Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Δικαίωση του συλλόγου Γαία

Στο ιστολόγιο του συλλόγου Γαία βρήκαμε το παρακάτω κείμενο:
"Μόλις εκδόθηκε η δικαστική απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων που είχαμε καταθέσει στις 10-2-2010 κατά του Δημάρχου Μεσσαπίων και Προέδρου της ΔΕΥΑΜ, Αντώνη Μπαζώτη.

Το Δικαστήριο αποφάσισε την απαγόρευση παροχής νερού με ποσότητα εξασθενούς χρωμίου μεγαλύτερη των 2 μg/l.

Σε περίπτωση που ο Δήμος Μεσσαπίων δεν συμμορφωθεί, θα του επιβάλλεται πρόστιμο 1000 ευρώ ανά ημέρα, ενώ παράλληλα προβλέπεται φυλάκιση του Δημάρχου για ένα μήνα, αμέσως μετά τη διαπίστωση της παράβασης.

(Πολύ σύντομα, περισσότερες λεπτομέρειες για την ιστορική αυτή δικαστική απόφαση)"

messapiagaia

Ο πρώτος άνθρωπος που «μολύνθηκε» από ιό υπολογιστών

Του ΣΠΥΡΟΥ ΜΑΝΟΥΣΕΛΗ
Ονομάζεται Mark Gasson και είναι μέχρι τώρα ο πρώτος άνθρωπος που κατάφερε να «κολλήσει» ιό υπολογιστή.
Είναι ταλαντούχος ερευνητής κυβερνητικής στο Πανεπιστήμιο Reading, που θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα ερευνητικά κέντρα βιοκυβερνητικής και βιοπληροφορικής στη Μεγάλη Βρετανία.
Η ιστορία των ερευνών του θυμίζει σενάριο τρομακτικής ταινίας επιστημονικής φαντασίας και, σύμφωνα με
κάποια δημοσιογραφικά κουτσομπολιά, δεν αποκλείεται καθόλου σε μερικά χρόνια να τη δούμε να προβάλλεται στους κινηματογράφους.
Ο Βρετανός επιστήμονας από χρόνια μελετά τις περίπλοκες σχέσεις και αλληλεπιδράσεις ανάμεσα στους ηλεκτρονικούς και τους βιολογικούς εγκεφάλους και ήταν ο πρώτος που δημιούργησε το 2008 μια έξυπνη διεπιφάνεια επαφής ανθρώπου-μηχανής, η οποία έθετε σε άμεση επικοινωνία τα νεύρα ενός ποντικού με τα κυκλώματα ενός υπολογιστή!

Αυτός ειν' ο Ψαχνιώτης: Ποίημα από τον Αντιστράτηγο Αθανάσιο Επιτήδειο

Μ' αντρειωμένα μούσκουλα, με ατσάλινα χέρια
με μια ψυχή και μια καρδιά ακέρια

Της γης τροφοδότρας μας ακούραστος Στρατιώτης 
της αγροτιάς το πρότυπο, αυτός ειν' ο Ψαχνιώτης

Πιστός του κόσμου δουλευτής αλλά και αιμοδότης
εις τους αγώνες της φυλής, αυτός ειν' ο Ψαχνιώτης

Στον κάμπο ακούραστος σαν Προμηθεύς Δεσμώτης
και στις θυσίες πρόθυμος, αυτός ειν' ο Ψαχνιώτης

Φιλότιμος, περήφανος, άξιος, πατριώτης
και φίλος πάντα μπιστικός, αυτός είν' ο Ψαχνιώτης.

Αφήνουν σκουπίδια στις Παραλίες των Μεσσαπίων!

Φαίνεται για κάποιους τίποτα δεν έχει αλλάξει, και αναφερόμαστε σε συνήθειες και νοοτροπίες που έχουν για τη ζωή και ιδιαίτερα την κοινωνική τους συμπεριφορά.
Δεν πάει να φωνάζουμε όλοι μαζί για το περιβάλλον, τη καθαριότητα, σεβασμό στο κοινωνικό σύνολο, κάποιοι όλα αυτά τα έχουν γραμμένα.... στα παλιά τους τα παπούτσια!
Αυτοί οι "κάποιοι" λοιπόν, τους οποίους όμως πολλοί από εμάς βλέπουμε, αλλά δυστυχώς δεν τους παρατηρούμε, επισκεπτόμενοι τις παραλίες της περιοχής μας αφήνουν αφού φύγουν το σκουπιδομάνι τους εκεί! Κύπελα από καφέ, μπουκάλια νερού, πακέτα από τσιγάρα κ.ο.κ. κοσμούν την Παραλία των Πολιτικών και άλλες παραλίες της περιοχής μας.

