Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

ΔΙ.ΑΣ και στην πόλη της Χαλκίδας!

Από σήμερα θα εφαρμόζεται και στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ο θεσμός της Δίκυκλης Αστυνόμευσης ΔΙ.ΑΣ. Η απόφαση
αυτή πάρθηκε έπειτα από την επιτυχή λειτουργία του θεσμού της Δίκυκλης Αστυνόμευσης «ΔΙ.ΑΣ», σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όπου τα αποτελέσματα στη πρόληψη και αποτροπή της εγκληματικότητας, ήταν ορατά και δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της νέας αντεγκληματικής πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Η νέα αυτή Αστυνόμευση θα πραγματοποιείται με συνολικά ενενήντα έξι (96) αστυνομικούς που θα συμμετέχουν στη ΔΙ.ΑΣ των πόλεων Λαμίας, Χαλκίδας, Λιβαδειάς, Θήβας, Άμφισσας και Ιτέας, θα επιβαίνουν σε μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού, ανά δύο και θα περιπολούν στις γειτονιές των πόλεων, βάσει σχεδιασμού που στηρίζεται κυρίως στην έκταση της κάθε περιοχής και στη χαρτογράφηση του εγκλήματος.

Νέοι με πτυχία μεταναστεύουν στο....εξωτερικό!

Τριάντα και πλέον χιλιάδες άνθρωποι, διάβασαν επί μήνες και χρόνια, κόπιασαν και μπήκαν σε έξοδα προκειμένου να διεκδικήσουν μια θέση στο υπουργείο Οικονομικών.
Οι καλύτεροι απ' αυτούς, 877 άτομα που είδαν τα ονόματά τους στις λίστες των επιτυχόντων του γραπτού διαγωνισμού 1Γ/2008 ΑΣΕΠ πέρασαν από ιατρικές εξετάσεις, κατέθεσαν τα δικαιολογητικά που τους ζητήθηκαν και περίμεναν από μέρα σε μέρα την ειδοποίηση, προκειμένου να αναλάβουν εργασία. Παραιτήθηκαν από τις δουλειές τους, μετακόμισαν στον τόπο της νέας δουλειάς και περίμεναν και περίμεναν και περίμεναν... Και δεν τους φώναξαν ποτέ! Κάποιες υποσχέσεις που πήραν από το Υπουργείο Οικονομικών αποδείχθηκαν ψεύτικες...

Το κείμενο που ακολουθεί, είναι η επιστολή μιας κοπέλας από τους διοριστέους και απευθύνεται στο ..... γραφείο του Υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντινου.

Στο τρέξιμο οι μνηστήρες χρίσματος… με το πάσο τους τα κόμματα…

Παρά τις δυσκολίες που περιέχει το σχέδιο Καλλικράτης για τους ΟΤΑ, δεδομένων των αλλαγών… Οι ενδιαφερόμενοι για την Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι πάρα πολλοί - θα λέγαμε, αλλά φαίνεται πως τα δυο μεγάλα κόμματα δε βιάζονται να χρίσουν υποψηφίους. Παρ’ όλα αυτά οι μνηστήρες τρέχουν να ετοιμάσουν τις λίστες των συνδυασμών τους και τις συμμαχίες, αν τελικά πάρουν το πράσινο φως και διεκδικήσουν τους Δήμους της Εύβοιας.

Δεν πτοούνται οι μνηστήρες, όπως όλα δείχνουν από το καινούργιο εγχείρημα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, που ακούει στο όνομα Καλλικράτης, ούτε και από το γεγονός, ότι πέραν των μεγάλων αλλαγών στη διοίκηση, θα υπάρξουν και μεγάλα οικονομικά ζητήματα να λυθούν. «Μεθυσμένοι» από το πάθος τους να… προσφέρουν στο τόπο και «ταγμένοι» στο καλό του κοινωνικού συνόλου… θα έλεγε κάποιος καλόπιστος,…. παλεύουν για την κομματική στήριξη, που όπως και να το κάνουμε, βοηθάει στις εκλογές, και ρίχνονται στη μάχη για τη διεκδίκηση των Δήμων της Εύβοιας. Διαφορετικά, αν θέλετε να το δούμε με το κοινό μάτι του «πάνελ» των πολιτών…. Πλέον όπως έχει καταντήσει η πολιτική σε αυτή τη χώρα… το «ψωμί» είναι στην τοπική αυτοδιοίκηση. Δεν είναι τυχαίο που πολλοί βουλευτές ή πρώην βουλευτές, με τόση ευκολία μεταπηδούν στο επίπεδο των ΟΤΑ μετά από «λαμπρή» πορεία στο κοινοβούλιο… και ακόμα δεν έχουν εκδηλωθεί όλοι. Καθότι μετά από τα πρώτα πέντε χρόνια, που θα είναι και τα δύσκολα, μέχρι να «στρώσει» το Σχέδιο Καλλικράτης στους ΟΤΑ, θα εμφανιστούν «σωτήρες» των Δήμων, ούκ ολίγοι, προερχόμενοι από τη βουλή και όχι μόνο….

