Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Οχτώ χρόνια χωρίς το Γκιωνάκη

Ο μεγάλος έλληνας κωμικός Γιάννης Γκιωνάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1922. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή Αθηνών, θέλοντας να ακολουθήσει το επάγγελμα του πατέρα του, που ήταν γιατρός. Πολύ γρήγορα, όμως, εγκατέλειψε την Ιατρική για να γίνει ηθοποιός και τελείωσε τη Δραματική Σχολή του Κάρολου Κουν.
Στο θέατρο πρωτοεμφανίστηκε το 1944, στην παράσταση «Τελευταίος Ασπροκόρακας». Ακολούθησαν ο «Βυσσινόκηπος» του Τσέχωφ, ο «Βυθός» και «Η Ζωή ξαναρχίζει», ενώ μεγάλες θεατρικές επιτυχίες του ήταν η «Σπασμένη Στάμνα» του Κλάιστ, ο «Κοριός» του Μαγιακόφσκι, σε σκηνοθεσία Αλέξη Σολωμού και ο «Αρχοντοχωριάτης» του Μολιέρου. Επίσης, υπήρξε κλασσικός ερμηνευτής του Ψαθά, του Σακελάριου και του Γιαννακόπουλου.

Στην επιθεώρηση εμφανίστηκε στον «Έγκμοντ», τον «Πειρασμό», το «Βίρα τις άγκυρες», «Ο μπαμπάς εκπαιδεύεται», «Καινούργια Αθήνα», «Άνθρωποι του '60», «Ζητείται τεμπέλης» και άλλα.
Στον κινηματογράφο έκανε το ντεμπούτο του το 1946, στο «Παπούτσι από τον τόπο σου». Ως τα μέσα της δεκαετία του '80 ακολούθησαν άλλες 100 ταινίες, από τις οποίες ξεχωρίζουν: «Το κορίτσι με τα παραμύθια» (1957), «Παιδί του δρόμου» (1957), «Τα κίτρινα γάντια» (1960), «Η ωραία του κουρέα» (1969), «Ένα αγόρι αλλιώτικο από τα άλλα» (1971), «Ο άνθρωπος που έσπαγε πλάκα» (1972).
Πέθανε στις 25 Αυγούστου του 2002.

Βιογραφικό Γιάννη Μπουροδήμου

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΡΟΔΗΜΟΣ ΓΕΩΛΟΓΟΣ – ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΡΦΥΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΟΥ ΔΙΡΦΥΩΝ – ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ

mpourodimos
Ο Γιάννης Μπουροδήμος του Παναγιώτη και της Βασιλικής γεννήθηκε στη Γλυφάδα Ευβοίας το έτος 1962. Μετά την ολοκλήρωση των γυμνασιακών σπουδών στο γυμνάσιο Ψαχνών και των λυκειακών στη Χαλκίδα, εισήχθη στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, στο τμήμα Γεωλογίας από το οποίο αποφοίτησε το έτος 1985.
Το έτος 1990 εκλέχθηκε Πρόεδρος της Κοινότητας Γλυφάδας, όπου επανεκλέχτηκε το έτος 1994. Το έτος 1993 ίδρυσε μαζί με άλλους Προέδρους Κοινοτήτων τον Σύνδεσμο Παραδίρφυων Κοινοτήτων , στον οποίο εκλέχτηκε Πρόεδρος για τα έτη 1993-1998 Το έτος 1996 εκλέχτηκε Πρόεδρος του Συμβουλίου Περιοχής της 5ης Ε.Π, με έδρα τον Πισσώνα

