Τρίτη 6 Απριλίου 2010

ΨΕΛΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ

Στέκεται εκεί, στο αριστερό ψαλτήρι της Αγίας Παρασκευής του Πλωμαρίου. Ανάμεσα σε αναμνήσεις που τον βαραίνουν και σε ελπίδες ζωντανές...

Ο Γιάννης Μιχαλέλλης. Ανάμεσα σε τόμους ψαλτικής τέχνης, γραμμένους με τη γραφή Μπράιγ, αυτή την περίεργη γραφή με τις ανάγλυφες τελίτσες που διαβάζει κανείς ακουμπώντας τες με τα ακροδάχτυλά του.

Με πολύ σοβαρό πρόβλημα όρασης από γεννησιμιού του σχεδόν, πριν από 49 χρόνια, «αινεί τον Κύριο με ύμνους που ανακαλύπτει με τα δάχτυλα ενώ όλοι οι άλλοι με τα μάτια», όπως χαρακτηριστικά λέει ο δεξιός ψάλτης της ίδιας εκκλησίας Μανόλης Κουτλής.

ΕΦΥΓΕ Ο JOHN FORSYTHE

Πλήρης ημερών, σε ηλικία 92 ετών «έφυγε» ο ηθοποιός John Forsythe στο σπίτι του στην Santa Ynez της California. O θάνατός του προήλθε από επιπλοκές πνευμονίας, μετά από πολυετή μάχη με τον καρκίνο.
O John Forsythe είχε γίνει πασίγνωστος από το ρόλο του ως Blake Carrington στην τηλεοπτική σειρά «Δυναστεία», ενώ η φωνή του όμως ήταν ήδη γνωστή σε όλο τον κόσμο από πολύ πριν, χάρη στους «Άγγελους του Τσάρλι», αφού ήταν εκείνος που κρυβόταν πίσω από τη φωνή του Charlie Townsend, του εργοδότη των «Αγγέλων», που όμως δεν εμφανιζόταν ποτέ.
Ο ηθοποιός δάνεισε τη φωνή του για το ρόλο του Charlie, που είχε στην τηλεοπτική σειρά, και στις ταινίες «Charlie's Angels» το 2000 και «Charlie's Angels- Full Throttle» το 2003, που ήταν και η τελευταία του δουλειά πριν αποφασίσει να αποσυρθεί.


MIXTAPE.GR

ΤΟ ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΥΠΑΙΤΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΗ ΙΕΡΕΑ

Ο Ταρτσίζιο Βερτόνε, Νο2 του Βατικανού και προσωπικός φίλος του Πάπα, ευθύνεται για τη συγκάλυψη της υπόθεσης του Αμερικανού ιερέα που ασέλγησε σε 200 κωφάλαλα αγόρια σύμφωνα με νέο αποκαλυπτικό δημοσίευμα.
Όπως αναφέρει η εβδομαδιαία γερμανική εφημερίδα Die Zeit, ο Βερτόνε, υπουργός Εξωτερικών του Βατικανού, ήταν εκείνος που εμπόδισε τις προσπάθειες της τελευταίας στιγμής να τιμωρηθεί ο Λόρενς Μέρφι ιερέας που οποίος ευθύνεται για τη σεξουαλική κακοποίηση 200 κωφάλαλων αγοριών σε ίδρυμα του Γουινσκίνσιν στις ΗΠΑ.
Για την ίδια υπόθεση, οι New York Times κατηγορούν τον Ποντίφικα. Στη διάρκεια έκτακτης συνόδου που συνεκλήθη στο Βατικανό το 1998 για την υπόθεση του Μέρφι, ο καρδινάλιος Μπερτόνε ήγειρε πολλά εμπόδια απέναντι στο ενδεχόμενο διεξαγωγής δίκης στους κόλπους της Εκκλησίας. Συγκεκριμένα είχε αναφερθεί στη δυσκολία διεξαγωγής της δίκης σε απόλυτη μυστικότητα καθώς επίσης και στη δυσκολία να υπάρξουν μαρτυρίες και αποδείξεις χωρίς τον κίνδυνο διόγκωσης του σκανδάλου.

ΚΑΚΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΕΞΕΔΙΔΑΝ 21ΧΡΟΝΩΝ ΝΙΓΗΡΙΑΝΗ

ΤΟΝ ΕΦΙΑΛΤΗ έζησε μία γυναίκα 21 χρονών από τη Νιγηρία, αιχμάλωτη για μήνες στα χέρια ζευγαριού συμπατριωτών της που την κακοποιούσαν με συνεχείς ξυλοδαρμούς, της ασκούσαν έντονη ψυχολογική βία και την υποχρέωναν να εκδίδεται.