«Το χειμωνιάτικο παραμύθι» από τη Σχολή Θεατρικής Αγωγής

Η Σχολή Θεατρικής Αγωγής της ΔΗ.Κ.Ε.Χ Ευβοίας θα παρουσιάσει την Παρασκευή 2 Ιουλίου, στις 21:15 στο Κάστρο Χαλκίδας, τη θεατρική παράσταση «Το Χειμωνιάτικο Παραμύθι» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ. Στην παράσταση θα παίξουν οι μαθητές του εφηβικού τμήματος της Σχολής, αναλυτικότερα:

    * Α' Ηθοποιός: Καραντώνια Ειρήνη
    * Β' Ηθοποιός: Σέβη Χατζηλία
    * Γ' Ηθοποιός: Τομαρά Στυλιανή
    * Δ' Ηθοποιός: Μπεληγιάννη Ηρώ
    * Ε' Ηθοποιός (Χρόνος): Ελευθερία Μπαλτά
    * Ερμιόνη: Τσαγκαρίδη Αφροδίτη
    * Βασιλιάς Λεόντιος: Δημήτρης Βαλέρης
    * Βασιλιάς Πολύξενος: Συκοβάρης Ιωάννης
    * Κάμηλος - Φλοριζέλ: Ρουσόδημος Ιωάννης
    * Αρχίδαμος - Παυλίνα: Κατερίνα Βουδούρη
    * Νομικός: Νικόλας Ρουμελιώτης
    * Βοσκός - Ερμιόνη: Πολιτάκη Δέσποινα
    * Γιος του βοσκού - χρόνος: Κότσαρη Παναγιώτα - Ανδριάννα
    * Φλοριζέλ: Θεοχάρης Νικόλαος
    * Περντίτα: Καντανολέων Αναστασία
    * Χρόνος - Αντίγονος: Χιώτη Ιωάννα
    * Σκηνοθεσία: Ράνια Νταλαχάνη Βαλέρη, Βασίλης Βαλέρης
    * Μουσική: Αρης Βαλέρης
    * Φωτογραφία: Χρήστος Ρούσσης
    * Πιάνο: Αρης Βαλέρης - Σοφία Βαλέρη
    * Φλαόυτο: Αννα Ντούρμα
    * Σκηνικά: Γιάννα Χαμάκου
    * Κοστούμια: Μίνα Παντιέρα, Αλεξάνδρα Παπουλάκη
    * Φροντιστές: Γιώργος Δεμερτζής, Πέτρος Γρύλλος, Νικόλαος Μαρκόπουλος, Γιώργος Πασιόπουλος

Η θεατρική αυτή παράσταση θα ανέβει με την επιμέλεια των μαθητών της Σχολής Θεατρικής Αγωγής σε κάθε τομέα, από τα σκηνικά μέχρι το μακιγιάζ, τη χορογραφία, τη μουσική επιμέλεια, τους φωτισμούς, τις κομμώσεις και οτιδήποτε χρειάζεται μια θεατρική παράσταση για να στηθεί ολοκληρωμένα με επαγγελματισμό. Κάθε μαθητής εκτός από το ρόλο του στην παράσταση αναλαμβάνει και από μια δραστηριότητα στην οργάνωση της, υπό την επίβλεψη της καλλιτεχνικής διευθύντριας της Σχολής Ράνιας Νταλαχάνη - Βαλέρη.

Ανάμεσα στους μαθητές-ηθοποιούς βρίσκεται και ο μαθητής των Ψαχνών του Δήμου Μεσσαπίων  ο Γιάννης Ρουσόδημος που θα παίξει τους ρόλους του Κάμηλου και του Φλοριζέλ. Να ευχηθούμε σε όλη τη θεατρική ομάδα καλή επιτυχία και να ανεβάζουν πάντα τέτοιες παραστάσεις.