Βιογραφικό Θανάση Καλαβρή

Γεννήθηκε και κατοικεί στα Ψαχνά. Είναι απόφοιτος της Σχολής Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών(ΑΣΟΕΕ).
Από το 1982 είναι υπάλληλος του Υπουργείου Εργασίας (Επιθεωρητής Εργασίας) και σήμερα υπηρετεί ως Προϊστάμενος του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας Χαλκίδας. Υπήρξε εκδότης της τοπικής εφημερίδας «ΨΑΧΝΙΩΤΙΚΗ» τα έτη 1996-2006. Τα έτη 1990 έως 1994 διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Ψαχνών.
Τα έτη 2002 έως 2006 υπηρέτησε ως δημοτικός σύμβουλος - επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δήμο Μεσσαπίων . Τα έτη 2006-2010 εξελέγη και παραμένει Νομαρχιακός Σύμβουλος και την διετία 2006-2008 υπηρέτησε ως Αντινομάρχης στον Τομέα Υγείας Πρόνοιας και Υποστήριξης ΑΜΕΑ Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά , τον Γιάννη Δικηγόρο Χαλκίδος και την Ελένη , αγροτική ιατρό. ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΘΕΣΕΩΝ Φίλες και φίλοι , Στα πλαίσια της συμμετοχής μας στις δημοκρατικές διαδικασίες για την ανάδειξη της νέας δημοτικής αρχής του νέου διευρυμένου δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων θεωρούμε ότι έχουμε την υποχρέωση να παρουσιάσουμε προς όλους τους δημότες τις γενικές μας αρχές και αξίες βάσει των οποίων θα πορευτούμε στην μετεκλογική περίοδο.
Αφετηρία της παρούσας πρωτοβουλίας αποτελεί η θέση μας ότι η άσκηση της πολιτικής οφείλουμε να γίνεται επί τη βάση συγκεκριμένων αρχών , αξιών και απαρέγκλιτων θέσεων οι οποίες δεν θα αποτελούν ρητορικές ασκήσεις αλλά θα συνιστούν βασικές δεσμεύσεις κατά την άσκηση εξουσίας. Οι σύγχρονες κοινωνίες «κουρασμένες» από τις συνεχείς διαψεύσεις που βιώνουν από τους πολιτικούς διεκδικούν ξεκάθαρες απόψεις λιτό και καθαρό λόγο και αποφασιστική παρουσία με ξεκάθαρο εξ αρχής προσανατολισμό.

Ο Γιώργος Ψαθάς κλείνει μεγάλα ονόματα

Σύμφωνα με το ιστολόγιο evia top ο υποψήφιος Δήμαρχος κος. Γιώργος Ψαθάς συνεχίζει αθόρυβα τον αγώνα του για τις επερχόμενες εκλογές του Νοεμβρίου και κλείνει ηχηρά ονόματα τόσο στη Μεσσαπία όσο και στη Δίρφυ. Όπως συνεχίζει το δημοσίευμα ο κος. Ψαθάς έχει καταφέρει να πάρει και άτομα από τον Μπουροδήμο. Αναμένουμε να δουμε τα ονόματα των υποψηφίων του κου. Ψαθά.

messapia-news

Δολοφόνησαν δύο έφηβες – Τα ονόματα τους ήταν σε λίστα “στόχων” στο Facebook!

Η αστυνομία της Κολομβίας ανακοίνωσε ότι ερευνά "καταλόγους στόχων προς δολοφονία" οι οποίοι κυκλοφορούν μέσω Facebook κι έχουν συνδεθεί με τους φόνους δύο εφήβων, τα ονόματα των οποίων βρίσκονταν μεταξύ των 100 που περιέχουν.
 
Ομάδες ερευνητών έχουν σταλεί στην πόλη Πουέρτο Ασίς, όπου σημειώθηκαν οι φόνοι, δήλωσε ο Χοσέ Λεόν Ριάνο, ανώτερος αξιωματούχος της αστυνομίας.
Καλούνται να βρουν ποιοι βρίσκονται πίσω από τις "λίστες του Φέισμπουκ", που έχουν προκαλέσει πανικό στην πόλη.

4 Σεπτεμβρίου η Αρβανιτάκη με την Τσανακλίδου στη Στενή

Η αναβληθείσα συναυλία της Αρβανιτάκης με την Τσανακλίδου που ήταν να πραγματοποιηθεί στις 20 Αυγούστου στην Στενή Ευβοίας, θα πραγματοποιηθεί στις 4 Σεπτεμβρίου την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο. Η τιμή εισητηρίου είναι 10 ευρώ.

Η Εύβοια 2η σε καταστροφές.

