς των δραστών δέχθηκαν κι άλλοι τέσσερις αστυνομικοί, δύο στα κράνη και δύο στα αλεξίσφαιρα γιλέκα τους, χωρίς να υποστούν τραυματισμούς.

Ληστεία στην Αμάρυνθο

Ληστεία με το καλημέρα σας είχαμε στις 8 και μισή το πρωί στην Αμάρυνθο. Τρεις δράστες έβαλαν στο μάτι δύο ταχυδρόμους που μετέφεραν χρήματα με το αυτοκίνητο της εταιρείας από το υποκατάστημα Αγροτικής Τράπεζας Αμαρύνθου προς το τοπικό κατάστημα Ταχ. Ταμιευτηρίου.

Οι δράστες βρίσκοντας την κατάλληλη ευκαιρία, τους ακινητοποίησαν. Μάλιστα ο ένας από αυτούς, κρατούσε πιστόλι και τους είπε να του δώσουν όλα τα λεφτά. Οι υπάλληλοι δεν πρόβαλαν αντίσταση τους έδωσαν τα χρήματα. Οι δράστες ανέβηκαν αμέσως πάνω στην μία μηχανή και εξαφανίστηκαν. Αυτή την στιγμή στην περιοχή βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και κάνουν έρευνες για τον εντοπισμό των ληστών που φορούσαν κουκούλες.

evianews

Για πρώτη φορά το καρναβάλι διοργανώνεται από συνεργασία συλλόγων

Για πρώτη φορά φέτος το καρναβάλι που θα διεξαχθεί στην πόλη των Ψαχνών, δεν θα είναι υπό την αιγίδα του Δήμου Μεσσαπίων, αφού δεν έχει να πληρώσει τα έξοδα τέλεσής του, αλλά θα διεξαχθεί σε συνεργασία των συλλόγων Πάλης-Ρυθμικής, του συλλόγου νέων και του 1ου Συστήματος Προσκόπων. Αυτό είναι μια απόδειξη των δυνατοτήτων των οποίων έχει η κοινωνία των πολιτών ακόμη και σε θέματα εκδηλώσεων, όταν η επίσημη πολιτεία αδυνατεί να αναλάβει πρωτοβουλία. Δείγμα που θα γίνει ακόμη πιο έντονο στις εποχές που έρχονται. Για αυτό όλοι μας θα πρέπει να γίνουμε περισσότερο ενεργοί σε θέματα α οποία απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες, αναλαμβάνοντας οι ίδιοι δράση δίχως να περιμένουμε από επίσημους φορείς τα πάντα.

Σαν σήμερα 1/3

Σαν σήμερα 1/3

1692: Αρχίζουν στη Μασαχουσέτη οι «δίκες των μαγισσών» σαν αποτέλεσμα του «κυνηγιού των μαγισσών», όπου τέσσερις γυναίκες δικάζονται, επειδή κατηγορούνται για μαγεία.

1983: Η Swatch κυκλοφορεί την πρώτη της συλλογή ρολογιών.


Γεννήσεις

1810: Frederic Chopin, Γαλλοϊάπωνας συνθέτης και πιανίστας.



1842: Νικόλαος Γύζης, σημαντικός ζωγράφος.

1896: Δημήτρης Μητρόπουλος, διευθυντής ορχήστρας και μαέστρος.


Θάνατοι

2003: Μίμης Κουγιουμτζής, σκηνοθέτης και ηθοποιός.

zougla