Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Γυναικολογικό ιατρείο στα Ψαχνά

Στο κέντρο Υγείας Ψαχνών λειτουργεί καθημερινώς γυναικολογικό ιατρείο. Πραγματοποιείται εξέταση Τέστ Παπανικολάου δωρεάν και χωρίς ραντεβού.

Έγγραφο από τον Περιφερειάρχη Πυροσβεστικής.

Εχθές στο Δ.Σ. διαβάστηκε η ένα έγγραφο που εστάλη από τον Περιφερειάρχη της Πυροσβεστικής κο. Νίκα, όπου μέσω αυτού αναφέρει ότι λόγω αντιπυρικής περιόδου θα πρέπει η περιοχές να έχουν 24 ώρες το εικοσιτετράωρο νερό ώστε να είναι γεμάτοι νερό οι κρουνοί πυρόσβεσης για παν ενδεχόμενο.
Λόγω αυτού του εγγράφου σήμερα ο Δήμος Μεσσαπίων έβγαλε ανακοίνωση ότι βάζει πάλι το παλιό νερό αλλά μόνο για τους κρουνούς και ενημερώνει τον κόσμο ότι το νερό αυτό απαγορεύται για κάθε οικιακή και βιομηχανική χρήση.

Παραίτηση του προέδρου της ΔΗ.Κ.Ε.ΜΕ

Εχθές στο Δημοτικό Συμβούλιο εκτός των άλλων συζητήθηκε και η παραίτηση του προέδρου της ΔΗ.Κ.Ε.ΜΕ κ. Μπισμπικόπουλου. Ο κ. Μπισμπικόπουλος από τον Μάρτιο είχε υποβάλλει την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου. Βέβαια δεν συζητήθηκε ποτέ η παραίτησή του ως σήμερα. Προσπάθησαν να τον μεταπείσουν στο χθεσινό συμβούλιο να επανέλθει στη θέση αλλά ο ίδιος δεν δέχτηκε και ανέφερε ότι θα βοηθήσει όσο μπορεί τη ΔΗ.Κ.Ε.ΜΕ αλλά δεν επιστρέφει στην θέση που κατείχε προηγουμένως.
Τη θέση του κου. Μπισμπικόπουλου πήρε η αντιπρόεδρος κα. Γραμματικόγιαννη και τη θέση της κας. Γραμματικόγιαννης ο κ. Σαρρής.

Οικολόγοι Πράσινοι: Στροφή 180 μοιρών από την ΥΠΕΚΑ για το εξασθενές χρώμιο στο πόσιμο νερό

Σοβαρό πολιτικό θέμα δημιουργούν οι πρόσφατες δηλώσεις της υπουργού Περιβάλλοντος κ. Μπιρμπίλη στη Βουλή, που αναιρούν όλες τις δεσμεύσεις του υπουργείου της για δραστικά μέτρα προστασίας των πολιτών από το εξασθενές χρώμιο, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το κόμμα των Οικολόγων Πράσινων.

Οι δηλώσεις της υπουργού, σύμφωνα με τους Οικολόγους, στη συζήτηση σχετικής κοινοβουλευτικής ερώτησης, μεταθέτουν στο απροσδιόριστο μέλλον το πρόγραμμα παροχής καθαρού νερού στη μολυσμένη περιοχή της Μεσσαπίας στην Εύβοια, πετούν σε άλλο υπουργείο το μπαλάκι για τις προδιαγραφές του νερού, επικαλούνται αβάσιμα στοιχεία για υποτιθέμενες τεχνικές δυσκολίες ανίχνευσης του εξασθενούς χρωμίου και για τη διεθνή πρακτική, ενώ παραπέμπουν αδιαμφισβήτητα επιστημονικά δεδομένα στην κρίση... διεθνούς συνεδρίου στα τέλη του 2010.

Η ασυδοσία από ψηλά (Google Earth)

Οι αρχαίοι Έλληνες έλεγαν ότι "τίποτα δεν μένει κρυφό υπό τον ήλιο" και αυτοί έρχονται να επιβεβαιώσουν οι φωτογραφίες που σας παραθέτουμε από τον δορυφόρο του "google earth" σε σχέση με την ασυδοσία και την περιβαλλοντική επιβάρυνση της περιοχής μας απ' τις χοιροτροφικές επιχειρήσεις. Στις δορυφορικές φωτογραφίες όλοι μπορούμε να δούμε (στη διαγράμμιση με κίτρινες διακ/νες γραμμές) την ροή των λυμάτων προς τον Μεσσάπιο ποταμό. Η έκτασή τους είναι τεράστια δείχνοντας τις επιπτώσεις που έχει όλο αυτό στον περιβάλλοντα χώρο. Παρατηρήστε πόσο κοντά βρίσκονται σε καλλιέργειες και αν αυτά τα λύματα δεν είναι επεξεργασμένα βιολογικά τι επιπτώσεις έχει όλο αυτό στο υπέδαφος και τον υδροφόρο ορίζοντα της περιοχής.
Διάσπαρτη η περιοχή από λάκους "με λύματα και οργανικά απόβλητα εύκολα προσβάσιμες στον οποιοδήποτε να ρίχνει ότι μπορεί να φανταστεί ο νους σας εκεί μέσα. Τυχαίο ότι επιλέχθηκε η Μεσσαπία για τη ρίψη λυμάτων περιείχαν εξασθενές χρώμιο; Δεν το νομίζω!


messapia-news

Δήλωση παραίτησης του προέδρου του Δ.Σ.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Δήμου Μεσσαπίων κ. Δημήτρης Λεοντής εχθές στο Δ.Σ. την ώρα που εσυζητείτο το θέμα του νερού και ειδικότερα η υδροδότηση των Τ.Δ. Ψαχνών και Καστέλλας από την περιοχή της Τριάδας ο κ. Λεοντής αγανακτησμένος από τον κ. Βαλαή, πραγματοποίησε μια απόφαση που είχε λάβει από καιρό. Δήλωσε ότι θέλει να παραιτηθεί και τη θέση του ας την πάρει ο κ. Βαλαής. ο κ. Λεοντής έφυγε από τη θέση του αλλά ξανά επέστρεψε μετά από αρκετή ώρα λέγοντας ότι είναι το τελευταίο συμβούλιο που έχει τη θέση του Προέδρου. Βέβαια θα έλθει σε επαφή με τους Δ.Σ. τους οποίους ευχαρίστησε. Πολλοί από τους Δ.Σ. όπως ο κ. Κεραμμιδάς και η κ. Μύταλα αλλά και άλλοι μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για τον πρόεδρο του Δ.Σ. και δεν δέχτηκαν την απόφασή του.

Προβληματισμός για τη νέα γεώτρηση στην Τριάδα

Εχθές, στο Δ.Σ. που διεξήχθη, συζητήθηκε ως έκτακτο θέμα η υδροδοτηση των Τ.Δ. Ψαχνών και Καστέλλας με νερό από γεώτρηση του Τ.Δ. Τριάδας. Βέβαια πριν συζητηθεί το θέμα αυτό ρωτήθηκε ο Πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου της Τριάδας, κ. Γιάννης Ρουμπής, ρωτήθηκε αν συμφωνούν στο συμβούλιό τους να γίνει υδροδότηση από την γεώτρηση της Τριάδας. Ο κ. Ρουμπής ανέφερε ότι στο τοπικό συμβούλιο υπήρξαν δύο θέσεις: Η πρώτη ήταν να βρεθεί κάποια πιο μόνιμη λύση και η δεύτερη μόνο αν κάποιος τους εγγυηθεί ότι θα υπάρξει ασφάλεια και ότι αν συμβεί κάτι, όπως αν αυξηθεί η ποσότητα του εξασθενούς χρωμίου και είναι πάνω από το όριο ή αν σωθεί το νερό της Τριάδας, δεν θα υπάρξει πρόβλημα.
Μετά από τη θέση του κ. Ρουμπή τέθηκε το θέμα υπό συζήτηση με αρκετές αναφορές στη Γενική Συνέλευση που έγινε στο Τ.Δ. Τριάδας την Κυριακή 18 Ιουλίου για το θέμα αυτό, όπου παρευρίσκονταν ο Δήμαρχος, Δ.Σ. της συμπολίτευσης αλλά και της αντιπολίτευσης. Τόσο ο Δήμαρχος όσο και κάποιοι Δ.Σ. της συμπολίτευσης απογοητεύτηκαν από την Συνέλευση αυτή και από τη συμπεριφορά κάποιων παρευρισκόμενων. Βέβαια ο Δ.Σ. της αντιπολίτευσης κ. Γιώργος Ψαθάς ανέφερε ότι η ένταση που υπήρξε στην Γενική Συνέλευση οφείλεται στην αγανάκτηση των ανθρώπων λόγω της δωδεκάχρονης απουσίας του Δήμου από την περιοχή.
Όσον αφορά αν θα πρέπει να υδροδοτηθεί η περιοχή των Ψαχνών και της Καστέλλας από την Τριάδα ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΜ κ. Ταξιάρχης Κόκκινος, ο οποίος διαμένει στην Τριάδα με την οικογένειά του, αναφέρει ότι θα πρέπει να γίνει κάτι τέτοιο τουλάχιστον προσωρινά. Μαζί του συμφώνησαν οι Δ.Σ. της συμπολίτευσης. Οι Δ.Σ. της αντιπολίτευσης όπως ο κ. Λαφαζάνης ανέφερε ότι είναι να γίνει θα πρέπει να γίνει βασιζόμενο σε μελέτες και σε σχέδιο και όχι πρόχειρα. Διότι αν συμβεί κάτι, όπως να στερέψει η γεώτρηση, και δεν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις θα υπάρξει πρόβλημα.
Η κα. Ανθούλα Κατσίκα ανέφερε ότι αν υπάρχει εξασφάλιση ποιότητας και ποσότητας νερού στους κατοίκους της Τριάδας τότε να υδροδοτηθούν Ψαχνά και Καστέλλα.