Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

Ο Σωκράτης Μάλαμας τραγούδησε για το δάσος

Η μεγαλύτερη συναυλία του καλοκαιριού του 2010 στην Εύβοια... έγινε μόλις τρία χιλιόμετρα από τους Ανδρωνιάνους.
Την Κυριακή 8 Αυγούστου πάνω από 3.000 θεατές (τεράστια επιτυχία για τα δεδομένα της περιοχής ) μαζεύτηκαν στον υπέροχο χώρο που υπάρχει δίπλα από το ποτάμι σε απόσταση 3 χλμ από τους Ανδρωνιάνους για να ακούσουν και να περάσουν μια υπέροχη βραδιά με τον σπουδαίο καλλιτέχνη που ακούει στο όνομα Σωκράτης Μάλαμας.
Την συναυλία διοργάνωσε ο σύλλογος εθελοντών δασοπυροσβεστών Κονίστρας, και πραγματικά αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά του συλλόγου για την άρτια οργάνωση.
Η τιμή εισόδου ήταν  προσιτή  (15€) και οι τιμές των ποτών και των αναψυκτικών λογικότατες...
Ανδρωνιάνοι

Φέρνουν τον Δεμερτζή, "πετσέτα" από Μπαζώτη

Σε τρίτη κατά σειρά συγκέντρωση των Δ.Σ. της πλειοψηφίας προχωράει σε διάστημα 10ημέρων ο νυν Δήμαρχος προκειμένου να βρεθεί λύση για τον πάλαι ποτέ συνδυασμό του εν όψει Δημοτικών εκλογών. Η νέα συγκέντρωση συγκαλείται στο Δημαρχείο του Δήμου Μεσσαπίων και σ' αυτή θα παραστεί και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Δεμερτζής σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση στο τέλμα που έχει περιέλθει (με ευθύνη του κ. Μπαζώτη) η πλειοψηφία του Δήμου Μεσσαπίων.
Σύμφωνα με πληροφορίες έγιναν τηλεφωνικές επαφές ώστε να παραστούν όλοι οι Δ.Σ. που έχουν εκλεγεί με το συνδυασμό του νυν Δημάρχου ακόμη κι αυτοί που έχουν ανακοινώσει τις υποψηφιότητες τους. Αρνητικές ήταν οι απαντήσεις των κ.κ. Ραπτάκη και Σπανού ενώ άγνωστο παραμένει αν παραστεί ο κ. Ρουμπής.

Η τραγουδίστρια που δεν έχει σπίτι!

"ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΣΚΗΝΗ"


Εχει βγάλει ένα σωρό λεφτά, έχει πολλές επιτυχίες και όμως δεν έχει ένα σπίτι. Ζει απο δω και απο κει και όταν κάνει περιοδείες ζει σε ξενοδοχεία. Δεν έχει αγοράσει ακόμα κάποιο σπίτι αφού λέει οτι σπίτι της ειναι η σκηνή.

Σαν σήμερα

 
1886 Επινοήθηκε η μέθοδος παρασκευής αλουμινίου "Χωλ-Ερού". (Επιστήμη)

 
 
1975 Συλλαμβάνονται και φυλακίζονται οι υπεύθυνοι της σφαγής του Πολυτεχνείου. (Ιστορία)
 
 
1945 Η δεύτερη ατομική βόμβα πέφτει στο Ναγκασάκι. (Κοινωνία)

 
 
480 π.Χ Γίνεται η Μάχη των Θερμοπυλών. (Ιστορία)

Πέντε χρόνια από την πτώση του Μπόινγκ της «Ήλιος»

Πέντε χρόνια μετά τον τραγικό Αύγουστο του 2005, που βύθισε την Κύπρο στο πένθος με την πτώση του Μπόινγκ 737 της αεροπορικής εταιρείας «Ήλιος» στη βουνοπλαγιά του Γραμματικού, με 121νεκρούς, τελέστηκε την Κυριακή το μνημόσυνο τους.

