Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Νέο έγκλημα σε βάρος των ζώων στη «φιλόξενη» Κρήτη!

 
Ποιος είναι αυτός, που αποφασίζει να βάλει σε μια σακούλα πέντε νεογέννητα γατάκια, τα μωρά της γάτας του, που δεν φρόντισε ως όφειλε να στειρώσει, και να τα πετάξει σε έναν σκουπιδότοπο ενώ είναι ζωντανά; Ποιός είναι αυτός που τα καταδικάζει σε μαρτυρικό θάνατο, από υποθερμία, ασιτία και πιθανό πνιγμό από σκύλους;
Πρόκειται προφανώς για υπάνθρωπο, έναν άρρωστο, που θα ‘πρεπε να βρίσκεται μακριά από παιδιά, ανθρώπους και ζώα. Τα δύο από τα πέντε γατάκια εντοπίστηκαν νεκρά γεμάτα αίματα σε έναν σκουπιδότο στο χωριό Βαμβακόπουλο Χανίων. Όμως ευτυχώς τα υπόλοιπα τρία κατάφεραν να ζήσουν σε πείσμα των υπανθρώπων, που τα αντιμετωπίζουν σαν σκουπίδια, σαν άχρηστα αντικείμενα!

Τα μωρά που γλίτωσαν
Tα τρία αυτά μωρά γατάκια, που επιβίωσαν και στάθηκαν τελικά τυχερά μέσα στην ατυχία τους, τώρα χαρίζονται σε φιλόζωους.


Η καμπάνια που ετοιμάζει το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού «Υοu in Greece» θα βρει σίγουρα ανταπόκριση! Οι τουρίστες που βλέπουν αυτές τις φωτογραφίες είναι βέβαιο ότι θα πουν «Me in Greece? No way!» Και πολύ καλά θα κάνουν! Αυτές είναι οι ομορφιές της Κρήτης;

Τρυποκάρυδος

Οδηγίες ζωής απ’ τον Δαλάι Λάμα

Ο Δαλάι Λάμα δίνει οδηγίες ζωής για καλό κάρμα και ευτυχισμένη παγκόσμια καθημερινότητα. Διάβασέ τις παρακάτω συμβουλές που αναφέρονται στον έρωτα, την οικογενειακή ζωή, τη σχέση με τη φύση και τους φίλους, και πάρε μικρά μαθήματα ζωής και συμπεριφοράς.

1. Υπολόγιζε ότι οι έρωτες όπως και οι άθλοι εμπεριέχουν κίνδυνο...
2. Όταν χάνεις, οφείλεις να παίρνεις το μάθημα.
3. Πρέπει να έχεις αυτοσεβασμό, να δείχνεις σεβασμό απέναντι στους άλλους και όλες οι πράξεις σου να χαρακτηρίζονται από υπευθυνότητα.
4. Το να μην κατακτάς ό, τι θες, κάποτε είναι χάδι της τύχης.
5. Μάθε τους κανόνες ώστε να ξέρεις πώς να τους παραβιάζεις.
6. Μην αφήνεις μικροκαβγάδες να αδικούν μεγάλες φιλίες.
7. Όταν συνειδητοποιείς το λάθος σου, διόρθωσέ το αμέσως.
8. Να απομονώνεσαι λίγο κάθε μέρα.

Οι 10 θεμελιώδεις Αρχές του Gandhi

Ο Mahatma Gandhi o άνθρωπος που οδήγησε τους Ινδούς στην ανεξαρτησία από την Βρετανική κυριαρχία το 1947, στοχάστηκε πάνω στην ευτυχία, τη συγχώρεση, την ανάπτυξη. Ακολουθούν 10 σοφές συμβουλές από τον Ινδό πολιτικό, στοχαστή και επαναστάτη.

1. «Πρέπει εσύ να αποτελείς την αλλαγή που θέλεις να δεις στον κόσμο»
Εάν αλλάξεις τον εαυτό σου, θα αλλάξεις τον κόσμο σου. Εάν αλλάξεις τον τρόπο σκέψης σου, τότε θα αλλάξουν οι ενέργειές σου, αλλά και το πώς αισθάνεσαι. Και με αυτόν τον τρόπο ο κόσμος γύρω σου θα αλλάξει. Όχι μόνο γιατί πλέον θα βλέπεις το περιβάλλον σου μέσω νέων «φακών» σκέψης και συναισθημάτων, αλλά και γιατί η αλλαγή μέσα σου μπορεί να σου επιτρέψει να αναλάβεις δράση με τρόπους που δεν  είχες ποτέ φανταστεί.
2. «Κανείς δεν μπορεί να με πειράξει χωρίς την άδειά μου»
Το τι νιώθεις και το πώς αντιδράς σε κάτι, είναι πάντα δική σου επιλογή. Μπορεί να υπάρχει ένας «κανονικός» ή ένας κοινός τρόπος αντίδρασης σε διαφορετικά πράγματα. Το σίγουρο είναι ότι μπορείς να επιλέξεις τις δικές σου σκέψεις, αντιδράσεις και συναισθήματα σχεδόν στα πάντα. Δεν χρειάζεται να πανικοβάλλεσαι, να αντιδράς υπερβολικά ή αρνητικά. Τουλάχιστον όχι κάθε φορά και όχι άμεσα. Μερικές φορές, αντιδρούμε αντανακλαστικά και όχι συνειδητά.

