Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Αισιοδοξία για την επίλυση του προβλήματος στη Μεσσαπία

 
Την Τρίτη 20 Ιουλίου 2010 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης υπό τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Υγείας, κ. Αντώνη Δημόπουλο, με θέμα τη θεσμική ρύθμιση της διάκρισης του εξασθενούς χρωμίου από το ολικό, καθώς και την αντιμετώπιση του προβλήματος υδροδότησης των Δήμων Μεσσαπίων, Οινοφύτων και της ευρύτερης Βοιωτίας, όπου οι υψηλές τιμές εξασθενούς χρωμίου έχουν καταστήσει το
νερό ακατάλληλο για ανθρώπινη χρήση.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Συλλόγου "Η Γαία", κ. Νίκος Χασάνδρας, ως εκπρόσωπος της Επιτροπής Αγώνα των φορέων και πολιτών της Μεσσαπίας, ο π. Ιωάννης Οικονομίδης ως εκπρόσωπος του Ι.Τ.Α.Π. και του Συλλόγου των Οινοφύτων "Πολίτες για την Αειφορία" και ο κ. Δημήτρης Δελβενακιώτης ως εκπρόσωπος της "Συμπαράταξης Βοιωτών" και των "Θηβαίων Πολιτών για το Περιβάλλον".

Αυξήθηκαν οι γεννήσεις φώκιων στην Αλόνησο

Αυξήθηκαν οι γεννήσεις της φώκιας μονάχους μονάχους στο εθνικό Πάρκο Αλονήσου Βορείων Σποράδων (ΕΘΠΑΒΣ) τα τελευταία 13 χρόνια και σύμφωνα με την εταιρεία για τη μελέτη και την προστασία της Μεσογειακής φώκιας "Mom"κάθε χρόνο έρχονται στον κόσμο 8 φωκάκια.
Το γεγονός αυτό οφείλεται στην άριστη συνεργασία του φορέα διαχείρησης του πάρκου και της "Mom" με το λιμενικό σώμα, τους ψαράδες και τους κατοίκους της Αλονήσου, οι οποίοι έχουν δημιουργήσει ένα φιλικό καθεστώς, απολύτου προστασίας για τα πανέμορφα θηλαστικά.
Αν κάποιος δει ότι κάποια φώκια είναι τραυματισμένη ή νεκρή μπορεί να επικοινωνήσει άμεσα με τη "Mom" στα τηλέφωνα: 210 5222888 και να ειδοποιήσει τις τοπικές λιμενικές αρχές.

Τριπλή υποψηφιότητα από Ψαθά, Χασάνδρα και Τζαφέρο

Σύμφωνα με δημοσίευμα της καθημερινής πρωινής εφημερίδας της Εύβοιας, Ευβοϊκό Τύπο, τον Γιώργο Ψαθά πρότειναν για υποψήφιο Δήμαρχο Μεσσαπίων με κοινή ανακοίνωσή τους οι Ιωάννης Τζαφέρου και Νικόλαος Χασάνδρας, θέτοντας παράλληλα και τη δική τους υποψηφιότητα, χωρίς όμως να δίνουν περισσότερα στοιχεία για τον συνδυασμό που πρόκειται να δημιουργήσουν.
Κάνοντας αναφορά στο ρητό του Μακρυγιάννη "είμαστε εις το "ημείς" και όχι εις το "εγώ". Και εις το εξής να μάθωμεν γνώσιν, αν θέλωμεν να φκιάσωμεν χωρίον".

Η σονάτα του σεληνόφωτος στο Αλιβέρι

Την Τρίτη 27 Ιουλίου θα γίνει τελικά η εκδήλωση του πολιτιστικού συλλόγου "Οι Φίλοι του Γ. Σκαρίμπα", όπου θα παρουσιαστεί η "σονάτα του σεληνόφωτος" του Γ. Ρίτσου με την ίδια θεατρική ομάδα που είχε παρουσιαστεί σε παλιότερη εκδήλωση στο στέκι του συλλόγου. Θα φιλοξενηθεί στο 1ο δημοτικό σχολείου Αλιβερίου, στις 9 το βράδυ και θα συμμετέχει το συγκρότημα "Ίαμβος" με μελοποιημένη ποίηση του Ρίτσου. Η εκδήλωση είχε προγραμματιστεί αρχικά για την Παρασκευή 23 Ιουλίου, αλλά λόγω της πυρκαγιάς στο Αλιβέρι άλλαξε η ημερομηνία.

Στον χώρο του δημοτικού σχολείου στις 8.30 το βράδυ θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου του κ. Παπαδόπουλου με τίτλο "Σαράντα χρόνια ραδιόφωνο - τηλέοραση".

Εσπερινός στην Αγία Παρασκευή στα Πολιτικά

Με μεγάλη κατάνυξη έγινε ο εσπερινός προς τιμήν της Αγίας Παρασκευής στα Πολιτικά Ευβοίας χοροστατούντος του αρχιμανδρίτου π. Ηρακλή Λάππα. Στον εσπερινό εκτός των άλλων βρίσκονταν και οι υποψήφιοι Δήμαρχοι του νέου Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων κ.κ. Μπουροδήμος και Καλαβρής. Επίσης βρίσκονταν και οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Λαφαζάνης Γεώργιος και Μπισμπικόπουλος Ιωάννης.
Μετά το πέρας του εσπερινού έγινε η περιφορά της ιεράς εικόνας της Αγίας Παρασκευής. Την περιφορά συνόδευσε η φιλαρμονική του Δήμου Μεσσαπίων και οι μικροί χορευτές των Πολιτικών του Χορευτικού Συλλόγου "Ρίζες".