Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

Φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές στα ολοήμερα δημοτικά σχολεία

Φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές στα ολοήμερα δημοτικά σχολεία με ενιαίο πρόγραμμα.

Στο πλαίσιο της συγχρηματοδοτούμενης Πράξης «Πρόγραμμα πιλοτικής εισαγωγής ηλεκτρονικών υπολογιστών και συναφούς εξοπλισμού σε δημοτικά σχολεία για μία ψηφιακά υποστηριζόμενη διδασκαλία», τα ολοήμερα δημοτικά σχολεία με ενιαίο αναμορφωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν δέκα φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές (laptops), ένα ερμάριο για την αποθήκευσή τους και εγκατάσταση τοπικού δικτύου σε αίθουσες διδασκαλίας τους.
Μέσω των ηλεκτρονικών υπολογιστών και του δικτύου θα διασφαλίζεται η αποτελεσματική σύνδεση στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ), προκειμένου ο εκπαιδευτικός της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να έχει πρόσβαση στο κατάλληλο εκπαιδευτικό ψηφιακό υλικό, κατά την διδακτική διαδικασία.

Σαν σήμερα

 
1711 Γίνεται η πρώτη ιπποδρομία στο Ασκοτ. (Ιστορία)

 
1944 Aποβιβάζεται στον Τάραντα της Ιταλίας η ΙΙΙ Ελληνική Ορεινή Ταξιαρχία για να λάβει μέρος μαζί με τους Συμμάχους στις επιχειρήσεις εναντίον των δυνάμεων του άξονα στην Ιταλία . (Ιστορία)
 
1961 Ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Νικίτα Χρουτσόφ εκτοξεύει απειλές εναντίον της Ελλάδας δηλώνοντας ότι δεν θα φεισθεί ούτε του Παρθενώνα στην περίπτωση που η ΕΣΣΔ εξαπολύσει πυρηνική επίθεση κατά της Δύσης. (Ιστορία)
 
1966 Η Ινδονησία και η Μαλαισία σταματούν τον τριετή μεταξύ τους πόλεμο και ζητούν διαιτητή για την εκχώρηση στην Ινδονησία του Σαμπά και του Σαραγουόκ. (Ιστορία)

Κίνδυνος εξαφάνισης της ανθρωπότητας


Η ανθρωπότητα έχει μόνο μια πιθανότητα να επιβιώσει μακροπρόθεσμα: να εγκαταλείψει τη Γη για να αποικήσει άλλους πλανήτες, αλλιώς αντιμετωπίζει σοβαρό κίνδυνο εξαφάνισης από μια μεγάλη γκάμα τρομερών απειλών, προειδοποίησε ο διάσημος φυσικομαθηματικός Στέφεν Χόκινγκ.
«Η ανθρώπινη φυλή δεν πρέπει να έχει όλα τα αυγά της σε ένα καλάθι - ή σε ένα πλανήτη», ανέφερε ο επιφανής βρετανός επιστήμων, που πάντως δήλωσε ότι παραμένει αισιόδοξος, μιλώντας στην ιστοσελίδα του φόρουμ «Big Think», σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο και τις βρετανικές «Τέλεγκραφ» και «Ντέιλι Μέιλ».

Επίσημο τέλος της πανδημίας της γρίπης Α (Η1Ν1)


Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) κήρυξε, την Τρίτη 10/08, το τέλος της πανδημίας της γρίπης Α (Η1Ν1), σύμφωνα με όσα δήλωσε η γενική διευθύντρια του ΠΟΥ.
Η πανδημία της γρίπης Α (Η1Ν1) ήταν η πρώτη του 21ου αιώνα, και προκάλεσε περίπου 18.500 θανάτους σε όλο τον κόσμο από την ανακάλυψή της τον Απρίλιο του 2009.
«Προχωράμε στην μετά-πανδημική φάση», ανέφερε χαρακτηριστικά η γενική διευθύντρια του ΠΟΥ Μάργκαρετ Τσαν σε τηλεδιάσκεψη. Η ίδια υπογράμμισε πως ο ιός Η1Ν1 έχει «κάνει τον κύκλο του».
ΑΝΤ1

Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων στα Κύθηρα


Στα Κύθηρα μεταφέρεται η Έκθεση για τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων, από 11 Αυγούστου έως 19 Σεπτεμβρίου, μετά από πρωτοβουλία του υπουργείου Παιδείας, σε συνεργασία με το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, το Ιωνικό Κέντρο Σπουδών και την Ομάδα Μελέτης του Μηχανισμού των Αντικυθήρων.
Το κόστος της μεταφοράς και η τοπική οργανωτική υποστήριξη θα καλυφθεί από το Επαρχείο, το Δήμο Κυθήρων και από τοπικούς φορείς.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν στις 11 Αυγούστου στον Ποταμό Κυθήρων.

