Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Παγκόσμια ημέρα Αλτσχάιμερ

Η Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Σεπτεμβρίου, με σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τη νόσο, αλλά και την αφύπνιση και ενεργοποίηση της Πολιτείας.

Η νόσος Alzheimer είναι η πιο συχνή μορφή άνοιας και αποτελεί μείζον ιατρικό, κοινωνικό και οικονομοτεχνικό πρόβλημα για τις ανεπτυγμένες κοινωνίες με μεγάλο προσδόκιμο επιβίωσης.

Ο όρος «άνοια» αφορά στην έκπτωση των νοητικών λειτουργιών, καταρχήν της μνήμης και ακολούθως του λόγου, της κρίσης και συνολικά της προσωπικότητας.

Τέλος στο Internet Cafe;

 
Με το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και που θα ψηφίσει (γιατί την έχει πιάσει υστερία) ουσιαστικά κλείνει ΤΑ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΦΕ. Στο άρθρο 4 παράγραφο 2\δ του νομοσχεδίου αναφέρει ΔΕΝ Επιτρέπετε η διεξαγωγή τεχνικών παιγνίων σε ΙΝΤΕΡΝΕΤ η ....

INTERNET SITES που διαθέτουν παιχνίδια. Ως γνωστό στα INTERNET CAFÉ της Ελλάδος οι επισκέπτες στην πλειονότητα τους είναι gamers και παρόλα αυτά τα μισά ιντερνέτ έχουν κλείσει. Με αυτό το νομοσχέδιο τώρα! θα κλείσουν και τα υπόλοιπα.

news24

Παγκόσμια ημέρα Ειρήνης

Τα Ηνωμένα Έθνη όρισαν την 21η Σεπτεμβρίου ως ημέρα παγκόσμιας κατάπαυσης του πυρός και μη βίας, μια πρόσκληση σε όλα τα έθνη και τους ανθρώπους να την τιμήσουν με κατάπαυση των εχθροπραξιών.
Από το 1990 μέχρι και το 2003 ο κόσμος γνώρισε 59 μεγάλες συρράξεις. Τα θύματά τους είναι σε συντριπτικό ποσοστό άμαχοι, γυναίκες και παιδιά που ζουν τα παιδικά τους χρόνια σε κοινότητες και οικογένειες που έχουν καταστραφεί από τις συνέπειες των συρράξεων αυτών. Από το 1990 μέχρι σήμερα έχουν σκοτωθεί σε συρράξεις 3.600.000 άνθρωποι και το λυπηρό είναι πως σχεδόν τα μισά θύματα (1.600.000) ήσαν παιδιά.
Εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά συμμετέχουν σε ένοπλες συρράξεις ως στρατιώτες, εξαναγκάζονται στην προσφυγιά ή τον εκτοπισμό από τις εστίες τους, υποφέρουν κακοποιήσεις, βιασμούς και εκμετάλλευση, μένουν ορφανά ή ανάπηρα από νάρκες και εκρηκτικά.
Αν και στην πραγματικότητα μια ημέρα ειρήνης δεν θα μπορούσε να επουλώσει τα βαθειά τραύματα του πολέμου και των συρράξεων στα κορμιά και την ψυχή εκατομμυρίων παιδιών στον κόσμο, η UNICEF καλωσορίζει την ευκαιρία που προσφέρει η ημέρα αυτή για την επιτάχυνση κάθε δράσης προς την κατεύθυνση ενός πιο ειρηνικού κόσμου.
Η UNICEF δημιούργησε και προωθεί διεθνώς μια αντιπολεμική ατζέντα 10 σημείων την οποία θα πρέπει να σέβεται η διεθνής κοινότητα ώστε να προωθείται η ειρήνη και να προστατεύονται τα παιδιά από τον πόλεμο και τις συνέπειές του:

Έξι εκατομμύρια άνθρωποι σε άσκηση για σεισμό

Ανήμερα της συμπλήρωσης 25 χρόνων από τον καταστροφικό σεισμό των 8,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που ισοπέδωσε την πόλη και προκάλεσε τον θάνατο περισσοτέρων από 10.000 ανθρώπων, οι κάτοικοι του Μέξικο Σίτι συμμετείχαν χθες σε μία ευρείας κλίμακας άσκηση ετοιμότητας για σεισμό.

Σύμφωνα με τα μεξικανικά ΜΜΕ, ακριβώς στις 11:01 το πρωί, τη στιγμή δηλαδή που το 1985 χτύπησε ο Εγκέλαδος, οι σειρήνες στην πόλη του Μεξικού ήχησαν και έξι εκατομμύρια άνθρωποι βγήκαν γρήγορα, αλλά ήρεμα και με σχέδιο στους δρόμους. Οι Αρχές προχώρησαν σε όλες εκείνες τις κινήσεις στις οποίες θα καλούνταν να προβούν σε περίπτωση ενός πραγματικού μεγάλου σεισμού, για να ελέγξουν την αποτελεσματικότητα και την ταχύτητα ανταπόκρισης του σχεδιασμού τους.
evia-logos

Κλέψανε φίλο μας blogger

Εχθές το βράδυ έκλεψαν το σπίτι ενός φίλου μας blogger από τη Μεσσαπία. Του πήραν 100ευρώ, κινητό, φωτογραφική μηχανή και την ταυτότητά του. Δεν γνωρίζουμε ποιοι ήταν οι ληστές για αυτό δεν θέλουμε να επεκταθούμε. Απλά παρακαλούμε τους ληστές, αν μας διαβάζουν να τηλεφωνήσουν στον κο Φ.Λ. και να του πουν που έχουν την ταυτότητά του. Άνεργος είναι ο άνθρωπος. Έλεος πια!