Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Επανάσταση και δημιουργία νέου κράτους


Η «ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ» και η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ αποτελεί μια από τις ελάχιστες λύσεις που μπορούν νομικά να στηρίξουν την μη αποδοχή και την διαγραφή χρεών.
Το πρώτο: η «επανάσταση», αποτελεί το πολιτικό κριτήριο που μπορεί να «πείσει» τους δανειστές, ότι τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα για τα συμφέροντά τους. Είναι αυτό που θα κάνει τους δανειστές να ζητούν την διαπραγμάτευση, αυτοί και όχι η συρόμενη ξενόδουλη κυβέρνηση της «ελληνικής δημοκρατίας».

Πρόταση Πειραιώς για εξαγορά Αγροτικής

Για όσους γνωρίζουμε κάποια περισσότερα πράγματα για την κατάσταση του τραπεζικού τομέα στην Ελλάδα, η κίνηση της Τράπεζας Πειραιώς να προτείνει στο Δημόσιο την εξαγορά της Αγροτικής Τράπεζας και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και δη έναντι ευτελούς τιμήματος αποτελεί μια απολύτως προκλητική – επιθετική ενέργεια. Ακόμα πιο προκλητική είναι η αναφερθείσα από τα ΜΜΕ θετική ανταπόκριση της κυβέρνησης στην πρόταση !!!.
Ηδη έχει γίνει λόγος από αρκετούς αρθρογράφους για την προκλητική ενέργεια, ο δανειζόμενος να θέλει να αγοράσει περιουσιακά στοιχεία του δανειστή (και δη προφανώς με τα χρήματα που δανείστηκε ή πρόκειται να δανειστεί στο μέλλον) !!!. Δανειστής της Τράπεζας Πειραιώς και των υπόλοιπων ιδιωτικών τραπεζών, εάν δεν το έχετε καταλάβει ή δεν το γνωρίζετε είναι ο ελληνικός λαός.
Η ίδια η ζοφερή οικονομική κατάσταση που βιώνουμε οφείλεται κατά κύριο λόγο στον δανεισμό των 28 δις + 10 δις από τον ελληνικό λαό – δημόσιο κορβανά προς τις τράπεζες. Στον δανεισμό δε αυτό υποχρεώθηκε ο ελληνικός λαός χωρίς να λάβει καμία σοβαρή εξασφάλιση (π.χ. εμπράγματες ασφάλειες επί της ακίνητης περιουσίας τους) και κανένα άξιο λόγου αντάλλαγμα. Στην «οικονομία της αγοράς» την οποία πιστά ακολουθούν άπασες οι τελευταίες κυβερνήσεις, η εξαγορά των τραπεζών αυτών θα ήταν η 1η σε σειρά αξιολόγησης ανταλλαγμάτων λύση. Οι κυβερνήσεις Καραμανλή και Παπανδρέου προτίμησαν την λύση της άνευ εξασφάλισης και ανταλλαγμάτων στήριξης, διακυβεύοντας το μέλλον του ελληνικού λαού και παραβιάζοντας θεμελιώδεις αρχές του δικαίου, της «αγοράς» και της προστασίας του δημόσιου χρήματος.
Πέρα όμως από όλα αυτά, αυτό που δεν γνωρίζει ο πολύς κόσμος και σύμφωνα με τις αξιολογήσεις των «διεθνών οίκων αξιολόγησης» (την γνωστή τριάδα του αίσχους) είναι ότι η Τράπεζα Πειραιώς βρίσκεται σε πολύ χειρότερη θέση και κατάσταση από την Αγροτική Τράπεζα και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Για να ακριβολογούμε: βρίσκεται σε δυσχερέστατη θέση κατά τις εκτιμήσεις τους.
Ως άνθρωπος που έχει καταδείξει και χτυπήσει τις λειτουργίες των «οίκων» αυτών θα μπορούσα να έχω σοβαρές επιφυλάξεις για κάθε τους αξιολόγηση. Όμως το ζήτημα εν προκειμένω δεν είναι το τι πιστεύω προσωπικά, αλλά το γεγονός ότι η και η λειτουργία της οικονομίας είναι καπιταλιστική και η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση Παπανδρέου λειτουργεί καπιταλιστικά.
Είναι λοιπόν ποτέ δυνατόν ο ασθενέστερος και ευρισκόμενος σε φάση διαρκούς υποβάθμισης να καταθέτει πρόταση για την εξαγορά του ισχυρότερου και ευρισκόμενου σε καλύτερη θέση, χωρίς μάλιστα να έχει επιστρέψει πρώτα τα δάνεια που έλαβε; Πως και με ποια λογική αποτολμά κάποιος να μας αγοράσει με τα χρήματά μας ;
Και με ποιο τίμημα;

