Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Δύσκολη νίκη για την πρωτοπόρο Καστέλλα

kastella_neaΗ ομάδα της Καστέλλας, συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα στον 1ο όμιλο της Α2 κατηγορίας, μετά και την δύσκολη όμως νίκη της με 1-0 επί του μαχητικού Αστέρα Βατώντα στο
Ενωσιακό γήπεδο. Στον ίδιο όμιλο, ο Πισσώνας κέρδισε με 4-1 την Μακρυκάπα, ενώ η Σκεπαστή πήρε τη νίκη εκτός έδρας από την Άτταλη με 1-0.
Στον 2ο όμιλο ανεβλήθει η συνάντηση που ήταν να γίνει στις 13.00 στο γήπεδο Αλεξάνδρου μεταξύ Αλατσάτων και Σκύρου, αφού οι φιλοξενούμενοι, λόγω ανέμων στο Αιγαίο, δεν κατάφεραν να ταξιδέψουν προς την Εύβοια. Στους άλλους αγώνες, ο Ελλήσποντος στη Ν. Λάμψακο κέρδισε 2-0 την Παναγίτσα, ενώ ο Μιαούλης Φύλλων μέσα στον Αγ. Νικόλαο πήρε τη νίκη 2-1 από την ΑΕ Ληλαντίου.
eviagate

Σαν σήμερα 27/2

Σαν σήμερα 27/2

380: Ο αυτοκράτορας του Βυζαντίου Μέγας Θεοδόσιος αναγνωρίζει τον χριστιανισμό ως επίσημη θρησκεία του κράτους.

1869: Εγκαινιάζεται ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος Αθηνών - Πειραιώς. Πρώτοι επιβάτες η βασίλισσα Όλγα και ο τότε πρωθυπουργός Αλέξανδρος Ζαΐμης.

1959: Θεμελιώνεται στην Αθήνα το ξενοδοχείο “Hilton”.


Γεννήσεις

274: Μέγας Κωνσταντίνος, πρώην αυτοκράτορας του Βυζαντίου.

1950: Franco Moschino, Ιταλός μόδιστρος.


Θάνατοι



1943: Κωστής Παλαμάς, σημαντικός ποιητής.
zougla

Η καρδιά μας θα… αυτοεπισκευάζεται

Τα θηλαστικά διαθέτουν δυνατότητα ανάπλασης καρδιακού μυός. Αμερικανοί ειδικοί μάς δίνουν ελπίδες ότι θα μπορούμε κάποια στιγμή στο μέλλον να… γιατρεύουμε μόνοι μας τιςτραυματισμένες καρδιές μας.

Συγκεκριμένα, με την έρευνά τους διαπίστωσαν ότι μια ικανότητα που...

νομίζαμε ότι την είχαν μόνο τα αμφίβια (την αναγέννηση του καρδιακού μυός), τη διαθέτουν τελικά και τα θηλαστικά, στα οποία ως γνωστόν ανήκει και ο άνθρωπος. Πιο ειδικά, απέδειξαν ότι και τα ποντίκια μπορούν να αυτοϊαθούν και να αναπλάσουν σχεδόν πλήρως τον καρδιακό τους μυ.

Από μέρα σε μέρα ο διαγωνισμός για την μεταφορά των τοξικών αποβλήτων από τη Μεσσαπία




Σύμφωνα με τις πληροφορίες, που έχουμε στη διάθεσή μας, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθεί ο διαγωνισμός για την απομάκρυνση των τοξικών αποβλήτων από την περιοχή της Μεσσαπίας αλλά και από την περιοχή του Μαρτίνου. Ήδη έχει υπογραφή απόφαση, στην οποία προσδιορίζονται με σαφήνεια οι περιοχές που θα γίνουν οι παρεμβάσεις και επίσης έχει υπογραφή απόφαση, με την οποία επιτρέπεται να γίνουν οι παρεμβάσεις αυτές. Έτσι τις επόμενες ημέρες περιμένουμε να ανακοινωθεί ο διαγωνισμός της μεταφοράς των τοξικών αποβλήτων και να αρχίσει να δρομολογείται η απομάκρυνσή τους.
Κάτι τέτοιο είναι πολύ σημαντικό για την περιοχή της Μεσσαπίας αφού τα τοξικά απόβλητα δημιουργούν μεγάλα προβλήματα στους κατοίκους της περιοχής.
messapia-news