Έτοιμος για ειρήνη με την Κολομβία ο Τσάβες

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγο Τσάβες διαβεβαίωσε πως η χώρα του επιθυμεί να συνάψει «ειρήνη» με την Κολομβία περισσότερες πληροφορίες «όποιο και εάν είναι το κόστος», κατά την άφιξή του στη Σάντα Μάρτα της Κολομβίας, όπου θα συναντηθεί με τον κολομβιανό ομόλογό του Χουάν Μανουέλ Σάντος σε μία προσπάθεια να επιλυθεί η κρίση ανάμεσα στις δύο χώρες.
«Κολομβία έρχομαι για να σου επαναβεβαιώσω την παντοτινή μου αγάπη», τόνισε ο Τσάβες, λίγο μετά την άφιξή του στις 21.20, ώρα Ελλάδος στην παραλιακή πόλη της Καραϊβικής, 950 χλμ βόρεια της Μπογοτά.

Αναζωπυρώνονται τα σενάρια ανασχηματισμού


Στην Πάρο, όπου βρίσκεται για διακοπές, ο Γιώργος Παπανδρέου θα αποφασίσει εάν μέσα στις επόμενες εβδομάδες, και κατά πάσα πιθανότητα πριν την ΔΕΘ, θα προχωρήσει σε μερικό ή ριζικό ανασχηματισμό της κυβέρνησης, σύμφωνα με τα σενάρια που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.
Κλειδί για τις κινήσεις του πρωθυπουργού, σε ό,τι αφορά τον ανασχηματισμό, αποτελούν οι δημοτικές εκλογές. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός έχει συσκέψεις με τους κκ Γ. Ραγκούση περισσότερες πληροφορίες και Χ. Παμπούκη, για τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, αν και οι ορισμένοι υπουργοί εισηγούνται αντικατάσταση ορισμένων προσώπων και όχι ριζικές αλλαγές στο σχήμα.

Δραματικές οι επιπτώσεις από την ύφεση


Βαθύτερα στην ύφεση εισέρχεται η ελληνική οικονομία, όπως όλα δείχνουν, αφού σύμφωνα με πληροφορίες, το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν συρρικνώθηκε στο 3,5% κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2010, από 2,5% το πρώτο τρίμηνο.
Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την υστέρηση εσόδων κατά 772 εκατομμύρια ευρώ, το πρώτο επτάμηνο, δημιουργούν εκρηκτικό μείγμα για την Οικονομία.
Στο μεταξύ, φως στο τούνελ της ύφεσης από τις αρχές του 2011 «βλέπει» η υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη περισσότερες πληροφορίες. Η κα Κατσέλη παραδέχθηκε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ότι υπάρχει δραστική μείωση της αγοραστικής δύναμης λόγω του προγράμματος σταθερότητας, αλλά και δυσκολία πρόσβασης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, εξαιτίας της έλλειψης ρευστότητας και των τραπεζών.

Η ομάδα της Χαλκίδας επικράτησε του Ιωνικού με 2-1

Σε φιλικό προπονητικού χαρακτήρα, ο Ιωνικός γνώρισε την ήττα απο την ομάδα της Χαλκίδας με 2-1. Την Τετάρτη, το φιλικό του Ιωνικού με τον Ηρακλή Ψαχνών. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της gazzetta.gr:  

Από την Χαλκίδα με σκορ 2-1 έχασε σήμερα ο Ιωνικός σε προπονητικό φιλικό. Το γκολ για τους κυανόλευκους έβαλε ο νεαποκτηθείς επιθετικός Γιώργος Χιονίδης στο 5ο λεπτό. Ο τεχνικός των Νικαιωτών, Γιώργος Μπένος ξεκίνησε το παιχνίδι με αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές.
Μάλιστα μέχρι το 75' έπαιζαν ουκ ολίγοι νέοι παίκτες. Η αρχική ενδεκάδα ήταν η ακόλουθη: Θεοδωρόπουλος, Μεϊντής, Παπαδόπουλος, Αγγελίδης, Δελήμπασης, Μανωλιάδης, Ακριτίδης, Ερρίκος, Γάλας, Πολίτης, Χιονίδης.

