Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Το θέμα της γεωτρήσεως στη Μακρυκάπα ξανά στο προσκήνιο

Εχθές σε καφενείο της Μακρυκάπας πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση για αποφασίσουν "τι μέλει γενέσθαι" με την γεώτρηση που έχει διανοιχθεί μεταξύ Μακρυκάπας- Αγίου Αθανασίου, στην περιοχή Καζάνια. Η γεώτρηση αυτή, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Διρφύων κο. Μπουροδήμο διανοίχθη για την αντιμετώπιση ενδεχομένων προβλημάτων υδροδότησης στα χωριά Άγιος Αθανάσιος και Πάλιουρα. Βέβαια οι κάτοικοι της Μακρυκάπας μέχρι να αρχίσει το έργο της διανοίξεως, σύμφωνα με τα όσα οι ίδιοι μας είπαν, δεν είχαν ουδεμία ενημέρωση.

Νεώτερα για τον άτυχο άνδρα στο Λιμνιώνα

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο άνδρας που ανασύρθηκε εχθές από τη θάλασσα του Λιμνιώνα είναι 46 χρονών και κάποιοι αναφέρουν ότι κατάγεται από τη Λειβαδιά. Το άψυχο σώμα έβγαλε στη στεριά ένας λουόμενος που γνωρίζει από καταδύσεις και κατάγεται από την Καστέλλα Ευβοίας. Βέβαια στην προσπάθεια του ο νεαρός να ανασύρει το άψυχο κορμί του άτυχου άνδρα, τραυματίστηκε ελαφρά στο κεφάλι και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται για προληπτικούς και μόνο λόγους.
Από την άλλη ο 46χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Χαλκίδας και στη συνέχεια στο Νεκροτομείο Αθηνών, για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομίας, καθώς και τοξικολογικής εξέτασης.

Συναυλία στους Καθενούς

Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Καθενών "Έρια" διοργανώνει συναυλία έντεχνου-λαϊκού τραγουδιού στους Καθενούς τη Δευτέρα 23 Αυγούστου, στις 9:00. Η συναυλία θα γίνει στον ειδυλλιακό χώρο στα Έρια, δίπλα στο ποτάμι υπό το φως του φεγγαριού.

Αποφασίστηκε ο αριθμός των δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων

Ο Υπουργός Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γ. Ν. Ραγκούσης υπέγραψε τη Δευτέρα 23 Αυγούστου, δυο αποφάσεις που αφορούν τον καθορισμό του αριθμού των δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων ανά εκλογική περιφέρεια.

Η πρώτη απόφαση αφορά στον καθορισμό του αριθμού των δημοτικών συμβούλων ανά εκλογική περιφέρεια. Υπενθυμίζεται ότι ο «Καλλικράτης» προβλέπει τη διατήρηση των σημερινών δήμων και κοινοτήτων ως περιφέρεια για την εκλογή των δημοτικών συμβούλων προκειμένου να υπάρχει πλήρης και ουσιαστική αντιπροσώπευση όλων των δημοτικών ενοτήτων ανάλογα με τον πληθυσμό τους. Επιπλέον, στις μεγάλες πόλεις που διαιρούνται σε δημοτικά διαμερίσματα, ως εκλογική περιφέρεια ορίζονται τα σημερινά δημοτικά διαμερίσματα, τα οποία μετονομάζονται από 1/1/2011 σε δημοτικές κοινότητες με αυξημένες αρμοδιότητες.

Ο αριθμός των δημοτικών συμβούλων στους δήμους της Εύβοιας κατανέμεται ως εξής:

Δήμος Διρφύων - Μεσσαπίων - Σύνολο: 27
Μεσσαπίων 18
Διρφύων 9

Επιτήδειοι εμπορεύτηκαν τα όνειρά του


Εγκλωβισμένος στις «Συμπληγάδες Πέτρες» της ελληνικής νομοθεσίας, οι οποίες με κάθε τρόπο συνέθλιψαν το όνειρό του για μια καλύτερη ζωή, βρίσκεται ο 16χρονος Ντιάλλο Φανσέκας Άλφα Αγκιμπού.

Από τη μία πλευρά, το ελληνικό κράτος αρχικά απορρίπτει την αίτησή του για χορήγηση πολιτικού ασύλου, η οποία ήταν τόσο πλήρης, ώστε να υπάρχει θετική εισήγηση και από τον αστυνομικό διευθυντή Μυτιλήνης.