14ο Ενωσιακό πρωτάθλημα Ταεκβοντό

Με την συμμετοχή 400ων και πλέον αθλητών που θα αποτελέσουν το αγωνιστικό δυναμικό της Νοτίου Ελλάδας, ο Οργανισμός Άθλησης του Δήμου Χαλκιδέων ανέλαβε την διοργάνωση του  14ου ΕΝΩΣΙΑΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ (W.T.F.)  ΝΟΤΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ το προσεχές Σαββατοκύριακο 3 και 4 Ιουλίου.
Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στο κλειστό γυμναστήριο Κανήθου «ΤΑΣΟΣ ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ» σε τρία τερέν και το Σάββατο, όπως έχει προγραμματιστεί θα ολοκληρωθούν οι συναντήσεις των κατηγοριών στους Εφήβους – Νεανίδες και Παίδες – Κορασίδες (9:00π.μ έως  20:00μ.μ.) με την συμμετοχή 250 αθλητών – τριών, ενώ την Κυριακή η κατηγορία Ανδρών – Γυναικών με 150 αθλητές – τριες θα ολοκληρώσει τον αγωνιστικό κύκλο του Πρωταθλήματος (9:00π.μ. έως  15:00μ.μ.).

"Αγνόησε" ακόμα και το κάλεσμα του Υπουργείου, η Διοίκηση της ΣΕΛΜΑΝ

Αναβολή της συμφιλιωτικής σύσκεψης στο Υπουργείο Εργασίας, για τις απολύσεις των εργαζομένων ΣΕΛΜΑΝ, λόγω απουσίας της Διοίκησης της Εταιρείας. Εργατικό Κέντρο Εύβοιας και Σωματείο Εργαζομένων στη ΣΕΛΜΑΝ με κοινή ανακοίνωση καταγγέλλουν τη στάση της Διοίκησης:

Στις 30/6/2010, είχε συγκληθεί συμφιλιωτική σύσκεψη στο Υπουργείο Εργασίας, με θέμα τις απολύσεις των εργαζομένων ΣΕΛΜΑΝ.

Ελληνικά ροδάκινα στην Αργεντινή....

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η Υπουργός Κατερίνα Μπατζελή και ο Υφυπουργός, Μιχάλης Καρχιμάκης, παρουσία της Γ.Γ. Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων του Υπ.Α.Α.Τ, κ. Γεωργίας Μπαζώτη, συναντήθηκε με τον πρέσβη της Αργεντινής στην Ελλάδα, κ. Χόρχε Αλεχάντρο Μαστροπιέτρο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκε το ζήτημα που έχει προκύψει σχετικά με τις εξαγωγές ελληνικών κονσερβών ροδακίνων στην Αργεντινή, βασικό εξαγώγιμό μας προϊόν στη χώρα αυτή.
Σε δηλώσεις της, η Υπουργός Κατερίνα Μπατζελή, επεσήμανε:
 «Οι άριστες διμερείς σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών δεν θα πρέπει να υπονομεύονται από μονομερή εμπορικά μέτρα, που ενδέχεται να εξυπηρετούν βραχυπρόθεσμους στόχους, μακροπρόθεσμα όμως μπορούν να οδηγήσουν στη διατάραξη των εμπορικών μας σχέσεων, στις οποίες η Αργεντινή αποτελεί σημαντικό μας εταίρο. Καταλήξαμε, ότι θα εξετάσουμε από κοινού τους λόγους παρεμπόδισης των εισαγωγών κι όπως έχουμε ήδη αναφέρει εμείς δεν παρεμποδίζουμε εισαγωγές προϊόντων Αργεντινής και νομίζω ότι αυτή η συμφωνία θα πρέπει να διατηρηθεί σταθερή. Πρόκειται περί μιας φιλίας την οποία θα πρέπει να διατηρήσουμε και διαμέσου των εξαγωγών».