Απάντηση για τα ΤΕΙ


Δεν έχει υποβληθεί στο Υπουργείο Παιδείας ζήτημα μεταφοράς τμημάτων του Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας απαντά με έγγραφό του ο Υφυπουργός Ι. Πανάρετος σε ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Συμεών Κεδίκογλου, στις 16 Ιουνίου 2010, σχετικά με τα γενικότερα σχέδια του Υπουργείου όσον αφορά στη λειτουργία του Τ.Έ.Ι.. καθώς και τις εξελίξεις ανέγερσης του Τμήματος Αυτοματισμού και του κτιρίου αμφιθεάτρου.

Σύμφωνα λοιπόν με την απάντηση του αρμόδιου Υπουργείου, δεν έχει υποβληθεί καμία σχετική απόφαση Συνέλευσης του Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας σχετικά με τη μεταφορά τμημάτων του σε άλλο Τ.Ε.Ι. αλλά ούτε και αποφάσεις συνελεύσεων άλλων Τ.Ε.Ι. σχετικά με τη μεταφορά Τμημάτων του ΤΕΙ Χαλκίδας σε αυτά.

Οργιο υπέρ της Siemens και στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα!!!

Στη Δικαιοσύνη παραπέμπει η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, που διερευνά την υπόθεση Siemens, τα πορίσματα από τον έλεγχο 164 συμβάσεων που έχει υπογράψει η γερμανική εταιρεία τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια με ελληνικά νοσηλευτικά ιδρύματα.Όπως γνωστοποίησε ο πρόεδρος της επιτροπής Σήφης Βαλυράκης εστάλησαν τα στοιχεία τα οποία «καθιστούν διάτρητες τις συμβάσεις αυτές» στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε και την ανακρίτρια Ελένη Ράϊκου για διερεύνηση τυχόν αξιοποίνων πράξεων.Eστάλησαν επίσης στο ΣΔΟΕ δύο πορισματικές εκθέσεις για έκδοση εικονικών τιμολογίων για προμήθεια μηχανημάτων της Siemens που εντοπίσθηκαν από τον έλεγχο στη Δημόσια Επιχείρηση Ανέγερσης Νοσηλευτικών Μονάδων και το Λαϊκό Νοσοκομείο.Ζητεί ακόμη από τους Ελεγκτές Δημόσιας Υγείας την καταγραφή της δαπάνης ανά σύμβαση και νοσηλευτικό ίδρυμα από το 1995-2009 από όλες τις συμβάσεις που ελέγχονται.

Οι Φανή Ψαθά, Βούλα Ζυγούρη και Ιωάννα Μπέλλου στο Αθλητικό Πανόραμα και το Σταύρο Μακαρίου

Σήμερα στην εκπομπή του Σταύρου Μακαρίου Αθλητικό Πανόραμα,που προβάλλεται από το σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως της Χαλκίδας στο 97.7 fm, καλεσμένες ήταν οι αθλήτριες της Πάλης Φανή Ψαθά, Βούλα Ζυγούρη και η νεαρή Ιωάννα Μπέλλου.
Η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Φανή Ψαθά μίλησε για το σύλλογο Πάλης και Ρυθμικής όπου βρίσκεται στα Ψαχνά Ευβοίας. Αναφέρθηκε στους αγώνες και στις διοργανώσεις που μετείχαν οι αθλητές της Πάλης όπως σχολικοί αγώνες, φεστιβάλ Πάλης Ραφήνας, φεστιβάλ Πάλης Αννατολικής Αττικής, Πανελλήνιους Αγώνες. Επίσης αναφέρθηκε στις διοργανώσεις που μετείχαν οι μικρές κοπέλες της Ρυθμικής Αθλητικής Μεσσαπίων με σημαντικότερη την ημερίδα που έγινε στο Κλειστό γήπεδο Μελίνα Μερκούρη στη Χαλκίδα. Άλλη μία διοργάνωση ήταν η Γυμναστριάδα στην περιοχή του Περιστερίου.