Η εικόνα του χειμώνα




Στίχοι: Φίλιππος Πλιάτσικας
Μουσική: Μάνος Ξυδούς
Πρώτη εκτέλεση: Πυξ Λαξ

Απ' το παράθυρο έρχεται η εικόνα του χειμώνα
βροχή που πέφτει δέντρα που λυγίζουν στο βοριά
και συ σκυμμένος πάντα εδώ με χέρια ματωμένα
συζήτηση αρχινάς με τον καθρέφτη σιωπηλά

Γύρω σου κάποιες κίτρινες παλιές φωτογραφίες
την εποχή που ήσουνα παιδί
Το ραδιόφωνο απ' τα χρόνια του 50
στη μοναξιά σου παρηγοριάς φωνή

Τι σου 'δωσε η ζωή καλό για να θυμάσαι
σε πότισε με χάπια ηδονής
Παραμυθένια χρώματα και γεύσεις του θανάτου
σε κάθε βήμα σου, σε κάθε σου πνοή

Τώρα ο καθρέφτης έμεινε μονάχος μάρτυράς σου
σύμμαχος με τ' άθλια τα χρόνια που μισείς

Σ' ένα τασάκι βρίσκονται σβησμένα τ' όνειρά σου
σ' ένα μπουκάλι με ποτό η ίδια σου η ζωή

Σαν σήμερα

 
480 Ο ενωμένος ελληνικός στόλος υπό το Σπαρτιάτη ναύαρχο Ευρυβιάδη εξαναγκάζει σε υποχώρηση τον περσικό στόλο στην περιοχή Αρτεμίσιο της Βόρειας Εύβοιας. (Ιστορία)
 
 
1973 Το δικτατορικό καθεστώς προωθεί τη λύση του σχηματισμού κυβέρνησης από τον παλιό πολιτικό Σ.Μαρκεζίνη. (Πολιτική)
 
1975 Oλοκληρώνεται η δίκη των αρχιπραξικοπηματιών και με απόφαση του δικαστηρίου επιβάλλεται η ποινή του θανάτου στους Παπαδόπουλο, Μακαρέζο και Παττακό. (Πολιτική)
 
 
Γεννιέται η τραγουδίστρια Βίκυ Λέανδρος. (Πολιτική)

Φιλικά

Παρακάτω βλέπετε τα αποτελέσματα από τους αγώνες της Κυριακής:

Αλάτσατα - Κύμη 0-0
Ηρακλής Ψαχνών - Αγρότης Λιανοκλαδίου 2-0
Πισσώνας - Αρτάκη 4-6

Ευεργετικός ο ρόλος των Ω-λιπαρών οξέων


Όσο σημαντικό είναι το ασβέστιο στη διατροφή του παιδιού, άλλο τόσο σημαντικά είναι τα πολυακόρεστα ωμέγα λιπαρά οξέα, διότι μέσω αυτών απορροφώνται οι λιποδιαλυτές βιταμίνες (Α, D, E, K).
Ωστόσο, πρόσφατα ερευνητικά δεδομένα, από τον ελλαδικό χώρο, δείχνουν ότι η πρόσληψη των ωμέγα λιπαρών είναι μικρότερη από τις αντίστοιχες διατροφικές προσλήψεις, που συνιστά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, όπως έχει επισημάνει η διαιτολόγος - διατροφολόγος και μέλος της επιστημονικής ομάδας «Διατροφή», Τίνα Αντωνίου.

Καταστροφικές πλημμύρες στη μεθόριο Β. Κορέας-Κίνας


Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 127.000 απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους, εξαιτίας των καταρρακτωδών βροχών που έπληξαν την Κυριακή τη βορειοανατολική κινεζική επαρχία Λιαονίνγκ προκαλώντας πλημμύρες κατά μήκος των συνόρων με τη Βόρεια Κορέα .
Ο ποταμός Γιαλού, που αποτελεί το σύνορο των δύο χωρών, έσπασε ένα φράγμα και πλημμύρισε κτίρια στην πόλη Νταντόνγκ, μετέδωσε το πρακτορείο Νέα Κίνα .

Ανέσυραν τον έναν από τους δύο

Πριν λίγες ώρες κατάφεραν ανασύρουν τον έναν από τους δύο άτυχους άνδρες που πνίγηκαν στο Λιμνιώνα της Κεντρικής Εύβοιας. Τον άλλον δεν έχουν καταφέρει να τον ανασύρουν αφού τα κύματα στην περιοχή φτάνουν έως και τα τριάντα μέτρα. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στην περιοχή βρίσκονται και δυνάμεις του Λιμεναρχείου που κάνουν ότι μπορούν για να ανασύρουν και το δεύτερο πτώμα. Επίσης στην περιοχή βρέθηκαν και υπολείμματα βάρκας.

