Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Βίντεο από τη συναυλία Μαχαιρίτσα-Κότσιρα στα Ψαχνά Ευβοίας

Αγία Κυριακή-Καμπιά Ευβοίας

Με αφορμή την εορτή της Αγίας Κυριακής στα Καμπιά Ευβοίας σας παρουσιάζουμε ένα καταπληκτικό βίντεο από την εκκλησία της Αγίας Κυριακής.

Τι είπε η Λιάνα Κανέλλη για το ασφαλιστικό

SOS!!! Καταστροφικός ιός τις προσεχείς ημέρες!!!

Η Ε.Ε έβγαλε ανακοίνωση που επιβεβαιώνει κάποιες φήμες. Στις επόμενες μέρες πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί να μην ανοίξετε κανένα μήνυμα που θα σας έρθει με τον τίτλο "ΚΑΛΟΥΝ" ή "invito" ανεξάρτητα από το ποιος σας το έστειλε, φίλος ή όχι. Είναι ένας ιός που ανοίγει ως ολυμπιακή φλόγα και καίει τον σκληρό σας δίσκο...

Τέχνη από σκουπίδια

Μην πετάτε τίποτα. Δείτε τι μπορείτε να φτιάξετε......

Βρέθηκε νεκρος ηλικιωμένος στην ιχθυόσκαλα

Εχθές το βράδυ στην περιοχή της ιχθυόσκαλας της Χαλκίδας ανασύρθη νεκρός ένας ηλικιωμένος άνδρας ηλικίας 82 ετών. Η σορός του απέπλεε που τράβηξε το ενδιαφέρον των περαστικών και αμέσως κάλεσαν τις αρχές. Το άψυχο σώμα του ηλικιωμένου μεταφέρθηκε στο Νοσκομείο Χαλκίδας όπου απλά διαπιστώθηκε ο θανατός του.

Special Olympics: Υπογράφεται μνημόνιο συνεργασίας με τη Νομαρχία

Τη Δευτέρα 12 Ιουλίου στις 20:00, στα γραφεία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Εύβοιας θα υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Οργανωτικής Επιτροπής των Παγκόσμιων Αγώνων Spesial Olympics Αθήνα 2011 και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Εύβοιας για την ένταξη του Νομού Ευβοίας στον πρόγραμμα Host Town “Πόλις – Αμφιτρύων”

Επιστολή του Δημάρχου Αρτάκης προς τη Λιμενική υπηρεσία Χαλκίδας

Κύριοι
Με έκπληξη πληροφορήθηκα από τους καταστηματάρχες της κεντρικής παραλίας ότι δόθηκε άδεια για σταθερή κατασκευή στον χώρο αρμοδιότητάς σας, καθώς και άδεια για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων με χορήγηση διαδρόμου πεζών μόνο ενός μέτρου.
Θεωρούμε ότι ενέργειες όπως αυτές οι οποίες δεν λαμβάνουν υπ’ όψιν και την θέση του Δήμου, ο οποίος καθαρίζει και συντηρεί τον χώρο, αποτελούν κατάφωρη παραβίαση βασικών αρχών συνεργασίας που πρέπει να διέπουν την σχέση τους.
Λυπούμαστε γιατί για μια ακόμη φορά αποφασίζεται κάτι για την πόλη μας χωρίς την γνώμη των θεσμικών της οργάνων που εκλέγονται με δημοκρατικές εκλογές. Και όλα αυτά σε μια χρονική περίοδο που εκκρεμεί ακόμη η έκδοση των περιβαλλοντικών όρων για την κεντρική παραλία.