Υποχρεώθηκε να αποσύρει την υποψηφιότητά του, ο Κώστας Μαρκόπουλος

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Ν.Δ και βουλευτής Ευβοίας Κώστας Μαρκόπουλος, μετά από συνάντηση που είχε με τον Αντώνη Σαμαρά, απέσυρε την υποψηφιότητά του για τη θέση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής. Έντονο το παρασκήνιο και δεν έλειψαν οι εσωκομματικοί καβγάδες...

Ο κ. Μαρκόπουλος δήλωσε, εξερχόμενος της Ρηγίλλης:
"Μετά από καλή κουβέντα, που είχαμε με τον Πρόεδρο τον Αντώνη Σαμαρά, αποφάσισα, για να έχουμε έναν ισχυρό Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής, να αποσύρω την υποψηφιότητά μου.
Με τον κ. Λυκουρέντζο είμαστε φίλοι από παλιά και οι δύο, δίπλα στον Πρόεδρο, δεν έχει αξία να αναμετρηθούμε μεταξύ μας. Σημασία έχει η πορεία από εδώ και πέρα. Στο Κοινοβούλιο έχει αρκετή δουλειά. Ευχαριστώ πολύ".

Προϊστορική φάλαινα παίρνει το όνομα του συγγραφέα του Μόμπι Ντικ

Οι ερευνητές που ανακάλυψαν τα απολιθώματα μιας αρχαίας φάλαινας στην έρημο του Περού αποφάσισαν να δώσουν στο νέο είδος το όνομα του Χένρι Μέλβιλ, συγγραφέα του διάσημου μυθιστορήματος Μόμπι Ντικ.

Το νέο είδος Leviathan melvillei (λεβιάθαν του Μέλβιλ) είναι μια φάλαινα φυσητήρας όπως το κήτος που πρωταγωνιστεί στο μυθιστόρημα.

Έζησε πριν από 12 εκατομμύρια χρόνια και είχε μήκος 13-18 μέτρα, λίγο μεγαλύτερο από τις σημερινές φάλαινες φυσητήρες.

Το νέο είδος αναγνωρίστηκε από ένα απολιθωμένο κρανίο που βρέθηκε στην έρημο της Γιούτα. Τα δόντια του, μήκους 36 εκατοστών, μαρτυρούν ότι το κήτος ήταν δεινός κυνηγός.

Οι σημερινοί φυσητήρες δεν έχουν τέτοια τρομερά δόντια, είναι όμως σαρκοφάγοι και τρέφονται με γιγάντια καλαμάρια που κυνηγούν σε βάθη άνω του ενάμισι χιλιομέτρου.

Η ανακάλυψη του νέου είδους δημοσιεύεται στο περιοδικό Nature.

in.gr

Μια ενδιαφέρουσα επιστολή από τον Τάκη Μίχα



nikos63

Ecology Fun Festival..στην Αρχαία Ολυμπία

Το πρώτο οικολογικό φεστιβάλ Ecology Fun Festival στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί  στην Αρχαία Ολυμπία. Με 3 συναυλίες και άλλες εκδηλώσεις του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας για την ανάδειξη της περιοχής και των τοπικών προϊόντων μετά την καταστροφική πυρκαγιά το 2007, αλλά και για το περιβάλλον.

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από τη Τετάρτη 14 μέχρι και την Κυριακή 18 Ιουλίου 2010 υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας. Σκοπός του θα είναι να αφυπνίσει την περιβαλλοντολογική συνείδηση του καθενός από εμάς μέσα από την τέχνη και τη μουσική αλλά και να ενισχύσει (ή ακόμα και να δημιουργήσει) την αίσθηση της ατομικής μας ευθύνης απέναντι στο κοινωνικό σύνολο του οποίου είμαστε μέρος.