Η Εύβοια, καταλαμβάνει την 2η θέση μεταξύ των νομών της χώρας με τις  περισσότερες  καμένες αγροτοδασικές εκτάσεις, με μέσο (ετήσιο) αριθμό καμμένων εκτάσεων (36.925) στρέμματα, ήτοι ποσοστό (2,8%) επί του συνολικού αριθμού των καμένων εκτάσεων. Επίσης καταλαμβάνει την 10η θέση μεταξύ των νομών με τις περισσότερες αγροτοδασικές πυρκαγιές, με μέσο (ετήσιο) αριθμό (280,6) πυρκαγιές, ποσοστό (2,8%). Εξάλλου καταλαμβάνει την 1η θέση  μεταξύ των νομών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, με τις περισσότερες αγροτοδασικές πυρκαγιές και τις περισσότερες καμένες εκτάσεις. Το (2007), είναι το έτος με τις  περισσότερες και φονικότερες καταστροφές (252.978,4) στρέμματα και (7) νεκρούς. Το υπό έρευνα διάστημα προκλήθηκαν συνολικά (3.087) αγροτοδασικές πυρκαγιές και κάηκαν συνολικά (406.178,3) στρέμματα.
 Τα ανωτέρω στοιχεία προκύπτουν από την πρόσφατη (Αύγουστος 2010)  ΕΡΕΥΝΑ μου, ''Η γεωγραφία των αγροτοδασικών πυρκαγιών (2000-2010)'' και αφορά το διάστημα από το έτος 2000 μέχρι και τον Ιούλιο 2010.
 

Άνοιξε το πρώτο εκλογικό γραφείο

Το πρώτο εκλογικό γραφείο υποψήφιου Δημάρχου άνοιξε στα Ψαχνά. Πρόκειται για το γραφείο του κου Καλαβρή το οποίο βρίσκεται επί της οδού Αβάντων (δίπλα απ' το κτήριο Γεροντίτη). Έτσι σιγά-σιγά μπαίνουμε στην κυρίως προεκλογική περίοδο όπου οι υποψήφιοι Δήμαρχοι θα δέχονται τα στελέχη των συνδυασμών τους και τους πολίτες. Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να ανοίξει και το εκλογικό γραφείο του κου Μπουροδήμου.

Η διάσωση των μεταλλωρύχων της Χιλής



Τραγουδώντας τον εθνικό ύμνο της Χιλής με τις βραχνές φωνές τους, οι 33 μεταλλωρύχοι που είναι παγιδευμένοι 700 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της Γης εδώ και 18 ημέρες ευχαρίστησαν τους διασώστες που τους εντόπισαν. Τώρα πρέπει να προετοιμαστούν για τη μακρά προσπάθεια απεγκλωβισμού τους, που υπολογίζεται να ολοκληρωθεί γύρω στα...
Χριστούγεννα!

Αρχαία παλαίστρα ή ρωμαϊκή έπαυλη;

Αρχαία παλαίστρα ή ρωμαϊκή έπαυλη; Οι αρχαιολόγοι δεν έχουν αποφασίσει ακόμη σε ποια ερμηνεία οδηγεί το ψηφιδωτό με τους δύο πυγμάχους σε αγωνιστική στάση που έχει αποκαλυφθεί στην πόλη της Χαλκίδας, σε μια περιοχή ιδιαίτερα υποβαθμισμένη σήμερα. Το σίγουρο όμως είναι ότι, αναπαριστώντας μια προσφιλή στους αρχαίους σκηνή αγωνίσματος, αποδεικνύει ότι ελάχιστα έχουν αλλάξει μέσα στους αιώνες.

Με τη σφαίρα σφηνωμένη στο κεφάλι για 5 χρόνια!

Ένας Πολωνός διαπίστωσε ότι τα τελευταία πέντε χρόνια «κουβαλούσε» μία σφαίρα στο πίσω μέρος του κεφαλιού του. Κατά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο του Bochum της Γερμανίας, οι γιατροί εντόπισαν -προς μεγάλη τους έκπληξη- τη σφαίρα στο κρανίο του 35χρονου.

Μετά το αρχικό σοκ, ο 35χρονος ανέφερε ότι ενδεχομένως να δέχτηκε τη σφαίρα, κατά τη διάρκεια των εορτασμών για την Πρωτοχρονιά του 2005. Επίσης δήλωσε ότι δεν αισθάνθηκε τίποτα καθώς βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης.

