Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

«Νόβα Ζόρα» η εφημερίδα στην Ελλάδα των Σκοπιανών

Κυκλοφόρησε το πρώτο φύλλο της σκοπιανής εφημερίδας στην Ελλάδα με τον βουλγάρικο τίτλο

«Нова Зора»- ‘Νέα Αυγή’ με κείμενα στην σλαβομακεδονική γλώσσα.

Εκδότης είναι ο Δημήτρης Ιωάννου.

« Το μήνυμα είναι σαφές, τα χρόνια του φόβου παρήλθαν. Η χώρα μας δεν μπορεί πια να κρυφτεί πίσω από το δάκτυλό της. Μπορούμε να συμφωνήσουμε και να προσαρμοστούμε με ό, τι συμβαίνει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες» γράφει η συντακτική επιτροπή της εφημερίδας.

ΑΥΤΟΦΩΡΟ ΚΑΙ ΠΟΙΝΗ 4 ΜΗΝΩΝ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΠΟΘΕΣΗ ΜΠΑΖΩΝ

Κατά τη διάρκεια περιπολίας της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Εχεδώρου εντοπίστηκε οδηγός φορτηγού να πετάει παρανόμως μπάζα στα όρια του Δήμου Εχεδώρου με το Δήμο Καλλιθέας. Η δημοτική αστυνομία κάλεσε αμέσως την ΕΛ.ΑΣ. Ο οδηγός συνελήφθει και οδηγήθηκε στο αυτόφωρο όπου και του επιβλήθηκε ποινή 4 μηνών φυλάκιση.

«Όπως έχω δηλώσει και παλιότερα δεν θα ανεχθούμε από κανέναν ασυνείδητο να ρυπαίνει το περιβάλλον με οποιοδήποτε τρόπο. Ο Δήμος Εχεδώρου δεν αποτελεί χώρο απόθεσης μπάζων. Οι περιπολίες της Δημοτικής Αστυνομίας θα είναι συνεχείς και θα ενταθούν το επόμενο διάστημα ενώ τα πρόστιμα θα είναι τσουχτερά. Αποδεικνύεται καθημερινά ότι στο Δήμο Εχεδώρου η Δημοτική Αστυνομία πράττει άριστα τον πραγματικό της ρόλο και αγωνίζεται παράλληλα με τη δημοτική αρχή για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών μας. Κανένας από τους πολίτες μας δεν θα δεχθεί να μετατραπεί ο Δήμος μας σε έναν απέραντο σκουπιδότοπο…» δήλωσε ο Δήμαρχος Εχεδώρου Σπύρος Σταματάκης.

Κέλλυ Μιμηκοπούλου, Ν. Πλαστήρα 13, 57400 Σίνδος,  τηλ. 2310 796570, 2310 797411, 6944354982

halkida.tv Φωτια στο Λοφο του Μπαταργια

54χρονος έχει φάει 1500 λάμπες

Ο Wang Xianjun από την Κίνα, έχει μία διατροφική συνήθεια αλλιώτικη από τις άλλες. Τρώει λάμπες! Ακριβώς όπως το ακούτε.
Προφανώς δεν ζει μόνο με την κατανάλωση λαμπών, αλλά η λάμπα αποτελεί μέρος της διατροφής του!! Υποστηρίζει ότι έχει καταπιεί τα τελευταία 42 χρόνια 1500 λάμπες και μάλιστα τις βρίσκει «τραγανές και νόστιμες».
Ο 54χρονος σήμερα άντρας (στη φωτογραφία), από την επαρχία Sichuan της Κίνας, ισχυρίζεται ότι αυτή η περίεργη διατροφική συνήθεια ξεκίνησε σε ηλικία 12 ετών.
Όλα ξεκίνησαν όταν ο μικρός Wang, κατάπιε κατά λάθος ένα ψαροκόκαλο. «Έτρωγα ψάρι και από απροσεξία κατάπια ένα χοντρό κομμάτι ψαροκόκαλο. Όμως δεν έπαθα τίποτα. Ούτε καν το κατάλαβα» είπε. «Από περιέργεια, είπα να «γευτώ» κομμάτια από σπασμένα γυαλιά κρυφά από τους γονείς μου για να δω αν θα πάθω τίποτα. Δεν έπαθα απολύτως τίποτα και αυτομάτως κατάλαβα ότι δεν είναι επικίνδυνο».
Έτσι άρχισε να τρώει λάμπες σε ηλικία 12 ετών και αυτή ήταν η αρχή μίας συνήθειας που καλά κρατεί μέχρι σήμερα. Κάνοντας γρήγορους υπολογισμούς κατέληξε στο συμπέρασμα ότι μέχρι σήμερα θα έχει φάει 1500 λάμπες.
Το εβδομαδιαίο του διατροφικό πρόγραμμα περιλαμβάνει αναμφισβήτητα μία λάμπα την οποία συνήθως «καταναλώνει» μετά το μεσημεριανό, κάτι δηλαδή σαν επιδόρπιο. Εννοείται ότι ο συγκεκριμένος κύριος ΔΕΝ είναι παραδειγμα προς μίμηση!

