Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Δωρεάν είσοδο στο θερινό Δημοτικό κινηματογράφο της Χαλκίδας

Είναι να μη χαιρόμαστε όταν βλέπουμε τέτοιες ανακοινώσεις;
Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Χαλκίδας (ΔΗ.Κ.Ε.Χ.) στα πλαίσια της Κοινωνικής συνεισφοράς της σε κατοίκους της πόλης μας, θα παρέχει ελεύθερη είσοδο σε άνεργους και πολύτεκνους στον Κινηματογράφο REX, σύμφωνα με την απόφαση 31/2010 του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΗ.Κ.Ε.Χ. .
Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για δωρεάν είσοδο είναι :
Για τους άνεργους : Αστυνομική Ταυτότητα και επίδειξη της κάρτας ανεργίας σε ισχύ
Για τους πολύτεκνους : Επίδειξη της κάρτας πολυτέκνων

halkida.tv

Καταβόθρα 80 μέτρων άνοιξε στην Κίνα

Oικογένειες σε μια νότια κινεζική πόλη μεταφέρθηκαν σε ασφαλές μέρος αφότου από μια τεράστια τρύπα εμφανίστηκε σε αυλή ενός σχολείου.
Ξεκινησε να διαμορφώνεται πριν από έξι μήνες ύστερα από έντονες βροχοπτώσεις που προκάλεσαν κατολισθήσεις και έχει 80 μέτρα διάμετρο. Πολλά κτίρια γύρω από την καταβόθρα έχουν καταστραφεί.
Νωρίτερα αυτό το μήνα, μια άλλη γιγαντιαία καταβόθρα άνοιξε στη Γουατεμάλα .



Εν Αίγειρα

Ο προσκυνητής από το λαϊκό σχήμα της φιλαρμονικής Μεσσαπίων

Γέννησε τρίδυμα στα 66της χρόνιας

Μια εξηνταεξάχρονη Ινδή, έφερε στον κόσμο τρίδυμα, με τη μέθοδο της εξωσωματικής γονιμοποίησης. 

Η Bhateri Devi, έπειτα από σαράντα τέσσερα χρόνια προσπάθειας, δεν είχε καταφέρει να γίνει μητέρα. Έτσι, για να πραγματοποιήσει το όνειρό της απευθύνθηκε στο Κέντρο Γονιμότητας της πολιτείας Haryana, που βρίσκεται στην Νότια Ινδία.


Τελικά, οι προσπάθειες της απέδωσαν καρπούς και πλεόν μπορεί να κρατά στην αγκαλιά της τα 2 αγόρια και τη κόρη της. Τα βρέφη γεννήθηκαν ελλιποβαρή και νοσηλεύονται στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου.

35 είδη καρχαρία στα ελληνικά νερά

Ο... μικρός καρχαρίας, μήκους ... μόλις δύο μέτρων, που έκανε τη βόλτα του μέχρι την αμμουδιά στο Πόρτο Γερμενό δεν αποτελεί κάτι το σπάνιο για τις ελληνικές θάλασσες

Επρόκειτο για έναν γλαυκοκαρχαρία που θεωρείται ακίνδυνο ζώο καθώς σπανίως έχουν καταγραφεί επιθέσεις του σε ανθρώπους.


Μόνο τους ψαράδες ενοχλεί αφού συχνά-πυκνά καθώς μπλέκεται στα δίχτυα τους.
Όσο και αν ακούγεται απίστευτο στα ελληνικά νερά υπάρχουν ακόμη και οι μεγάλοι λευκοί καρχαρίες -οι γνωστοί ως δολοφόνοι από τις ταινίες και τα ντοκιμαντέρ- οι οποίοι μάλιστα ευθύνονται για τουλάχιστον δύο θανάτους κολυμβητών στη χώρα μας.
Ο πανικός δεν είναι καλός ... φίλος αν και υπάρχουν μεγάλοι λευκοί ή άλλα είδη που είναι επικίνδυνα για τον άνθρωπο τα περισσότερα θεωρούνται άκακα. Γενικότερα μάλιστα ο καρχαρίας δεν είναι εχθρός του ανθρώπου, αντίθετα σπάνια επιτίθεται.

Κάηκε ο "Βασιλιάς των Βασιλιάδων"

Η γνωστή φράση «θα πέσει φωτιά να μας κάψει» έγινε πράξη στο Οχάιο των ΗΠΑ. Στη διάρκεια απίστευτης καταιγίδας, ένας κεραυνός «χτύπησε» και έκαψε ολοσχερώς άγαλμα 18 μέτρων που απεικονίζει τον Χριστό.
Το άγαλμα «ο Βασιλιάς των Βασιλιάδων», ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της περιοχής, κατασκευάστηκε το 2004 έξω από την ευαγγελική εκκλησία Solid Rock.

