Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Εκδήλωση Ευβοϊκού Ωδείου

Εχθές στις 21:30 στα πλαίσια των εκδηλώσεων Μεσσάπεια 2010 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση του Ευβοϊκού Ωδείου όπου παρουσιάστηκε ένα μέρος από την δουλειά της σχολής. Παρακάτω παρουσιάζονται δύο βίντεο από τα τμήματα χορού της σχολής.



Την αντιμετώπιση της ρύπανσης της Μεσσαπίας ζητά η Περλεπέ από το ΥΠΕΚΑ

Η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κυρία Τίνα Μπιρμπίλη, με την οποία ζητά να αντιμετωπιστεί ριζικά το πρόβλημα της ρύπανσης στον υδροφόρο ορίζοντα και στην περιοχή της Μεσσαπίας, με συγκεκριμένα και άμεσα μέτρα. Το κείμενο της ερώτησης της κυρίας Περλεπέ έχει ως εξής:

«Η περιβαλλοντική ρύπανση που εντοπίστηκε προ καιρού στον υδροφόρο ορίζοντα στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσαπίας στη κεντρική Εύβοια, με την ανίχνευση εξασθενούς χρωμίου και άλλων επικίνδυνων στοιχείων για την υγεία των πολιτών, επέβαλε τη λήψη μέτρων από το κράτος για την άμεση προστασία τους, αλλά και για την αποκατάσταση του περιβάλλοντος, από τη ρύπανση αυτή.

Την έκδοση υπουργικής απόφασης για τη διάκριση ολικού και εξασθενούς χρωμίου ζητάει η Γαία

'Εγγραφο της "Γαίας" προς τις Υπουργούς Περιβάλλοντος και Υγείας:
Όπως γνωρίζετε, εδώ και σχεδόν 2 χρόνια, έχουν ανιχνευτεί υψηλές συγκεντρώσεις εξασθενούς χρωμίου και άλλων βαρέων μετάλλων στον υδροφόρο ορίζοντα του Δήμου Μεσσαπίων με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να πίνουν τοξινωμένο νερό.

Ο Σύλλογός μας, με πρωτοβουλίες του οποίου έγινε γνωστό το πρόβλημα, στράφηκε προς κάθε κατεύθυνση ( Υπουργεία, Ε.Υ.Ε.Π, Περιφέρεια και Τ.Α. α' και β' βαθμού), προκειμένου να ληφθούν άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας των πολιτών και αποκατάστασης του ρυπασμένου υπέργειου και υπόγειου περιβάλλοντος.

Δυστυχώς μέχρι σήμερα, όμως, αντιμετωπιζόμαστε σαν πολίτες δεύτερης κατηγορίας, με αποτέλεσμα να αισθανόμαστε απογοητευμένοι και οργισμένοι, αφού η Τ.Α. α' βαθμού αρνείται την ύπαρξη του προβλήματος στο πόσιμο νερό και η πολιτεία διά των αρμοδίων δεν υποχρεώνει τον Δήμαρχο να εφαρμόσει την Κ.Υ.Α. 2600/2001 (ΦΕΚ 892/6/11-7-2001), η οποία διέπεται από την αρχή της πρόληψης και προστατεύει όχι μόνο από βέβαιο κίνδυνο, αλλά και από ενδεχόμενο. Άλλωστε, είναι πρακτικά αδύνατο ο οιοσδήποτε νόμος , όσο και να παρακολουθεί την επιστημονική γνώση, να δίνει όρια για καθεμία από τις χιλιάδες ουσίες που είναι σήμερα γνωστές ή θα ανακαλυφθούν στο μέλλον.

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης ψστο Κάστρο Κανήθου

Σήμερα, Δευτέρα 5 Ιουλίου στο Κάστρο Κανήθου θα χρωματίσει την καλοκαιρινή βραδιά με την μαγευτική φωνή του ο Αλκίνοος Ιωαννίδης. Η συναυλία θα αρχίσει στι 21:30.
Τιμή εισητηρίου 20 ευρώ.

Εντάσσεται στο χωροταξικό σχεδιασμό η δημιουργία ΒΙΠΕ στο Μαντούδι;

Ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ανακοίνωσε το περασμένο μήνα την δημιουργία  μια οργανωμένης Βιομηχανικής Περιοχής  (ΒΙΠΕ) στη Βόρεια Ευβοια στην περιοχή του Μαντουδίου. Την Δευτέρα 21/6/10, στελέχη της ΤΕΡΝΑ ενημέρωσαν το Δ.Σ. Κηρέως και τους παρευρισκόμενους δημότες την δημιουργία Βιομηχανικής Περιοχής ( ΒΙΠΕ) τη περιοχή Φουρνων.   Η ΒΙΠΕ είναι περιβαλλοντικά η χειρότερη από τις τρεις δυνατές βιομηχανικές χωροθετήσεις που προβλέπει ο νόμος. Οι άλλες δυο χωροθετήσεις, Βιομηχανικό Πάρκο (ΒΙΠΑ) και Βιοτεχνικό Πάρκο (ΒΙΟΠΑ) επιτρέπουν την εγκατάσταση μονάδων μέσης και χαμηλής όχλησης και έχουν ηπιότερες και αποδεκτότερες συνέπειες για το περιβάλλον. Η εξορυκτική/μεταλλουργική (που ήταν βιομηχανία μέσης όχλησης)  ιστορία της περιοχής συνάδει περισσότερο με την δημιουργία ενός ΒΙΠΑ και όχι ΒΙΠΕ. Η ΤΕΡΝΑ  χρησιμοποιεί την εξορυκτική/μεταλλουργική ιστορία της περιοχής και την προτεραιότητα (και εξειδίκευση) σε αυτό το κλάδο που προβλέπει ο χωροταξικός σχεδιασμός για την περιοχή σαν άλλοθι για την δημιουργία ΒΙΠΕ.