Η δράση του Δασικού Συνεταιρισμού Κυπαρισσίου για να διασωθεί το πράσινο


Μεγάλη προσπάθεια καταβάλλεται από το Δασικό Συνεταιρισμό Κυπαρισσίου του δήμου Μεσσαπίων για να ελεγχθεί καθημερινά η δασική έκταση των 18.500 στρεμμάτων στην οποία δραστηριοποιείται. Παρόλα αυτά, τα μέλη του, τις δύσκολες μέρες του καλοκαιριού, σε συνεννόηση με διάφορα clubs όπως τζιπ 4Χ4 να βοηθούν διασχίζουν τους δασικούς δρόμους επιβλέποντας και είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε δύσκολη κατάσταση, για να διασωθεί το πράσινο της περιοχής.

Κάτα τη γενική συνέλευση του συνεταιρισμού, στις αρχές του Ιουλίου, έγινε απολογισμός της δράσης από το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο. Ανάμεσα στους στόχους που είχαν μπει και επιτεύχθηκαν ήταν να οργανωθεί ο Συνεταιρισμός σαν σώμα αλλά και να γίνει αποδεκτός, μέσα από τη συνεχή δράση του.

Επίσης, πέτυχαν το συνεχή καθαρισμό των δασικών δρόμων με μηχανήματα της Λάρκο ή του Δασαρχείου. Καθορίστηκε με ετήσια συνδρομή 30 ευρώ το σφράγισμα και κόψιμο πεύκων για ατομικές ανάγκες. Διασφαλίστηκε η συνεχή παρακολούθηση της περιοχής από την πυροσβεστική υπηρεσία. Δημιούργησαν τις προϋποθέσεις μέσα από την εγκεκριμένη Αναγνωριστική Μελέτη να υλοποιήσουνε σημαντικά έργα και να γνωρίσουνε καλύτερα την περιοχή εντοπίζοντας τα προβλήματα της.

Πέτυχαν να συντάξουνε περιβαλλοντική μελέτη της περιοχής και να υλοποιήσουνε το έργο της ζώνης αντιπυρικής προστασίας, από την θέση καμίνι μέχρι την κορυφή του βράχου. Έχουνε έτοιμες εγκεκριμένες μελέτες από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για στεγασμένες ζώνες επί των δασικών δρόμων και μονοπατιών μήκους 20 χιλιόμετρων κ.ά..

Σημαντική είναι η δράση του συνεταιρισμού και μέσω ίντερνετ (http://www.dasyk.kyparissichalkidas.gr/) . Στο Dasyk@in.gr γίνεται η αλληλογραφία με e-mail για όσους το επιζητούν. Όλες οι αποφάσεις, οι χάρτες, τα προγράμματα, οι μελέτες είναι ανεβασμένα στο internet και κάθε πολίτης μπορεί να ενημερωθεί για την πορεία και την κατάσταση του Συνεταιρισμου. Με δορυφορικές λήψεις μέσω Google earth καλύπτουνε όλη την έκταση του Δα.Συ.Κ. και γνωρίζουνε ανά πάσα στιγμή τις μεταβολές που υφίσταται η δασική έκταση. Επίσης στα σχέδιά τους είναι να υπάρξει ένα αυτόματο σύστημα παρακολούθησης του δάσους με web camera για να προλάβει εν τη γενέσει εστία φωτιάς.

Περλεπέ: Αναλήθειες όσα αναφέρονται στην επιστολή της Επιτροπής Αγώνα κατά της ρύπανσης

Η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη, με αφορμή ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα κατά της ρύπανσης της κεντρικής Εύβοιας του Δικτύου Κινήσεων Πολιτών και Συλλόγων Περιβάλλοντος, σχετικά με το θέμα της ρύπανσης στη κεντρική Εύβοια, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα κατά της ρύπανσης της κεντρικής Εύβοιας του Δικτύου Κινήσεων πολιτών και Συλλόγων Περιβάλλοντος, που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο στις 16/7/2010 και αναφέρεται στο πρόσωπό μου, είναι γεμάτη αναλήθειες και ανακρίβειες.

Ευθύνες για ρύπανση στη ΛΑΡΚΟ

Ολα αυτά τα χρόνια λειτουργούσε ως κράτος εν κράτει, με τρόπο μη σύννομο, αγνοώντας ανθρώπους και περιβάλλον. Επέδειξε τη χειρότερη περιβαλλοντική συμπεριφορά που θα μπορούσε και θα κληθεί να λογοδοτήσει γι' αυτό» δηλώνει στην «Κ.Ε.» η ειδική γραμματέας Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Μαργαρίτα Καραβασίλη.