Η Φωτεινή Πριόνα στην Εθνική Κορασίδων

Η Φωτεινή Πριόνα η οποία κατάγεται από τα Ψαχνά Ευβοίας όπου και διαμένει κατάφερε να μπει στην Εθνική Κορασίδων. Η Φωτεινή ανήκει στην ομάδα του ΠΑΟΜ αλλά αγωνίζεται στην ΑΓΕΧ. Φέτος μαζί με τις Βασιλική Τάρλα και Αναστασία Κόνιαλη έκαναν μια εξαίσια εμφάνιση και οδήγησαν την ομάδα τους στο αργυρό μετάλλιο και οι ίδιες "οδηγήθηκαν" στην Εθνική Κορασίδων.
Η Φωτεινή με 27 πόντους στον τελευταίο αγώνα ήταν αυτή που γύρισε το σκορ και οδήγησε την ΑΓΕΧ στη νίκη έναντι του Πανιωνίου με σκορ 59-52. Η Φωτεινή φέτος σημείωσε 78 πόντους και 10 τρίποντα. Έτσι η νεαρή κοπέλα από τα Ψαχνά κατετάγη πρώτη σκόρερ στην ΑΓΕΧ και δεύτερη σε όλη την Ελλάδα.
Αυτές τις ημέρες η Φωτεινή Πριόνα μαζί με τις συναθλήτριές της στην ΑΓΕΧ Τάρλα Βασιλική και Κονιάλη Αναστασία βρίσκονται στην Πτολεμαΐδα και προπονούνται για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κορασίδων όπου θα διεξαχθεί από 12-22 Αυγούστου. Επίσης στο τέλος του μήνα η Εθνική Κορασίδων θα συμμετάσχει στο Διεθνές Τουρνουά που θα διεξαχθεί στην Ιταλία και θα αγωνιστούν οι Εθνικές ομάδες Κορασίδων της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ρωσίας και της Ελλάδας.
Εμείς με τη σειρά μας θα θέλαμε να ευχηθούμε τόσο στην Φωτεινή την Πριόνα όσο και σε όλη την Εθνική ομάδα Κορασίδων καλή επιτυχία στους αγώνες που ακολουθούν και να μας κάνουν πάντα περήφανους.
Επίσης να ευχηθούμε στους γονείς της μικρής Φωτεινής συγχαρητήρια για την κόρη τους και ευχόμαστε να μας προσφέρει η μικρή αθλήτρια μεγαλύτερες "συγκινήσεις" στο μέλλον.

Δεν θα πραγηματοπιηθεί η εκδρομή του συλλόγου Έκφραση στην Επίδαυρό.

Ο Σύλλογος Γυναικών Δήμου Μεσσαπίων "Η Έκφραση" ανακοινώνει ότι τελικά η επίσκεψη στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου και η παρακολούθηση της Αρχαίας Κωμωδίας του Αριστοφάνη "Αχάρνεις" που ήταν να γίνει στις 24 Ιουλίου δεν θα πραγματοποιηθεί.

Χτυπούσε το κινητό μέσα στο φέρετρο!

Συνέβη σε χωριό της Καρδίτσας την προηγούμενη εβδομάδα. Στην προσπάθεια των ανθρώπων του γραφείου τελετών να μεταφέρουν το φέρετρο με τον αποβιώσαντα για τη νεκρώσιμη ακολουθία, βοήθησαν και δύο συγγενείς της οικογενείας.