Επεισόδια στη Λαμία

29 Μαΐου 1985 Χευζελ Τραγωδία σε «ζωντανή» μετάδοση…

Βρισκόμασταν μπροστά στις οθόνες, όμως η σύνδεση της κρατικής τηλεόρασης με το στάδιο «Χέιζελ» στις Βρυξέλλες καθυστερούσε πέραν του συνηθισμένου. Όταν τελικά έγινε, αντί για το ποδοσφαιρικό υπερθέαμα που προσδοκούσαμε από τον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, μεταξύ της Λίβερπουλ και της Γιουβέντους, γίναμε μάρτυρες της πρώτης ποδοσφαιρικής τραγωδίας σε απευθείας μετάδοση…
Η φωνή του Γιάννη Διακογιάννη αρχικά έκανε λόγο για εκτεταμένα επεισόδια που είχαν σαν αποτέλεσμα τραυματισμούς οπαδών και, ενδεχομένως, ένα νεκρό. Αργότερα ακούστηκε πως τα θύματα ήταν 24. Λίγο μετά, ο αριθμός ανέβηκε στους 36. Ο μακάβριος αριθμός αποκαλύφθηκε τις επόμενες μέρες. 39 άνθρωποι έγιναν θυσία και ταυτόχρονα κραυγή για αλλαγές στο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Κατά τη διάρκεια του αγώνα υπήρξαν στιγμές που ακόμη και αυτός ο γίγαντας της δημοσιογραφίας παρέμενε σιωπηλός, ακολουθώντας τη ρήση του Πυθαγόρα: «Πρέπει να σιωπάς ή να λες λόγια ανώτερα της σιωπής». Μα τι λόγια θα μπορούσαν να μεταφέρουν το βουβό θρήνο τόσων ανθρώπων στις κερκίδες του «Χέιζελ», δίπλα σε άλλους που τραγουδούσαν, αγνοώντας ή ακόμη και αδιαφορώντας για το μέγεθος του κακού;

Σαν Σήμερα 24 Μαΐου 1453 έγινε η άλωση της Πόλης











Πειραματική θεραπεία σώζει από τον Έμπολα

Πειραματόζωα τα οποία είχαν μολυνθεί με το θανατηφόρο στέλεχος του ιού Έμπολα, επέζησαν χάρη σε μία δοκιμαστική γενετική φόρμουλα που τους παρασχέθηκε από Αμερικανούς ερευνητές.
Οι ερευνητές, έχοντας τη χρηματοδοτική υποστήριξη του Πενταγώνου, δοκίμασαν τη θεραπεία αρχικά σε χοιρίδια και στη συνέχεια σε μαϊμούδες "ρέζους μακάκους". Η θεραπεία χρησιμοποιεί μικροσκοπικά σωματίδια γενετικού υλικού, που καταφέρνουν να αποδιοργανώνουν την αναπαραγωγή του ιού, ενώ σημειώνεται πως είναι η πρώτη φορά, που ένα φάρμακο παρέχει προστασία σε πειραματόζωα, καθώς και ότι, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει θεραπεία για τον ιό, που μεταδίδεται με τη στενή επαφή.
Ό Έμπολα προκαλεί αιμορραγικό πυρετό, με συνέπεια ο ασθενής να αιμορραγεί ασυγκράτητα, συχνά από το στόμα, τα μάτια και τα αυτιά, μέχρι να πεθάνει. Το πιο θανατηφόρο είναι το λεγόμενο "στέλεχος του Ζαΐρ", γνωστό στους ιολόγους με το ακρωνύμιο ΖΕBOV, που έχει ποσοστό θνησιμότητας 80% - 90%.