Μια ΒΙΠΕ  επιτρέπει την συγκέντρωση μονάδων υψηλής όχλησης και μονάδων Σεβέζο (όπως θερμοηλεκτρικοί σταθμοί, διυλιστήρια, χημικές εγκαταστάσεις, εγκαταστάσεις αποθήκευσης ραδιενεργών καταλοίπων, εγκαταστάσεις διάθεσης τοξικών και επικίνδυνων αποβλήτων, καύση βιομηχανικών και αστικών λυμάτων, κλπ.) και θα αλλάξει την κλαδική φυσιογνωμία της περιοχής και του νομού. Ένας φορέας ΒΙΠΕ (στη συγκεκριμένη περίπτωση η ΤΕΡΝΑ)  έχει το δικαίωμα αναγκαστικών απαλλοτριώσεων,  και το δικαίωμα  αποκλειστικής  χρήσης του αιγιαλού και της παραλίας (της παραλίας Κυμασίου σε αυτή την περίπτωση).

Ποιός θα με υιοθετήσει;

Με λένε Γκέισα!!Είμαι 7 μηνών φάτσα.Με φιλοξενεί προσωρινά μια εθελόντρια του συλλόγου.Με βρήκε να τριγυρνάω στην γειτονιά της κλαψουρίζοντας και με πήρε χωρίς δεύτερη σκέψη!!Συγκατοικώ και με τον σκυλάκο της και έχουμε γίνει πολύ φίλοι!!(Μόνο φίλοι!!!!!).Είμαι υγιέστατη και σε λίγο θα κάνω και τα εμβόλια μου.
Καλά είμαι εδώ αλλά ψάχνω το δικό μου σπίτι !!!!Είμαι πολύ δοτική ,λένε!!!Όποιος θέλει να με βοηθήσει και να με αγαπάει για πάντα μπορεί να τηλεφωνήσει στο 6972173246.

Υ.Γ.θα με δώσουν με συμβόλαιο υιοθεσίας γιατί η προσωρινή μου μαμά λέει ότι είμαι η .."πολύτιμή της"!!με αγάπησε βλέπετε!!!

Φόνος στην Ερέτρια. Αν έρθουν για κατάσχεση, θα τους σκοτώσω

Ποιος πήρε το νόμο στα χέρια του; Ποιος αποφάσισε να αφαιρέσει την ζωή τριών ανθρώπων για μια κατάσχεση; Το απίστευτης αγριότητας έγκλημα, δεν μπορεί να χωρέσε στην λογική ανθρώπου. Οι τρεις άνδρες κάθισαν να φάνε σε παραλιακό εστιατόριο, στην Λεωφόρο Αρχαίου Θεάτρου στην Ερέτρια, εκεί όπου είχε κλειστεί το ραντεβού. Ο τέταρτος από την παρέα είχε απομακρυνθεί για λίγο, για να μιλήσει στο κινητό του, εκείνη την ώρα ο δράστης σήκωσε το όπλο πυροβόλησε τους τρεις που βρίσκονταν μπροστά του. Κανένας δεν πρόλαβε να κάνει απολύτως τίποτα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ραντεβού κλείστηκε στην παραλιακή ταβέρνα για να συζητηθεί το ενδεχόμενο κατάσχεσης του σπιτιού αλλά και των επιχειρήσεων, ένα πρατήριο υγρών καυσίμων κι ένα καφενείο, που διατηρούσε ο δράστης. Μια εβδομάδα πριν όταν τον 54χρονο επιχειρηματία...

Μουσική Εκδήλωση με το Γιώργο Κλακουμάνο

Ο Α.Σ. Παντριαδικός και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου της Τριάδας σας καλούν σε μια καλλιτεχνική βραδιά το Σάββατο 17 Ιουλίου στις 21:00 στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου της Τριάδας. Την βραδιά θα ανοίξουν οι Μάγοι του Ελλάδα έχεις Ταλέντο και στη συνέχεια ο Γιώργος Κλακουμάνος θα τραγουδήσει για όλους τους παρευρισκόμενους. Η Τιμή εισητηρίου είναι 10 ευρώ.