Νίκη του Ηρακλή επί της Κορίνθου




Με νίκη 1-0 επί του Ηρακλή Ψαχνών, έληξε ο αγώνας του Ηρακλή με την Κόρινθο, που διεξήχθη σήμερα Κυριακή 27 Φεβρουαρίου και ώρα 15:00 στο Δημοτικό Στάδιο Ψαχνών. Σ' ένα κατάμεστο γήπεδο, ο αρχηγός του Ηρακλή Ψαχνών ,Μάριος Σέγγοσ, μετά από δύο συνεχόμενες ήττες από τη Ρόδο και τη Σαλαμίνα, μας χάρησε το σωτήριο γκολ, όπου έτσι απέχουμε από τους πρωτοπώρους Κόρινθο και Πλατανιά μόλις δύο βαθμούς.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:


Ασπρόπυργος – Ρόδος 0-1 (31’ Μανίκας)
Ηρακλής Ψαχνών – ΠΑΣ Κόρινθος 1-0 (55’ Σέγκος)
Πλατανιάς – Βύζας Μεγάρων 1-1 (22’ Μιρτσέτα – 79’ πέν. Στρατάκης)
Αίας Σαλαμίνας – Παναχαϊκή 1-3 (66’ Καραχάλιος – 14’, 38’ Ακπαρίδης, 63’ Δαμιανίδης)
Παναιγιάλειος – ΠΑΟ Ρουφ 1-0 (9’ Σιώκος)
Απόλλων Σμύρνης – Χανιά 2-0 (11’, 54’ Βέρμπης)
Η βαθμολογία
1. ΠΑΣ Κόρινθος 40
2. Πλατανιάς 40
3. Ρόδος 39
4. Ηρακλής Ψαχνών 38
5. Παναχαϊκή 37
6. Απόλλων Αθηνών 36
7. Βύζας 35
8. Παναιγιάλειος 35
9. Αίας Σαλαμίνας 28
10. ΠΑΟ Ρουφ 27
11. Ασπρόπυργος 26
12. Χανιά 25
13. Πανηλειακός 24
14. Ολυμπιακός Χερσοννήσου 24
15. Αγία Παρασκευή 16
16. Κεραυνός Κερατέας 6

To flamingo που γλυκαίνει το 2ο Σαλόνι Γάμου και βάπτισης!




Το 2ό Σαλόνι Γάμου Βάπτισης και Ομορφιάς που διεξάγεται από τις 25 έως 28 Φεβρουαρίου 2011 στο Κλειστό Γυμναστήριο ΔΑΚ-δίπλα στο κολυμβητήριο αποτελεί και φέτος το κορυφαίο γεγονός και θα συνδυαστεί με επιδείξεις μόδας, κληρώσεις δώρων και εντυπωσιακά events. To Flamingo σας περιμένει όλους εκεί με γλυκά κεράσματα από το συντριβάνι σοκολάτας όπως θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί.



evianews

«Καλή» χοληστερόλη = Μακροζωία;




Οι άνδρες που γιορτάζουν τα 85α γενέθλιά τους έχουν συνήθως υψηλά επίπεδα «καλής» χοληστερόλης στα 65 χρόνια τους, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, που διαπίστωσε ότι όσοι είχαν τη μεγαλύτερη «καλή» χοληστερόλη (HDL) ήταν κατά 28% λιγότερο πιθανό να πεθάνουν πριν από τα 85, σε σχέση με όσους είχαν τη μικρότερη «καλή» χοληστερόλη.

Η αυξημένη «κακή» χοληστερόλη (LDL) και η χαμηλή «καλή» χοληστερόλη -κάτω από 40 mg/dL (χιλιοστόγραμμα ανά δεκάλιτρο)- αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακών προβλημάτων, όπως το έμφραγμα και το εγκεφαλικό.

Πέθανε μπροστά στα μάτια τους!




Δεν πίστευαν στα μάτια τους, πελάτες καφενείου στην Αμαλιάδα, όταν είδαν έναν 27χρονο να νιώθει αδιαθεσία και ξαφνικά να πέφτει μπροστά στα μάτια τους αναίσθητος. Άμεσα ειδοποιήθηκε το ασθενοφόρο ενώ παράλληλα έγινε προσπάθεια να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, χωρίς όμως ο άτυχος άνδρας να ανταποκρίνεται.