Συνεχίζει το «σαφάρι» το ΣΔΟΕ

Τα τεράστια ποσά μαύρου χρήματος από ενοίκια πολυτελών εξοχικών προσπαθεί να εντοπίσει με εφόδους στους πιο τουριστικούς προορισμούς της χώρας το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.
Την ώρα που υπάρχουν βίλες, που νοικιάζονται ακόμη και πάνω από 10 χιλιάδες ευρώ την ημέρα, αποδεικνύεται ότι πολλοί ιδιοκτήτες, όχι απλά δεν κόβουν απόδειξη, αλλά δε δηλώνουν καν στην εφορία ότι διαθέτουν το σπίτι προς ενοικίαση.
Οι ιδιοκτήτες έχουν άλλες, έτοιμες τιμές, γι αυτούς που ζητούν απόδειξη και άλλες πολύ φθηνότερες για εκείνους, που δεν θέλουν απόδειξη.

Ασωπός: τοχρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου

Οι αρχαίοι Έλληνες λάτρευαν τον Ασωπό ως θεό, καθότι, σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, ήταν γιος του Ποσειδώνα. Δίπλα στα πεντακάθαρα νερά του έζησαν άνθρωποι για αιώνες ολόκληρους. Ο κάτοικοι περιδιάβαιναν στις όχθες του χαζεύοντας τα φλαμίνγκο και τους ερωδιούς, κολυμπούσαν και ψάρευαν άφοβα στα νερά του. Ο ποταμός προσέφερε καταφύγιο σε δεκάδες είδη πτηνών, πολλά από αυτά σπάνια, όπως οι κύκνοι και οι ψαραετοί.

Σήμερα, ο Ασωπός μεταφέρει βιομηχανικά απόβλητα. Το νερό από τις πηγές και τις γεωτρήσεις όλης της περιοχής δεν κάνει για καμία ανθρώπινη χρήση όπως πόση, μαγείρεμα, μπάνιο, πλύσιμο ρούχων ή πότισμα. Τα ψάρια είναι νεκρά, η ορνιθοπανίδα απειλείται και το κολύμπι απαγορεύεται. H ζημιά στο οικοσύστημα είναι ορατή και μη αναστρέψιμη.

Λέμε όχι στις φόλες!!!

Η Ελλάδα έχει δυστυχώς άλλη μια πρωτιά, που αφορά στην κακοποίηση και εξόντωση ζώων με φόλες φτιαγμένες κυρίως από ισχυρά δηλητήρια όπως στρυχνίνη και φυτοφάρμακα. Τα ζώα πεθαίνουν με αβάσταχτους πόνους και οι ένοχοι μένουν ατιμώρητοι.

Μέχρι 27 Αυγούστου, η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής σε ΑΕΙ - ΤΕΙ

Σε χαμηλά επίπεδα αναμένεται να κινηθούν φέτος οι αυξομειώσεις στις βάσεις εισαγωγής στις υψηλόβαθμες -και περιζήτητες- σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, λόγω του μεγάλου αριθμού αριστούχων (10.571 έναντι 10.688 πέρσι), ενώ σε πολλά τμήματα «μεσαίας βαθμολογίας» αναμένεται άνοδος εξαιτίας του, επίσης αυξημένου σε σχέση με πέρσι, αριθμού υποψηφίων.

Από τα φετινά στοιχεία προκύπτει, επίσης, μία σημαντική «στροφή» των υποψηφίων σε Τεχνολογικά Ιδρύματα που μπορούν να εξασφαλίσουν το εργασιακό τους μέλλον.
Η ανακοίνωση των βάσεων αναμένεται να γίνει μέχρι τις 27 Αυγούστου.

"Τα χρίσματα έχουν αξία όταν δίνονται από το λαό" Ν.Καρατζάς

Ο Νίκος Καρατζάς, ο οποίος παραιτήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα απο τη Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Εύβοιας, διαφωνώντας με τη διαδικασία επιλογής υποψηφίων για τις εκλογές του Νοέμβρη, επισημαίνει για ακόμα μια φορά το λάθος δρόμο που επέλεξαν τα κόμματα, για την εφαρμογή του Καλλικράτη, τονίζοντας πως "δε γίνεται ανανέωση με σάπια υλικά"....

