Κυριακή 2 Μαΐου 2010

Ποδηλασία Συλλόγου Νέων Δήμου Μεσσαπίων

Το πρόβατο που κάνει windsurfing

Αρχαία Ελληνική Τεχνολογία


Οι αρχαίοι Έλληνες υπήρξαν πρωτοπόροι στις κατασκευές μηχανημάτων και μηχανισμών που διευκόλυναν και έδιναν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετώπιζαν στη καθημερινή εργασία τους , στον πόλεμο , στη διασκέδαση τους κ.α. όπως επίσης και για την υλοποίηση των μεγάλων έργων τους , όπως ναούς ,κτίρια , δρόμους κλπ . Η εφευρετικότητα τους είναι αξιοθαύμαστη αφού και μέχρι σήμερα είναι η βάση των περισσοτέρων μηχανημάτων που χρησιμοποιούνται σε όλο τον κόσμο.

Ποιός φταίει για την Κρίση;

Κυρίες και Κύριοι μήπως πρέπει να δράσουμε;

Αναδημοσίευση από το newsletter της «Ιντερσαλόνικα» μιας πολύ ενδιαφέρουσας συνέντευξης, που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ που αφορά και την Ελλάδα.
Ερμηνεύει πώς οι είκοσι περίπου Αμερικάνικες και Γερμανικές Επενδυτικές Τράπεζες, τύπου Goldman Sachs, προγραμμάτισαν και υλοποίησαν την Αμερικανική Κρίση και πώς επεκτείνουν την ίδια Πολιτική και σε άλλη Κράτη, προκειμένου να κερδίζουν εύκολα τεράστια Κέρδη ενισχύοντας τη Δύναμή τους.

Φροντίζουν μέσω των διεφθαρμένων Πολιτικών του καθε κράτους να υποδουλώνουν Οικονομικά τις Κυβερνήσεις τους και να εμφανίζονται στη συνέχεια μέσω του ΔΝΤ, ως σωτήρες, σφίγγοντας τον Οικονομικό κλοιό και φορτώνοντας τους Πολίτες με δισβάστακτους τοκογλυφικούς φόρους. Πρόκειται για μια άλλη αποκαλυπτική ερμηνεία των παγκόσμιων Οικονομικών Εγκλημάτων που οργάνωσαν και υλοποίησαν οι εν λόγω Επενδυτικές Τράπεζες. Το μεγάλο τους πρόβλημα που τους αποκάλυψε σχεδόν σε όλο τον κόσμο, είναι η διάδοση του Διαδικτύου γιατί δεν μπορούν να το ελέγξουν, όπως ελέγχουν όλα τα υπόλοιπα ΜΜΕ. Έτσι τα σχέδιά τους έχουν αποκαλυφτεί και αναγκάστηκαν να αντιμετωπίσουν το πρώτο ηχηρό ΟΧΙ της Ισλανδίας!!!

Βρέθηκε φυσική ουσία (πρωτεΐνη) που επιταχύνει την ανάπτυξη των οστών και παράγεται με φυσικό τρόπο!

Αμερικανοί ερευνητές ανακάλυψαν μια πρωτεΐνη που παράγεται με φυσικό τρόπο από το σώμα μας και η οποία μπορεί να επιταχύνει την ανάπτυξη των οστών. Η ανακάλυψη ανοίγει πιθανώς το δρόμο για την ταχύτερη αποκατάσταση των καταγμάτων, για τη βελτίωση των οστικών μοσχευμάτων και για την καλύτερη θεραπεία της οστεοπόρωσης. Επίσης, θα μπορούσε να έχει πρακτική εφαρμογή και πέρα από τα οστά, σε άλλα όργανα του σώματος, στο ευρύτερο πεδίο της αναγεννητικής ιατρικής.
Η έρευνα, υπό τον ιατρικό βιολόγο Τζιλ Χελμς της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Στάνφορντ της Καλιφόρνιας, δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Science Translational Medicine", σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ, το "Science" και το "Nature".
Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η συγκεκριμένη οικογένεια πρωτεϊνών, που αποκαλείται "Wnt", στέλνει ένα σήμα που ενεργοποιεί τα βλαστοκύτταρα των οστών προκειμένου αυτά να δημιουργήσουν νέο οστό στα σπονδυλωτά ζώα. Σε πρώτη φάση, έχουν γίνει πειράματα με επιτυχία σε ποντίκια, αλλά θεωρείται ότι η μέθοδος θα έχει ευεργετικά αποτελέσματα και στους ανθρώπους, αφού στα οστά ισχύει και στα δύο είδη παρόμοια βιολογία.