Πνίγηκε 42χρονος στη Χαλκιδική

 
Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 42χρονος σήμερα το πρωί, στην θαλάσσια περιοχή Σάρτης στη Χαλκιδική.

Στις 09:30 π.μ., η Λιμενική Αρχή Ιερισσού, ενημερώθηκε για περιστατικό αγνοούμενου και αμέσως ξεκίνησε οργανωμένη έρευνα εντοπισμού του, με τη συνδρομή ελικοπτέρου της Πολεμικής Αεροπορίας και στελεχών του Λιμενικού Σώματος

Περίπου δύο ώρες αργότερα, στις 11:40 π.μ., ο άτυχος άνδρας τελικά εντοπίσθηκε και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργεί η αρμόδια Λιμενική Αρχή.
zougla

Αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει

 
Τέλος στη ζωή του επιχείρησε να βάλει το μεσημέρι του Σαββάτου ένας 86χρονος, στην Τούμπα της Θεσσαλονίκης.

Ο 86χρονος έκοψε τις φλέβες του και στη συνέχεια –ενώ αιμορραγούσε- τηλεφώνησε στο γιο του, ο οποίος με τη σειρά του ειδοποίησε το ΕΚΑΒ. Ο ηλικιωμένος άνδρας μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Μέχρι στιγμής άγνωστοι παραμένουν οι λόγοι που οδήγησαν τον ηλικιωμένο σ΄αυτή την απόφαση.
zougla

Έπιασε φωτιά εν πλω

 
Φωτιά εκδηλώθηκε στις 23:30 χθες το βράδυ στο High Speed 1 που εκτελούσε το δρομολόγιο Ραφήνα- Άνδρος –Τήνος, με 226 επιβαίνοντες.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, η φωτιά ξέσπασε στο αριστερό μηχανοστάσιο του πλοίου και κατασβέστηκε άμεσα, χάρις στο αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης του πλοίου.

Από τη φωτιά δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός, ενώ πριν από λίγα λεπτά το πλοίο προσέδεσε με ασφάλεια στο λιμάνι της Τήνου.
zougla

Πυρκαγιά στο Αντίρριο-Σκάλα Λακωνίας και Βυτίνα

 
Σε εξέλιξη βρίσκονται τρεις φωτιές, οι οποίες ξέσπασαν μισή ώρα μετά τα μεσάνυκτα στο Αντίρριο, στη Σκάλα Λακωνίας και στη Βυτίνα.

Η πρώτη φωτιά εκδηλώθηκε στις 00:30 στο Μολύκριο του Αντιρρίου και κατακαίει χαμηλή βλάστηση. Στο σημείο επιχειρούν 22 πυροσβέστες με 11 οχήματα και 1 πεζοπόρο τμήμα.

Η δεύτερη ξέσπασε στην περιοχή Αφάνια της Σκάλας Λακωνίας. Επί τόπου βρίσκονται 7 πυροσβέστες με 3 υδροφόρα οχήματα.

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες και στο Θεόκτιστο της Βυτίνας. Η φωτιά εκδηλώθηκε σε χορτολιβαδική έκταση.
zougla

Αναστατώθηκε το κέντρο της Λαμίας!

Αναστατώθηκε το κέντρο της Λαμίας, ενώ δημιουργήθηκε για αρκετή ώρα και σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα.

Αιτία ένα τροχαίο που σημειώθηκε στην πλατεία Πάρκου. Νεαρός οδηγός με μηχανάκι παρέσυρε πεζή, που διέσχιζε το οδόστρωμα στην αρχή της οδού Κολοκοτρώνη με τα ψώνια στα χέρια.

Ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ έφτασαν στο σημείο και μετέφεραν την άτυχη γυναίκα, καθώς και τον οδηγό του δικύκλου στο νοσοκομείο, ευτυχώς ελαφρά τραυματισμένους.
evianews

Ο Πρατζίκος πολιτεύεται!