Μετά τιμής
Ο Δήμαρχος Νέας Αρτάκης




ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΠΡΑΤΣΟΛΗΣ

Η Κατερίνα Περλεπε υπερ του Ασφαλιστικού

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ευβοίας κ. Κατερίνα Περλεπέ κατά την ομιλία της στη Βουλή για το ασφαλιστικό ζήτημα ως απαραίτητο όσο και επώδυνο και ας είναι έχοντας ως στόχο την βιωσιμότητα και την κοινωνική επάρκεια του του συστήματος της Κοινωνικής Ασφάλισης της χώρας. Επίσης ανέφερε ότι:"
Όσες βελτιώσεις μπορούν να γίνουν θα γίνουν, σύμφωνα και με τη διαμόρφωση των συνθηκών στην οικονομία της χώρας.
Γι’ αυτές τις συνθήκες και τη θετική εξέλιξή τους, δουλεύουμε στο ΠΑΣΟΚ και στην Κυβέρνηση, με όλες μας τις δυνάμεις, έτσι όπως απαιτούν από μας οι πολίτες και το χρέος μας απέναντι στην προσωπική και συλλογική μας ιστορία».
Ειδικά για τις ρυθμίσεις στις εργασιακές σχέσεις η κυρία Περλεπέ επισήμανε:  «οι προβλέψεις του σχετικού νόμου για την προστασία των εργαζομένων άνω των 55 ετών, αποτελούν σημαντικότατη ασπίδα από τυχόν απολύσεις και από τις συνέπειες λόγω απόλυσης».

Απόπειρα ληστείας στο υποκατάστημα Εθνικής Τράπεζας στην Κάνηθο

Λίγο πριν τη 1 σήμερα το μεσημέρι, απόπειρα ληστείας σημειώθηκε στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην περιοχή της Κανήθου.
Σε επικοινωνία που είχαμε με την Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκίδας, οι δράστες ήταν τρεις, οι οποίοι είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με κουκούλες.
Οι δράστες, επέβαιναν σε ΙΧ αυτοκίνητο μάρκας BMW και κατέβηκαν κρατώντας στα χέρια τους βαριοπούλες ενώ ο ένας από τους τρεις είχε και όπλο.

Ταξί-Ποδήλατο στη Θεσσαλονίκη

Ζυγίζει μόλις 65 κιλά, αλλά είναι ικανό να διανύσει χιλιάδες χιλιόμετρα χωρίς να ξοδέψει σταγόνα βενζίνης. Ο λόγος για το ταξίλατο, το ποδήλατο-ταξί της Θεσσαλονίκης, που τα τελευταία δύο χρόνια έχει καλύψει ήδη διαδρομή 5.500 χιλιομέτρων (!) και έχει μεταφέρει περισσότερους από 900 επιβάτες, με μοναδικό αντίτιμο ό,τι είχε την… καλοσύνη να προσφέρει ο καθένας μέσα σε έναν κουμπαρά! Οπως έκανε γνωστό η ομάδα ποδηλατών που δημιούργησε το ταξίλατο, μέσα στον μήνα που διανύουμε και με το ίδιο κόστος θα αρχίσει να πηγαίνει ακόμα και μελλόνυμφους στην εκκλησία!

Ηδη μία νύφη έχει κανονίσει να φτάσει την ημέρα του γάμου της στον ναό με το ταξίλατο, ενώ η ίδια έχει ζητήσει οι πινακίδες του να αναγράφουν «Θα σου κάνω τη ζωή ποδήλατο!», ώστε να τις διαβάσει ο γαμπρός. Πρόκειται για έναν από τους πρώτους γάμους που έχει κλείσει το ταξίλατο και όπως όλα δείχνουν θα ακολουθήσουν και άλλοι.

Πανηγύρι στην Αγία Κυριακή στα Καμπιά

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος εορτάστηκε η γιορτή της Αγίας Κυριακής στην περιοχή Καμπιά στη Στενή Ευβοίας με μαγαλοπρέπεια. Εχθές στον Εσπερινό που έγινε προς τιμήν της Αγίας Κυριακής εκτός των άλλων παρευρίσκονταν ο αντινομάρχης κ. Ξυγκόγιννης, ο υποψήφιος περιφρειάρχής του ΠΑΣΟΚ στην Εύβοια κ. Παπαγεωργίου Γεώργιος, οι υποψήφιοι Δήμαρχοι του νέου Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων κ.κ. Μπουροδήμος και Καλαβρής, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιώργος Ψαθάς και ο πρόεδρος της Γαία κ. Νίκος Χασάνδρας.

