Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

Ώρες σιωπής



Στίχοι: Διονύσης Τσακνής
Μουσική: Διονύσης Τσακνής
Πρώτη εκτέλεση: Διονύσης Τσακνής
Άλλες ερμηνείες: Ελένη Βιτάλη

Ώρες σιωπής και χάνομαι στο άσπρο των ματιών σου
Ώρες αιχμής και βρίσκομαι στις άκρες των χειλιών
Ας ήτανε να κράταγες στιγμούλα μου στο χρόνο
Ας ήτανε να φώτιζες αυτό μου το κενό

Φταίνε τα τραγούδια που με πήραν απ' το χέρι
κάτι στοιχάκια σαλεμένων εραστών
μα εμένα τη στιγμούλα μου πίσω ποιος θα μου φέρει
Εγώ ό,τι αγάπησα σε εκείνη το χρωστώ

Ώρες σιωπής και πίστεψα στα ναι σου και στα όχι
Ώρες αιχμής και βρέθηκα στον έβδομο ουρανό
Να ζήσω σ' ένα όνειρο δεν ξέρω αν με παίρνει
μα ο έρωτάς μου άναψε, γι' αυτό σου τραγουδώ

Σαν σήμερα

1866 Στα Σφακιά γίνεται γενική συνέλευση των Κρητών, στην οποία κηρύσσεται η Ένωση της Μεγαλονήσου με την Ελλάδα. (Ιστορία)
 
 
1852 Κατασκευάζεται ο πρώτος ανελκυστήρας από τον Αμερικανό Ε. Γ. Ότις. (Επιστήμη)
 
 
1970 Καταργούνται ΣΕΚ και ΣΠΑΠ και στη θέση τους δημιουργείται ο ΟΣΕ. (Ιστορία)

 
 
1926 Εκδηλώνεται το κίνημα Κονδύλη και ανατρέπεται ο στρατηγός Θεόδωρος Πάγκαλος. (Πολιτική)

Συρρικνώνεται η Σελήνη


Η Σελήνη συρρικνώνεται σαν... μπαγιάτικη πατάτα, υποστηρίζουν επιστήμονες της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας Nasa αποδίδοντας αυτή τη σμίκρυνση του μοναδικού δορυφόρου της Γης στο «πάγωμα» του πυρήνα της.
Οι φωτογραφίες που δημοσιεύονται στην αμερικανική επιστημονική επιθεώρηση Science δείχνουν κάποιες μεταβολές στην επιφάνεια της Σελήνης που δεν είχαν εντοπιστεί παλαιότερα. Είναι μια ένδειξη ότι η περιφέρεια του φεγγαριού έχει συσταλεί κατά περίπου 100 μέτρα κατά το πρόσφατο παρελθόν, εξήγησε ο Τόμας Γουότερς, του Εθνικού Μουσείου Ατμόσφαιρας και Διαστήματος, ο οποίος ήταν και ο βασικός συγγραφέας της μελέτης.

Πώς να πετύχετε έναν καλό ύπνο


Λονδίνο — Αμερικανική έρευνα δίνει απάντηση στο γιατί μερικοί άνθρωποι ξυπνάνε με το παραμικρό, ενώ άλλοι κοιμούνται σαν «πουλάκια», όσος θόρυβος κι αν γίνεται γύρω τους.
Το «κλειδί» φαίνεται πως βρίσκεται σε μια περιοχή, τον θάλαμο, του εγκεφάλου, που όταν είναι υπεραπασχολημένη, ο άνθρωπος αποκόπτεται από το περιβάλλον του και δεν ξυπνάει.
Αντίθετα, οι άνθρωποι στους οποίους ο θάλαμος έχει χαμηλή ηλεκτρική δραστηριότητα, ξυπνάνε με τον παραμικρό θόρυβο, επειδή ο εγκέφαλός του δεν αποκόπτει τα ηχητικά εξωτερικά ερεθίσματα την ώρα του ύπνου.

Στοιχεία για την εκτέλεση του προϋπολογισμού


Το επτάμηνο Ιανουαρίου-Ιουλίου του 2010 το έλλειμμα διαμορφώθηκε στα 12.100 εκατ. ευρώ, από 20.050 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο διάστημα του 2009, και περιορίστηκε κατά 39,7% έναντι ετήσιου στόχου μείωσης κατά 39,5%, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών σχετικά με την εκτέλεση του προϋπολογισμού Ιανουαρίου - Ιουλίου 2010.