Είναι η πρώτη φορά που εκπρόσωπος κρατικού φορέα εγκαλεί ανοιχτά και ονοματίζει τον βασικό ρυπαίνοντα της Μεσσαπίας. «Μερίδιο ευθύνης στη ρύπανση των υδάτων έχουν οπωσδήποτε και τα διάσπαρτα στο δάσος τοξικά βιομηχανικά απόβλητα. Από το 2008 και μετά φαίνεται πως διακινήθηκαν παράνομα από τα Οινόφυτα μεγάλες ποσότητες τοξικών, που ρίχτηκαν λαθραία στη Μεσσαπία» διευκρινίζει η Μ. Καραβασίλη.

Δείγματα από λατομεία

Το παζλ της ρύπανσης συμπληρώνεται, σύμφωνα με την ίδια, από φυσικά αίτια, δηλαδή τα πετρώματα και τη μορφολογία του εδάφους, αλλά και από την ανεξέλεγκτη απόρριψη εργοστασιακών αποβλήτων στους δύο ποταμούς της περιοχής.

Δυσφορία Καλαβρή για Διαδόσεις

Την έντονη δυσφορία του πρώην αντινομάρχη και υποψήφιου Δημάρχου κ. Καλαβρή προκάλεσαν διαδόσεις οι οποίες "κυκλοφόρησαν" το Σάββατο και έκαναν λόγο για παραίτησή του από υποψήφιο Δήμαρχο.!
Σε επαφή που είχαμε με τον κ. Καλαβρή μας είπε: " Έχω δηλώσει σ' όλους τους τόνους ότι σέβομαι όλους τους τόνους ότι σέβομαι όλους τους πολιτικούς αντπάλους. Δυστυχώς όμως κα΄ποιοι φαίνεται ότι συνεχίζουν και λειτουργούν με ξεπερασμένες τακτικές και ειδικότερα αυτές των διαδόσεων. Έτσι "κυκλοφόρησε" από συγκεκριμένα πρόσωπα ότι παραιτήθηκα από την υποψήφιοτητά μου, γεγονός που είναι πέρα για πέρα ψευδές. Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω το σκεπτικό αυτών των ανθρώπων και τι κερδίζουν απ' το να διαδίδουν ψεύδη.
Μάλιστα τ' όλο το θέμα καταντάει γελοίο αν σκεφτεί κάποιος ότι έχω προχωρήσει σ' ανακοίνωση με την οποία ενημερώνω τους πολίτες για την πρώτη ανοιχτή συγκέντρωση στελεχών από τη Μεσσαπία και τη Δίρφυ στα Ψαχνά. Εγώ δεν θα ξανασχοληθώ με τέτοιες γελοιότητές τους. Αφήνω στην κρίση των πολιτών οι οποίοι μέρα με τη μέρα θα βλέπουν έναν ανεξάρτητο-υπερκομματικό και πλουραλιστικό συνδυασμό να μεγαλώνει με σκοπό να είμαστε οι νικητές των εκλογών του Νοεμβρίου και ν' αλλάξουμε τα δεδομένα στον Δήμο μας και ν' αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες που έχει ο τόπος μας!"

Εκδήλωση υπέρ των Εθελοντών Δασοπυροσβεστών

Εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο κτήμα Παντελάκη στο "Βάι" Ψαχνών με την παρουσία του Rock συγκροτήματος Μ51. Μέρος των εσόδων της εκδήλωσης παραχωρήθηκε στους εθελοντές Δασοπυροσβέστες της περιοχής μας για την ενίσχυση στο έργο τους.

Στον Τερλέγκα η ΣΔΟΕ

Έφοδο πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΣΔΟΕ στις 04:00 τα ξημερώματα της Κυριακής στην εκδήλωση της ομάδας του Α.Ο. Άτταλης στην οποία τραγουδούσε ο τραγουδιστής Βασίλης Τερλέγκας. ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της νέας τακτικής που έχει υιοθετήσει το σώμα των ελεγκτών προκειμένου να γίνεται απόδοση του φόρου στο κράτος από εκδηλώσεις όπου μετέχουν καλλιτέχνες. Σε όλες τις εκδηλώσεις επιβάλλεται να υπάρχουν θεωρημένες (διάτρητες) αποδείξεις από την εφορία.

Ανακοίνωση του Συλλόγου Γαία

 Είναι αδιανόητο αλλά και ανήθικο, όταν οι κάτοικοι της Μεσσαπίας είμαστε αναγκασμένοι να καταναλώνουμε νερό με εξασθενές χρώμιο, η Δημοτική αρχή να πανηγυρίζει και να θριαμβολογεί, διότι ήρθε τάχα η μεγαλύτερη δικαίωση για τον Δήμαρχο προσωπικά! Δεν είναι σε θέση, δυστυχώς, ούτε ο Δήμαρχος ούτε οι περί αυτόν να αντιληφθούν ότι η πραγματική δικαίωση για μια Δημοτική αρχή είναι το καλό των δημοτών και στην προκειμένη περίπτωση καλό είναι μόνο η εξασφάλιση και παροχή υγιεινού πόσιμου νερού.