Κυριακή 25 Ιουλίου 2010

Μπλόκο από πρόβατα

Ένα απρόοπτο γεγονός συνέβη κατά τη διάρκεια του ποδηλατικού γύρου της Γαλλίας. Σε ένα στενό δρόμο στα Πυρηναία όρη, ένα κοπάδι από πρόβατα μπήκαν στο δρόμο και ανάγκασαν τους αθλητές να σταματήσουν την προσπάθειά τους για λίγο.

Αρχικά το κοπάδι ανάγκασε τους ποδηλάτες να ελαττώσουν ταχύτητα, ενώ στη συνέχεια έκοψαν το δρόμο και οι αθλητές με δεδομένα την ομίχλη και τη συνεχή βροχόπτωση δεν μπορούσαν να συνεχίσουν την πορεία τους για το Παρίσι.

Ο 97ος Γύρος της Γαλλίας άρχισε στις 3 Ιουλίου στο Ρότερνταμ και θα ολοκληρωθεί στις 25 του μήνα στην πρωτεύουσα της Γαλλίας, στο Παρίσι.

ζούγκλα

Κατασκευάστηκε λάπτοπ αξίας 35 δολαρίων



Διαθέτει οθόνη αφής και κοστίζει μόλις 35 δολάρια. Ο λόγος για το φθηνότερο λάπτοπ που έχει κατασκευαστεί ποτέ. Η συσκευή παρουσιάστηκε από τον υπουργό Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού της Ινδίας, Καπίλ Σιμπάλ.
Το λάπτοπ απευθύνεται σε μαθητές ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει συνομιλίες με κατασκευαστές από το εξωτερικό για τη μαζική παραγωγή του.

Όπως τόνισε ο υπουργός, η συσκευή θα εισαχθεί σε ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης από το 2011....

Εκδηλώσεις για την Πολιούχο Χαλκίδας, Αγία Παρασκευή

Την Κυριακή 25 και τη Δευτέρα 26 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθούν θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Πολιούχου Χαλκίδας, Αγίας Παρασκευής, ενώ ξεκινάει και η ετήσια εμποροπανήγυρις στο Πάρκο του Λαού.

Τη Δευτέρα 26/7, τοπική αργία για τη Χαλκίδα.

Την Κυριακή 25 Ιουλίου στις 7 το απόγευμα θα αρχίσει ο εσπερινός στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής. θα παραστούν ο Μητροπολίτης Χαλκίδος, ο Μητροπολίτης Χαρτούμ και ο Μητροπολίτης Ζακύνθου, καθώς και οι Επίσκοποι Φαναρίου και Τανάγρας, όπως και όλες οι στρατιωτικές και πολιτικές αρχές της πόλης. Η Ιερά εικόνα θα βγεί στις 8.30 και η λιτανεία θα φτάσει στο στρογγυλό της παραλίας, στις 9 το βράδυ. Στο ναό θα ακολουθήσει αγρυπνία.
Τη Δευτέρα 26 Ιουλίου θα γίνει η Θεία Λειτουργία.
Εν τω μεταξύ, την Κυριακή θα ξεκινήσει το Παζάρι της Αγίας Παρασκευής, στο Πάρκο του Λαού Χαλκίδας, παρά τις προσπάθειες να αλλάξει μορφή φέτος...
Να σημειωθεί, ότι η Δευτέρα 26 Ιουλίου είναι για τη Χαλκίδα τοπική αργία και καταστήματα, όπως και δημόσιες υπηρεσίες είναι κλειστά.

Παρουσίαση στο Πήλι του βιβλίου για την ιστορία του λευκόλιθου

Ο πολιτιστικός σύλλογος Πηλίου "Εναέριος", διοργανώνει εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου «Λευκόλιθου, Ευβοϊκά Δρώμενα», του Δρ. Ιωάννη Παλάντζα, την Κυριακή 25 Ιουλίου και ώρα 8.30 το βράδυ στο δημοτικό σχολείο Πηλίου. Την παρουσίαση θα προλογίσει ο Γιάννης Δήμου, μέλος του συλλόγου.

Ο λευκόλιθος της Βόρειας Εύβοιας, ήταν παγκοσμίου φήμης και από σύστασης σχεδόν του νεοελληνικού κράτους, κινητοποίησε το ενδιαφέρον πολλών γνωστών Ελλήνων και αλλοδαπών μεταλλευτών. Για την περιοχή του Πηλίου κατείχε σημαντικό κομμάτι της ιστορίας του καθώς πολλοί κάτοικοί του εργάζονταν στην εξόρυξή του, τη μεταφορά του μέσω των εναέριων βαγονιών στο Πήλι, στην αποθήκευση του στις αποθήκες της παραλίας, της πρώτης επεξεργασίας του στους εκεί φούρνους και στη μεταφορά του σε άλλους τόπους μέσω των καραβιών που φορτώνονταν από το Πήλι.

Ανώμαλοι βίασαν κατσίκες και τις άφησαν να αιμορραγούν μέχρι θανάτου

Τα ζωώδη σεξουαλικά τους ένστικτα πάνω σε δύο άμοιρες νεαρές κατσίκες φρόντισαν να ικανοποιήσουν άγνωστοι δράστες που αναζητούνται από την Ασφάλεια Πατρών. Οσο απίστευτο και αν ακούγεται, το πρωτοφανές περιστατικό κτηνοβασίας που έχει αναστατώσει τους κατοίκους, αλλά και τις διωκτικές αρχές, έλαβε χώρα την περασμένη εβδομάδα στην περιοχή του Ρίου όταν ο ιδιοκτήτης των ζωντανών τα βρήκε σε άθλια κατάσταση να αιμορραγούν μέχρι θανάτου...