Αλλάζει η διοικητική διαίρεση της χώρας


Με τρεις αποφάσεις του υπουργείου Εσωτερικών, μπαίνει σε νέο πλαίσιο η διοικητική διαίρεση της χώρας, στο πλαίσιο της εφαρμογής του Επιχειρησιακού Προγράμματος του «Καλλικράτη».
Ειδικότερα, με αυτές αποτυπώνεται αναλυτικά η διοικητική διαίρεση της χώρας ανά περιφέρεια, περιφερειακή ενότητα, δήμο, δημοτική ενότητα και τοπική/δημοτική κοινότητα. Για πρώτη φορά καταγράφεται αναλυτικά ο πληθυσμός των δήμων που χωρίζονται μέχρι σήμερα σε δημοτικά διαμερίσματα, ενώ παρουσιάζονται αναλυτικά οι νέες τοπικές και δημοτικές κοινότητες στο σύνολο της χώρας.

Υπό έλεγχο τα πύρινα μέτωπα


Υπό έλεγχο έχουν τεθεί οι φωτιές που έκαιγαν από το απόγευμα, στα Αστυνομικά της Ηλιούπολης και στην περιοχή του Θεολόγου Θεσπρωτίας.
Υπό μερικό έλεγχο βρίσκεται, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Τρικάλων, η πυρκαγιά στην περιοχή της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννη στο Ζάρκο Τρικάλων, η οποία έχει κάψει μέχρι τώρα- ογδόντα στρέμματα δασικής έκτασης. Στην κατάσβεσή της συμμετέχουν 35 άνδρες και τέσσερα οχήματα όπως και δύο ελικόπτερα.

Σκληρές αλλαγές φέρνει το επικαιροποιημένο μνημόνιο


Μπαράζ σκληρών αλλαγών φέρνει το επικαιροποιημένο κείμενο του μνημονίου, το οποίο προαναγγέλει αναμόρφωση του συστήματος συλλογικών διαπραγματεύσεων στον ιδιωτικό τομέα.
Η σχετική νομοθεσία θα προβλέπει μειωμένες υπερωριακές αποδοχές και υπερίσχυση των εταιρικών συμβάσεων έναντι των κλαδικών και έναντι των συμβάσεων επαγγελματικών ενώσεων.
Το μνημόνιο δείχνει επίσης, νέες ανατροπές στο ασφαλιστικό, ακριβότερα εισιτήρια στις συγκοινωνίες, πλήρη αναδιάρθρωση του ΟΣΕ, αύξηση του ΦΠΑ και των τιμολογίων της ΔΕΗ, καθώς και απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας και των κλειστών επαγγελμάτων.

Η ΟΑΠ αποδέχτηκε την πρόταση των ΗΠΑ

 
Ο Γιάσερ Άμπεντ Ράμπο, υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, ανακοίνωσε πως η ηγεσία των Παλαιστινίων αποδέχτηκε την πρόταση των ΗΠΑ, ώστε να ξεκινήσουν οι ειρηνευτικές συνομιλίες με το Ισραήλ.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως οποιαδήποτε αποτυχία εκ μέρους του Ισραήλ να σταματήσει πλήρως την κατασκευή οικισμών σε κατεχόμενη από το Ισραήλ γη, όπου οι Παλαιστίνιοι σκοπεύουν να ιδρύσουν ένα κράτος, θα θέσει σε κίνδυνο τις συνομιλίες.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Ισραήλ έχει ήδη αποδεχθεί την πρόσκληση που εκδόθηκε νωρίτερα από την Ουάσινγκτον για την έναρξη στις 2 Σεπτεμβρίου απευθείας συνομιλιών ανάμεσα στον παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς και τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου.
zougla

Ένοπλη ληστεία σε ζαχαροπλαστείο

 
Τι κι αν ήταν μέρα μεσημέρι... Ένας άγνωστος, εισέβαλλε στις 14:45, σε ζαχαροπλαστείο στην περιοχή του Αμαρουσίου και με την απειλή όπλου κατάφερε να αποσπάσει τα χρήματα του ταμείου.