Ο "συναρπαστικός" κόσμος των φιδιών

Πράσινη μάμπα

Ακόμα και τα δηλητηριώδη φίδια στην πραγματικότητα είναι όχι μόνο ακίνδυνα, αλλά και φοβιτσιάρικα, υποστηρίζει ο δόκτωρ Wolfgang Böhme, ερευνητής φιδιών εδώ και σαράντα ολόκληρα χρόνια. Στο γραφείο του στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Βόννης, ο δόκτωρ Böhme έχει δεκάδες φίδια βαλσαμωμένα ή διατηρημένα σε ειδικά δοχεία. Υποστηρίζει ότι δεν τον έχει δαγκώσει ποτέ φίδι και υπενθυμίζει ότι από τα 2.800 καταγεγραμμένα είδη φιδιών μόνο το 10%, δηλαδή περίπου 280 είδη, είναι δηλητηριώδη. Αλλά και εκείνα δεν έχουν όλα την ίδια «συμπεριφορά».

«Μερικά δηλητηριώδη φίδια είναι απίστευτα επιθετικά, ενώ άλλα είναι απλώς τεμπέλικα, θα έλεγα. Δεν θέλουν να δαγκώσουν, κανείς δεν ξέρει γιατί. ‘Ισως η φύση τα έχει διδάξει να χρησιμοποιούν με διαφορετικό τρόπο την επιθετικότητά τους. Για παράδειγμα τα θαλάσσια φίδια συνήθως δεν δαγκώνουν. Όταν δαγκώσουν όμως, κάνουν μεγάλη ζημιά… », λέει ο Γερμανός επιστήμονας. Μεζέδες και δηλητήρια             Bildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift:  Πράσινη μάμπα Στην Ασία τα φίδια φτάνουν σε μήκος τα δύο μέτρα και θεωρούνται λαχταριστός …μεζές. Πολλοί Ασιάτες τα πιάνουν και τα αιχμαλωτίζουν με γυμνά χέρια, ακριβώς επειδή γνωρίζουν ότι δεν δαγκώνουν εύκολα. Στα πολύ επικίνδυνα φίδια συμπεριλαμβάνεται η αφρικανική μάμπα, υποστηρίζει ο Wolfgang Böhme. Είναι ταχύτατη, ανεβαίνει στα δέντρα και αντιδρά σε κλάσματα δευτερολέπτου για να εγκλωβίσει τη λεία της, δηλαδή σαύρες, βατράχους και πουλιά. Δεν θέλει να σκοτώσει το θύμα της, αλλά να το παραλύσει με το δηλητήριό της.
«Ένα φίδι προσλαμβάνει τεράστιες ποσότητες πρωτεΐνης και για να τις επεξεργαστεί χρειάζεται το κατάλληλο ισχυρό ένζυμο. Ουσιαστικά αυτή τη δουλειά κάνει το δηλητήριο…», λέει ο δόκτωρ Böhme. Διατροφικές συνήθειες             
          Bildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift:  
Ο Γερμανός επιστήμονας έχει παρατηρήσει ότι το δηλητήριο έχει διαφορετική σύνθεση, ανάλογα με τη διατροφή του φιδιού. Ένα φίδι στο Μαρόκο που τρώει σκορπιούς εκλύει διαφορετικές τοξικές ουσίες απ΄ότι το ίδιο φίδι στην Ινδία, το οποίο τρέφεται με ποντίκια. Αυτές οι διαφορές δυσκολεύουν και το έργο των θεραπευτών, τονίζει ο Wolfgang Böhme.
«Αν πάρετε για παράδειγμα το δηλητήριο ενός φιδιού από τη δυτική Αφρική για να παρασκευάσετε αντίδοτο και μετά σας φέρουν έναν ασθενή που τον είχε δαγκώσει το ίδιο είδος φιδιού στο Πακιστάν, θα δείτε ότι το αντίδοτο είναι εντελώς άχρηστο…» Σύμφωνα με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, κάθε χρόνο 300.000 άνθρωποι υφίστανται ακρωτηριασμό μετά από δάγκωμα φιδιού. Ακόμα πιο επικίνδυνο από τις τοξικές ουσίες που περνούν στο αίμα είναι εκείνο το δηλητήριο που επιδρά στο κεντρικό νευρικό σύστημα και μπορεί να προκαλέσει παράλυση και ασφυξία μέσα σε λίγα λεπτά. Σε αυτήν την περίπτωση ο ασθενής χρειάζεται άμεση ιατρική φροντίδα με το κατάλληλο αντιτοξικό αντίδοτο.

Judith Hartl / Γιάννης Παπαδημητρίου ´
Υπεύθ. σύνταξης: Σπύρος Μοσκόβου

 dw-world.de