Ραπτάκης: Επίθεση σε "Γαία και Ταναΐς "

Σε επίθεση εναντίον των οικολογικών συλλόγων της περιοχής μας πέρασε ο Δ.Σ. και πρώην Αντιδήμαρχος κ. Ραπτάκης μετά και το τελευταίο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Σύλλογος Ταναΐς και είδε χθες το φως της δημοσιότητας.
Ο κ. Ραπτάκης σε επαφή μαζί μας δήλωσε:
"Τον τελευταίο καιρό δέχομαι μια πρωτοφανή επίθεση, θα έλεγα συκοφαντική, μιας και γίνονται προσωπικοί χαρακτηρισμοί από τις ανακοινώσεις αυτών των συλλόγων, σ' ότι αφορά τις τοποθετήσεις μου πάνω στο μεγάλο θέμα-πρόβλημα του νερού που απασχολεί τον Δήμο μας.
Απομονώνονται φράσεις μου απ' την συμμετοχή μου στο Δ.Σ. και προβάλλονται δημοσίως με μορφή προπαγάνδας, και γίνομαι συγκεκριμένος. Στην συγκέντρωση που έκανε ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος "Γαία" στις 23/6/2010 στην Κεντρική Πλατεία των Ψαχνών προβάλλονταν σε προτζέκτορα δηλώσεις μου από συνεδρίαση του Δ.Σ. όπου εγώ και άλλος συνάδελφός μου Δ.Σ. παρουσιαζόμασταν να ζητάμε μηνύσεις και αγωγές εναντίον όσων προβάλλουν το θέμα-πρόβλημα του νερού. Η αλήθεια είναι ότι αυτό συνέβη αλλά όχι όπως προβλήθηκε. Εγώ έκανα μια ολόκληρη εισήγηση για το θέμα, μίλησα και είπα ότι αν αποδειχτεί ότι όλα αυτά λέγονται άδικα τότε και μόνο τότε θα πρέπει να γίνουν προσωπικές αγωγές.

Η θέση "Μπενετούλια" η λύση του νερού

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Δήμος Μεσσαπίων εκτός των επόμενων δεκαήμερων θα υδροδοτήσει την πόλη των Ψαχνών από γεώτρηση που πρόσφατα έκανε στη θέση "Μπενετούλια" στο Δ.Δ. Άτταλης-Πλατάνας Βόρεια της Τριάδας.
Το νερό που β΄ρεθηκε, σύμφωνα με τα όσα λ΄ργονται, είναι πολύ καλής ποιότητας με μη ανιχνεύσιμο το εξασθενές χρώμιο, ενώ η ποσότητα που μπορεί να δοθεί είναι 200 κυβικά εκατοστά την ώρα δηλαδή 4.800 κ. εκ. το 24ωρο! Η Δημοτική Αρχή πιστεύει ότι πολύ σύντομα θα συνδέσει το νέο νερό στο δίκτυο και έτσι θ' αντιμετωπίσει το οξύ πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζουμε.