Τι λέει το Δίκτυο Πολιτών για την απόφαση του νερού

Δημοσιεύθηκε η απόφαση του μονομελούς Πρωτοδικείου Χαλκίδας με αριθμό 1158/30-6-2010, στα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει περιβαλλοντικοί Σύλλογοι της Μεσσαπίας και κάτοικοι, σύμφωνα με την οποία θεωρεί παράνομη και καταδικάζει τον Δήμο Μεσσαπίων για την παροχή πόσιμου νερού στους κατοίκους με περιεκτικότητα εξασθενούς χρωμίου μεγαλύτερη από 2 mg/l, σύμφωνα με την αρχή της προφύλαξης.
Συγκεκριμένα η απόφαση απαγορεύει στον Δήμο Μσσαπίων να παρέχει νερό από τις ρυπασμένες με εξασθενές χρώμιο γεωτρήσεις και ακυρώνει στην πράξη την γνωστή εγκύκλιο για το όριο των 50 mg/l σε ολικό χρώμιο ανεξάρτητα από τις συγκεντρώσεις του εξασθενούς.

Εκδήλωση Πάλης-Ρυθμικής στα Μεσσάπεια 2010

Εχθές, Κυριακή 4 Ιουλίου και ώρα 20:30, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση από τους Συλλόγους Πάλης-Ρυθμικής στα πλαίσια των εκδηλώσεων "Μεσσάπεια 2010" Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση αυτή παρευρέθηκαν ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με το συνδυασμό του κ. Καλαβρή κ. Κώστας Σταθαράς και ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Πάλης κ. Γιάννης Ταμπουνίδης μετά της συζύγου του.
Ο κ. Ταμπουνίδης ήταν προσωπικός προπονητής της αθλήτριας κ. Φανής Ψαθά σε όλες τις κρίσιμες αναμετρήσεις της (Ολυμπιακούς, Παγκόσμια Πρωταθλήματα κ.α.). Επίσης παρευρισκόταν και ο προπονητής ου συλλόγου Πάλης κ. Βασίλης Κολλάρος.
Την εκδήλωση άνοιξε η  κ. Φανή Ψαθά παρουσιάζοντας τις μικρές αθλήτριες που εκτέλεσαν  πανέμορφα πρόγραμματα ρυθμικής με στεφάνια κορίνες και φόδρες .

Δηλώσεις Νίκου Χασάνδρα

Ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Νίκος Χασάνδρας αναφερόμενος στο δημοσίευμα του Σαββάτου που αναφερόταν σε δηλώσεις του κ. καλαβρή δηλώνει ότι: "Οι υπερκομματικές κορώνες και οι προσωπικές φιλοδοξίες δεν με ακουμπάνε σαν άνθρωπο. Σε καμία συμφωνία και με κανέναν δεν έχω έρθει και δεν προτίθεμαι να έρθω εφόσον δεν υπάρξει καλόπιστος, τίμιος και επικοδομητικός διάλογος που θα ξεκινάει από μηδενική βάση και θα έχει ως στόχο την ανάπτυξη και την προκοπή του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων".

Σεεμινάριο πρώτων βοηθειών

Εχθές, Κυριακή 4 Ιουλίου, ο Σύλλογος Νέων σε συνεργασία με τη σχολή Thalassa Diving School πραγματοποίησε σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών στην καφετέρια estrella στην παραλία των Πολιτικών. Ο εκπαιδευτής κ. Μοναστήρογλου ανέφερε στους παρευρισκόμενους ότι πριν προσφέρουμε οποιαδήποτε βοήθεια σε κάποιον που τη χρειάζετια θα πρέπει να εξετάσουμε πρώτα τι προκάλεσε το ατύχημα, αν υπάρχουν ακόμη κίνδυνοι που μπορούν να προκαλέσουν επιπτώσεις τόσο σε αυτόν που χρειάζεται βοήθεια όσο και σε αυτόν που θα παράσχει την βοήθεια. Γιαυτό θα πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να επέμβουμε με ασφάλεια.

2η ποδηλατάδα Συλλόγου Νέων Δήμου Μεσσαπίων

Εχθές, ο Σύλλογος νέων του Δήμου Μεσσαπίων πραγματοποίησε την δεύτερη κατά σειρά βόλτα με τα ποδήλατα από τα Ψαχνά έως την παραλία των Πολιτικών. Η ποδηλατάδα άρχισε στις 9:30 το πρωί και έφτασαν οι ποδηλάτες στ Πολιτικά γύρω στις 10:30. Κατόπιν κατευθύνθηκαν στην καφετέρια estrella όπου πραγματοποιήθηκε δωρεάν σεμινάριο πρώτων βοηθειών από τη σχολή Thalassa Diving School και τον εκπαιδευτή κ. Μοναστήρογλου. Μετά το σεμινάριο ο κ. Μοναστήρογλου παρέδωσε μάθημα καταδύσεως σε τέσσερεις ενδιαφερόμενους από τους νέους. Και οι τέσσερεις νέοι μας δήλωσαν ότι ενθουσιάστηκαν από την εμπειρία τους αυτή και θα ήθελαν να το επαναλάβουν.