Η άτυχη γυναίκα προχθές κατάφερε να επικοινωνήσει με την Αμεση Δράση ζητώντας απελπισμένα βοήθεια. Στους αστυνομικούς είπε ότι την κρατούσαν κλειδωμένη σε ένα δωμάτιο και την απειλούσαν. Κατά την έφοδο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο σπίτι που τους υπέδειξε το θύμα, συνέλαβαν το ζευγάρι των Νιγηριανών- ηλικίας 39 και 29 χρονών αντίστοιχα- και απελευθέρωσαν τη γυναίκα, στο πρόσωπο της οποίας τα σημάδια της κακοποίησης ήταν εμφανή.

ΣΤΗΝ ΚΟΡΦΗ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ BOX OFFICE Η ΤΙΤΑΝΟΜΑΧΙΑ

Η «Τιτανομαχία», που βασίζεται στην ελληνική μυθολογία και αποτελεί ριμέικ παλαιότερης ταινίας με τον ίδιο τίτλο, βρίσκεται στην πρώτη θέση του αμερικανικού box office, καθώς το Σαββατοκύριακο οι εισπράξεις της ανήλθαν σε 61,4 εκατ. δολάρια.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν ο Λίαμ Νίσον, ως πανίσχυρος Δίας, ο Ρέιφ Φάινς στο ρόλο του σκοτεινού θέου του κάτω κόσμου Αδη και ο Σαμ Γουόρθινγκτον στο ρόλο του ημίθεου Περσέα.

Η ταινία, που είναι ουσιαστικά ριμέικ της παλαιότερης ταινίας του 1981, προβάλλεται σε τρισδιάστατη έκδοση και αφηγείται την ιστορία του μυθικού ήρωα Περσέα που θέλει να πάρει εκδίκηση από τους θεούς.
Στη δεύτερη θέση του αμερικανικού box office βρίσκεται η κομεντί Why Did I Get Married Too? και ακολουθούν οι ταινίες: How to Train Your Dragon, The Last Song και Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων του Τιμ Μπάρτον.

ΤΑ ΝΕΑ

ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΓΙΑΤΡΟΙ ΣΤΑ ΔΙΧΤΥΑ ΤΟΥ TAXISNET ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Ένα νέο ηλεκτρονικό σύστημα τύπου Τaxis για την Υγεία μελετά η κυβέρνηση προκειμένου να παρακολουθήσει την ανεξέλεγκτη συνταγογράφηση φαρμάκων που οδηγεί σε κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων.

Πρόκειται για μέθοδο ηλεκτρονικής συνταγογράφησης που συνδέει νοσοκομεία, γιατρούς, φαρμακοποιούς και φαρμακοβιομηχανίες, με στόχο αφενός μεν να «σπάσει» το κύκλωμα της αποκομιδής τεράστιων κερδών εις βάρος των ασφαλιστικών ταμείων, αφετέρου δε να αποκτηθεί μια βάση δεδομένων για τους γιατρούς και τους φαρμακοποιούς η οποία θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από άλλους- εκτός από το υπουργείο Υγείας και των ασφαλιστικών ταμείων- φορείς, όπως, π.χ., η Εφορία για τον έλεγχο του εισοδήματος των εμπλεκομένων και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες η κυβέρνηση προσανατολίζεται στη δημιουργία portal στο οποίο θα έχουν πρόσβαση οι γιατροί, οι φαρμακοποιοί, τα ασφαλιστικά ταμεία και οι φαρμακοβιομηχανίες.

ΤΑ ΕΘΙΜΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΞΕΝΗ ΜΑΤΙΑ

Το έθιμο του «ρουκετοπόλεμου» στο Βροντάδο της Χίου τράβηξε το βλέμμα των διεθνών μέσων ενημέρωσης που έκαναν αφιέρωμα στη «μάχη» ανάμεσα στις δύο εκκλησίες του Αγίου Μάρκου και της Παναγιάς Ερυθιανής!

Το έθιμο που έχει τις ρίζες του στην Τουρκοκρατία εντυπωσιάζει Έλληνες και ξένους τουρίστες γεγονός που φαίνεται από τις κρατήσεις στα δωμάτια η οποία έχει ξεπεράσει το 80% ενώ σε άλλα νησιά η κίνηση έχει μειωθεί συγκριτικά με πέρσι. Η Ελλάδα η οποία τις τελευταίες εβδομάδες έχει έρθει στο επίκεντρο της δημοσιότητας λόγω της οικονομικής της κατάστασης κέντρισε φέτος το ενδιαφέρον των διεθνών μέσων ενημέρωσης που έκαναν αφιερώματα για τα έθιμα της χώρας μας όπου παρά την κρίση που περνάει δεν τα ξεχνά.