Το νερό της Ψυττάλειας θα πρασινίσει την Αττική


Το πρασίνισμα της Αττικής, κυρίως στις δυτικές περιοχές και τις ακτές του Σαρωνικού, στηρίζεται στα νερά της Ψυττάλειας.
Σήμερα από την επεξεργασία των λυμάτων του λεκανοπεδίου στις εγκαταστάσεις πάνω στο νησί «παράγονται» σε καθημερινή βάση 800.000 κυβικά νερού καλής ποιότητας, που διοχετεύεται στη θάλασσα. Μόνον 5.000 κυβικά αξιοποιούνται για το πότισμα των δένδρων που έχουν φυτευθεί ή προβλέπεται να προστεθούν.
Το υπουργείο Περιβάλλοντος έχει εξασφαλίσει 30 εκατ. ευρώ για να αξιοποιηθούν σε πρώτη φάση 20.000 κυβικά που θα διοχετευθούν μέσω της Σαλαμίνας στην ακτή του Σκαραμαγκά και να διατεθούν για τη δημιουργία πράσινου στο Ποικίλον Ορος. Σε επόμενη φάση οι ποσότητες θα αυξηθούν και θα διατεθούν για την άρδευση των έργων πράσινου στο παράκτιο μέτωπο, όπως το οικολογικό πάρκο που χωροθετείται σύντομα στην παραλία του Μοσχάτου, αλλά και τις νησίδες πρασίνου που σχεδιάζονται σε όλη την ακτή από το Φάληρο ώς τον Αγιο Κοσμά.
Από την επεξεργασία των λυμάτων προκύπτει και λάσπη που με ξήρανση προκύπτει καύσιμο αξιοποιήσιμο από την τσιμεντοβιομηχανία. Από την Ψυττάλεια εξασφαλίζονται κάθε χρόνο 64.480 τόνοι. Το 2011, με την ολοκλήρωση της μονάδας της Σίνδου κοντά στη Θεσσαλονίκη, το ποσοστό της αξιοποίησης της λυματολάσπης θα ξεπεράσει το 50%. Η λυματολάσπη που προέρχεται από τα εργοστάσια των μεγάλων πόλεων της περιφέρειας προβλέπεται σύντομα να διατεθεί στη γεωργία, ως βελτιωτικό του εδάφους.

ΠΡΕΖΑ TV

Εισαγγελικη έρευνα για τους χειρισμούς Ψωμιάδη στην υπόθεση της μεταφοράς μαθητών


Το ενδεχόμενο ποινικών ευθυνών του νομάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη, του αντινομάρχη Γιώργου Τσαμασλή και τριών εκπροσώπων τουριστικών επιχειρήσεων για την υπόθεση της μεταφοράς μαθητών στο νομό Θεσσαλονίκης ερευνά η τοπική Εισαγγελία Πλημμελειοδικών.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, με βούλευμά του, διαβίβασε σχετική δικογραφία σε εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, προκειμένου ναδιερευνηθεί η περίπτωση τέλεσης των κακουργηματικών πράξεων της απιστίας στην υπηρεσία με ζημιά άνω των 150.000 ευρώ σε βάρος του δημοσίου (με βάση τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου) και της άμεσης συνέργειας στην απιστία.

Ενισχύσεις αγροτών για ζημιές στο πάγιο κεφάλαιο με τη διαδικασία των Π.Σ.Ε.Α.

Κυρία Υπουργέ,

Το μέγεθος των ζημιών, που προκλήθηκαν στις αγροτοκτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις του νομού της Εύβοιας από τις καταστροφικές πλημμύρες στις 12 Σεπτεμβρίου 2009, έπληξε με πρωτοφανή σφοδρότητα την περιοχή, όπως είναι γνωστό σε όλους.

Μετά από εκτιμήσεις τόσο των τοπικών φορέων όσο και των κεντρικών υπηρεσιών διαπιστώθηκαν πράγματι μεγάλες ζημιές στο πάγιο κεφάλαιο των εκμεταλλεύσεων, ήτοι στο φυτικό κεφάλαιο, ζωικό εξοπλισμό, διαβρώσεις αγρών, πάγιες εγκαταστάσεις και άλλα.