Λίγη ώρα αργότερα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αμαλιάδας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, με την πρώτη εκτίμηση των γιατρών να αποδίδουν τον θανάτο του σε παθολογικά αίτια.
zougla.gr

Στην Αθήνα σήμερα οι σοροί των Ελλήνων από την Τουρκία




Στις 08:00 σήμερα το πρωί με πτήση των Τουρκικών Αερογραμμών διακομίζονται από την Κωνσταντινούπολη στην Αθήνα οι σοροί των Ελλήνων που έχασαν τη ζωή τους στο τροχαίο που συνέβη το πρωί της Παρασκευής στα Μάλγαρα της Ρεδαιστού.

Χθες το πρωί οι σωροί μεταφέρθηκαν στην Κωνσταντινούπολη όπου έγιναν οι σχετικές ιατροδικαστικές διατυπώσεις. Έτσι, μετά τις προσπάθειες της προξενικής αρχής και τη συνεργασία των τουρκικών εισαγγελικών και τελωνειακών αρχών ολοκληρώθηκε η ιατροδικαστική και αστυνομική διαδικασία.

Οι συγγενείς των νεκρών και των τραυματιών βρίσκονται στην Τουρκία. Σημειώνεται ότι τα έξοδα σχετικά με τις διαδικασίες μεταφοράς στην Κωνσταντινούπολη και την Αθήνα, προσφέρθηκε να τα καλύψει η τουρκική εταιρεία στην οποία ανήκει το λεωφορείο.
www.zougla.gr 

Προχώρησαν σε εξέγερση υπάλληλοι πετρελαϊκής εταιρείας στη Λιβύη




Υπάλληλοι στη λιβυκή πετρελαϊκή εταιρεία Arabian Gulf Oil Co (Agoco) προσχώρησαν στην εξέγερση εναντίον του ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι και συνεχίζουν τη λειτουργία της, αφότου ξεκίνησε η αναταραχή, ανέφερε η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Quryna».

Επικαλούμενη δήλωση την οποία έλαβε από υπαλλήλους της εταιρείας, όπως είπε, η Quryna ανέφερε πως «η εταιρεία λειτουργεί σε όλα τα πεδία και τις παραγωγικές εγκαταστάσεις και έχει καταφέρει από την αρχή της εξέγερσης να συνεχίσει τις επιχειρήσεις στις πετρελαιοφόρες περιοχές της και στο λιμάνι Αλ-Χουράικα».

Σεισμός 5,2R στην Ιαπωνία




Σεισμική δόνηση 5,2 βαθμών έπληξε τη νήσο Χόνσου της Ιαπωνίας το Σάββατο, ανακοίνωσε το γεωλογικό ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS), πάντως δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή σοβαρές υλικές ζημιές μέχρι στιγμής.

Ο σεισμός, ο οποίος είχε επίκεντρο περιοχή 80 χλμ. νοτιοανατολικά της πόλης Καναζάουα, σημειώθηκε στις 05:38 τοπική ώρα την Κυριακή (22:38 το Σάββατο ώρα Ελλάδας• 20:38 το Σάββατο GMT) σε εστιακό βάθος 3 χλμ., σύμφωνα με το USGS.

Η Ιαπωνία είναι μια από τις πιο σεισμογενείς χώρες στον κόσμο. Σεισμικές δονήσεις καταγράφονται στην επικράτειά της ανά 5 λεπτά. Βρίσκεται στο λεγόμενο «δαχτυλίδι της φωτιάς», όπου συναντώνται τεκτονικές πλάκες και ηφαίστεια. Στη χώρα σημειώνεται κάθε χρόνο το 20% των σεισμών μεγέθους 6 βαθμών και πάνω.
http://www.zougla.gr/

Σαν σήμερα

 
1943 Πεθαίνει στην Αθήνα ο ποιητής Κωστής Παλαμάς. Η πάνδημος κηδεία του θα μετατραπεί σε σιωπηρή αντικατοχική διαδήλωση. (Πολιτισμός)
 
 
1959 Αρχίζουν οι εργασίες ανέγερσης του ξενοδοχείου Χίλτον. (Ιστορία)

 
 
1974 Θάνατος του λογοτέχνη Κοσμά Πολίτη. (Πολιτισμός)

 
 
1982 Ο πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου επισκέπτεται την Κύπρο. (Πολιτική)

 
 
1952 Πεθαίνει ο στρατηγός Θεόδωρος Πάγκαλος. (Πολιτική)

Αλεπού παγιδεύτηκε στον 72ο όροφο ενός ουρανοξύστη!