Bob Chapman: Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟΔΙΟΠΟΜΠΑΙΟΣ ΤΡΑΓΟΣ

Σάλος με το νέο εξώφυλλο του Focus

Σάλος σε όλο το internet έχει ξεσπάσει με την αποκάλυψη του εξωφύλλου του Focus της Δευτέρας που έρχεται. Για άλλη μια φορά οι Γερμανοί ξεφτιλίζουν τη χώρα μας με μια Αφροδίτη ζητιάνα.Έλεος!!! Ως πότε θα συνεχίσουν οι Γερμανοί και οι υπόλοιποι ομοιοί τους αυτό το τροπάριο; Ως πότε θα προσβάλουν την ιστορία μας; Μας ανάγκασαν να μπούμε στο ΔΝΤ τι άλλο θέλουν από εμάς; Αυτοί δεν έχουν προβλήματα στις χώρες τους; Ας ασχοληθούν με αυτά και ας πάψουν να χλευάζουν εμάς. Εντάξει χρεωκοπήσαμε και φτάσαμε σε μια δύσκολη κατάσταση. Εντάξει οι πολιτικοί μας είναι λαμόγια και μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση. Αλλά τι με αυτό ξεφτυλίζουμε ένα ολόκληρο πολιτισμό που είναι από τους αρχαιότερους στην Παγκόσμια Ιστορία; Θα ήθελαν αυτοί αν χρεοκοπούσαν να παρουσιάζαμε  τον Χίτλερ ως ένα ρακένδυτο ζητιάνο;

Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία 9/5/2010

Το Σπήλαιο της Περιοχής Διρού απο το Βαγγέλη Βλάχο

Πρωτομαγιά με Μαθητική Δεντροφύτευση

Μαθητές, δάσκαλοι, παιδιά από την ΕΛΕΠΑΠ και αρκετοί πολίτες των Ιωαννίνων σε συνεργασία με τον δήμο Ιωαννιτών, είπαν χθες ένα μεγάλο «όχι» στην καταστροφή του περιβάλλοντος.Συγκεντρώθηκαν στον αύλιο χώρο του ΚΕ.ΠΑ.Β.Ι. φυτεύοντας δέντρα, λουλούδια και κάνοντας διάφορες δραστηριότητες.Φαίνεται ότι το αίτημα του φοιτητή, ο οποίος συμμετείχε στην δεντροφύτευση που έγινε στο πανεπιστήμιο πριν από μερικές μέρες, και ζητούσε να κινητοποιηθούν οι τοπικοί φορείς και να ενδυναμώσουν την κοινή περιβαλλοντική συνείδηση, ικανοποιήθηκε με τη χθεσινή εκδήλωση. Ήταν οι περίπου 300 του ΚΕ.ΠΑ.Β.Ι., τα παιδιά που οργάνωσαν την εκδήλωση με θέμα το περιβάλλον.

Πρωτομαγιά της....Πιπεριάς στη Βόρεια Εύβοια

Άλλοι γιορτάζουν την "Πιπεριά" και άλλοι την "Περπερούνα". Στην ανθισμένη - τούτη την εποχή - Βόρεια Εύβοια προτιμούν την...Πιπεριά και υποδέχονται την άνοιξη μ ένα πανάρχαιο μαγιάτικο έθιμο.
Με τον ερχομό του Μάη, σε πολλά χωριά της ελληνικής περιφέρειες και ιδιαίτερα όπου υπάρχει προσφυγικό στοιχείο, τελούν ακόμη ένα παλιό, ίσως πανάρχαιο έθιμο.
Στη Θράκη και τη Θεσσαλία το λένε και το τραγουδούν "Περπερούνα" στην Εύβοια, πάλι "Πιπεριά"
Η παράκληση για βροχή και οι ευχές για καλή σοδειά, από
νεαρά παιδιά στολισμένα με πρασινάδες και άνθη, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον άλλοτε αποκλειστικά αγροτικό βίο. Σήμερα αναβιώνει το έθιμο καταλήγοντας σε πανηγύρι με κλαρίνα και βιολιά για όλο τον κόσμο. Βρεθήκαμε σε μια τέτοια γιορτή στη Νέα Σινασό, χωριό του Δήμου Ιστιαίας στη βόρεια Εύβοια. Για τους επισκέπτες ήταν μια γοητευτική εμπειρία, για τους ντόπιους μια ξεχωριστή ενωτική γιορτή.