Άγιοι Ανάργυροι Πολιτικών

Επειδή σήμερα 1 Ιουλίου γιορτάζουν οι Άγιοι Ανάργυροι, Κοσμάς και Δαμιανός, θα γίνει μια αναφορά στο ησυχαστήριο που βρίσκεται μεταξύ Πολιτικών και Καμαρίτσας στο Δήμο Μεσσαπίων. Για να μεταβεί κάποιος στο ησυχαστήριο των Αγίων Αναργύρων θα πρέπει να ακολουθήσει το δρόμο που θα συναντήσει δεξιά του ερχόμενος από Χαλκίδα λίγο έξω απ' τα Πολιτικά που λέει η πινακίδα προς Αγίους Αναργύρους. Ο δρόμος είναι ασφαλτοστρωμένος και μπορούν να μεταβούν όλα τα είδη οχημάτων.
Το Ησυχαστήριο είναι χτισμένο σε σημείο που υπάρχει πανοραμική θέα της Παραλίας των Πολιτικών και του Ευβοϊκού. Το όλο περιβάλλον προδιαθέτει ψυχική ξεκούραση, πνευματική ηρεμία και διάθεση για προσευχή.
Ο σημερινός ναός των Αγίων Αναργύρων χτίστηκε στα θεμέλια παλαιότερου ναού ο οποίος είχε χτιστεί στα ερείπια αρχαίου ναού, όπως συνηθιζόταν την εποχή της επικράτησης του Χριστιανισμού. Ο βυζαντινός ναός είχε σπουδαίες αγιογραφίες και ψηφιδωτό δάπεδο.
Αφορμή για να χτιστεί ο σύγχρονος ναός ήταν η εύρεση μιας παλιάς μικρής εικόνας από ένα βοσκό που έβοσκε τα πρόβατά του ή κατ' άλλους από κάποιο γεωργό που καλλιεργούσε το χωράφι του. Ο ναός ανακαινίσθηκε από τον ιερομόναχο Δαμιανό Ι. Ξανθόπουλο όπως αναφέρεται σε μια μαρμάρινη πλάκα που βρίσκεται στο ναό. Στον τοίχο του κελιού του έχει γράψει: "ω κελίον σήμερον εμού, αύριον ετέρου και ουδέποτε τινός", συμβολίζοντας με αυτά τα λόγια την μηδαμινότητα των υλικών απολαύσεων και της πρόσκαιρης ζωής.

Τα στοιχεία πάρθηκαν από το βιβλίο του Αλέξανδρου Καλέμη Οι μονές και τα σημαντικότερα προσκυνήματα της Εύβοιας.

Χωρίς άδεια το Δημοτικό καφενείο της Χαλκίδας

Ένα άτομο (σερβιτόρος ώς υπεύθυνος λειτουργίας) συνελήφθη χθες βράδυ από την αστυνομία στο Δημοτικό καφενείο  του Δήμου Χαλκίδας και οδηγήθηκε στο αυτόφωρο αφου ακουσον άκουσον συμφωνα με τις πληροφορίες το Δημοτικό καφενείο λειτουργεί Χωρις Αδεια.
Δηλαδή ο Δήμος δεν έχει θεωρήσει την άδεια οπότε με τοπου "έσκασε" η καταγγελία η αστυνομία έκανε τα δέοντα!
Φυσικά και ενοχλεί το Δημοτικό καφενείο αφου σερβίρει μπυρα 500ml με 2,70 όταν στα μαγαζιά της παραλίας το μικρό μπουκαλάκι κοστολογείται στα 6 ευρώ παρακαλώ!!!!

halkida.tv

2 Νεκρά παιδιά στο δρόμο Χαλκίδα Αλιβέρι

Νεκρή ανασύρθηκε μια 12χρονη καθώς και ένα αγοράκι 9 μηνών, από ΙΧ αυτοκίνητο που έπεσε στη θάλασσα, περίπου στις 2 τα ξημερώματα, όταν διέσχιζε την ακτή Νηρέως, από τη Χαλκίδα προς το Αλιβέρι. Στο ΙΧ αυτοκίνητο επέβαιναν συνολικά 5 άτομα, μία 26χρονη οδηγός, ένας άνδρας 28 ετών, μία 14χρονη και τα δύο παιδιά που ανασύρθηκαν νεκρά. Τη διερεύνηση των αιτιών του δυστυχήματος έχει αναλάβει η αστυνομία.

halkida.tv

Έκθεση Δίσκων Βινυλιου




Το Λαογραφικό Μουσείο και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Μεσσαπίων διοργανώνουν μία ιδιαίτερα ξεχωριστή έκθεση από δίσκους βινυλίου.