 

Ο ένας εξ’ αυτών είχε το κινητό του τηλέφωνο στην τσέπη απ’ το πουκάμισό του και σκύβοντας πάνω από το φέρετρο του έπεσε μέσα!
Όταν ο συγκεκριμένος αντιλήφθηκε την απώλεια του τηλεφώνου παρακάλεσε τη σύζυγο του να τον καλέσει από το δικό της κι εκείνος βγήκε από την εκκλησία για να το ψάξει.

Το αστείο και συνάμα μακάβριο της υπόθεσης δεν είναι ότι ένας ήχος ακούστηκε μέσα από το φέρετρο, αλλά το ringtone που είχε επιλέξει ο κάτοχος του:

«Μάγισσες φέρτε βότανα…» και αντιλαμβάνεστε τι επικράτησε μέσα στον Ιερό Ναό...

kosmoslarissa

Συλλογή βυζαντινών και μεταβυζαντινών γλυπτών στο φρούριο Καράμπαμπα

Στον δυτικό προμαχώνα του φρουρίου Καράμπαμπα, έχει οργανωθεί έκθεση όπου παρουσιάζεται η διαχρονική σημασία της πόλης της Χαλκίδας μέσα από τα σημαντικά γλυπτά της βυζαντινής, ενετικής και οθωμανικής εποχής. Πολλά από αυτά προέρχονται από κατεδαφισμένα σήμερα δημόσια και ιδιωτικά κτήρια της πόλης, από σωστικές ανασκαφές ή παραδόσεις. Διακρίνονται για την υψηλή ποιότητα και την ποικιλία τους, απεικονίζουν δε τον καίριο ρόλο της πόλης στους εμπορικούς δρόμους της Ανατολικής Μεσογείου. Τα περισσότερα παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό. Η έκθεση λειτουργεί καθημερινά 9.00 - 15.00, εκτός από Δευτέρα που είναι κλειστά. Η είσοδος είναι δωρεάν.

Προκαλεί το εξώδικο του δήμου Μεσσαπίων στην υπουργό Περιβάλλοντος

"Κωλοτούμπες για το τομάρι" χαρακτηρίζει ο περιβαλλοντικός σύλλογος Μεσσαπίας "Γαία" το εξώδικο που έστειλαν ο δήμος Μεσσαπίων και η ΔΕΥΑΜ στην υπουργό ΠΕΚΑ κα Τίνα Μπιρμπίλη, μετά από έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο τη Δευτέρα 12 Ιουλίου. Με το εξώδικο της επισημαίνουν την επικινδυνότητα του νερού και τη θέτουν προ των ευθυνών της.

Η "Γαία" έκανε το ακόλουθο σχόλιο:

"Γνωρίζουν όλοι, βέβαια, ότι μέχρι την έκδοση της καταδικαστικής απόφασης για τον Δήμαρχο και Πρόεδρο της ΔΕΥΑΜ, η Δημοτική αρχή βεβαίωνε τους δημότες ότι δεν υπήρχε πρόβλημα τοξικής ρύπανσης του νερού και τα περί προβλήματος ήταν κακόβουλες διαδόσεις και ψεύδη της "Γαίας" και του Προέδρου της, Νίκου Χασάνδρα. Γνωρίζουν ακόμη οι πάντες ότι η Δημοτική πλειοψηφία αποφάσισε να καταθέσει μηνύσεις και "αγωγές προσωπικές" εναντίον όποιου διέδιδε αυτά τα ψεύδη περί της ρύπανσης και της επικινδυνότητας του νερού. Γνωρίζουν όλοι, επίσης, ότι πριν από τέσσερις μήνες, όταν από τη μειοψηφία ετέθη θέμα επίσκεψης της κας Μπιρμπίλη στη Μεσσαπία, οι της Δημοτικής πλειοψηφίας ψήφισαν και αποφάσισαν ότι είναι ανεπιθύμητη η Υπουργός στη Μεσσαπία, επειδή με την επίσκεψή της υπάρχει σκοπιμότητα να δημιουργηθεί η "ψευδής" εντύπωση ότι υφίσταται το πρόβλημα!

