Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

NewsIt.gr Αυγά και καπνογόνα στη Βουλή της Ουκρανίας

Δήλωση Μίκη Θεοδωράκη για το τι Μελει Γενεσθαι

Με τον κοινό νου που διαθέτω, δεν μπορώ να εξηγήσω και ακόμα περισσότερο να δικαιολογήσω την ταχύτητα με την οποία κατρακύλησε η χώρα μας από τα επίπεδα του 2009 σε τέτοιο σημείο, ώστε με το ΔΝΤ να απολέσουμε ένα μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας και να τεθούμε σε καθεστώς κηδεμονίας. 

Και είναι περίεργο ότι κανείς έως τώρα δεν ασχολήθηκε με το πιο απλό, δηλαδή την οικονομική μας διαδρομή με αριθμούς και στοιχεία από τότε έως τώρα, ώστε να καταλάβουμε κι εμείς οι αδαείς τους πραγματικούς λόγους αυτής της πρωτοφανούς και ιλιγγιώδους εξελίξεως, που έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια της εθνικής μας αυτοτέλειας και μαζί της την διεθνή ταπείνωση.

ΠΩ ΠΩ ΚΟΙΤΑ ΠΟΣΑ ΠΑΙΡΝΩ..............

ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΓΛΙΤΩΣΕ ΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Βεζούβιος - η μεγαλύτερη απειλή για την Ιταλία

Η μεγαλύτερη απειλή για τη δημόσια ασφάλεια στην Ιταλία είναι το ηφαίστειο Βεζούβιος, το οποίο, εάν εκραγεί, θα θέσει σε κίνδυνο περισσότερους από ένα εκατομμύριο ανθρώπους.

«Ο Βεζούβιος αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή, γιατί ολόκληρες πόλεις βρίσκονται στους πρόποδές του», είπε ο αρχηγός Δημόσιας Ασφάλειας, Guido Bertolaso.

Στις 18 περιοχές γύρω από το ηφαίστειο, που τελευταία φορά εξερράγη το 1944, διαμένουν σχεδόν 650.000 άνθρωποι. Σχετικές αναλύσεις για την επικινδυνότητα του Βεζούβιου υποδεικνύουν ότι η επόμενη έκρηξη θα είναι ισχυρότατη και παρόμοια με εκείνη του 1631, όταν πέθαναν 4.000 άνθρωποι.

Ο Bertolaso είπε ότι οι Αρχές επανεξετάζουν την απειλή και μελετούν τα προληπτικά μέτρα.

zougla.gr

ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ

Με αφορμή την ολοκλήρωση ενός κύκλου μαθημάτων του προγράμματος «τηλΕστία», την Πέμπτη 29 Απριλίου, στην Εστία Γνώσης και Πολιτισμού του Δήμου Χαλκιδέων που εδρεύει στο «Κόκκινο Σπίτι»,θα πραγματοποιηθεί σύνδεση και τηλε-εκπαίδευση μεταξύ του 4ου Γυμνασίου Περιστερίου Αττικής και του Ελληνικού σχολείου στο Χαρτούμ του Σουδάν, στις 9:30 π.μ.
Η πανηγυρική αυτή εκπαιδευτική τηλεδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια ολοκλήρωσης μιας δοκιμαστικής περιόδου αντίστοιχων μαθημάτων που πραγματοποιήθηκαν σε δεκατέσσερις πόλεις και χωριά της Ελλάδας. Μεταξύ των άλλων επισήμων που θα παρακολουθήσουν την εκδήλωση, θα παρευρεθούν οι πρεσβευτές Ελλάδας και Σουδάν, ο Μητροπολίτης Σουδάν και ο πρόεδρος της Ελληνικής κοινότητας του Σουδάν.