Η εργατική Πρωτομαγιά στη Χαλκίδα- Video Evia News

Ειδικές ζώνες Προστασίας στην Βόρεια Εύβοια

Η παραπάνω περιοχή είναι μια από  τις 296 περιοχές του «Επιστημονικου Καταλόγου»  που πληρούν τα κριτήρια της παρουσίας τύπων οικοτόπων και ειδών της Οδηγίας 92/43/ΕΚ στη χώρα μας. Ο κατάλογος αυτός συντάχθηκε από  ομάδα περίπου 100 επιστημόνων στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος LIFE (1994-1996)  και είναι προσβάσιμος στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΧΩΔΕ. Παρότι η περιοχή δεν είναι μια από τις τελικά επιλεχθέντες  «Ζώνες Ειδικής Προστασίας »  για να απολαμβάνει τα προνόμια του άρθρου 6 της Οδηγίας 92/43/ΕΚ, η επιστημονικά τεκμηριωμένη οικολογική της σημασία παραμένει μεγάλη. Πολλά από τα είδη χλωρίδας και πανίδας που κατεγράφησαν για αυτή την περιοχή  είναι σπάνια ή υπό εξαφάνιση και προστατεύονται από άλλες συμβάσεις και κανονισμούς όπως το  προεδρικό διάταγμα  67/81 η σύμβαση της Βόννης, και η συνθήκη της Βέρνης.  Σημειωτέον ότι ένα κομμάτι αυτής της περιοχής (περιοχή Μ. Γαλατάκι) είναι στην λίστα των  προστατευόμενων περιοχών  (με παλαιότερα προεδρικά διατάγματα) (λεπτομερής χάρτης στο τέλος αυτής της σελίδας).  Ενθαρρυντική είναι η απόφαση του Συμβούλιου επικρατείας 3596/2007  για την λίμνη Παμβώτιδα που ακύρωσε σχετικές υπουργικές αποφάσεις και ανοίγει το δρόμο  για υπαγωγή στις προβλεπόμενες κατηγορίες προστασίας των άρθρων 18 και 19 του νόμου 1650/86. Ως προς τη διαδικασία του χαρακτηρισμού ορίζεται ότι απαραίτητη προϋπόθεση είναι η σύνταξη Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης (σαν την παρούσα) η οποία θα τεκμηριώνει την σημασία του προστατευμένου αντικειμένου.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ

Η Δ.Η.Κ.Ε.Χ. Και το Αθλητικό Εκπολιτιστικό Κέντρο «Αβαξ και Πεσσοί» διοργανώνουν πολιτιστική βραδιά με δυο διαλέξεις. Το ένα θέμα είναι
«Παλίρροιες και το φαινόμενο του Πορθμού του Ευρίπου», με ομιλητή τον Αντώνιο Αντωνίου, Δρ Αστροφυσικής Πανεπιστημίου Αθηνών και «Πρόσφατοι μεγάλοι σεισμοί στον κόσμο και η επίδραση τους στην Ελλάδα», με ομιλητή τον Αθανάσιο Η. Γκανά, Δρ.Γεωλόγο - Σεισμολόγο από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 10 Μαίου και ώρα 8 μ.μ. στη συνεδριακή αίθουσα της Δ.Η.Κ.Ε.Χ..