Μείωση οικοδομικής δραστηριότητας κατά 29,4% στη Στ.Ελλάδα

Μείωση του όγκου οικοδομικής δραστηριότητας κατά 22%. Απο τις περιοχές που ξεχωρίζουν είναι και η Στερεά Ελλάδα, που σημείωσε μείωση κατά 29,4%, τον περασμένο Μάη.

Το μέγεθος της οικοδομικής δραστηριότητας, που αφορά τόσο την ιδιωτική όσο και τη δημόσια οικοδομική δραστηριότητα, στο σύνολο της χώρας παρουσίασε τον περασμένο Μάιο μείωση κατά 12,4% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, κατά 22,6% στην επιφάνεια και κατά 22% στον όγκο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2009.
Από τις περιοχές που καταγράφηκε υποχώρηση του όγκου της οικοδομικής δραστηριότητας ξεχωρίζουν η Αττική (-33,4%), η Στερεά Ελλάδα (-29,4%) και η Δυτική Ελλάδα (-24,9%). Αύξηση του όγκου καταγράφεται μόνο σε τρεις από τις 13 περιφέρειες της χώρας.
Κατά την περίοδο των τελευταίων 12 μηνών, δηλαδή από τον Ιούνιο του 2009 ως τον Μάιο του 2010, το μέγεθος της συνολικής οικοδομικής μετρούμενο με βάση τις εκδοθείσες οικοδομικές άδειες στο σύνολο της χώρας μειώθηκε κατά 11% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, κατά 20,3% στην επιφάνεια και κατά 24,3% στον όγκο σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο Ιουνίου 2008 - Μαΐου 2009.
πηγή: "Το Βήμα"

Διορία του ΣτΕ σε βιομηχανίες για τη ρύπανση του Ασωπού

Διορία μέχρι τις 30 Νοεμβρίου έδωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας σε δύο βιομηχανίες στα Οινόφυτα, προκειμένου να λάβουν μέτρα για την ποιότητα των αποβλήτων τους στον Ασωπό.

Η απόφαση αποτελεί δικαίωση των αγώνων των κατοίκων και ταυτόχρονα αναγνώριση των απειλητικών διαστάσεων που έχει λάβει η ρύπανση του ποταμού.
Τα μετρα είναι πρωτόγνωρα για τα ελληνικά δεδομένα ως προς την προστασία του υδροφόρου ορίζοντα από τα απόβλητα μεγάλων βιομηχανιών.

«Ματιές σε έναν κόσμο που χάνεται» Φωτογραφικό λεύκωμα του Β.Διακάκη

Το φωτογραφικό λεύκωμα του Βασίλη Διακάκη παρουσίασε σε εκδήλωση ο Δήμος Κύμης.

Ένα λεύκωμα ασπρόμαυρων φωτογραφιών, που απαθανατίζουν τον άνθρωπο, μέσα από την καθημερινότητά του, ανάμεσα σε ουρανό, γη και θάλασσα , έτσι όπως τα είδε σε Κύμη, Κονίστρες και στα γύρω χωριά η καλλιτεχνική και διεισδυτική ματιά του φωτογράφου και καθηγητή Βασίλη Διακάκη, παρουσιάστηκε σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Κύμης την Κυριακή, στις 9 η ώρα το βράδυ στον αύλειο χώρο του Δημαρχείου.
 Είναι ένα λεύκωμα το οποίο διαφυλάσσει προωθεί και αναπτύσσει μέσα από τις σελίδες του την σπουδαία ιστορική και πολιτιστική ταυτότητα που έχουμε ως τόπος, τόνισε ο Δήμαρχος Κύμης Δημήτρης Θωμάς στο σύντομο χαιρετισμό του. Το λεύκωμα αυτό, συνέχισε, είναι αφιερωμένο στους απλούς ανθρώπους, που διαμόρφωσαν την ιστορία του τόπου, διατήρησαν και παρέδωσαν στις επόμενες γενιές τα ήθη και έθιμά μας. Αναφερόμενος στον καλλιτέχνη, ο οποίος υπήρξε και καθηγητής των μαθηματικών στα γυμνασιακά χρόνια του Δημάρχου, τόνισε, ότι το λεύκωμα αυτό δείχνει από την μία την προσπάθεια του καλλιτέχνη για προβολή του τόπου του και από την άλλη την αγάπη του για δημιουργία μέσα από την ασπρόμαυρη φωτογραφία.