Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

ΤΕΛΙΟΣ ΚΑΛ;ΘΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ

Σερβία :Ανακαλύφθηκε μαζικός τάφος

Οι σερβικές Αρχές ανακάλυψαν έναν μαζικό τάφο με περίπου 250 σορούς αλβανόφωνων του Κοσόβου. Τα θύματα φέρεται ότι σκοτώθηκαν την περίοδο 1998-99, στη διάρκεια του πολέμου στο Κόσοβο.
«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ανακαλύφθηκε μαζικός τάφος» είπε στο πρακτορείο Reuters, ο εκπρόσωπος του εισαγγελέα για εγκλήματα πολέμου στη Σερβία, Μπρούνο Βέκαριτς.
«Με βάση τους υπολογισμούς μας, βρέθηκαν 250 πτώματα σε τοποθεσία κοντά σε εκείνη που είχαμε ερευνήσει πριν από δύο χρόνια» τόνισε.
Ο τάφος εντοπίστηκε στην περιοχή Ράσκα, στο νότιο τμήμα της Σερβίας, με τη βοήθεια της αστυνομίας της Ευρωπαϊκής Αποστολής στο Κόσοβο ( EULEX), πρόσθεσε ο Βέκαριτς.
Πρόσθεσε ότι η διαδικασία της εκταφής θα ξεκινήσει σε λίγες ημέρες.
«Πρόκειται για ακόμη μία απόδειξη ότι η Σερβία δεν κρύβεται από το σκοτεινό παρελθόν της και ότι είναι έτοιμη να φέρει ενώπιον της δικαιοσύνης όλους αυτούς που διέπραξαν εγκλήματα» τόνισε.

Δωρεάν ένα εκατομμύριο online βιβλία για άτομα με ειδικές ανάγκες

Ένα εκατομμύριο βιβλία πρόκειται να ψηφιοποιήσει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Internet Archive, τα οποία θα είναι διαθέσιμα σε τυφλούς και σε δυσλεξικούς. Ο οργανισμός «σκανάρει» τα βιβλία και τα μετατρέπει στην προσβάσιμη μορφή για τους τυφλούς daisy (Digital Audio-based Information SYstem).
Σε αυτή τη μορφή τα βιβλία μπορούν να αναγνωστούν από το ειδικό λογισμικό και τις συσκευές που χρησιμοποιούν οι τυφλοί και μετατρέπουν τις γραπτές σελίδες σε λόγο, προκειμένου να ακούνε τα βιβλία αντί να τα διαβάζουν.
Η πρωτοβουλία θα χρηματοδοτηθεί από φιλανθρωπικά ιδρύματα, βιβλιοθήκες, επιχειρήσεις και την αμερικανική κυβέρνηση. Τα βιβλία θα είναι από μυθιστορήματα μέχρι εκπαιδευτικά. Ο οργανισμός έχει στήσει 20 κέντρα ψηφιοποίησης σε πέντε χώρες και έχει ξεχωρίσει βιβλία από συνολικά 150 βιβλιοθήκες
Οι εκδοτικοί οίκοι προσφέρουν ορισμένα ηλεκτρονικά βιβλία για άτομα με ειδικές ανάγκες, αλλά συνήθως μόνο τους πιο πρόσφατους και εμπορικούς τίτλους, ενώ το Internet Archive θα προσφέρει μια τεράστια ποικιλία βιβλίων, συμπεριλαμβανομένων παλαιότερων, σπάνιων και τίτλων που δεν κυκλοφορούν πια στο εμπόριο.
Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να «κατεβάσουν» δωρεάν τα βιβλία από το site του Internet Archive.
http://tvxs.gr

ΤΑ ΜΟΥΛΑΡΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Ένας άνδρας μιλώντας σε εκπομπή με τον Τέρενς Κουίκ είπε για τους 300 της Βουλής: « Είναι 298 μουλάρια, με έναν Πεταλωτή και έναν Σαμαρά!!!..»

Παίζοντας με τα παιδιά όλου του κόσμου..