Τα Videos της ντροπής και οι ευθύνες μας

Όπως αποδεικνύεται και από την έρευνα που κάναμε στο "Youtube" αρκετά είναι τα videos τα οποία έχουν τραβηχτεί από φοιτητές των ΤΕΙ και τα οποία στρέφονται εναντίον της πόλης των Ψαχνών με διάφορες λοιδορίες οι οποίες αναφέρονται τόσο στα όσα ο τόπος μας τους...προσφέρει, όσο και στη νοοτροπία που μας διακρίνει σε πολλά ζητήματα.
Η υπερβολή σ' αυτά τα videos δεν λείπει για όσα σχολιάζουν και φυσικά σε καμία περίπτωση δεν συμφωνούμε σε όσα αναφέρονται και με τον τρόπο που το κάνουν, απ' την άλλη όμως θα πρέπει ΌΛΟΙ ΜΑΣ να προβληματιστούμε γιατί αυτό γίνεται και πόσο υπεύθυνοι είμαστε εμείς οι Ψαχνιώτες.
Και η αλήθεια είναι ότι έχουμε μεγάλο μέρος της ευθύνης και αυτό γιατί όπως κάθε πόλη σαν τη δική μας πολλά ζητήματα βρίσκονται στο μεταίχμιο των αλλαγών που συντελούνται σ' αυτή. Η αστικοποίηση της πόλης των Ψαχνών τα τελευταία χρόνια πέρα από γεγονός αποτελεί καθώς η πόλη  φεύγει απ' τα "βαριά" αγροτικά χαρακτηριστικά της και προχωράει στον 21ο αιώνα με νέα οικονομικά δεδομένα όπως είναι το εμπόριο, οι υπηρεσίες, η επιχειρηματικότητα. Αυτά τα νέα οικονομικά δεδομένα θέτουν και τα νέα ζητήματα που προκύπτουν και επειδή ο χώρος του ΤΕΙ δημιουργεί μια σειρά από δεδομένα ειδικά στην παροχή υπηρεσιών προς τους φοιτητές, οι οποίες πρέπει να είναι όσο το δυνατόν καλύτερες μιας και ο τζίρος στην τοπική οικονομία είναι ο πλέον μεγαλύτερος απ' την οικονομική "πίτα της", οι κανόνες που πρέπει να θεσπιστούν από φορείς όπως ο Δήμος, ώστε να μην πλήττεται αυτό το κομμάτι της Τοπικής οικονομίας πρέπει να μας απασχολεί όλους.

Σύνοδος για την κλιματική αλλαγή στην Κίνα

Νέα σύνοδος για την Κλιματική Αλλαγή σε συνεργασία με τον ΟΗΕ πρόκειται να φιλοξενήσει η Κίνα, από τους μεγαλύτερους ρυπαντές στον πλανήτη, τον Οκτώβριο, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία».
Το Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον (PNUE) θα συνεργαστεί με την Κίνα για να διοργανώσει τη σύνοδο στο λιμάνι Τιαντζίν κοντά στο Πεκίνο, όπως δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής του Προγράμματος του ΟΗΕ, Άχιμ Στάινερ.
Ακόμα δεν έχουν οριστεί οι ακριβείς ημερομηνίες για τη σύνοδο.

Μπουραντάς: Μεταφερόμενα τοξικά-Λάρκο-Αγρότες οι ρυπαντές της Μεσσαπίας

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας ο νομάρχης Ευβοίας κ. Μπουραντάς σε συνάντησ που είχε με την κ. Καραβασίλη και την Υπουργό του ΥΠΕΚΑ κ. Μπιρμπίλη, όπως ισχυρίζεται η ίδια η κ. Καραβασίλη, παρόλο που γνώριζε το πρόβλημα αντί να αναζητηθούν λύσεις τους ζήτησε το λόγο γιατί δεν είχαν εγκρίνει κάποιες αδειοδοτήσεις.Η κ. Καραβασίλη επίσης σηειώνει ότι "η Νομαρχία υποβάθμιζε το πρόβλημα και άργησε να λάβει μέτρα".
Ο κ. Μπουραντάς χαρακτηρίζει τα λόγια της Ειδικής Γραμματέως γενικότητες και αοριστίες και αναφέρει ότι: "Η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση δεν έχει αρμοδιότητα για το νερό. Το θέμα είναι αποκλειστικής αρμοδιότητας του Δήμου. Η αδειοδότηση που υπαινίσσεται είναι για δημιουργία βιομηχανικής περιοχής στη Ριτσώνα, έργο που θα δώσει ανάπτυξη στην περιοχή".
Ο ίδιος υποστηρίζει ότι η Νομαρχία διενήργησε προ διετίας δειγματοληψίες στο δίκτυο ύδρευσης της Μεσσαπίας, όπου ανιχνεύθηκε εξασθενές μεταξύ 2 και 40 μg/l και ταυτόχρονα ανέθεσε μελέτη στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο που εντόπισε το επικίνδυνο στοιχείο σε αρδευτικές γεωτρήσεις. Επίσης προσδιόρισε τα αίτια της ρύπανσης, που σύμφωνα με τη μελέτη είναι η παράνομη απόρριψη τοξικών αποβλήτων, η εξορυκτική δραστηριότητα της ΛΑΡΚΟ, φυσικά αίτια και η χρήση οργανικών λιπασμάτων πλούσιων σε εξασθενές χρώμιο.

