Σάββατο 10 Απριλίου 2010

Τέρμα το κάπνισμα στην Κροατία

Το κάπνισμα από σήμερα, σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία, θα επιτρέπεται μόνο σε εστιατόρια και μπαρ που έχουν προβεί στις απαραίτητες αλλαγές και έχουν πάρει σχετικές άδειες για να διαθέτουν χώρο καπνιστών.

Ο υπουργός Υγείας της Κροατίας, Ντάρκο Μιλίνοβιτς, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εφαρμογή της νομοθεσίας που απαγορεύει το κάπνισμα στους κλειστούς δημόσιους χώρους. Ο ίδιος επισήμανε ότι το 95% των παιδιών εκτίθεται σε παθητικό κάπνισμα.

Ο κ. Μιλίνοβιτς είπε ότι στόχος της εφαρμογής του νόμου δεν είναι η τιμωρία των ιδιοκτητών εστιατορίων αλλά να βοηθήσει τους ανθρώπους να κόψουν το κάπνισμα.

Μαθήματα για θέματα διατροφής και μεταβολισμού μέσω email

Μαθήματα για θέματα διατροφής και μεταβολισμού διοργανώνει μέσω Διαδικτύου, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η Πανελλήνια Ένωση Επιστημόνων Υγείας. Πρόκειται για το διαδικτυακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα «Μεταβολισμός και Διατροφή», που ξεκινά αύριο και θα ολοκληρωθεί στις 26 Ιουνίου 2019. Σκοπός του προγράμματος, όπως επισημαίνουν οι διοργανωτές του, είναι η σύγχρονη, απλή αλλά επιστημονικά πλήρης και τεκμηριωμένη προσέγγιση θεμάτων μεταβολισμού και διατροφής των φυσιολογικών ατόμων. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα απευθύνεται σε γιατρούς, διαιτολόγους, γυμναστές, αισθητικούς και γενικά όλους τους επιστήμονες υγείας, μπορεί όμως να το παρακολουθήσει και οποιοδήποτε ενδιαφερόμενο άτομο, ανεξαρτήτως ηλικίας και επαγγελματικής ενασχόλησης.

Πελεκάνος... με άγριες διαθέσεις

Μια δυσάρεστη έκπληξη επεφύλασσε σε έναν ορνιθολόγο από τον Μισούρι ένας πελεκάνος, στον «αέρα» τηλεοπτικής εκπομπής.



Ο ηλικιωμένος άνδρας, ενώ εξηγούσε το φαινόμενο της αύξησης του πληθυσμού των συγκεκριμένων πτηνών στην πόλη του Saint Louis, δέχθηκε επίθεση στα αχαμνά από τον πελεκάνο.

Έκπληκτοι οι παρουσιαστές προσπάθησαν να ελαφρύνουν την ατμόσφαιρα, έως ότου το λευκό πουλί… ξαναχτύπησε.

Zougla.gr

Άλμα πάνω από τον Ισθμό της Κορίνθου

 Ένα απίστευτο άλμα με μοτοσυκλέτα, πάνω από τον Ισθμό της Κορίνθου, πραγματοποίησε ο Robbie Maddison, διάσημος πρωταθλητης του freestyle motocross.
Ο 28χρονος Αυστραλός, χρησιμοποιώντας μία Honda CR500, πήρε φόρα από μία ράμπα που είχε τοποθετηθεί στη νοτιοδυτική πλευρά του Ισθμού και με ταχύτυτα 125 χιλιομέτρων την ώρα, πέταξε πάνω από τον Ισθμό και προσγειώθηκε στην απέναντι πλευρά. Με το άλμα του κάλυψε απόσταση 85 μέτρων, ενώ βρέθηκε σε ύψος 95 μέτρων πάνω από τα νερά.
Βέβαια για τον τρελό πρωταθλητή δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο, αφού παλαιότερα είχε πραγματοποιήσει ένα άλμα 98.32 μέτρων κατά μήκος ενός ποδοσφαιρικού γηπέδου.
Επόμενος στόχος για τον Robbie Maddison είναι η διεκδίκηση της πρώτης θέσης στο πρωτάθλημα Red Bull X-Fighters, που ξεκινάει στις 16 Απριλίου στο Μεξικό.
i – live.gr

The Man Susan Boyle

Στα εργαστήρια της αστυνομίας αναλύεται ένα "σαπούνι του Ολοκαυτώματος"!.