Μέχρι πριν λίγους μήνες μιλούσαμε όλοι για τον "Καλλικράτη" ως ευκαιρία. Ευκαιρία για τη βελτίωση της δημόσιας διοίκησης, ευκαιρία για τη περιφέρεια, ευκαιρία για ανανέωση του πολιτικού προσωπικού.

Ξεκίνησαν την ανακαίνιση στα ΤΕΙ Ψαχνών!

Ανακαίνιση γίνεται στις εστίες των φοιτητών του ΤΕΙ Χαλκίδας, όσο αυτοί λείπουν λόγω καλοκαιριού. Στους εσωτερικούς χώρους ανακαινίζονται ολοκληρωτικά οι τουαλέτες, τοποθετούνται νέα σώματα καλοριφέρ, ενώ τοποθετήθηκε και ολοκαίνουργιος ανελκυστήρας νέας τεχνολογίας. Πυρετωδώς δουλεύουν τα συνεργεία και στον εξωτερικό χώρο, αφού βάφονται και οι εξωτερικοί τοίχοι. Εμείς βρεθήκαμε εκέι για να δούμε από κοντά τις εργασίες που εκτελούνται και είναι μία μικρή ένδειξη ότι τα ΤΕΙ θα παραμείνουν στα Ψαχνά.

http://psachna.webnode.com/

Δείτε φωτογραφίες από τον τόπο του μακελειού στο Αχλάδι Στυλίδας




Το LamiaReport βρέθηκε νωρίς το πρωί στον τόπο του μακελειού, στον οικισμό Καυκί στο Αχλάδι Φθιώτιδας. Ο δράστης ήταν ταμπουρωμένος ακόμη στο σπίτι και απειλούσε τους πάντες. Όποιος πλησίαζε, τον πυροβολούσε. Η αστυνομία δεν άφηνε κανέναν να πλησιάσει. Καταφέραμε όμως και τραβήξαμε κάποιες φωτογραφίες και τις παρουσιάζουμε.

Μη σου τύχει

Σήμερα Δευτέρα 9 Αυγούστου η θεατρική ομάδα της ΔΗ.Κ.Ε.Ν.Α. θα παρουσιάσει στα πλάισια των πολιτιστικών εκδηλώσεων Κυζίκεια 2010 την θεατρική παράσταση "Μη σου τύχει" στο χώρο του Πάρκου της Ν.Α. 
evia-logos

Η Χάρις Αλεξίου στον Πισσώνα

Το Σάββατο στον Πισσώνα ταξίδεψε τους παρευρισκόμενους με τη μαγική της φωνή η Χάρις Αλεξίου "εκτελώντας" τραγούδια τόσο δικά της παλαιά και νεότερα όσο και άλλων μεγάλων καλλιτεχνών. Σε αυτό το ονειρικό ταξίδι συνόδευσε την "Χαρούλα", όπως την αποκαλεί ο λαός, η Μάρθα Φριντζήλα.
Μεταξύ των παρευρισκόμενων που ταξίδεψαν με τις φωνές των δύο μεγάλων καλλιτεχνιδών ήταν οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Γιώργος Ψαθάς και Γιάννης Μπουροδήμος. Ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Ψαθάς ήταν μαζί με τους κ.κ. Νίκο Χασάνδρα και Παναγιώτη Ματράκα ενώ ο κ. Μπουροδήμος μαζί με τους κ.κ. Καραντάκη, Κούκουρα, Μπαρσάκη και Καμαριώτη.
evia-logos

Δελτίο Τύπου ΠΑΟΜ

Το Δ.Σ του ΠΑΟΜ στα πλαίσια του προγραμματισμού για τον τρόπο λειτουργίας του εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου και λόγω των μεγάλων προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί στον Σύλλογο από την έλλειψη γηπέδου, έκρινε σκόπιμο να ζητήσει ξεχωριστές συναντήσεις με τους υποψήφιους Δημάρχους για το νέο Δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων.
Και οι 3 υποψήφιοι ανταποκρίθηκαν με προθυμία στο κάλεσμα του Συλλόγου και έγιναν οι συναντήσεις σε πολύ καλό κλίμα.