Στα πλαίσια της Προπόνησης Ζωής μια ομάδα εθελοντών έχει αναλάβει το στήσιμο ενός θεατρικού και συγκεκριμένα το έργο είναι “ο μικρός πρίγκηπας”, το οποίο θα παιχτεί από παιδιά Ελλήνων και μεταναστών σε παιδιά Ελλήνων και μεταναστών.
Σκοπός της δράσης αυτής είναι να συμμετέχουν όσο γίνεται περισσότερα παιδιά, να παίξουν, να γελάσουν και να δημιουργήσουν φιλίες μεταξύ τους ανεξαρτήτως χρώματος, φυλής και θρησκείας. Έτσι θα σταματήσει η ξενοφοβία που υπάρχει στις μέρες μας καθώς και η απομόνωση που νιώθουν όλα αυτά τα παιδιά των οποίων οι γονείς επέλεξαν τη χώρα μας για να ζήσουν.

ΤΟΥΡΚΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΧΟΡΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ

 

Καθαρισμός Γηπέδου Ψαχνών


Με ειτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση καθαρισμού του προάυλιου χώρου του γηπέδου των Ψαχνών την Παρασκευή 7 - 05-2010 απο τους αθλητές του παλαιστικού ομίλου Ψαχνών μιας και το γήπεδο είναι ο χώρος της προπόνησής τους και τον θεωρούν αγαπημλενο τους και θέλουν να είναι καθαρός! Η εκδήλωση ήταν συμβολική με σκοπό να δραστηριοποιήσει και να σημάνει τον κώδωνα του κινδύνου που υπάρχει! Όσα και να μαζεψαν τα παιδιά δυστυχώς υπαρχουν και άλλα! Ελπίζουμε να βρούμε μιμητές!
Τα παιδια χωρίστηκαν σε ομάδες και αυτές που μαζεψαν τα περισσότερα έλαβαν τα βραβειά τους!

Συγκέντρωση στη μνήμη των αδικοχαμένων εργαζομένων της Marfin


Κάλεσμα του Δικτύου Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς για στήριξη της συγκέντρωσης του συντονισμού πρωτοβάθμιων σωματείων για τους αδικοχαμένους εργαζόμενους της MARFIN .

Το Δίκτυο συνδικαλιστών ριζοσπαστικής Αριστεράς στηρίζει την πρωτοβουλία του συντονισμού πρωτοβάθμιων σωματείων του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα να διοργανώσει συγκέντρωση μνήμης για τους αδικοχαμένους εργαζόμενους της Marfin, την Τρίτη, 11 Μάη 2010, στις 19.00 έξω από το υποκατάστημα της Marfin, στην πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια πορεία στην Βουλή και καλεί τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες σε μαζική συμμετοχή.

Έκθεση της Τασούλας Τζαχρήστου

Σήμερα, Δευτέρα 10 Μαϊου και ώρα 7.30 το απόγευμα, θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης "Χειροποιήματα" της Τασούλας Τζαχρήστου, στην ισόγεια αίθουσα του Δημαρχείου Χαλκίδας. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και τις 16 Μαϊου.

Η κα Τζαχρήστου, σχεδιάστρια και κατασκευάστρια χειροποίητου κοσμήματος, σε αυτή την έκθεση παρουσιάζει μια νέας μορφής ενασχόλησή της.