Το πικρό ποτήρι του ΔΝΤ

Φωτογραφία
Μαχαίρι στον 13ο και 14ο μισθό στον δημόσιο τομέα, αλλά και στη 13η και 14η σύνταξη τόσο στον ιδιωτικό όσο και τον δημόσιο τομέα, νέες αυξήσεις σε ΦΠΑ, καύσιμα, τσιγάρα και ποτά, αύξηση του ορίου απολύσεων και κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εδώ και τώρα απαιτεί η «τρόικα» Ε.Ε.- ΕΚΤ- ΔΝΤ από την ελληνική κυβέρνηση ώστε να πατήσει το κουμπί για τη σταδιακή απελευθέρωση των 120 δισ. ευρώ.
«Η χρηματοδότηση από την ευρωζώνη θα εξαρτηθεί από τη δημοσιονομική προσαρμογή», διεμήνυσε χθες με σαφήνεια ο κοινοτικός επίτροπος Ολι Ρεν, δίνοντας το στίγμα της διαρκούς εποπτείας της ελληνικής μάχης με τα ελλείμματα, αλλά και της απελευθέρωσης των κεφαλαίων της βοήθειας ανάλογα με την πρόοδο που θα σημειώνεται, την ώρα που η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ δήλωνε «πολύ αποφασισμένη να επιβάλει ένα βιώσιμο και αξιόπιστο πλάνο μείωσης του δημοσιονομικού ελλείμματος της Ελλάδας».
Για άμεση εφαρμογή των έκτακτων μέτρων στα οποία θα καταλήξει η διαπραγμάτευση με το ΔΝΤ προϊδέασε χθες βράδυ ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στο Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος. Οπως υποστήριξε, «τα άμεσα έκτακτα μέτρα είναι η ισχυρή γέφυρα για να περάσουμε σε μεγάλες αλλαγές». Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι «θα τα καταφέρουμε», αλλά προειδοποίησε ότι «θα περάσουμε πολλές δυσκολίες» ενώ πρόσθεσε ότι στόχος της κυβέρνησής του ήταν και παραμένει «ν΄ αφήσουμε οριστικά πίσω μας επιτηρήσεις και κηδεμονίες». Στις απαιτήσεις της «τρόικας» περιλαμβάνονται η νέα αύξηση του ΦΠΑ κατά τουλάχιστον 2 μονάδες (στο τραπέζι έχει τεθεί και εισήγηση για αύξηση του ανώτατου συντελεστή στο 25% ή κατά 4 μονάδες), η νέα αύξηση των ειδικών φόρων κατανάλωσης σε καύσιμα, τσιγάρα και ποτά κατά τουλάχιστον 10% και οι νέες περικοπές στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίες θα διαγράψουν όχι μόνο τον 13ο όσο και τον 14ο μισθό, αλλά και τη 13η και 14η σύνταξη, όχι μόνο στον δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό τομέα. Οσον αφορά τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα περικόπτεται ο 13ος μισθός ενώ ο 14ος μετονομάζεται σε πριμ παραγωγικότητας και θα είναι στην ευχέρεια του εργοδότη εαν θα τον δώσει ή όχι.
Πρόκειται για «υποτίμηση μισθών», σχολιάζουν εκπρόσωποι των κοινωνικών εταίρων που είχαν χθες συνάντηση με τον Πρωθυπουργό. Μια μέση ελληνική οικογένεια, με δύο δημοσίους υπαλλήλους, που ζει με 2.500 ευρώ τον μήνα, δηλαδή με 35.000 ευρώ τον χρόνο με βάση τους 14 μισθούς, θα συμβιβαστεί με ένα επίπεδο αποδοχών χαμηλότερο κατά 15% ή κατά 5.000 ευρώ, αφού οι δύο επιπλέον μισθοί προβλέπεται να εξανεμισθούν στο σύνολό τους ή σε μεγάλο ποσοστό. Η απώλεια δύο μισθών στους 14 ισοδυναμεί με μείωση ετήσιων αποδοχών κατά 14,3%. Στον ιδιωτικό τομέα επίσης περικόπτεται στο μισό η αποζημίωση απόλυσης ενώ το όριο απολύσεων από 2% το μήνα ανεβαίνει στο 4%.
Φόβοι μακράς ύφεσης. Στο μέτωπο των φόρων, οι νέες αυξήσεις που ζητούνται προστίθενται σε ένα σκηνικό μεγάλων επιβαρύνσεων όπου ήδη ο ΦΠΑ έχει αυξηθεί, η τιμή της αμόλυβδης ύστερα από δύο αυξήσεις του ειδικού φόρου κατανάλωσης- και του ΦΠΑ - έχει φτάσει ακόμα και στο 1,70 ευρώ στο Λεκανοπέδιο, η τιμή των τσιγάρων έχει φτάσει το 3,90 ευρώ το πακέτο και τα ποτά έχουν ακριβείνει κατά 2 ευρώ η φιάλη. Ζητείται επίσης αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο ηλεκτρικό ρεύμα.
Οι νέες αυξήσεις των φόρων θεωρείται από κυβερνητικά στελέχη πως είναι ιδιαίτερα δύσκολο να αποφευχθούν, ενισχύοντας την αγωνία της κυβέρνησης τόσο για τις πιέσεις στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς και τις κοινωνικές αντιδράσεις όσο και για την πτώση της κατανάλωσης και τη διεύρυνση της ύφεσης της ελληνικής οικονομίας. Γι΄ αυτόν τον λόγο η κυβέρνηση σχεδιάζει να απευθύνει έκκληση -στο πλαίσιο σχετικής καμπάνιας- στις επιχειρήσεις και ιδίως τις μεγάλες, για απορρόφηση των νέων αυξήσεων του ΦΠΑ, ώστε να αποτραπεί σοκ στην αγορά. Οπως προκύπτει άλλωστε από έρευνα των «ΝΕΩΝ» που δημοσιεύεται στο «Χρήμα», οι Ελληνες πληρώνουν έως και κατά 50% ακριβότερα σε σχέση με τους ευρωπαίους καταναλωτές δεκάδες προϊόντα καθημερινής ανάγκης, γεγονός που καταδεικνύει πως περιθώρια υπάρχουν.
Πιέσεις για τον κατώτατο μισθό. Μεγάλες ανατροπές έρχονται και στο Ασφαλιστικό, στις εργασιακές σχέσεις, το καθεστώς απολύσεων, τις συλλογικές συμβάσεις ακόμα και τον κατώτατο μισθό, για τον οποίο ασκούνται πιέσεις να μειωθεί περαιτέρω.
Η «ζωή με το ΔΝΤ και την Ε।Ε.» θα είναι δύσκολη, όπως έχουν διαμηνύσει σε όλους τους τόνους πλέον οι αξιωματούχοι των δύο οργανισμών και όπως θα πληροφορηθούμε από τα χείλη της κυβέρνησης το προσεχές διήμερο, πιθανότατα την Κυριακή.