Βασικά του υλικά ήταν το πλαστικό και το fiberglass στηριζόμενα πάνω σε μεταλλικό ιστό. Ο τελευταίος ήταν και ο μόνος που έμεινε όρθιος.

madata

Κλοπή στο Ράδιο Χαλκίδα 99,6 FM

Άγνωστοι, παραβιάζοντας την εξωτερική διπλή πόρτα των εγκαταστάσεων εκπομπής του Ράδιο Χαλκίδα 99,6 FM STEREO στο όρος ΧΤΥΠΑ και κόβοντας με δίσκο κοπής την δεύτερη κλειδαριά του εσωτερικού χώρου ασφαλείας αφαίρεσαν όλα τα μηχανήματα του σταθμού. Συγκεκριμένα εκλάπησαν 1 LINEAR Ισχύος 2ΚW , εφεδρικό LINEAR 900W,1 LINK ,1 EXCITER , 1 UPS τροφοδοσίας και 1 φίλτρο συχνότητας αξίας περίπου 10.000€.

Πριν από ένα μήνα είχαν κόψει την παροχή τριφασικού ρεύματος εντός του μετρητή της ΔΕΗ , την γείωση και είχαν αφαιρέσει την κεραία ζεύξης. Μετά την αποκατάσταση από τους τεχνικούς της ΔΗ.Κ.Ε.Χ. και της ΔΕΗ ο σταθμός παρουσίαζε πολλά στάσιμα , προφανώς είχαν πειράξει το καλώδιο της κεραίας εκπομπής. Για το λόγο αυτό το τελευταίο διάστημα και προκειμένου να μην υποστούν βλάβη τα μηχανήματα ο σταθμός εξέπεμπε με ισχύ 100W απλώς και μόνο για να καταλαμβάνει την συχνότητα ώστε να μη υπάρξει πρόβλημα σε περίπτωση ελέγχου από την Ε.Ε.Τ.Τ. και το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Ο Διευθυντής της ΔΗ.Κ.Ε.Χ. κ. Φώτης Γκούνης κατήγγειλε το συμβάν στην Ασφάλεια την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010
tileorasi-hellas

Και τα ζώα στο Μουντιάλ

Ένα Όνειρο για την Ελλάδα, για μιά Ελλάδα Όνειρο.

Ελληνική Γλώσσα - τροφός όλων των γλωσσών

Με τίτλο «Ελληνική Γλώσσα - τροφός όλων των γλωσσών»,η Αναστασία Γονέου, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Η Ομηρική (Ελληνική) Γλώσσα, αποτελεί τη βάση επάνω στην οποία στηρίχτηκαν πλήθος σύγχρονων γλωσσών. Ακόμα κι αν δεν υπήρχε καμία άλλη αναφορά, ακόμα κι αν δεν είχε διασωθεί κανένα προκατακλυσμιαίο μνημείο, θα αρκούσε η Ελληνική Γλώσσα ως απόδειξη της ύπαρξης στο παρελθόν, μίας εποχής μεγάλου πολιτισμού. Στη γλώσσα μας είναι εμφυτευμένη όλη η γνώση που κατέκτησε ο άνθρωπος, έως την παρούσα στιγμή. Κάθε ελληνική λέξη-όρος φέρει ένα βαρύ φορτίο νόησης, φορτίο που οι προγενέστεροι 'εξόδευσαν', για να κατακτήσουν γνωστικά τη συγκεκριμένη έννοια και να την 'βαπτίσουν' με το συγκεκριμένο όνομα-λέξη ».

Πως σχηματίστηκε η Σελήνη

Το φεγγάρι πιθανότατα σχηματίστηκε μετά από μια τεράστια σύγκρουση της Γης με ένα αντικείμενο σε μέγεθος πλανήτη δισεκατομμύρια χρόνια πριν, συμβάν που η NASA περιγράφει ως “Big Whack”. Οι αστρονόμοι πιστεύουν ότι το αντικείμενο αυτό, που πιθανολογείται ότι είχε το μέγεθος του πλανήτη Άρη, συγκρούστηκε με τη Γη πριν από περίπου 4,6 δισεκατομμύρια χρόνια...