Εκδήλωση για τη Γιορτή της Μητέρας


Την Κυριακή 9 Μαΐου 2009 και ώρα 19:00 ο Σύλλογος Γυναικών του Δλημου Μεσσαπίων η Έκφραση πραγματοποίησε εκδήλωση για τη Γιορτή της Μητέρας.  «Για την ιερά αυτή μορφή που λέγεται Μητέρα», όπως πολύ εύστοχα ανέφερε η Πρόεδρος του Συλλόγου κα. Ελένη Κηρύκου. «Η αγάπη της Μητέρας» όπως εν συνεχεία αναφέρει η κα. Κηρύκου στην ομιλία της «έγινε ποίημα, έγινε τραγούδι, έγινε έργο τέχνης, έγινε πίνακας ζωγραφικής αλλά ποτέ κανείς δεν κατάφερε να της αποδώσει τον φόρο τιμής που της αρμόζει. Για αυτό ας ελπίσουμε ότι τη Μητέρα που μας έφερε στη ζωή δεν θα την σκεφτόμαστε μια φορά το χρόνο αλλά καθημερινά.»
Παρόντες σε αυτή την εκδήλωση τους οποίους και ευχαρίστησε η πρόεδρος κα. Κηρύκου στο τέλος της ομιλίας της ήταν ο λογοτέχνης κ. Καλύβας, ο κ. Σταύρος Μακαρίου, ο πρόεδρος των ΚΑΠΗ, ο κύριος Ορέστης Νέττας, που μίλησε για τη θέση της μητέρας μέσα στην οικογένεια και άλλοι φίλοι του Συλλόγου. Ακόμη βρισκόταν στην εκδήλωση και η μουσικός κα. Χονδρού Αγγελική όπου διηύθυνε την μουσική ομάδα του Συλλόγου.
Μετά τον χαιρετισμό της προέδρου απηύθυνε λίγα λόγια ο δημοσιογράφος και πολιτευτής κ. Σταύρος Μακαρίου. Ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλες τις κυρίες και ευχαρίστησε το διοικητικό Συμβούλιο που για ακόμη μία φορά τον κάλεσε στην εκδήλωση για τη γιορτή της Μητέρας. Παρατήρησε ότι ολοένα και πληθαίνουν οι γυναίκες στο σύλλογο και εύχεται την επόμενη φορά να είναι ακόμη περισσότερες. Στο τέλος του χαιρετισμού του ανέφερε αστειευόμενος ότι η οικογένειά του αποτελείται από τέσσερεις γυναίκες και αυτός αποτελεί μειονότητα.
Μετά το λόγο πήραν η κα. Αγγελική Καραμούζη, η οποία παρουσίασε ένα δικό της ποίημα για την μητέρα της και για όλες τις μητέρες του κόσμου, το μέλος του Δ.Σ. κα. Θεοδωροπούλου Κυριακή όπου διάβασε μια κατάθεση ψυχής της κόρης προς τη μάνα και ένα ποίημα για τη Μαμά, Μανούλα,  Μάνα και  ο λογοτέχνης κ. Καλύβας ο απήγγειλε ποιήματα  από δύο Ρώσους Ρομαντικούς που λάτρευαν την Ελλάδα.
Μετά ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα από τη χορωδία του συλλόγου με τα τραγούδια στην Εκκλησιά σου, Χρυσοπράσινο φύλλο, Μη μου θυμώνεις μάτια μου και θέλω κοντά σου να μείνω.
Τέλος η εκδήλωση έκλεισε με την ομιλία του ο ψυχολόγος και ψυχοθεραπευτής Ορέστης Νέττας. Ο κ. Νέττας αναφέρθηκε στη θέση της μητέρας μέσα στην οικογένεια. Για να γίνει πιο εύκολη η ομιλία-συζήτηση χώρισε αυτά που είχε να πει σε τρία μέρη. Καταρχήν μίλησε για τη γυναίκα πριν γίνει μητέρα, μετά για τη γυναίκα που γίνεται μητέρα και μετά για την μητέρα που αποχωρίζεται το παιδί της. Τέλεια συνταγή για να γίνει μια γυναίκα μητέρα δεν υπάρχει και όποιος ισχυριστεί ότι υπάρχει ψεύδεται. Ακόμη ανέφερε ότι η γυναίκα όταν γίνεται μητέρα δεν θα πρέπει να παραμελεί τον εαυτό της. Θα πρέπει παράλληλα με το παιδί της να κοιτάζει και την ίδια. Διότι αν η ίδια είναι καλά και ευτυχισμένη  τότε και το παιδί είναι ευτυχισμένο και χαρούμενο. Αν το παιδί μεγαλώσει σε μια χαρούμενη οικογένεια θα είναι και αυτό χαρούμενο.
Επίσης αναφέρθηκε στην εσωτερίκευση της μητέρας και στην μη έκφραση των συναισθημάτων της. Αυτό πρέπει να αποφεύγεται. Η εξωτερίκευση των συναισθημάτων της μπορεί να βοηθήσει κατά πολύ. Για παράδειγμα όταν μια μητέρα φοβάται μην συμβεί κάτι στο παιδί της όταν βγει έξω το βράδυ, θα πρέπει να το πει στο παιδί της ότι φοβάται και όχι να απαγορεύει στο παιδί ή να του επιβάλλει την ώρα που θα γυρίσει.
Αυτές οι θέσεις του κ. Νέττα στάθηκαν αφορμή να τεθούν μερικά ερωτήματα. Με αυτά τα ερωτήματα τελείωσε η εκδήλωση για το πιο ιερό πρόσωπο που υπάρχει στην ζωή μας, τη Μητέρα.