Στα εργαστήρια της αστυνομίας στο Μόντρεαλ αναλύεται τώρα ένα σαπούνι, το οποίο κατασχέθηκε στο κατάστημα ενός λιανοπωλητή, ώστε να τεκμηριωθεί αδιάσειστα, εάν είναι φτιαγμένο από το λίπος θυμάτων του Ολοκαυτώματος, όπως ακριβώς το διαφημίζει στην πελατεία και ο πωλητής, ανέφερε σήμερα μία εκπρόσωπός της. Πάνω στο σαπούνι υπάρχει χαραγμένος ένας αγκυλωτός σταυρός. Κατασχέθηκε στο κατάστημα του λιανοπωλητή στη λεωφόρο Σεν Λοράν, πριν περίπου επτά ημέρες, μετά από μία καταγγελία της ισραηλιτικής κοινότητας.
"Εμείς θα είμαστε μέσα σε λίγες ημέρες σε θέση να τεκμηριώσουμε, εάν είναι όντως ένα από τα σαπούνια από ναζιστικό κολαστήριο, ή εάν πρόκειται για φάρσα, πάρα πολύ κακού γούστου", τόνισε η εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Τα κρούσματα καρκίνου αυξήθηκαν ραγδαία

Καρκίνος, τροχαία και νοσήματα του αναπνευστικού αποτελούν τις κύριες αιτίες για τους θανάτους που καταγράφονται στην Ελλάδα βαθμιαία από το 1960 μέχρι και σήμερα.

Τα στοιχεία αυτά προέκυψαν από την έρευνα του κ. Βύρωνα Κοτζαμάνη, καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και υπεύθυνο του Εργαστηρίου Δημογραφικών και Κοινωνικών Αναλύσεων του Τμήματος Χωροταξίας.

Ειδικότερα, η μελέτη έδειξε ότι οι αιτίες θανάτου που παρουσιάζουν σήμερα την υψηλότερη συχνότητα εμφάνισης οφείλονται σε νοσήματα των εγκεφαλικών αγγείων και της καρδιάς.

Αυτά ευθύνονται για 471 θανάτους ανά 100.000 κατοίκους σε ετήσια βάση, ενώ 223 θανάτους προκαλούν τα κακοήθη νεοπλάσματα ανά 100.000 κατοίκους ετησίως.

Μια πύλη στον κόσμο της γνώσης

Nέους ορίζοντες στην αποτελεσματικότερη διδασκαλία των φυσικών επιστημών ανοίγει η δικτυακή πύλη cosmos.eu, η οποία ολοκληρώθηκε πρόσφατα με ελληνική καθοδήγηση, και παρέχει πλέον τις υπηρεσίες της στην εκπαιδευτική κοινότητα πολλών χωρών, μεταφρασμένη στη γλώσσα τους. Με πλούσια αρχεία φωτογραφιών και βίντεο, σε συνδυασμό με ολοκληρωμένα σχέδια μαθημάτων σε πολλές θεματικές ενότητες, φιλοδοξεί να δράσει καταλυτικά στην αύξηση του ενδιαφέροντος των μαθητών.