Σε λίγες ημέρες αναμένεται να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο, μετά την επιτυχημένη αφαίρεση της σφαίρας, η οποία, ωστόσο, δεν προκάλεσε κάποια ρήξη στα αιμοφόρα αγγεία.

zougla.gr

Απάντηση στελεχών του Μπουροδήμου για υποψηφίους του Ψαθά

Μετά την ανακοίνωση, που και εμείς αναδημοσιεύουμε από το "evia top", και που έκανε λόγο για την προσχώρηση υποψηφίων του κου Μπουροδήμου (!) στον συνδυασμό του κου Ψαθά επικοινωνήσαμε με υποψηφίους του κου Μπουροδήμου στη Δίρφυ για να πάρουμε περισσότερες πληροφορίες. Η απάντηση που λάβαμε ήταν δεν πρόκειται για υποψηφίους του κου. Μπουροδήμου αλλά για πρόσωπα τα οποία διαπραγματεύονται με το Δήμαρχο Διρφύων την είσοδό τους στον συνδυασμό τους. Επίσης μας τόνισαν ότι ο κος Μπουροδήμος στην περιοχή της Δίρφυς είναι τόσο έτοιμος και ίσως δεν μπορέσει να τους απορροφήσει στον συνδυασμό του, γεγονός που τους αφήνει το περιθώριο να διαπραγματευτούν με άλλον συνδυασμό. Στο ερώτημά μας αν τα πρόσωπα αυτά πρόσκεινται στον πολιτικό χώρο του ΠΑΣΟΚ η απάντηση ήταν "κάποιοι ναι και κάποιοι όχι" εννοώντας ότι πρόσκεινται στη Ν.Δ! Πάντως όπως μας τόνισαν τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται σίγουρο για συγκεκριμένα πρόσωπα εκτός αν ίδιοι προβούν σε δηλώσεις όλα τα άλλα, σύμφωνα πάντα με το στρατόπαιδο του Μπουροδήμου, είναι διαρροές για επικοινωνιακούς λόγους!
evia-logos

Λήγει στις 31 Αυγούστου η προθεσμία για τις Μεταδημοτεύσεις

Λήγει στις 31 Αυγούστου η προθεσμία για τη μεταδημότευση προκειμένου οι εκλογείς να μπορούν να ψηφίσουν στο νέο δήμο στις 7 Νοεμβρίου (Δείτε τι χρειάζεται για τη μεταδημότευση). Στην ίδια ημερομηνία, λήγει και η δυνατότητα των ομογενών και υπηκόων Ισλανδίας, Λιχτενστάιν, Νορβηγίας, Ελβετίας και κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ζώνης Ελεύθερων Συναλλαγών, να εγγραφούν στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους των ομογενών και των νομίμως διαμενόντων υπηκόων τρίτων χώρων για την ανάδειξη των αιρετών οργάνων της πρωτοβάθμιας τοπικής αυτοδιοίκησης.
Τα απαραίτητα δικαιολογητικά που πρέπει να καταθέσετε για να κάνετε μεταδημότευση, είναι:

4,500 ευρώ το ανώτατο όριο δαπανών για τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους της Εύβοιας

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ ΑΝΩΤΑΤΟ ΟΡΙΟ ΔΑΠΑΝΩΝ ΑΝΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟ

ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ 178.771 3,5 3.500,00 €

ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ 32.053 2,5 2.500,00 €

ΦΩΚΙΔΑΣ 48.284 2,5 2.500,00 €

ΒΟΙΩΤΙΑΣ 131.085 3 3.000,00 €

ΕΥΒΟΙΑΣ 215.136 4,5 4.500,00 € 
eviatop 

Πόσα δικαιούται να ξοδέψει κάθε υποψήφιος δημοτικός συμβούλους των δήμων της Εύβοιας

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΥΒΟΙΑΣ



ΔΗΜΟΣ ΔΙΡΦΥΩΝ - ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ ΑΝΩΤΑΤΟ ΟΡΙΟ ΔΑΠΑΝΩΝ ΑΝΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟ

ΔΙΡΦΥΩΝ  1.500,00€

ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ 1.500,00€

Στο IL POSTO μετά την ομιλία του ο Χειμάρας...

Είχαμε και τραπεζώματα προχθές το βράδυ μετά την ομιλία του υποψηφίου Περιφερειάρχη Θανάση Χειμάρα. Παραλιακά και χαλαρά, στο IL POSTO, η παρέα του κ. Χειμάρα πέρασε σούπερ, όμως, από ότι μου είπανε, δεν ήταν κανένας βουλευτής μαζί. Είναι δυνατόν; Και αν ναι, γιατί;

Συναντήσεις επί ...συναντήσεων!!!

