Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Οι Γερμανοί Προκαλούν και πάλι

Το Γερμανικό περιοδικό Focus συνεχίζει να προκαλεί. Στο νέο του τεύχος το γερμανικό περιοδικό παρουσιάζει το Μαντέλη με τη μορφή της Αφροδίτης και χρησιμοποιούν τον τίτλο απατεώνες της Ευρωοικογένειας. Να δουμε ως πότε το περιοδικό αυτό θα συνεχίσει να κατηγορεί.

Αυτό είναι το ταξί του μέλλοντος;

Όλο και περισσότερες πόλεις σε όλο τον πλανήτη υιοθετούν την “πράσινη ανάπτυξη”, θέτοντας σαν πρώτο στόχο την προστασία του περιβάλλοντος σε συνδυασμό με την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη. Το ίδιο κάνει η Νέα Υόρκη, που προκύρηξε διαγωνισμό για την εύρεση “πράσινων” ταξί τα οποία θα αντικαταστήσουν τα παλαιά. Από τις μέχρι τώρα προτάσεις ξεχωρίζει ένα αυτοκίνητο ή μάλλον ένα.. διαστημόπλοιο, το UniCab!...

Γιατί πραγματικά μοιάζει με διαστημόπλοιο αν το δει κανείς και σε σύγκριση με τα υπάρχοντα ταξί στη Νέα Υόρκη! Το νέο αυτό μοντέλο είναι γεμάτο έξυπνες ιδέες.

100% ισότητα το μήνυμα της φετινής ομοφυλοφιλικής διοργάνωσης Athens Pride.

 
Για έκτη συνεχή χρονιά, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν αυτοί οι συνάνθρωποί μας εξαιτίας των ομοφοβικών Ελληναράδων, οι ομοφυλόφιλοι καταφέρνουν να διοργανώσουν το φεστιβάλ "Athens Pride 2010". Φυσικά και δεν πρόκειται για ένα απλό χαζό παρτάκι, όπως θέλουν να το παρουσιάσουν κάποιοι, αλλά για μια εκδήλωση που στόχο έχει να ενημερώσει, και στο βαθμό του δυνατού να κάνει τους Έλληνες να φοβούνται λιγότερο το διαφορετικό...

Ταυτόχρονα η εκδήλωση έχει επετειακό χαρακτήρα, αποτελεί φόρο τιμής για τα γεγονότα του Stonewall το 1969, από όπου ξεκίνησε το "Κίνημα για την Γκέι Απελευθέρωση".

Παλαιολιθικό γεύμα «σούσι»

Αμερικανοί ερευνητές ανακάλυψαν στις όχθες μιας αρχαίας λίμνης ή ποταμού στην Κένυα απομεινάρια ενός γεύματος με ψάρια και άλλα θαλασσινά, τα οποία είχε πιάσει και είχε ξεκοκαλίσει με τη βοήθεια λίθινων εργαλείων μια μεγάλη ομάδα προγόνων του ανθρώπου περίπου πριν από 1,95 εκατομμύρια χρόνια.
Αυτό είναι το συμπέρασμα σχετικής έρευνας Αμερικανών επιστημόνων, που μελέτησαν τα απομεινάρια (χιλιάδες μικρά κόκαλα) εκείνου του γεύματος, τα οποία παρέχουν σήμερα τα πιο πρώιμα και ασφαλή στοιχεία ότι οι πρόγονοι του ανθρώπου έτρωγαν ψάρια και άλλους οργανισμούς που ζουν στο νερό, όπως χελώνες ή κροκόδειλους.

Σε greeklish γράφτηκε και η «Ερωφίλη»

Ούτε αποτελούν πρωτοτυπία της εποχής μας. Η τραγωδία «Ερωφίλη», μάλιστα, ένα από τα σπουδαιότερα έργα της κρητικής λογοτεχνίας από την εποχή της Βενετοκρατίας, γράφηκε από τον Γεώργιο Χορτάτση με το λατινικό αλφάβητο.
«Ας μην ξεχνούμε ότι πολλοί από μας γράφουμε στο e-mail με τα greeklish, κυρίως όταν θέλουμε να αποφύγουμε προβλήματα ασυμβατότητας μεταξύ διαφορετικών συστημάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών», τόνισε ο διευθυντής του Ινστιτούτου Νεοελληνικών Σπουδών του ΑΠΘ (Ιδρυμα Μ. Τριανταφυλλίδη), επίκουρος καθηγητής Ιστορικής Γλωσσολογίας στο Τμήμα Φιλολογίας του ΑΠΘ, Γιώργος Παπαναστασίου, μιλώντας στο 29ο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης. Η εκδήλωση είχε τίτλο «Η ελληνική γλώσσα και η γραφή της».
Η ελληνική γραφή γνώρισε πολλές εναλλαγές ανά τους αιώνες, τόνισε. Ετσι βλέπουμε τον Πάπυρο του Δερβενίου, το αρχαιότερο κείμενο της δυτικής παράδοσης, που χρονολογείται από τον 5ο αιώνα π.Χ., να είναι γραμμένος με την ορθογραφία που γνωρίζουμε σήμερα. Αντίθετα, ο νεότερος αλεξανδρινός πάπυρος του 2ου αι. μ.Χ. είναι σκανδαλωδώς ανορθόγραφος. Ο συντάκτης του είναι πράγματι ένας αμόρφωτος στρατιώτης, και αυτό θα μπορούσε να δικαιολογήσει τα ορθογραφικά του λάθη.