Εξαιτίας της επίδρασης της υψηλής ενέργειας, ένα σύννεφο ενός εξατμισμένου βράχου ξέφυγε από την επιφάνεια της Γης και ξεκίνησε την τροχιά του γύρω από τον πλανήτη μας.

Ερώτηση του βουλευτή Συμεών Κεδίκογλου για τα ΤΕΙ Χαλκίδας

Κυρία Υπουργέ,
Το ΤΕΙ  Χαλκίδας ιδρύθηκε και εδρεύει στα  Ψαχνά Ευβοίας από το έτος 1980. Αποτελείται από 7 τμήματα: Αυτοματισμού, Διοίκησης, Επιχειρήσεων, Διοίκησης συστ. Εφοδιασμού, Ηλεκτρολογίας, Λογιστικής, Μηχανολογίας και Τεχνολογίας Αεροσκαφών. Λειτουργεί φοιτητική εστία, όπου διαμένουν 400 φοιτητές, ηλεκτρονική βιβλιοθήκη, κυλικείο και εστιατόριο. Σύμφωνα με στοιχεία του Δήμου Μεσσαπίων, είναι εγγεγραμμένοι 14.000 φοιτητές και σπουδάζουν 12.000. Στα Ψαχνά, πρωτεύουσα του δήμου Μεσσαπίων, και στην Καστέλλα διαμένουν 4.000 φοιτητές.
Σύμφωνα με στοιχεία από το Δήμο Μεσσαπίων, με τη Συλλογική Απόφαση του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών για  την ανέγερση κτιρίων ΤΕΙ στα  Ψαχνά, έχει δεσμευτεί πίστωση από  τον κρατικό προϋπολογισμό και  συγκεκριμένα στον υπ’ αριθ. Κωδικό: 2001ΣΕ04300014 για ανέγερση τμήματος αυτοματισμού με δέσμευση 2.934.000 ευρώ και στον υπ.αριθ. Κωδικό: 2001ΣΕ04300015 για ανέγερση αμφιθεάτρου και κτιρίων Διοίκησης με δεσμευμένη πίστωση ύψους 3.434.000 ευρώ.

Η αγάπη τους για την Ελλινικά μουσεία

Μπαίνοντας κανείς στην προσωπική ιστοσελίδα του ερωτευμένου Ζευγαριού Μαριέττας Χρουσαλά και Λεόν Πατίτσα μπορεί να δει στη σελίδα inoformation την αγάπη του για τα μουσεία άρα και για την ιστορία της Ελλάδας. Έτσι εξηγείται το γαμήλιο πάρτυ στο θωρικτό Αβέρωφ

Νεκροί 500 πιγκουίνοι στη Νότιο Αφρική λόγω ψύχους

Τη ζωή σε περίπου 500 νεογνά αφρικανικών πιγκουίνων στοίχισε το ψυχρό κύμα που ενέσκυψε στη Νότιο Αφρική κατά την πρώτη εβδομάδα του Παγκόσμιου Κυπέλου Ποδοσφαίρου, όπως ανακοίνωσε η αρχή των εθνικών πάρκων της νότιας Αφρικής.
Τα νεογνά αντιστοιχούν στο μισό του πληθυσμού των πιγκουίνων στο Algoa Bay στην επαρχία Eastern Cape, ανακοίνωσε η εταιρία SANParks αργά χθες το βράδυ. 
«Τα νεογνά, ηλικίας από λίγων εβδομάδων μέχρι δύο μηνών, καλύπτονταν μόνο από φτερά και υπέκυψαν στον ψυχρό και υγρό καιρό που έπληξε το Bird Island,» είπε η εκπρόσωπος του SANParks, Μέγκαν Τάπλιν, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων SAPA.
Η τρικυμιώδης θάλασσα καθιστά δύσκολη την πρόσβαση στο νησί για την εκτίμηση του ακριβούς αριθμού των νεκρών πιγκουίνων.

Αλ Τσαντίρι: Τα είπε όλα ο Λαζόπουλος για το Σημίτη

Φεστιβάλ Πάλης

Ο Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Ραφήνας σε συνεργασία με το Δημοτικό σύλλογο Ραφήνας Δ.Α.Σ διοργανώνουν την Κυριακή 27 Ιουνίου και ώρα 18:00 Φεστιβάλ Πάλης στο Κλειστό Γυμναστήριο Ραφήνας.