Και χθες το πρωί στη Χαλκίδα έμεινε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θανάσης Χειμάρας, ο οποίος συναντήθηκε με πολλούς και διάφορους. Με τον Πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου, κ. Ρουσσόπουλο, με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Χαλκίδας κ. Αρμόνη, με τον Αντιπρόεδρο ττων Ξενοδόχων. με τη ΔΑΚΕ, με τους αγροτοσυνδικαλιστές, με τη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ευβοίας. Ξεμπέρδεψε κατά το μεσημέρι όπως καταλαβαίνετε, αλλά έμεινε ιδιαίτερα ευχαριστημένος ο υποψήφιος Περιφερειάρχης... 
 
 
 
eviatop

Οι παλιές αγάπες πάνε στον παράδεισο



Στίχοι: Μάρω Βαμβουνάκη
Μουσική: Φίλιππος Πλιάτσικας
Πρώτη εκτέλεση: Πυξ Λαξ

Άγονη πλήξη μιας ζωής, δίχως έρωτα
της ερημιάς μου τέρας, της πόλης μου θηρίο μη με φοβάσαι
αλλοπαρμένη έκφραση οι τοίχοι σου θυμίζουν τον πρώτο σου έρωτα
οι πιο πολλοι αδιάφορα κενοί, σε λυγίζουν όπου και να 'σαι
στα σκοτεινά δρομάκια οι σκιές γλιστράνε επικίνδυνα

Στα ηλεκτρισμένα ξενυχτάδικα οι γυναίκες μισοκρύβονται πίσω απ' τη λήθη
Στα κολασμένα παζάρια της λεωφόρου οι αστυνόμοι
οι πλούσιοι επαρχιώτες μηχανόβιοι
μάσκες ακάλυπτες μικρές στο γύρο του θανάτου
που τρεμοπαίζουν τον άγγελο ή τον δαίμονα
στις άκρες των δακτύλων τους, ξημέρωμα Σαββάτου

Για τις παλιές αγάπες μη μιλάς
στα πιο μεγάλα θέλω κάνουν πίσω
δεν άντεξαν μαζί και χάθηκαν μακριά
κρύφτηκαν στις σπηλιές χαμένων παραδείσων

Ό,τι αξίζει πονάει, κι είναι δύσκολο
για να μην υποφέρεις φύγε μακριά μου, κρύψου από μένα
δεν ξέρω αν φεύγεις, τώρα, για το λίγο μου
ή αν αυτό που νιώθω ήταν πολύ
πολύ για σένα, πολύ για σένα

Για τις παλιές αγάπες μη μιλάς
στα πιο μεγάλα θέλω κάνουν πίσω
δεν άντεξαν μαζί και χάθηκαν μακριά
κρύφτηκαν στις σπηλιές χαμένων παραδείσων

Ό,τι αξίζει πονάει, κι είναι δύσκολο...

Σαν σήμερα

 
1898 Μεγάλες σφαγές χριστιανών από Τούρκους ατάκτους στο Ηράκλειο της Κρήτης. (Ιστορία)
 
 
1938 Οι πρώτες ντιζελοκίνητες αυτοκινητάμαξες κάνουν την εμφάνισή τους στο ελληνικό σιδηροδρομικό δίκτυο, στη γραμμή Βόλου-Λάρισας. (Πολιτισμός)
 
1975 Το υπουργικό συμβούλιο, υπό την προεδρία του Κ.Καραμανλή, μετατρέπει με απόφασή του τις θανατικές καταδίκες των πρωταιτίων του πραξικοπήματος του 1967 σε ισόβια δεσμά, προκαλώντας την αντίδραση της αντιπολίτευσης κυρίως για το εσπευσμένο της ενέργειας. (Ιστορία)
 
1988 Ο πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου μεταβαίνει αιφνιδιαστικά στο Λονδίνο, όπου θα υποβληθεί σε εγχείρηση καρδιάς (μπαϊπάς και μεταμόσχευση βαλβίδων). (Ιστορία)

Η συζυγική βία συντελεί στην κακομεταχείριση των παιδιών


Νέα Υόρκη — Η βία και η ψυχολογική κακοποίηση μεταξύ των συζύγων συχνά συνυπάρχει με την σωματική τιμωρία των παιδιών, διαπιστώνει αμερικανική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Pediatrics.
Η Δρ Κάθριν Τέιλορ από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας και Τροπικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Τουλέιν στη Νέα Ορλεάνη εξηγεί ότι «τα παιδιά που έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να υποστούν σωματική βία είναι εκείνα των οποίων οι γονείς είναι επιθετικοί μεταξύ τους».