Στη συνέχεια διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση και αναζητείται.

Ταλαιπωρίας συνέχεια για τους επιβάτες του ΗΣΑΠ

 
Συνεχίζονται οι αλλαγές στο πρόγραμμα δρομολογίων του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου, εξαιτίας των έργων ανακαίνισης της σιδηροδρομικής γραμμής.

Όπως ανακοινώθηκε από τον ΗΣΑΠ το Σαββατοκύριακο θα παραμείνει κλειστό το τμήμα Ανω Πατήσια-Ειρήνη.

Για το ανωτέρω τμήμα το επιβατικό κοινό θα εξυπηρετείται με την λεωφορειακή γραμμή x15.

Από τη Δευτέρα 23 του μηνός, επαναλειτουργούν οι αποβάθρες προς Πειραιά (κάθοδος) των σταθμών Περισσού και Πευκακίων και κλείνουν οι αποβάθρες της ανόδου (προς Κηφισιά) των ιδίων σταθμών.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τέλος του έτους παραμένει κλειστό το τμήμα Αττική-Μοναστηράκι. Η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού θα γίνεται με τις γραμμές του ΜΕΤΡΟ 2 και 3.
zougla

Μαρμάρεια 2010 - Διήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων

Μαρμάρι 27 και 28 Αυγούστου -Διήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Μαρμαρίου.

Παρασκευή 27 Αυγούστου
· Παιδική γιορτή με ομάδα κλόουν
· Νησιώτικο μουσικό πρόγραμμα με το συγκρότημα του Νίκου Ευβοιώτη
Σάββατο 28 Αυγούστου · «Παράδοση και Αναμνήσεις»: Μουσική χορευτική παράσταση του Χορευτικού Τμήματος του Δήμου Μαρμαρίου
Ο Δήμαρχος Μαρμαρίου
Μανώλης Νικόλαος

Παραβίασε το σπίτι μόνο και μόνο για να την καληνυχτίσει!

Συνέβει και αυτό στην περιοχή της Κύμης με τους ληστές με τα μαύρα. Ήταν τρεις τα ξημερώματα όταν έβαλαν στο μάτι ένα σπίτι κοντά στην θάλασσα. Δεν ήταν δύσκολο μιας και οι ιδιοκτήτες είχαν αφήσει τα παράθυρα ανοιχτά. Με ένα κοφτερό αντικείμενο, οι δράστες κατάφεραν να κόψουν την σίτα. Επειδή ήταν δύσκολο να μπουν μέσα και οι δυο συγχρόνως, μπήκε πρώτα ο ένας. Καθώς μπήκε από το παράθυρο, ξύπνησε την κόρη του ιδιοκτήτη. Ατάραχος ο δράστης της έκανε νόημα με το χέρι του, της είπε "καληνύχτα" και εξαφανίστηκε στα χωράφια. Είναι άλλη μία ιστορία από τις δεκάδες που έχουν γίνει σε διάστημα πέντε ημερών. 
 
 
evianews

Ένοπλη ληστεία σε εταιρία εμπορίας παλαιών σιδήρων

Πρωινές ώρες χθες δύο άγνωστοι δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με κουκούλες, στην Ε.Ο. Οινόης – Αγ. Θωμά, έμπροσθεν της εταιρείας με την επωνυμία «INTERNATIONAL SCRAP Α.Ε.» αφαίρεσαν με την απειλή όπλων από υπάλληλο της ανωτέρω εταιρείας μία δερμάτινη τσάντα η οποία περιείχε το χρηματικό ποσό των δώδεκα χιλιάδων (12.000) ευρώ.
Στη συνέχεια ανάγκασαν τον παθόντα να τους παραδώσει το Ι.Χ. επιβατηγό ιδιοκτησίας του με το οποίο και διέφυγαν από το σημείο.
Μετά από επισταμένες αναζητήσεις, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Σχηματαρίου, βρήκαν εγκαταλελειμμένο το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο του παθόντα με το οποίο διέφυγαν οι δράστες, στην Ε.Ο. Αγ. Θωμά – Δερβενοχωρίων.
Ενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Σχηματαρίου.
thiva-press.blogspot.com