Λουκέτο σε χειρουργεία στη Χαλκίδα!

Από την προηγούμενη Τετάρτη το νοσοκομείο της Χαλκίδας δεν μπορεί να αντιμετωπίσει ούτε τα τακτικά χειρουργεία και ταλαιπωρεί τους ασθενείς στέλνοντάς τους στην Αθήνα ακόμη και για επεμβάσεις ρουτίνας. Αιτία αυτής της κατάστασης είναι ότι χάλασαν τα δύο από τα τρία αναισθησιολογικά μηχανήματα. Το τρίτο το οποίο είναι πιστοποιημένο και σε καλή κατάσταση χρησιμοποιείται για τα έκτακτα περιστατικά..
Την κατάσταση αυτή επιβεβαιώνει και η διευθύντρια του αναισθησιολογικού τμήματος Ελένη Γυφτονικολού μιλώντας στη γνώμη και λέγοντας ότι πράγματι υπάρχει πρόβλημα διότι τα μηχανήματα παρόλο που είναι καλά έχουν παλιώσει και έτσι ενώ παλαιότερα έκαναν το προβλεπόμενο σέρβις ανά έξι μήνες τώρα χρειάζεται συχνότερα. Πρέπει τα μηχανήματα αυτά να αλλαχτούν.
Από την άλλη η διοικητής του Νοσοκομείου Χαλκίδας κ. Βάσω Καφαντάρη υποστήριξε στη "Γνώμη" ότι μόνο το ένα είναι χαλασμένο και τα άλλα δύο λειτουργούν κανονικά.

Ένα γενναίο αγόρι

Είναι ο Gabe Marsh,   από την Alabama των ΗΠΑ, που γεννήθηκε με ένα χέρι και χωρίς πόδια .
Αλλά αυτό δεν τον εμποδίζει  να αγωνίζεται για το σχολείο του στην κολύμβηση , κερδίζοντας τη δεύτερη θέση
ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ........


Εδειραν τοκογλύφο σε καφενείο στη Χαλκίδα

Το οτι η Χαλκίδα υποφέρει από τοκογλύφους είναι κρυφό μυστικό! Πολλοί επιχειρηματίες που δεν έχουν "πρόσωπο" στις τράπεζες έχουν καταφύγει σε εξωτραπεζικό δανεισμό!
Η κατάσταση όμως φαίνεται να φεύγει εκτός ελεγχου! Νωρίτερα άγνωστοι εισέβαλαν σε καφενείο στη Νεάπολη και έβγαλαν σηκωτό ένα θαμώνα!
Τον πήραν σηκωτό και στη μέση του δρόμου γρονθοκοπήθηκε και αιμόφυρτοςπαρελήφθη από το ασθενοφόρο που ειδοποίησαν οι θαμώνες του καφενείου  σε κατάσταση αναισθησίας!
Η κατάσταση του είναι σοβαρή

halkida.tv

Μεγάλο προβάδισμα Mπουροδήμου στη Δίρφυ

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Δήμαρχος Διρφύων και υποψήφιος Δήμαρχος, κ. Μπουροδήμος προηγείται με μεγάλη διαφορά έναντι των άλλων υποψηφίων στο Δήμο Δίρφυς. Το προβάδισμά του τείνει να πάρει διαστάσεις συντριπτικής διαφοράς γεγονός που τον καθιστά φαβορί σ' αυτή την κούρσα των φετινών Δημοτικών εκλογών. Ισχυρή δύναμη αναπτύσσει και στο Δήμο Μεσσαπίων όπου εκεί τα πράγματα δείχνουν περισσότερο ισορροπημένα.

Ο Δημήτρης Ντρένιος θέλει να επενδύσει αλλά....