Η μαύρη σοκολάτα κάνει καλό στην καρδιά


Λονδίνο — Οι ηλικιωμένες που τρώνε μαύρη σοκολάτα μια με δυο φορές την εβδομάδα ίσως μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας, υποστηρίζουν Αμερικανοί ερευνητές.
Ο Δρ Μάρρεϊ Μιττλεμαν και οι συνεργάτες του στο Ιατρικό Κέντρο Beth Israel Deaconess εξηγούν ότι η μαύρη σοκολάτα μειώνει τον κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας κατά το ένα τρίτο, αλλά δεν προκύπτει όφελος από την καθημερινή κατανάλωσή της.

Κατέπεσε επιβατικό αεροπλάνο στην Κίνα


Σαράντα τρεις είναι οι νεκροί από την συντριβή του κινεζικού επιβατικού αεροσκάφους με τους 96 επιβαίνοντες που κατέπεσε την Τρίτη στην δυτική κινεζική επαρχία Ελοϊντζιάνγκ, όπως μετέδωσαν κινεζικά ΜΜΕ, επικαλούμενα επίσημες πηγές.
Τα πτώματα 43 επιβαινόντων ανασύρθηκαν ήδη από το αεροσκάφος, ενώ άλλοι 53 επιβαίνοντες νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της περιοχής με σοβαρά τραύματα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Νέα Κίνα .
Το βραζιλιανικής κατασκευής αεροσκάφος τύπου Εμπράερ 190 που ανήκει στην εταιρεία Henan απογειώθηκε περίπου στις 22.00 τοπική ώρα από το αεροδρόμιο Γιατζούν της επαρχίας Ελοϊτζιάνγκ και έπιασε αμέσως φωτιά για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους.
ANT1

Ψηφίστηκε επί της αρχής το ν/σ για την άρση του καμποτάζ


Υπερψηφίστηκε επί της αρχής στο Β'Α Θερινό Τμήμα της Βουλής το νομοσχέδιο για την άρση του καμποτάζ, που επιτρέπει την δραστηριοποίηση πλοίων μη κοινοτικών χωρών στο χώρο της κρουαζιέρας.
Δεχόμενο το νομοσχέδιο κριτική από ΝΔ και ΛΑΟΣ, πως δεν συνιστά ουσιαστική άρση του υφιστάμενου καθεστώτος, αλλά απλή αδειοδότηση με προϋποθέσεις που δεν καθιστούν την Ελλάδα ελκυστική επιχειρηματικά, αλλά και πολεμική από ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ για προβλήματα που εγκυμονεί για τα δικαιώματα των ναυτεργατών χωρίς ουσιαστική στήριξη της εθνικής οικονομίας, υπερψηφίστηκε επί της αρχής μονάχα από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. «Παρών» δήλωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Αθ. Λεβέντης.

Κορυφώνεται η αγωνία των υποψηφίων


Στο τέλος της φθάνει η αγωνία των υποψηφίων για εισαγωγή στην ανώτερη και ανώτατη εκπαίδευση, καθώς την Τετάρτη 25 Αυγούστου πρόκειται να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Σύμφωνα με ανακοίνωση από το γραφείο του υφυπουργού Παιδείας, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν από το πρωί να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω του ιστοτόπου του υπουργείου (http://www.minedu.gov.gr), πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους (ή ενδεκαψήφιο για αλλογενείς - αλλοδαπούς) και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο - Όνομα - Πατρώνυμο - Μητρώνυμο).

«Μπουμπούκια» οι συλληφθέντες στον Πειραιά


Καταζητούμενος εδώ και αρκετό καιρό ήταν ο επίδοξος ληστής που πρωταγωνίστησε στην υπόθεση ομηρίας τη Δευτέρα στον Πειραιά. Όπως έγινε γνωστό, ο 36χρονος, ο οποίος κράτησε για περίπου τρεις ώρες 18 ομήρους μέσα στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στον Πειραιά, καταζητείται από τις κυπριακές αρχές δυνάμει ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης για το φόνο τον περυσινό Ιούλιο ενός 70χρονου ιδιοκτήτη νυχτερινού μαγαζιού στη Λεμεσό.
Η δολοφονία αυτή, μάλιστα, χαρακτηρίζεται ως εκτέλεση συμβολαίου θανάτου, αφού ο άτυχος 70χρονος πυροβολήθηκε εσκεμμένα και από κοντινή απόσταση. Μάλιστα, για τον ίδιο φόνο είχε εκδοθεί πρόσφατα στην Κύπρο ένας Έλληνας υπήκοος, ο οποίος φέρεται ως ο διοργανωτής της εκτέλεσης.