Mια αλεπουδίτσα κατάφερε να φτάσει μέχρι τον 72ο όροφο ενός ουρανοξύστη στο κέντρο του Λονδίνου όπου και πέρασε δύο ολόκληρες εβδομάδες μόνη και έρημη μέχρι να την ανακαλύψουν εξαντλημένη, πεινασμένη και εξαιρετικά φοβισμένη.
Η αλεπού, οι διασώστες που την κατέβασαν από τα ύψη την ονόμασαν Ρομέο, μπήκε σε έναν υπό κατασκευή ουρανοξύστη, ανέβηκε τις σκάλες και αφού εξερεύνησε όλο το χώρο, τελικώς βρέθηκε σε ένα σημείο 288 μέτρα πάνω από τη γη, όπου και παγιδεύτηκε μη βρίσκοντας διέξοδο για να κατέβει.
Ο Ρομέο κατάφερε να επιβιώσει τρώγοντας τα υπολείμματα φαγητών των εργαζομένων για την αποπεράτωση του κτιρίου, που όταν τελειώσει θα είναι το υψηλότερο κτίριο στην Ευρώπη.

Παγωτό από μητρικό γάλα!


Ένα μαγαζί του Λονδίνου που πουλά παγωτά δημιούργησε παγωτό από μητρικό γάλα, το οποίο, όπως λέει, οι πελάτες θα πρέπει να θεωρήσουν οργανικό.
Στο παγωτό αυτό έδωσαν την ονομασία Baby Gaga και είναι ήδη διαθέσιμο στο κατάστημα Icecreamists στο Κόβεντ Γκάρντεν του Λονδίνου.
Ο ιδρυτής του Icecreamists Ματ Ο'Κόνορ δήλωσε αισιόδοξος για το εγχείρημα αυτό, να μετατρέψει το «θαύμα της μητρότητας» σε παγωτό, το οποίο πωλείται 16 ευρώ η κάθε μπάλα.

Τα κινητά επηρεάζουν το μεταβολισμό του εγκεφάλου(;)


Ουάσινγκτον — Aλλη μία έρευνα προστίθεται σε αυτές, που προσπάθησαν να διαπιστώσουν τις επιπτώσεις της χρήσης των κινητών τηλεφώνων στον ανθρώπινο οργανισμό και ειδικότερα στον εγκέφαλο.
Το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ δημοσίευσε μία μελέτη σύμφωνα με την οποία η χρήση των κινητών τηλεφώνων μεταβάλλει την εγκεφαλική δραστηριότητα, ως προς τον μεταβολισμό των κυττάρων.
Οι ερευνητές τοποθέτησαν στο ένα αφτί δεκάδων ατόμων ένα κινητό τηλέφωνο, που ήταν σε λειτουργία και στο άλλο αφτί ένα κινητό τηλέφωνο, που ήταν εκτός λειτουργίας. Στόχος του πειράματος ήταν να μελετήσουν το πώς αντιδρά ο εγκέφαλος στα ηλεκτρομαγνητικά πεδία, που δημιουργούνται από την ασύρματη τεχνολογία των κινητών τηλεφώνων.

Επαναπατρίστηκαν οι οκτώ εγκλωβισμένοι


Αίσιο τέλος στην περιπέτεια των οκτώ Ελλήνων που βρίσκονταν εγκλωβισμένοι σε εργοτάξιο στη λιβυκή έρημο. Οι έντονες προσπάθειες του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών για τον επαναπατρισμό τους απέδωσαν καρπούς, καθώς επέστρεψαν το βράδυ του Σαββάτου στην Ελλάδα.
Οι οκτώ είχαν παραμείνει στο εργοτάξιο Τζιάλο, το οποίο βρίσκεται βαθιά μέσα στην έρημο Φαλέχ της Λιβύης, μακριά από οποιαδήποτε μεγάλη πόλη, επομένως δεν υπήρχε δυνατότητα μεταφοράς τους προς κάποιο λιμάνι, προκειμένου να επαναπατριστούν διά θαλάσσης.