Ώρες-ώρες ομολογώ ότι ζηλεύω τους σημερινούς μαθητές! Τι τους ζηλεύεις, θα με ρωτήσετε δικαίως - προτιμάς τα βάσανα και τα άγχη που έχουν σήμερα, μέχρι να ολοκληρώσουν το σχολειό και να «αποκατασταθούν», αν και όταν μπορέσουν, σπουδαστικά και επαγγελματικά;
Είναι αλήθεια ότι αυτά δεν τα είχαμε (τουλάχιστον σε τέτοιο βαθμό, γιατί κι εμείς είχαμε τις αγωνίες μας) στην εποχή μου!
Άλλο είναι, όμως, αυτό που εγώ ζηλεύω: οι δυνατότητες και οι ευκαιρίες που έχουν σήμερα στη διάθεσή τους, χάρη στην τεχνολογική πρόοδο και στο πλαίσιο ενός συνδυασμού τυπικής / άτυπης εκπαίδευσης, οι οποίες μπορούν να δράσουν καταλυτικά (αν το θέλει και το παιδί, βέβαια, γιατί χωρίς τη δική του συναίνεση τίποτα δεν προχωράει) στο αποτέλεσμα της μαθησιακής διαδικασίας.
Μια από αυτές είναι η δικτυακή εκπαιδευτική πύλη Cosmos, ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον έργο στο πλαίσιο του ευρύτερου ευρωπαϊκού προγράμματος eContentplus, το οποίο είναι διαθέσιμο πλέον σε εκπαιδευτικούς, μαθητές, αλλά και σε όσους από το ευρύ κοινό αγαπούν τις φυσικές επιστήμες και τους ενδιαφέρει να εξερευνήσουν, στην τάξη ή στο σπίτι, κάποιες πτυχές τους με νεωτερικό και εμπειρικό τρόπο, πολύ διαφορετικό από αυτόν που έχουμε συνηθίσει, μένοντας στο περιεχόμενο των σχολικών βιβλίων.

ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ....!!

Στο βίντεο που θα παρακολουθήσετε παρακάτω, παρουσιάζεται η μαρτυρία μιας ελληνίδας καθηγήτριας, που αντιμετωπίζει καθημερινά τα ανυπέρβλητα εμπόδια που δημιουργεί στην εκπαίδευση η πολυπολιτισμικότητα.

Ανθρωποι διαφορετικής φυλής, πολιτισμού, κουλτούρας και θρησκείας δεν είναι δυνατόν να ενσωματωθούν με κανέναν τρόπο στην κοινωνία μας.

"Εκτυπωτής δέρματος"

Ενας «εκτυπωτής δέρματος» υπόσχεται λύση σε όλους όσοι έχουν υποστεί σοβαρά εγκαύματα. Η πρωτοποριακή συσκευή, που λειτουργεί σαν εκτυπωτής, θα αποτελεί θεραπεία για την αναδόμηση του δέρματος. Ανθρωποι που έχουν πάθει σοβαρά εγκαύματα θα μπορούν να επουλώσουν τις πληγές τους χωρίς τη χρήση δερματικών μοσχευμάτων.

Τη νέα μέθοδο ανακάλυψαν Αμερικανοί ερευνητές, οι οποίοι δοκιμάζοντας τη θεραπεία σε ποντίκια «ψέκασαν» ουσιαστικά με δερματικά κύτταρα τα τραύματά τους. Μέσα σε δύο με τρεις εβδομάδες το δέρμα τους είχε αποκατασταθεί πλήρως. Πριν από την εφαρμογή του «βιοεκτυπωτή», όπως λέγεται το σύστημα ψεκασμού, με τη χρήση λέιζερ υπολογίζεται η έκταση και το σχήμα της πληγής, έτσι ώστε να τοποθετηθούν με απόλυτη ακρίβεια τα δερματικά κύτταρα. Στη συνέχεια η πληγή θεραπεύεται εύκολα και με απόλυτη ασφάλεια, αφού όπως φαίνεται τα κύτταρα γίνονται αμέσως δεκτά από το ευρύτερο δέρμα. Φυσικά η χρήση της μεθόδου μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο σε εγκαύματα, αλλά και γενικότερα σε τραύματα.

Οι ειδικοί μάλιστα είναι αρκετά αισιόδοξοι ότι με αυτό τον τρόπο θα βοηθήσουν πολλούς ανθρώπους που τραυματίζονται άσχημα σε πολέμους. Πρόκειται για σημαντική εξέλιξη καθώς σε τέτοιες περιπτώσεις υπάρχουν χιλιάδες θύματα με πολλαπλά τραύματα, που πεθαίνουν εξαιτίας μολύνσεων, μέσα σε δύο εβδομάδες, αν δεν πάρουν το κατάλληλο μόσχευμα δέρματος. Σύντομα η μέθοδος θα εφαρμοστεί και σε χοίρους, που το δέρμα τους μοιάζει περισσότερο με το ανθρώπινο.

Espresso- ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ ΤΥΠΟΣ