TA NEA


Ένα καταπληκτικό κομμάτι από την εποχή των Πυξ Λαξ , σε ζωντανή εκτέλεση από τον φοβερό Μπάμπη Στόκα....

Στίχοι: Φίλιππος Πλιάτσικας
Μουσική: Μάνος Ξυδούς
Πρώτη εκτέλεση: Πυξ Λαξ

Απ' το παράθυρο έρχεται η εικόνα του χειμώνα
βροχή που πέφτει δέντρα που λυγίζουν στο βοριά
και συ σκυμμένος πάντα εδώ με χέρια ματωμένα
συζήτηση αρχινάς με τον καθρέφτη σιωπηλά

Γύρω σου κάποιες κίτρινες παλιές φωτογραφίες
την εποχή που ήσουνα παιδί
Το ραδιόφωνο απ' τα χρόνια του 50
στη μοναξιά σου παρηγοριάς φωνή

Τι σου 'δωσε η ζωή καλό για να θυμάσαι
σε πότισε με χάπια ηδονής
Παραμυθένια χρώματα και γεύσεις του θανάτου
σε κάθε βήμα σου, σε κάθε σου πνοή

Τώρα ο καθρέφτης έμεινε μονάχος μάρτυράς σου
σύμμαχος με τ' άθλια τα χρόνια που μισείς

Σ' ένα τασάκι βρίσκονται σβησμένα τ' όνειρά σου
σ' ένα μπουκάλι με ποτό η ίδια σου η ζωή