Οι ρομπέν των φτωχών: αποκαλυπτικό βίντεο

Κριτικός παράγει φρουτοβενζίνη

Ο πολυμήχανος ηλεκτρολόγος κινεί το μηχανάκι του με οινόπνευμα που φτιάχνει από ζαχαροκάλαμα και φρούτα, ενώ με τη χρήση φωτοβολταϊκών έχει ξεχάσει πλέον και τη ΔΕΗ
Με καύσιμο το οινόπνευμα που παράγεται από σάπια φρούτα κινείται με το μηχανάκι του στην Κρήτη, χωρίς κόστος και ρύπους, ένας 48χρονος ερασιτέχνης ερευνητής.

Η οικονομική κρίση ‘σκοτώνει’ το σεξ…

Η συλλογική ερωτική φαντασίωση των Ελλήνων έχει τραυματιστεί ανεπανόρθωτα από την κοινωνική και οικονομική κρίση (Κραχ και στο σεξ 2008, 2009), που περνά η χώρα μας με αποτέλεσμα την εμφάνιση δυσκολιών που στο παρελθόν ήταν σπάνιες, αλλά και πρακτικών που συνηθίζονται στα χρόνια της εφηβείας και της ανωριμότητας.
Η μείωση της ερωτικής επιθυμίας και της συχνότητας των σεξουαλικών επαφών στην οικονομική κρίση, μπορούν να ερμηνευτούν από το άγχος και την ανασφάλεια. Η απώλεια του χρήματος, της βενζίνης δηλαδή της κοινωνικής και οικογενειακής ζωής, μοιάζει να έχει ως επακόλουθο και την απώλεια του ερωτικού ενδιαφέροντος.
Τρία νέα όμως στοιχεία προέκυψαν απο την έρευνα της Εταιρίας Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας (ΕΜΑΣ) και του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών σε δείγμα 1.100 παντρεμένων ανδρών ηλικίας 30 έως 45 ετών, που έχουν ειδικό ενδιαφέρον για την κρίσιμη αυτή περίοδο:
  • Η αύξηση της αναστολής εκσπερμάτισης, που είναι μια σχετικά σπάνια διαταραχή.
  • Η αύξηση της συχνότητας αυτοϊκανοποίησης, που σε ώριμες σεξουαλικά ηλικίες μπορεί να θεωρηθεί αναστολή και καθήλωση.
  • Η αύξηση της τάσης, αλλά και της συχνότητας απιστίας.
  • Η αναστολή εκσπερμάτισης, που μπορεί να ερμηνευτεί και ως φόβος για εγκυμοσύνη και φόβος για πατρότητα, αυξήθηκε από το 4% στο 13% ως σύμπτωμα Σεξουαλικής Δυσλειτουργίας.
Ποιος άραγε θα ήθελε να επωμιστεί το βάρος της γέννησης ενός παιδιού;
Εξάλλου γνωρίζουμε πως σε όλες τις οικονομικά ανεπτυγμένες χώρες, η πτώση του δείκτη γεννήσεων έχει ως βασική ερμηνεία την οικονομική δυσχέρεια.
Η αναστολή αυτή συνοδεύεται από την υιοθέτηση του αυνανισμού ως κύριας διεξόδου οργασμικής ολοκλήρωσης.
Χαρακτηριστικά σε προηγούμενη μελέτη ο αυνανισμός αποτελούσε ‘καθημερινή ενασχόληση’ για το 26% των ανδρών του δείγματος, ενώ σήμερα η δραματική αύξηση της συχνότητας αναστολής εκσπερμάτισης υπερδιπλασιάζει το ποσοστό αυτό (49%)!
Κυρίαρχο συναίσθημα των ανδρών στην περίοδο που παρουσιάστηκε το πρόβλημα ήταν η έντονη ενοχή προς τη σύντροφο και ο φόβος απώλειας του ανδρισμού τους, αφού ο αυνανισμός παρέπεμπε στα χρόνια της εφηβείας τους, που θεωρούσαν ότι πλέον είχε παρέλθει, αφού ξεκίνησε η κανονική (;) σεξουαλική τους ζωή.

"Το παιδί είναι δικό μου και το κάνω ότι θέλω!"

«Το παιδί είναι δικό μου και το κάνω ότι θέλω!» Ανάστατη είναι η Θεσσαλονίκη, ειδικά η πανεπιστημιακή κοινότητα της πόλης, μετά τη σύλληψη πρώην επιστημονικής συνεργάτιδας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο για τον άγριο ξυλοδαρμό του υιοθετημένου παιδιού της σε κεντρικό σημείο της Τούμπας.