Ο Δημήτρης Ντρένιος, ο οποίος έχει μαρμαράδικο στα Ψαχνά, παρόλο που υπάρχει οικονομική κρίση ο ίδιος προσπαθεί να μεταφέρει την επιχείρησή του και να τη μεγαλώσει. Όπως δήλωσε στην Εβδομαδιαία εφημερίδα "Ευβοϊκή Γνώμη" Αγόρασε 7 στρέμματα προς την περιοχή της Τριάδας και ξεκίνησε να βγάλει άδεια. Παρόλα ταύτα ο Δήμος μεσσαπίων τον φρενάρει επί δύο ολόκληρα χρόνια. Μετά όμως από πολλές καθυστερήσεις ο Δήμος απάντησε στον κ. Ντρένιο ότι δεν μπορεί να βγάλει άδεια γιατί το οικόπεδό του χαρακτηρίζεται ως αγροτική γη από το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο. Με τη βοήθεια όμως του Νίκου Χασάνδρα, ο κ. ντρένιος απευθύνθηκε στην Περιφέρεια όπου τον βεβαίωσε ότι δεν υπάρχει τέτοιος χαρακτηρισμός και επίσης δεν υπάρχει Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Μεσσαπίων αφού δεν έχει εγκριθεί.
Τώρα ο κ. Ντρένιος προσπαθεί μέσω νομαρχίας να βγάλει άδειες ώστε να μεταφέρει και να μεγαλώσει την επιχειρησή του!

Δεν μπορείς να λύσεις αυτό το πρόβλημα σε μια μέρα

Ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΜ του Δήμου Μεσσαπίων κ. Ταξιάρχης Κόκκινος μιλώντας στην Ευβοϊκή Γνώμη δήλωσε ότι δεν μπορεί κανείς να δώσει λύσεις στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Μεσσαπία σε μία μέρα ακόμη και αν είναι θεός. Βέβαια ανέφερε ότι έχει βρεθεί καλό νερό σε γεωτρήσεις προς Τριάδα και οφείλει το Κράτος να χρηματοδοτήσει το Δήμο ώστε να φέρει το νερό στα σπίτια. Αυτό ζητάει ο Δήμος από το ΥΠΕΚΑ.

Υπεγράφη η κατασκευή του φράγματος του Ασωπού

Υπεγράφη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων από την Υπουργό κ. Κατερίνα Μπατζελή και τον Ανάδοχο, της εταιρείας Ιόνιος Α.Ε, κ. Γιάννη Μαρούλη το μεγαλύτερο αρδευτικό έργο για την Κορινθία «Η κατασκευή του φράγματος Ασωπού».
Το έργο είναι ύψους 31,5 εκατ. Ευρώ και θα υλοποιηθεί σε διάρκεια 36 μηνών.
Το συγκεκριμένο φράγμα είναι χωρητικότητας 20 εκατ. κυβικών μέτρων από όπου θα αρδεύονται 50.000 στρέμματα.
Με το συγκεκριμένο έργο ωφελούνται 4000 αγρότες της περιοχής, λύνεται το πρόβλημα ύδρευσης της Κορίνθου και δίνεται νέα πνοή στην τουριστική ανάπτυξη ιδιαίτερα στις παράκτιες περιοχές με τον αγωγό των 4 χιλιομέτρων που κατασκευάζεται.

Σπύρος Σπυρόπουλος: Να κόψει το λαιμό του

Ο πρώην Δήμαρχος Ψαχνών Σπύρος Σπυρόπουλος, ο οποίος συμμετείχε στην Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας τhw Eπιτροπής Αγώνα Φορέων και Πολιτών της Μεσσαπίας μίλησε στην εβδομαδιαία Ευβοϊκή εφημερίδα "Ευβοϊκή Γνώμη" και τόνισε: "Επί των ημερών μου είχε ακουστεί κάτι για τη Λάρισα. αμέσως κάναμε έρευνες και βρέθηκε χρώμιο σε δύο γεωτρήσεις τις οποίες καταργήσαμε. Κάναμε νέες γεωτρήσεις, βρήκαμε καλό νερό και λύσαμε το πρόβλημα.
Ο σημερινός Δήμαρχος, όταν ανέλαβε, καμάρωνε για το νερό. Τώρα να μη ρίχνει τις ευθύνες στο Υπουργείο. Να κόψει το λαιμό του και να βρει νερό να υδροδοτήσει τα νοικοκυριά!"