Βεντέτα για τα μάτια μιας κοπέλας στην Κρήτη

 
Μια κοπέλα φαίνεται ότι αποτέλεσε την αφορμή για τις σκηνές Φαρ-ουέστ που εκτυλίχθηκαν το απόγευμα στο Ηράκλειο.

Στόχος των περίπου 8-9 δραστών της επίθεσης, οι οποίοι είναι γνωστοί στην αστυνομία, ήταν ένας 53χρονος, ο οποίος έχει τραυματιστεί σοβαρά και για το λόγο αυτό υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από ένα μήνα άγνωστοι είχαν πυροβολήσει το αυτοκίνητο του 53χρονου αλλά εκείνος δεν είχε υποβάλει καταγγελία στην αστυνομία.

Φωτογραφία: cretalive.gr

Αναβλήθηκε η βάφτιση… λόγω ιερέα

 
Ιερέας στην πόλη της Έδεσσας αρνήθηκε να βαφτίσει ένα μωρό, επειδή ο νονός του δεν έχει κάνει θρησκευτικό, αλλά… πολιτικό γάμο.

Άφωνοι έμειναν οι γονείς, αλλά και ο νονός του παιδιού, καθώς δεν πίστευαν ότι ο ιερέας θα τραβούσε τόσο το σκοινί...
zougla

Στο Μαντούδι βρίσκεται το ύποπτο φουσκωτό!

Πριν από λίγο προσέδεσε στο Μαντούδι της Εύβοιας το πλωτό του Λ.Σ. που ρυμούλκησε το ύποπτο φουσκωτό, το οποίο εντοπίσθηκε νότια της Σκοπέλου και μοιάζει με εκείνο που χρησιμοποίησαν ένοπλοι ληστές, κατά τη διαφυγή τους από την Αλόννησο.

Η ληστεία έγινε γύρω τις 8 το πρωί, όταν οι δύο ένοπλοι μπήκαν στο τραπεζικό υποκατάστημα στην Αλόννησο και διέφυγαν με κλεμμένη μοτοσικλέτα.
Κατά τη διαφυγή τους, όμως, έπεσαν πάνω σε φορτηγό αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα όχι μόνο να χάσουν τη «λεία» τους, αλλά να υποχρεωθούν να εγκαταλείψουν τη μοτοσικλέτα, αναζητώντας άλλο μέσο διαφυγής, το οποίο βρήκαν αφού ανάγκασαν με την απειλή όπλου διερχόμενο οδηγό μοτοποδηλάτου να τους δώσει το δίκυκλο.
Την ίδια ώρα, δύο αστυνομικοί του τοπικού τμήματος και άνδρας του λιμενικού, επιχείρησαν να συλλάβουν τους κακοποιούς, καταδιώκοντάς τους. Οι δράστες άνοιξαν πυρ εναντίον τους, δίχως όμως να τους τραυματίσουν, ενώ, οι αστυνομικοί δεν απάντησαν στους πυροβολισμούς.
Οι δράστες κατευθύνθηκαν σε όρμο του νησιού όπου επιβιβάστηκαν σε πλωτό σκάφος και διέφυγαν. Στις έρευνες για τον εντοπισμό τους συμμετέχει και το Λιμενικό. 
evianews

Ο ληστής με το καλσόν έσπειρε τρόμο σε μίνι μάρκετ!

 
Toν τρόμο έζησε μία πωλήτρια σε μίνι μάρκετ περιοχής έξω από την Χαλκίδα, όταν έπεσε θύμα ληστείας και μάλιστα το απόγευμα της Κυριακής όπου η κυκλοφορία στον οδικό άξονα έξω από το μαγαζί ήταν μεγάλη! Ο ληστής έδρασε αστραπιαία. Μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτων, μπήκε στο κατάστημα φορώντας ένα καλτσόν στο πρόσωπο και κρατώντας ένα πιστόλι. Την στιγμή εκείνη στο μαγαζί ήταν και ένας πελάτης. Ο ληστής χωρίς δεύτερη κουβέντα ζήτησε από την υπάλληλο να του δώσει ότι χρήματα είχε στο ταμείο. Η ίδια του έδωσε 800 ευρώ και εκείνος έφυγε τρέχοντας. Έρευνες κάνει η αστυνομία για τον εντοπισμό του δράστη. 
evianews