Ο άγριος ξυλοδαρμός του εννιάχρονου παιδιού έγινε μέρα μεσημέρι. Αυτόπτες μάρτυρες άκουσαν ξαφνικά μια 53χρονη να φωνάζει και σε έξαλλη κατάσταση να επιτίθεται άγρια σε κάποιο άγνωστο άτομο. Κάποιοι πίστεψαν ότι η γυναίκα είχε πέσει θύμα τσαντάκια και πως τον είχε πιάσει. Ομως, διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για το παιδί της που έβγαζε πονεμένες κραυγές. Οι περαστικοί τής φώναξαν να μην το χτυπά, αλλά εκείνη φέρεται πως τους είπε απτόητη: «Είναι δικό μου το παιδί και το κάνω ό,τι θέλω!» Η αγανάκτηση του κόσμου έγινε ακόμη μεγαλύτερη όταν εμφανίστηκε ο πατέρας του παιδιού, που είναι ανώτερος δικαστικός, ο οποίος αντί να το προστατέψει φέρεται πως είπε στον κόσμο ότι το παιδί είναι από τη Ρωσία και δεν έχει ανάγκη!

Πεντοζάλης για Γκίνες από 200.000 ανθρώπους

Η παραδοσιακή κρητική «κουζουλάδα» ετοιμάζεται να μπει στο βιβλίο Γκίνες! Το βράδυ της 7ης Αυγούστου περίπου 200.000 άνθρωποι θα χορέψουν πεντοζάλη κατά μήκος της εθνικής οδού που συνδέει τα Χανιά με τον Αγιο Νικόλαο, δηλαδή σε μια διαδρομή περίπου 200 χιλιομέτρων. 

Σκοπός τους είναι όχι μόνο να μπουν στο βιβλίο των ρεκόρ αλλά και να μεταφέρουν ένα μήνυμα ειρήνης και αδελφοσύνης όλων των λαών του κόσμου. Εκτός από τον χορό στην εθνική οδό, ο οποίος θα διαρκέσει ένα τέταρτο, χιλιάδες άλλοι άνθρωποι θα γλεντήσουν στις κεντρικές πλατείες των πόλεων της Κρήτης.

Η πρώτη λίστα με ονόματα πολιτικών και δημοσιογράφων

H πρώτη λίστα που δόθηκε στη δημοσιότητα με τα ονόματα των πολιτικών, δημοσιογράφων επιχειρηματιών περιλαμβάνει από τους δημοσιογράφους τον Παύλο Τσίμα και τους εξής πολιτικούς και επιχειρηματίες:...
Κώστα Καραμανλή
Κώστα Σημίτη
Κώστα Μητσοτάκη
Κώστα Σκανδαλίδη
Κώστα Γείτονα
Γιώργο Παπανδρέου
Γιώργο Βουλγαράκη
Γιώργο Αλογοσκούφη
Πέτρο Δούκα
Άκη Τσοχατζόπουλο
Γιώργο Μπόμπολα
Πέτρο Κόκκαλη
Γιώργο Κορωνιά
Γιώργο Λούβαρη
Γιώργο Φλέσσα
Κώστα Μίχαλο

Τον συνέλαβαν γιατί έφυγε από την ταυρομαχία

Στο ΕΣΥ τα στρατιωτικά νοσοκομεία.

Ανοίγουν και για τους πολίτες τα στρατιωτικά νοσοκομεία μετά τη δέσμη μέτρων που ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας.
Σύμφωνα με τα νέα μέτρα καθημερινά θα ανακοινώνονται τα διαθέσιμα κρεβάτια που υπάρχουν στα στρατιωτικά νοσοκομεία και σε συνεργασία με το ΕΣΥ θα πηγαίνουν στα αντίστοιχα στρατιωτικά νοσοκομεία οι πολίτες που έχουν ανάγκη νοσηλείας.

Ταυτόχρονα το ΕΣΥ θα μπορεί να αξιοποιήσει και τα εργαστήρια του των νοσοκομείων των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ οι γιατροί που υπηρετούν τη θητεία τους ή οι μόνιμοι τίθενται πλέον στην υπηρεσία των τοπικών κοινωνιών για εξετάσεις κλπ.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Αθλητών με Νοητική Αναπηρία

Το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Ιουνίου θα διεξαχθεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Αθλητών με Νοητική Αναπηρία που καλύπτει το ευρύτερο πλαίσιο του προγράμματος ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων στον μαζικό αθλητισμό.
Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο Δημοτικό Γυμναστήριο Χαλκίδας (πρώην Εθνικό Στάδιο) και θα συμπεριλαμβάνουν αγωνίσματα δρόμων ταχύτητας και αντοχής, αλμάτων, ρίψεων κλπ. Με την συμμετοχή 180 αθλητών, αθλητριών και 80 συνοδών, προπονητών και κριτών απ’ όλη την χώρα.