Έκθεση Ζωγραφικής Κατερίνας Αρμενοπούλου

Την Κυριακή 23 Μαΐου 2010 και ώρα 12 π.μ. πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής της Κατερίνας Αρμενοπούλου από τη Μεσσαπία στη Γκαλερί AZ U CAN 2 EXPO στη Λεωφόρο Βασιλέως Κωνσταντίνου 18 στην Αθήνα. Η έκθεση διήρκεσε από τις 23 μέχρι τις 30 Μαΐου.
Παρακάτω παρατείθεται ολόκληρη η ομιλία των εγκαινίων της έκθεσης:
"Σε  μια εποχή στην οποία οι τοπιογραφίες χαρακτηρίζονται από πολλούς ως «αρχαιολογία» της τέχνης, ο ίδιος ο καλλιτέχνης καλείται να αναδείξει την αξία αλλά και την σημασία τους.
Γνωρίζοντας καλά πως η νεότερη ευαισθησία ελκύεται από μέσα έκφρασης και τεχνικές μακριά από τη μελέτη της τοπιογραφίας, γνωρίζοντας πως ο σύγχρονος άνθρωπος έχει ανάγκη από ποσότητα, από διαφορετικότητα και από χρωματική ένταση, γνωρίζοντας πως η μάχη των αυθεντικών υπαιθριστών που προσπαθούσαν να αποκωδικοποιήσουν το χρωματικό ιδεόγραμμα, είναι πλέον παρελθόν, προσπάθησα να είμαι ειλικρινής ακόμη και με τον κίνδυνο να μη γίνομαι αρεστή.

Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Μεσσαπίων 2/6/2010

Εχθές Τετάρτη 2 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε Δημοτικό Συμβούλιο με Τεχνικά Θέματα και Θέματα Ημερισίας Διάταξης. Το Συμβούλιο βέβαια άρχισε με έκτακτα θέματα τα οποία τέθηκαν από Δημοτικούς Συμβούλους του Δημοτικού Συμβουλίου.
Καταρχήν ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιώργος Ψαθάς έθεσε ως θέματα προς συζήτηση τις διαρροές που υπάρχουν για μεταφορά τμημάττων των ΤΕΙ από τον τόπο μας προς την Αθήνα ή τη Λαμία και τη δημιουργία κλειστού γηπέδου για τη στέγαση του ΠΑΟΜ. Για το θέμα των ΤΕΙ αποφασίστηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο να σταλεί επιστολή προς τους βουλευτές  της Εύβοιας με την οποία θα ζητούν να θέσουν ως επερώτηση στην Υπουργό Παιδείας κ. Άννα Διαμαντοπούλου αν τελικά ισχύουν οι διαρροές που μιλούν για τη μεταφορά τμημάτων των ΤΕΙ από την περιοχή των Ψαχνών στην περιοχή της Αθήνας ή της Λαμίας. Βέβαια ο κ. Δήμαρχος ανέφερε ότι μαζί με το θέμα των ΤΕΙ οι βουλευτές να θέσουν ερώτηση και στην Υπουργό Υγείας κ. Ξενογιαννακοπούλου για το ενδεχόμενο μεταφοράς του Κέντρου Υγείας Ψαχνών στη Χαλκίδα. Η θέση αυτή του κ. Δημάρχου ψηφίστηκε με 15 ναι και 5 όχι. Αρνητική ψήφο υπέβαλαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης σημειώνοντας ότι δεν πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο, διότι όπως ανέφερε και η κ. Ευαγγελία Μίταλα γίνονται συζητήσεις και κινήσεις για την αναμόρφωση των Κέντρων Υγείας ακόμη και της περιοχής μας και όχι μεταφορά αυτών. Για το θέμα του ΠΑΟΜ αποφασίστηκε να γίνει έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο την Πέμπτη 10 Ιουνίου στο οποίο θα απαντήσουν στην ομάδα αν τελικά μπορούν να δοθούν τα χρήματα τα οποία χρειάζονται για τη δημιουργία Κλειστού Γηπέδου.

Γενική Συνέλευση του Ηρακλή Ψαχνών

Σήμερα στις 20:30 η ομάδα του Ηρακλή Ψαχνών πραγματοποιεί την τελευταία της Γενική Συνέλευση ως Α.Ο. στο πρώτο Δημοτικό Σχολείο Ψαχνών. Φίλαθλοι και παράγοντες θα παρευρίσκονται σε αυτή.