σπέρνουν ανέμους και θα θερίσουν θύελλες

Όσο περνάει ο καιρός αντί να κοπάζει ο θόρυβος απ' τον τρόπο που αποδόθηκε το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ στον Δήμαρχο Διρφύων κ. Μπουροδήμο τόσο οι αντιδράσεις γίνονται πιο έντονες. Πολλά τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ έχουν ξεσηκωθεί με την απευθείας "ανάθεση" που έγινε για το χρίσμα και δεν κρύβουν την ενόχλησή τους.
"Λες και συνεδρίασε Δ.Σ. Εταιρείας. ¨Ετσι λειτούργησαν γράφοντας όλους εμάς τους υπόλοιπους. Την μεγαλύτερη Τ.Ο. μετά τη Χαλκίδα. Μας ανακοίνωσαν έτσι απλά την απόφασή τους"....

Παραλύει την Πέμπτη η χώρα


Νέα γενική απεργία έχει κηρύξει για την Πέμπτη, ημέρα της ψηφοφορίας του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό, η ΓΣΕΕ , η ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ .

Η ΓΣΕΕ απορρίπτει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο και τις ρυθμίσεις για τα εργασιακά και ζητά να εντατικοποιηθούν οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για την υπογραφή της νέας ΕΓΣΣΕ, να μην αμφισβητηθεί ο ρόλος του ΟΜΕΔ.

Παράλληλα, η ΓΣΕΕ με επιστολή της προς τον υπουργό Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδο, ζητεί να ισχύσουν οι προϋπάρχοντες όροι συνταξιοδότησης για τους ασφαλισμένους πριν την 1.1.1983 και για «τις πλέον επισφαλείς και κατά τεκμήριο τις πλέον χαμηλά αμειβόμενες εργασίες του Ιδιωτικού Τομέα στο ΙΚΑ», όπως αναφέρει.

Για διορθωτική παρέμβαση στο νομοσχέδιο, ώστε να υπάρξει σαφής αναφορά στην κρατική εγγύηση των συντάξεων δεσμεύτηκε ο Ανδρέας Λοβέρδος .

Τη συμμετοχή της στην 24ωρη απεργία της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας, την Πέμπτη, 8 Ιουλίου, αποφάσισε η εκτελεστική επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας . Υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη απεργία η ΠΝΟ δεν είχε συμμετάσχει, πλην δύο σωματείων, που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ.

Παράλληλα, το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε ομόφωνα να κηρύξει 24ωρη απεργία των δημοσιογράφων που εργάζονται σε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης, το Δημόσιο, τα ΟΤΑ, τα ΝΠΔΔ την Πέμπτη, 8 Ιουλίου από τις 6.00 π.μ. έως τις 6.00 π.μ. της Παρασκευής, 9 Ιουλίου 2010.

Η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας συμμετέχει, επίσης, στην προκηρυχθείσα 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη, 8 Ιουλίου 2010 με 4ωρη στάση εργασίας από τις 10.00 έως τις 14.00.

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) δηλώνει τη συμπαράστασή της στις κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, με στόχο την άρση των αδικιών που επιφέρει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΕΕ, με απόφαση - ψήφισμα που ενέκρινε στις 28/6/2010, διατύπωσε τη σοβαρή ανησυχία του και την έντονη δυσαρέσκεια του συνόλου του εμπορικού κόσμου για τις δυσμενείς εξελίξεις στο ασφαλιστικό σύστημα।

ANT1