Βινύλιο…Με αυτή τη λέξη στο μυαλό μου πορεύομαι πολλά χρόνια τώρα…
γυρίζω το βλέμμα στο πικ-άπ…

… η μουσική του πλημμυρίζει το δωμάτιο…
η μοναδική αίσθηση του να αγγίζεις το εξώφυλλο ενός δίσκου ενώ από τα αυλάκια του ξεπηδούν ήχοι που ζωγραφίζουν εικόνες δίπλα σου… εικόνες που γίνονται ένα με το artwork του δίσκου για να σε οδηγήσουν στο όνειρο…
Pink Floyd , Black Sabbath, Santana, Beatles, Frank Zappa, Jefferson Airplane,Β. Holiday, Rolling Stones, Led Zeppelin, Jethro Tull, , …… Καρακώστας, Παπασιδέρης, Μηττάκη, Αμπατζή, Ρούκουνας, Εσκενάζυ…. Θεοδωράκης, Χατζιδάκις, Ξαρχάκος, Μικρούτσικος, Μούτσης….


Salvador Dali , Paul Whitehead , Andy Warhol, Walter Grane, William Blake, Frank Frazetta, …Τσαρούχης, Χ. Μυταρά, Α. Φασιανός,…..
Την 1 Ιουλίου,  στο Λαογραφικό Μουσείο, θ’ ανοίξουμε την πύλη σε έναν άλλο κόσμο…στο μουσικό κόσμο που δημιούργησε μια ολόκληρη κουλτούρα, διαμόρφωσε και αφύπνισε συνειδήσεις, στην ατέλειωτη προσπάθεια του ανθρώπου για ελευθερία…στη μουσική, στη ζωγραφική, στη ζωή…
Από τις πρώτες ηχογραφήσεις το 1887 σε φωνογραφικό κύλινδρο και το σχεδιαστή της Columbia Records ,
Alex Stenweiss δημιουργό στα 1948 των πρώτων εξωφύλλων – γι’ αυτό που ονομάστηκε δίσκος βινυλίου, ή LP αν προτιμάτε, έως τις κυκλοφορίες του σήμερα, αναπτύχθηκε και μια ξεχωριστή μορφή τέχνης.

Σύσκεψη του ΠΑΣΟΚ στα Ψαχνά: Πάμε για ρήξη;

Σε σύσκεψη καλούνται σήμερα στις 20:00 η ώρα στο Πνευματικό Κέντρο του Αγίου Νικολάου στα Ψαχνά μέλη του Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ  και οι υποψήφιοι Δήμαρχοι. Σκοπός της σύσκεψης, όπως πληροφορούμαστε, είναι να βρεθεί λύση στο θέμα των πολλών υποψηφιοτήτων προκειμένου ο χώρος βαδίσει ενωμένος στις Δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου. Παρόλα αυτά το κλίμα που έχει δημιουργηθεί μετά από τις χθεσινές δηλώσεις του κ. Μπουροδήμου στο ραδιοφωνικό σταθμό 9.65 και τον δημοσιογράφο κ Μπατσακούτσα, είναι πολύ βαρύ. Ο κ. Μπουροδήμος ισχυρίστηκε ότι έχει ήδη το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ  για το Δήμο "Διρφύων-Μεσσαπίων" γεγονός που προκάλεσε πολλά στελέχη του τοπικού ΠΑΣΟΚ οι οποίοι δηλώνουν για ποιο λόγο γίνεται η αποψινή σύσκεψη αν όντως τα λεγόμενα του κ. Μπουροδήμου ισχύουν, και έχει προηγηθεί παρασκήνιο το οποίο ακυρώνει τις διαδικασίες που είχαν ανακοινωθεί. Είναι πιθανόν δε οι υπόλοιποι υποψήφιοι να τηρήσουν κοινή γραμμή σ' ότι αφορά το ζήτημα και να ζητήσουν εξηγήσεις για τις δηλώσεις Μπουροδήμου απ' τη Ν.Ε. Αν οι εξηγήσεις δεν είναι πειστικές ένταση και δεδομένη απειθαρχία!