eviaroom

Αιτήσεις υποψηφιοτήτων στο pasok.gr

Σύμφωνα με το evia gate στο Δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων με έδρα τα Ψαχνά υποψηφιότητα κατέθεσαν στο pasok.gr (με αυτοπρόταση) οι κ.κ. Καλαβρής Θανάσης, Βουρδάνος Δημήτρης, Τζαφέρος Γιάννης, Λαφαζάνης Γιώργος, Χασσάνδρας Νίκος, ενώ προτάθηκαν από φίλους οι κ.κ. Γιάννης Μπουροδήμος και Γιώργος Ψαθάς. Να δούμε τελικά τι θα γίνει και ποιοι απ' όλους αυτούς θα κατέβουν στις επερχόμενες εκλογές. Διότι όπως λέει και η λαϊκή ρήση όπου λαλούν πολοί κοκόροι αργεί να ξημερώσει.

Tο νέο βίντεο της Katy Perry


Μεγάλη προσφορά του καταστήματος sketch στην Αβάντων Χαλκίδας!


Για αυτή την εβδομάδα όλα τα γυναικεία μπλουζάκια στην τιμή των 5 ευρώ και τα γυναικεία παντελόνια τζην στην τιμή των 10 ευρώ!
Το κατάστημα θα το βρείτε στο εμπορικό κέντρο της Χαλκίδας, στην διεύθυνση Αβάντων 58.

Ανακαλύφθηκε το αρχαιότερο παπούτσι



Ηλικίας 5.500 ετών και - σημερινό - νούμερο 37 είναι το αρχαιότερο δερμάτινο παπούτσι, που βρέθηκε ποτέ και το οποίο ανακάλυψε ομάδα αρχαιολόγων σε σπήλαιο στην Αρμενία. Το παπούτσι είναι περίπου 1.000 χρόνια παλιότερο από την πυραμίδα της Γκίζας στην Αίγυπτο και 400 χρόνια πιο “ηλικιωμένο” από το βρετανικό Στόουνχετζ. Το παπούτσι χρονολογείται από το...

3.500 π.Χ. (χαλκολιθική περίοδος) και, σύμφωνα με το cosmo.gr, έχει κατασκευαστεί από ένα μοναδικό κομμάτι δέρματος (μάλλον αγελάδας) και είναι τέλεια διαμορφωμένο, ώστε να εφαρμόζει στο πόδι. Περιείχε επίσης χορτάρι, είτε ως μονωτικό για να κρατά το πόδι ζεστό, είτε για να έχει καλύτερη εφαρμογή στο πόδι, ενώ υπήρχαν κορδόνια, τα οποία παρέμειναν άθικτα, τόσο στο πάνω μέρος όσο και στο πίσω για να συγκρατείται σωστά το πόδι. Το παπούτσι είναι (σημερινό) νούμερο 37 και είναι άγνωστο αν ανήκει σε άνδρα ή γυναίκα, καθώς σύμφωνα με τους ερευνητές, κάλλιστα μπορεί να ανήκε σε άνδρα εκείνης της εποχής.

Θολό νερό των Ψαχνών

Θολό νερό τρέχουν από χθες 15/6/2010 οι βρύσες στα νοικοκυριά των Ψαχνών. Το νερό είχε χρώμα καφέ, έμοιαζε με λασπόνερο ενώ αν έμενε λίγη ώρα σε κάποιο σκεύος είχε περίεργη μυρωδιά.
Πιθανόν η εξέλιξη αυτή να οφείλεται σε κάποιες εργασίες στο δίκτυο ύδρευσης (ποιάς ύδρευσης αφού κανείς δεν πίνει). Πάντως από το Δήμο καμία ενημέρωση για το θέμα αυτό. Οι αντιδράσεις των πολιτών ήταν έντονες απέναντι στους υπεύθυνους του Δήμου στις τηλεφωνικές επαφές μαζί μας μιας και με το νερό αυτό κάνουν την καθημερινή "λάτρα" στα σπίτια τους. Μ' αυτό το νερό πλένουν ρούχα και δουλεύουν πλυντήρια πιάτων. Μια ανακοίνωση, αν γινόταν κάποια έργα, δεν έβλαπτε αντιθέτως οφελούσε.