Ιερός Αγών

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ ΨΑΧΝΩΝ

Αύριο ο Σύλλογος Πάλης-Ρυθμικής Δήμου Μεσσαπίων διοργανώνει καθαρισμό του Εθνικού Σταδίου Ψαχνών στις 19:00 μ.μ. Βέβαια όποιος πολίτης επιθυμεί να συμμετάσχει στον καθαρισμό μπορεί να παρευρίσκεται στο χώρο του Σταδίου την προαναφερθείσα ώρα.

ΘΕΕ ΜΟΥ ΩΣ ΠΟΤΕ;

Ως πότε θα πληρώνει ο αθώος λαός τις ανεγκεφαλιές κάποιων κουκουλοφόρων, που στο νου τους έχουν μόνο τους φόνους και το χύσιμο αθώου αίματος; Ως πότε διερωτόμαι. Τι ευχαριστήθηκαν βάζοντας φωτιά στην τράπεζα και χάνοντας τη ζωή τους τρία νέα άτομα τα οποία απλά ήταν εργαζόμενοι εκεί; Μήπως όποιος βγάζει το ψωμί του για αυτούς τους ανεγκέφαλους είαι ένοχος; Μήπως ευθύνονται οι εργαζόμενοι για αυτή την κατάσταση της χώρας;
Δεν μπορώ να δινοηθώ πως σκέφτονται αυτοί οι άνθρωποι. Δεν μπορώ να συλλάβω τον νοητικό τους κόσμο. Μάλλον αυτοί είναι ανθρωπόμορφα τέρατα και τίποτα άλλο. Και θα πρέπει να συλληφθούν άμεσα διότι είναι επικίνδυνοι. Αυτοί θα δημιουργήσουν περισσότερα προβλήματα στη χώρα μας αυτή τη στιγμή που πρέπει να ενωθούμε όλοι μας σαν μια γροθιά για να επιλυθεί το μέγα πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΑΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Ν.Δ. ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΚΩΣΤΑ

Η Βασιλική Ευαγγελοκώστα διαμένει στα Ψαχνά Ευβοίας. Είναι τελειόφοιτη Μηχανολογίας, γνωρίζει δύο ξένες γλώσσες, αγγλικά-γερμανικά και χειρίζεται άπταιστα Η/Υ.
Από το 2002, όταν ακόμη ήταν ακόμη 15 χρονών, έγινε μέλος της ΟΝΝΕΔ και από το 2004 έγινε μέλος της ΔΑΠ των ΤΕΙ Χαλκίδας. Το 2006 έγινε αντιπρόεδρος της τοπικής οργάνωσης Ν.Δ. Μεσσαπίων. Συνάμα τα τελευταία δύο χρόνια είναι πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου νέων του Δήμου Μεσσαπίων. Τώρα διεκδικεί την προεδρία του τοπικού συμβουλίου Ν.Δ.
Πως αποφασίσατε κ. Ευαγγελοκώστα να βάλλετε υποψηφιότητα στις εκλογές της τοπικής οργάνωσης της Ν.Δ;

Έχω ενεργό ρόλο στα πράγματα από πολύ μικρή και είναι κάτι που ήθελα πάντα. Επιπρόσθετα αν δεν αποφασίσουν οι νέοι να οικοδομήσουν το μέλλον παράλληλα με τη χρήσιμη σοφία και γνώση των παλαιότερων, κανένας τόπος δεν έχει μέλλον. Ο νέος πρέπει να ξεπερνάει τα δικά του στεγανά και να δημιουργεί πρόσφορους ορίζοντες όχι μόνο για τη δική του γενιά αλλά και για τις επόμενες.

Έχετε δημιουργήσει το συνδυασμό σας;

Σίγουρα. Αποτελείται από άτομα που έχουν όραμα για τον τόπο μας, στόχο, και θέλουν να προσφέρουν το καλύτερο. Ο συνδυασμό μας συμπεριλαμβάνει ανθρώπους όλων των επαγγελματικών κλάδων , όλων των ηλικιών και των δύο φίλων.

ΔΕΝΤΡΟΦΥΤΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Σήμερα η Περιβαλλοντική ομάδα του 1ου Γυμνασίου Χαλκίδας και ώρα 11:30 θα πάρει μέρος στην δεντροφύτευση στο Βούρκο που διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Χαλκιδέων.Υπεύθυνες θα είναι οι καθηγήτριες Κόρου Θεοδώρα και Γεωργίου Δέσποινα.