Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Μια ανατρεπτική Εκδήλωση

Την Κυριακή 25 Απριλίου το Πρώτο Σύστημα Προσκόπων Δήμου Μεσσαπίων διοργάνωσε εκδήλωση βαφής των κάδων απορριμάτων στην περιοχή των Ψαχνών. Οι τρεις ενωμοτίες από τις οποίες αποτελείται το Πρώτο Σύστημα Προσκόπων έβαψε τρεις κάδους, κάθε ενωμοτία και έναν, δίνοντας μια διαφοερτική πινελιά τόσο στους κάδους όσο και στην καθημερινή μας ζωή.

Ο Ρεξ ψάχνει σπίτι


Ο σκυλάκος της φωτογραφίας είναι ο Ρεξ. Βρέθηκε αδέσποτος, αλλά δεμένος με συρματόσχοινο στα παλιά σφαγεία της Ρόδου. Προφανώς κάποιος φιλεύσπλαχνος βρήκε έναν εύκολο τρόπο για να τον ξεφορτωθεί. Οι φιλόζωοι, που τον εντόπισαν σε ηλικία τριών μηνών, του έβαλαν μια αλυσίδα έξι μέτρων για να μην πεταχτεί στον δρόμο και τον πατήσουν τα διερχόμενα οχήματα. Τον τάιζαν καθημερινά, μαζί με τα υπόλοιπα αδέσποτα της περιοχής, και φυσικά τον πήγαιναν βόλτα για να ξεμουδιάσει.

Ο κτηνίατρος που τον εξέτασε τον φρόντισε κατάλληλα, προκειμένου να απαλλαγεί από την γαστρεντερίτιδα που κόλλησε σε εκείνο το ανθυγιεινό περιβάλλον. Πρόσφατα έκανε και το πρώτο του εμβόλιο. Είναι υγιής, χαριτωμένος, ένα σκυλί «διαμάντι» που περιμένει να το υιοθετήσετε. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την Ελένη στο 6944910365 ή με την Ντόρις στο 6972912196.

zougla.gr

ΣΟΚ : Κακοποίηση σκύλου στο Μεξικο

Ένας διαταραγμένος νεαρός άνδρας 17 ετών ανέβασε φωτογραφίες και βίντεο στην σελίδα των δύο φίλων στο κοινωνικό δίκτυο Facebook όπου εμφανίζονται δύο σκυλιά της ράτσας pit bull να βασανίζουν με ιδιαίτερη σκληρότητα ένα αδέσποτο σκυλί μέχρι θανάτου.




Τελικά αυτοί οι τύποι που το έκαναν αυτό τιμωρήθηκαν; Μάλλον όχι. Αίσχος για την πράξη τους και για αυτούς που δεν τους οδήγησαν στην ηλεκτρική καρέκλα. Θα ήθελαν αυτοί να τους κάνουν τα ίδια βασανηστήρια;

Δώρισε το σπίτι της για να δει χαρούμενα παιδιά

Ονειρεύεται να δει το σπίτι της να «πλημμυρίζει από παιδικά γέλια, χαρούμενες φωνές και όμορφα παιχνίδια», γεμάτο με λιλιπούτειους μαθητές του νηπιαγωγείου.

Ο λόγος για την κ. Καλλιόπη Κουλλιά, μία παραδοσιακή 77χρονη νησιώτισσα από την Κάλυμνο, που ασχολείται με τη δημιουργία τοπικών φορεσιών. Μαζί με τον άντρα της, σφουγγαράς στο επάγγελμα, έχουν βαπτίσει συνολικά 25 παιδιά, ενώ καθημερινά αποδεικνύουν έμπρακτα πόσο πολύ αγαπούν τους μικρούς τους φίλους.

Η τελευταία πράξη αγάπης είναι η πρόσφατη απόφαση της κ. Κουλλιά να δωρίσει το σπίτι της στον Δήμο Καλυμνίων, ώστε να κατασκευαστεί εκεί ένα νηπιαγωγείο, που θα στεγάσει τα παιδάκια που ξεκινούν τη ζωή τους ως μαθητές.

Δώρο ζωής από το ‘’Αγγελούδι’’

Δώρο ζωής έλαβαν έξι παιδάκια από το ‘’Αγγελούδι’’ από το Αλιβέρι που έφυγε από τη ζωή, πριν λίγες ημέρες όταν έπεσε από το ποδήλατο και χτύπησε σοβαρά. Ο μικρός Ανέστης Καρυστινός στις 16 Απριλίου χτύπησε με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του, όμως οι γονείς του μέσα στον πόνο τους όταν έμαθαν πως ο γιός τους είναι κλινικά νεκρός, πήραν τη μεγάλη απόφαση να δωρίσουν τα όργανά του σε έξι άλλα παιδάκια που περίμεναν ένα θαύμα για να ζήσουν…
Το μεγαλείο της ψυχής του Νίκου και της Ευσταθίας Καρυστινού από το Αλιβέρι έγινε παράδειγμα για όλους, αφού κατάφεραν μέσα στον απέραντο πόνο τους από το χαμό του Ανέστη, να κάνουν το σωστό και να δώσουν ζωή σε άλλα παιδάκια που οι ελπίδες για ζωή τους τελείωναν.

Eviaroom

Olympic Air: Η Ελλάδα ψηλά αλλά.... με Ιταλικό ελαιόλαδο στο φαγητό.

Επιστολή στον πρόεδρο της Οlympic Air Ανδρέα Βγενόπουλο απέστειλε σήμερα ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας κος Γιώργος Καραμπάτος σχετικά με πληροφορίες που έφτασαν στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας ότι η εταιρία του Olympic Air χρησιμοποιεί στα γεύματα της ελαιόλαδο Ιταλίας!!!

Ο Κος καραμπάτος στην επιστολή του δηλώνει την πλήρη αντίθεση του σε αυτό και προτρέπει τον κο Βγενόπουλο να χρησιμοποιήσει στην Olympic Air γνήσιο Extra παρθένο ελαιόλαδο Μεσσηνίας.

Αναλυτικά η επιστολή του κου Καραμπάτου αναφέρει τα εξής: .........

Γράμμα στην Γερμανίδα Καγκελάριο

Αγαπητή Άνγκελα,
Εγώ ένας απλός ιστολόγος σου γράφω αυτό το γράμμα με αφορμή τα 69 χρόνια που πέρασαν από τότε που οι προπάτορές σου εισήλθαν στην Ελλάδα και την λεηλάτησαν. Αν σε περίπτωση δεν γνωρίζεις τι είχαν προκαλέσει οι ομοεθνοί σου παρακαλώ δες τα παρακάτω βίντεο: