Κυριακή 25 Απριλίου 2010

Το Κίνημα της Wicca


Τα τελευταία χρόνια, το γενικότερο κίνημα του νεοπαγανισμού έχει αποκτήσει ιδιαίτερη έκταση σε όλες αναπτυγμένες και αναπτυσσόμενες περιοχές της Γης. Όλο και περισσότεροι, ιδιαίτερα νέοι-έφηβοι από οικονομικά εύπορες περιοχές (Ευρώπη, Αμερική), αποφασίζουν να απαρνηθούν τον “ντεμοντέ” Χριστιανισμό και να στραφούν στη λατρεία της φύσης και στη θρησκεία του μυστηρίου, των περίεργων τελετών και, φυσικά, της μαγείας. Στο θρησκευτικό κίνημα, δηλαδή, που ακούει στο όνομα Wicca. Το παρόν κείμενο αποτελεί μια προσπάθεια παρουσίασης και διαλεύκανσης του κινήματος της Wicca μέσα στο πλαίσιο του γενικότερου νεοπαγανισμού μιας και η γενική κατάσταση σε αυτό το θέμα είναι, ίσως σκόπιμα, πάρα πολύ μπερδεμένη.

Μαύρη Μαγεία Vs Χίτλερ


Πλήρης Τίτλος: Μαύρη Μαγεία Vs Χίτλερ, Πώς Ομάδες Μάγων Πολέμησαν το Γ΄ Ράιχ

Η εμπλοκή του Χίτλερ στη μαγεία -έστω και έμμεσα- αποτελεί σήμερα γνωστό ιστορικό γεγονός. Αυτό που δεν είναι και τόσο γνωστό όμως αφορά τις προσπάθειες ορισμένων ομάδων που την αυγή του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου επιχείρησαν με μαγικά μέσα και μαύρα ξόρκια θανάτου να πολεμήσουν τον Φύρερ μεταδίδοντάς του αρνητική ενέργεια,. Το αποτέλεσμα ήταν αντίθετο από τις επιδιώξεις τους…

Πυραμίδα της Δύναμης Εναντίον Χίτλερ
Τουλάχιστον τρεις ήταν εκείνες οι ομάδες μάγων που προσπάθησαν να σκοτώσουν τον Χίτλερ με τις δυνάμεις τους. Η πρώτη είχε συγκροτηθεί από τη γυναίκα που μύησε τον Gerald Gardner (πατέρα της Wicca) στην παραδοσιακή witchcraft, την Dorothy Clutterbuck.

Area 51


130 μίλια έξω απο το Λάς Βέγκας, υπάρχει μια περιοχή της οποίας της την ύπαρξη αρνείται η Αμερικάνικη κυβέρνηση. Παρόλα αυτά, η περιχή 51, όπως λέγεται, όχι μόνο είναι υπαρκτή, αλλά κρύβει και πολύ περισσότερα μυστικά από όσα θα μπορούσε να φανταστεί κανείς… Αν και έχει χαρακτηριστεί και είναι, περιοχή δοκιμών οπλικών συστημάτων των ΗΠΑ, τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Δοκιμές γίνονται. Δοκιμές οπλικών συστημάτων γίνονται επίσης. Αλλά η υπαρξή της δεν διαψεύδεται για αυτό το λόγο. Διαψεύδεται επειδή η περιοχή 51 είναι το κέντρο των δοκιμών ufo, κατασκευασμένων οχι μόνο απο ανθρώπους αλλά και απο εξωγήινες οντότητες.


Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΩΝ ΡΟΘΤΣΙΛΝΤ ΣΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ελονοσίας

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ελονοσίας καθιερώθηκε το 2008 με πρωτοβουλία του ΟΗΕ και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 25 Απριλίου για να αναδείξει τους κίνδυνους που αντιμετωπίζει ο σύγχρονος κόσμος από την ελονοσία, την πιο παλιά καταγεγραμμένη ασθένεια της ανθρωπότητας.
Η ελονοσία, που μεταδίδεται από τα κουνούπια, προσβάλλει κάθε χρόνο 500 εκατομμύρια ανθρώπους, από τους οποίους το ένα εκατομμύριο τελικά υποκύπτει στην ασθένεια, το 90% στην Υποσαχάρειο Αφρική.
Η αντιμετώπιση της ελονοσίας είναι ένας από τους Αναπτυξιακούς Στόχους της Χιλιετίας που έθεσε ο ΟΗΕ για την καταπολέμηση της φτώχειας έως το 2015.
Στην Ελλάδα, η ελονοσία έχει ουσιαστικά εξαλειφθεί. Τα 30 έως 50 κρούσματα που καταγράφονται κάθε χρόνο είναι«εισαγόμενα» και οφείλονται στους μετανάστες.

Ο ληστής που συγκίνησε το θύμα του

Μια "ληστεία" διαφορετική από τις άλλες έγινε σε κατάστημα ψιλικών στην Θεσσαλονίκη. Ο ληστής που εισέβαλε στο κατάστημα κρατώντας μαχαίρι ζήτησε από την ιδιοκτήτρια 50 ευρώ. Εκείνη προσπάθησε να παζαρέψει το ποσό αλλά ο δράστης της είπε ότι χρειαζόταν τα χρήματα για να πάρει φάρμακα για την άρρωστη μητέρα του. Όταν η ιδιοκήτρια επέμεινε ο ληστής άφησε το μαχαίρι, γονάτισε στο πάτωμα και έβαλε τα κλάματα. Άναυδη και συγκινημένη η καταστηματάρχισσα, του έδωσε οικειοθελώς τα χρήματα. Ο δράστης τα πήρε ευχαριστώντας την και υποσχέθηκε μάλιστα ότι θα της τα επιστρέψει αύριο.

Λαϊκούρα-news

ΧΙΜΠΑΤΖΙΔΕΣ: ΕΥΦΥΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ

Red Dragon – Ο βασιλιάς των ψαριών στην Κίνα.

01_Red-Dragon-Fish6

Το ψάρι Red Dragon, γνωστό και ως Arowana, θεωρείται γούρι στον κινεζικό πολιτισμό και πωλείται σε απίστευτα υψηλές τιμές.

02_Red-Dragon-Fish7

Το Arowana είναι ένα καταπληκτικό ψάρι που φτάνει το ένα μέτρο σε μήκος μεγαλώνοντας και μπορεί να ζήσει έως και 25 χρόνια. Φυσικά δεν είναι αυτά τα χαρακτηριστικά του που το κάνουν τόσο δημοφιλή στους πλούσιους και διάσημους της Κίνας, αλλά η ομοιότητα του με έναν δράκο. Όπως ίσως ήδη να γνωρίζετε, οι κινέζοι θεωρούν τους εαυτούς τους απόγονους των δράκων και πολλοί από αυτούς θα πλήρωναν πολλά λεφτά για να έχουν ένα δικό τους δράκο! Όσο γηραιότερο το ψάρι, τόσο πιο ακριβό είναι, σαν ένα πολύ παλιό κρασί.

Παράξενοι «κάτοικοι» του βυθού

Μια αλλόκοτη «συλλογή» από ψάρια που βρίσκονται στις ακτές της Γροιλανδίας ανακάλυψε κατά τύχη ένας ψαράς.

Πρόκειται για ψάρια που έχουν περίεργα κοφτερά δόντια, περίεργα άκρα αλλά και «ξίφη» περασμένα στα κεφάλια τους.



Συνολικά 38 είδη ψαριών έχουν ανασυρθεί από τον ωκεανό και έχουν οδηγηθεί στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Δανίας για να εξεταστούν από τους ειδικούς.



Δέκα από αυτά ήδη εξετάζονται, ενώ τα περισσότερα έχουν παρατηρηθεί στην Γροιλανδία.
Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι τα περίεργα αυτά είδη ψαριών βρέθηκαν εξαιτίας της αύξησης της αλιείας γύρω από τη Γροιλανδία.

zougla.gr

Σημαντική η αξία του μητρικού θηλασμού

Ενδιαφέρουσα ημερίδα που διοργάνωσε η νομαρχία Τρικάλων και ο Ιατρικός Σύλλογος
Ημερίδα με θέμα τον μητρικό θηλασμό, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 23-4-2010 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τρικκαίων, που συνδιοργάνωσαν η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Τρικάλων και ο Ιατρικός Σύλλογος.
Στις ομιλίες τους οι κ.κ. Κοτρώνης ιατρός γυναικολόγος και Αδαμίδης παιδίατρος, τόνισαν ότι είναι πολύ σημαντικό οι μητέρες να θηλάζουν τα παιδιά τους τόσο για τις ίδιες της μητέρες μιας και προστατεύει σε σημαντικό βαθμό από τον καρκίνο του μαστού, από την οστεοπόρωση μακροπρόθεσμα και βοηθά στην απώλεια του σωματικού βάρους, όσο και για τα παιδιά που θα τα βοηθήσει αρκετά στην σωστή ανάπτυξή τους.
Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Νομάρχης Τρικάλων κ. Ηλίας Βλαχογιάννης ανέφερε ότι αυτή η ημερίδα είναι πολύ σημαντική «γιατί ασχολείται με ένα θέμα που έχει σχέση με την υγεία των παιδιών».

Μαζεύετε τα περιττώματα των κατοικιδίων

Στο πλαίσιο εκστρατείας ευαισθητοποίησης για την καθαριότητα, ο Δήμος Αθηναίων ζητά από τους ιδιοκτήτες σκύλων να μαζεύουν τα περιττώματα των κατοικίδιών τους σε σακούλες, τις οποίες μπορούν να βρουν σε ειδικά κουτιά τοποθετημένα σε 400 σημεία της πόλης.
«Πιστεύουμε ότι πίσω από κάθε οικόσιτο ζώο βρίσκεται ένας πολιτισμένος πολίτης και όχι ένας ανεύθυνος ιδιοκτήτης» δήλωσε ο  αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Περιβάλλοντος Γιώργος Δημόπουλος.

ΤΟ ΙΣΤΑΤΟ ΧΑΙΡΕ ΣΤΟΝ ΘΕΟΔΩΡΟ ΑΝΝΙΝΟ

Σήμερα οδηγείται στην τελευταία του κατοικία ο πρώην Δήμαρχος Πατρών Θεόδωρος Άννινος

Ο Θεόδωρος Άννινος γεννήθηκε στην Πάτρα, φοίτησε στο Α΄ Γυμνάσιο Αρένων και σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Εργάζεται στα εγγειοβελτιωτικά έργα Δυτικής Ελλάδος και Επτανήσων και διατηρεί ιδιωτικό τεχνικό γραφείο. Ασχολείται με μελέτες και επιβλέψεις και κατασκευάζει πολλές πολυκατοικίες και οικοδομήματα.

Παράλληλα με τις επιστημονικές του ανησυχίες τον απασχολεί η πολιτική και η τοπική αυτοδιοίκηση.

Στις εκλογές του 1964 εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Θρασύβουλου Κωνσταντίνου και μια σειρά συγκυριών τον καθιστούν Δήμαρχο Πατρέων στις 30 Αυγούστου του 1964. Στις 2 Μαΐου του 1967, η δικτατορία τον παύει από το αξίωμά του με διαταγή του υπουργείου Εσωτερικών.

Οταν το Κάτλα θα αρχίσει να βρυχάται


Οι ηφαιστειακές εκρήξεις δεν είναι άγνωστο φαινόμενο στην Ισλανδία. Γιατί, λοιπόν, η πρόσφατη δραστηριότητα του ηφαιστείου Εϊγιαφαλαγιοκέλ παρέλυσε τις εναέριες συγκοινωνίες και τι προμηνύει αυτό για το μέλλον; Είναι βέβαιο ότι τις επόμενες δεκαετίες θα ζήσουμε πολύ ισχυρότερες εκρήξεις.

Τα ηφαίστεια του πλανήτη μας χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες. Το πιο συνηθισμένο και επικίνδυνο είναι το είδος που βρίσκεται στα σημεία όπου η μία τεκτονική πλάκα ακουμπά πάνω στην άλλη, όπως είναι τα ηφαίστεια που βρίσκονται στο λεγόμενο Δακτυλίδι της Φωτιάς, στον Ειρηνικό Ωκεανό. Σε ένα άλλο είδος ανήκουν όσα είναι απομονωμένα σε κάποιες «θερμές» εστίες όπου αναβλύζει μάγμα από τα έγκατα της Γης. Τέτοια ηφαίστεια απαντώνται στη Χαβάη. Τέλος, υπάρχουν τα ηφαίστεια στους πυθμένες των ωκεανών, στα σημεία όπου η μία τεκτονική πλάκα απομακρύνεται από την άλλη. Στα σημεία αυτά δημιουργείται νέος φλοιός. Η Ισλανδία βρίσκεται κυριολεκτικώς πάνω στην τομή από όπου αναβλύζει μάγμα από τα σωθικά της Γης, στο σημείο όπου οι τεκτονικές πλάκες στον πυθμένα του ωκεανού απομακρύνονται η μία από την άλλη.

ΙΠΠΙΚΟΣ-ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Η παραπάνω εικόνα τραβίχτηκε από το evia room και δείχνει τον ιππικό όμιλο Χαλκίδας. Τελικά μήπως το συγκεκριμένο χώρο θέλουν να το μετατρέψουν σε Απορρηματικό Όμιλο και  το κατάντησαν έτσι; Ιδού το ερώτημα.