Απολογισμός Πεπραγμένων 2009 στο Δήμο Μεσσαπίων

Εχθές, Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010, και ώρα 19:00 πραγματοποιήθηκε Δημοτικό Συμβούλιο στο Δήμο Μεσσαπίων με θέμα απολογισμός πεπραγμένων 2009. Μετά από ανάγνωση των Πεπραγμένων του 2009 από τον κ. Κωνσταντίνο Κουλιάκη το λόγο έλαβε ο κ. Δήμαροχς Αντώνης Μπαζώτης ο οποίος ευχαρίστησε τους Δημοτικούς Συμβούλους αλλά και όλο το προσωπικό της Δημαρχίας που τον στήριξαν σε αυτό το έργο του στη δωδεκαετή θητεία του. Επίσης αναφέρθηκε σε μερικά έργα που έγιναν όλα αυτά τα χρόνια που ήταν Δήμαρχος και ειδικότερα έργα του 2009.
Καταρχήν αναφέρθηκε στο έργο του Παραποτάμιου που είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα "Θησέας" και το οποίο αναγνωρίζουν όλοι οι Δ.Σ. τόσο της συμπολίτευσης όσο και της αντιπολίτευσης.
Επίσης αναφέρθηκε στα ΤΕΙ και σημείωσε ότι ο Δήμος ήταν αυτός που κατάφερε να τα κρατήσει στην περιοχή μας. Βέβαια  ο αρχηγός της αντιπολίτευσης κ. Λαφαζάνης αναφερόμενος στο θέμα αυτό σημείωσε ότι όταν γίνονταν διεργασίες για τα ΤΕΙ ο κ. Δήμαρχος ήταν απών. Ο Δ.Σ. κ. Ψαθάς όταν μίλησε για το ίδιο θέμα ανέφερε ότι δεν έχει γίνει τίποτα για τα ΤΕΙ. Μόνο καθαρισμός του ενός από τα κτήματα που βρίσκονται πίσω από το Εκπαιδευτικό Ίδρυμα έχει καθαριστεί με πρωτοβουλία του κ. Σακκή. Κάτι πρέπει να γίνει συνέχισε ο κ. Ψαθάς γιατί αλλιώς θα μας φύγουν οι φοιτητές και κάποιοι άνθρωποι από την τοπική κοινωνία έχουν κάνει επενδύσεις.
Επίσης ο κ.Δήμαρχος αναφέρθηκε στο ΒΙΟΚΑ και στο πρόγραμμα ανακύκλωσης. Για την ανακύκλωση στην περιοχή των Μεσσαπίων υπάρχει ειδικό απορριμματοφόρο που μαζεύει τα ανακυκλώσιμα αντικείμενα. Όσον αφορά το βιολογικό καθαρισμό έχουμε ενταχθεί μαζί με την Αρτάκη από κοινού στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ και σύντομα θα υπάρχει αγωγός που θα μας ενώνει με το ΒΙΟΚΑ της Αρτάκης. Βέβαια θα πρέπει να σημειωθεί εδώ, όπως ανέφεραν και Δ.Σ. της αντιπολίτευσης, Ο Βιολογικός Καθαρισμός της Αρτάκης δεν μπορεί να "εκμεταλλευτεί" τα δικ΄λα του απόβλητα πως γίνεται να μπορέσει να "εκμεταλλευτεί" τα απόβλητα και του Δήμου Μεσσαπίων;
Ακόμη όπως ανέφεραν από τη συμπολίτευση μετά από την πλημμύρα του 2006, που υπήρξαν πολλές καταστροφές σε Ψαχνά και Καστέλλα, ο Δήμος επενέβη άμεσα και δημιουργήθηκαν αντιπλημμυρικά έργα για να μην υπάρξουν παρόμοιες καταστάσεις. Βέβαια ποια είναι αυτά τα αντιπλημμυρικά έργα και γιατί άργησαν να γίνουν; Δεν μπορούσαν να έχουν γίνει πριν συμβεί το περιστατικό; Απάντηση έδωσε ο Γραμματέας του Δ.Σ. κ. Νίκος Βαλαής, ο οποίος ανέφερε ότι άλλη μία φορά είχε συμβεί ένα τέτοιο περιστατικό όταν αυτός ήταν πέντε χρονών. Οπότε δεν μπορούσε κανένας να φανταστεί ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο γιαυτό και δεν φτιάχτηκαν από πριν.