Επειδή γράψε γ΄ραψε οχτώ μήνες στο "messapia-news" και κάνοντας συνεχώς ρεπορτάζ και συναναστρεφόμενος "άρρωστους" με την πολιτική συμπολίτες μου κόλλησα το "μικρόβιο" και την "αρρώστια" και γω, πήρα την απόφαση να πολιτευθώ στο συνδυασμό του Καλαβρή. Θα είμαι υποψήφιος στο Τ.Σ. Ψαχνών, γιατί πιστεύω ότι μπορώ και γω να βάλλω ένα "λιθαράκι" να πάμε μπροστά σ' αυτόν τον τόπο. Καλές ιδέες έχω, καλές προτάσεις έχω, τουλάχιστον έτσι μου λένε όλοι, έχω δει και πολλά στραβά από τη θέση μου στο "messapia- news" και καλό παιδί είμαι γιατί έτσι μου λέει η μάνα μου. Ο Καλαβρής είναι αξιόλογος, μορφωμένος πολύ και πετυχημένος, πρώην αντινομάρχης είναι γνωρίζει τα προβλήματα και θα είναι χρήσιμος δήμαρχος για τον τόπο γιαυτό του είπα και γω το ναι. Το πρόβλημα ήταν αυτός ο "λύκος" ο Ρουσόδημος που μόνο για το "messapia-news" νοιάζεται και πως θα το μεγαλώσει κι άλλο (325.000 επισκέψεις έφτασε και ακόμη γκρινιάζει!) που όταν του το είπα παραλίγο να με πετάξει απ' το μπαλκόνι του γραφείου του! "Ή παπάς παπάς, ή ζευγάς ζευγάς" μου είπε και έτσι όπως φωνάζει όταν τα "παίρνει" κόντεψε να μου σπάσει τα τύμπανα από τ' αυτιά μου! Έτσι και επειδή όπως έχει πει όποιος πολιτεύται δεν χωράει στο "messapia-news" αποφάσισα να τα μαζέψω και να φύγω αναζητώντας νέες, πολιτικές αυτή τη φορά, περιπέτειες.
Ευχαριστώ τον Γιάννη που μου έδωσε την ευκαιρία να προσφέρω ότι μπορούσα δημοσιογραφικά μέσα απ' την εφημερίδα του τόπου μου. Ευχαριστώ και όλους εσάς που στηρίζατε τα όσα παρουσίαζα. Εις το επανειδήν λοιπόν, γιατί αν δεν εκλεγώ του το 'πα του "λύκου" ότι θα ξαναχτυπήσω την πόρτα του "messapia-news" , αν εκλεγώ όμως θα με πάει από πίσω για συνέντευξη!!
Και μη ξεχνάτε στις εκλογές σταυρό στον Πρατζίκο στο τοπικό των Ψαχνών.Και για να σοβαρευτούμε, σας ευχαριστώ όλους από καρδιάς για τη στήριξή σας.
Από: messapia-news
γιώργο καλή επιτυχία, η πόρτα μας πάντα ανοιχτή, ηθελές τα και παθές τα!

Φτιάξτε εσείς το τρέιλερ

Οι φίλοι μας "Ράδιο Αρβύλα" επιστρέφουν και καλούν τους τηλεθεατές να φτιάξουν το τρέιλερ της εκπομπής. Οπότε όσοι παρακολουθούν την σατιρική εκπομπή ας σηκωθούν από καρέκλες και καναπέδες, όπως λέει και ο φίλος μας ο Λιακό, και ας πιάσουν αμέσως δουλειά. Δύσκολο μεν αλλά αξίζει τον κόπο δε, διότι είναι μία πρωτότυπη ιδέα για τα ελληνικά δεδομένα.

Μήνυση στο Lineage, λόγω εθισμού!

Ένας εθισμένος παίκτης του Lineage II κατέθεσε μήνυση στην εταιρεία Ncsoft, επειδή δεν τον προειδοποίησε
ότι μπορεί να εθιστεί!
Σύμφωνα με το πρωτοφανές έγγραφο που έφτασε σε δικαστήριο των ΗΠΑ και  που δημοσιεύει το Wired, ο Craig Smallwood, δεν μπορεί πια να σηκωθεί, να ντυθεί, να κάνει μπάνιο ή να επικοινωνήσει με την οικογένεια και τους φίλους του, επειδή σκέφτεται και παίζει 24ωρες το 24ωρο το Lineage II.

Βρήκαν το παλάτι του Οδυσσεα;

Σοβαρά ευρήματα υποστηρίζουν ότι έχουν ανακαλύψει οι αρχαιολόγοι στην Ιθάκη, τα οποία τους κάνουν να πιστεύουν ότι βρίσκονται μπροστά στο παλάτι του Οδυσσέα.
Όπως μετέδωσε η τηλεόραση του ΣΚΑΪ Αρχαιολόγοι του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων συνεχίζουν εδώ και περίπου 16 χρόνια τις ανασκαφές στην περιοχή της Εξωγής, στη βόρεια Ιθάκη. Σε δηλώσεις του ο καθηγητής Αρχαιολογίας στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Θανάσης Παπαδόπουλος, είπε πως οι ανασκαφές έφεραν στο φως ένα τριμερές κτίριο με διαστάσεις ανακτόρου, παρόμοιες με εκείνα που έχουν ανακαλυφθεί στις Μυκήνες, την Πύλο και την Τίρυνθα.