Σάββατο 14 Αυγούστου 2010

Εγκρίθηκε το νέο «χάπι της επόμενης ημέρας»


Οι ρυθμιστικές αρχές στις ΗΠΑ ενέκριναν την Παρασκευή ένα «επείγον» αντισυλληπτικό που μπορεί να εμποδίσει την εγκυμοσύνη, αν ληφθεί μέσα σε πέντε ημέρες από την σεξουαλική επαφή χωρίς προφυλάξεις, το οποίο, όμως, έχει προκαλέσει την οργή των πολέμιων των αμβλώσεων.
Η Αρχή Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ενέκρινε το σκεύασμα ulipristal acetate, γνωστό με το εμπορικό όνομα ella, για χρήση στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Εξαιρετική τιμή στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας


Στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας απονεμήθηκε από το Ίδρυμα Bill and Melinda Gates το βραβείο Πρόσβασης στη Μάθηση «Access to Learning Award (ATLA)», συνοδευόμενο με χρηματική χορηγία ποσού 1.000.000 δολαρίων, τιμώντας την ως επιτυχές πρότυπο βιβλιοθήκης στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο.
Η υποψηφιότητα της Δημόσιας Βιβλιοθήκης της Βέροιας ήταν μια από τις τρεις που είχαν επιλεγεί για την τελική φάση αξιολόγησης από 250 και πλέον υποψηφιότητες από όλο τον κόσμο, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας. Η αξιολόγηση έγινε από εξωτερικούς (αλλοδαπούς) αξιολογητές του Ιδρύματος.

«Αγκάθι» η κλιμακούμενη ύφεση


Την εντονότερη ύφεση εντός της Ευρωζώνης παρουσιάζει η Ελλάδα, γεγονός που διακυβεύει την τήρηση των δεσμεύσεων του Μνημονίου και την πορεία της χώρας προς την ανάκαμψη, αναγκάζοντας την κυβέρνηση να προσανατολίζεται άμεσα στη λήψη μέτρων αναπτυξιακού χαρακτήρα, προκειμένου να αντιμετωπίσει τα λουκέτα στις επιχειρήσεις και τα συνακόλουθα υψηλά ποσοστά της ανεργίας.
Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος επιστρέφει στο Μαξίμου από τη Δευτέρα, δέχεται εισηγήσεις - και μάλλον θα τις εφαρμόσει - από στενούς του συνεργάτες για εξαγγελία πακέτου αναπτυξιακών μέτρων από το βήμα της ΔΕΘ. Άμεσα θα ανακοινωθεί ο αναπτυξιακός νόμος και η ενίσχυση των επενδύσεων μέσω ΕΣΠΑ, ενώ μια σειρά διαρθρωτικών αλλαγών - μεταξύ αυτών το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων - θα μπει στην τελική ευθεία της υλοποίησης, με στόχο την τόνωση της οικονομίας.

Καταστροφή χωρίς τέλος


Τριάντα δύο άνθρωποι αγνοούνται έπειτα από τις νέες κατολισθήσεις στη νοτιοδυτική Κίνα , μετέδωσαν το Σάββατο τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης. Οι νέες κατολισθήσεις κατέστρεψαν τα κτίρια νοσοκομείου στην περιοχή Βεντσουάν, επίκεντρο του σεισμού που προκάλεσε τον θάνατο 87.000 ανθρώπων τον Μάιο 2008 στην επαρχία Σιτσουάν.
Τους 1.239 φτάνουν οι νεκροί από τις κατολισθήσεις τις χειρότερες της δεκαετίας στην επαρχία Γκανσού στη βορειοδυτική Κίνα, ενώ 505 είναι οι αγνοούμενοι, σύμφωνα με νέο απολογισμό που μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο Νέα Κίνα. Σύμφωνα με τις αρχές, οι βροχοπτώσεις θα συνεχισθούν στις επαρχίες Σιτσουάν και Γκανσού, ενώ η μετεωρολογική υπηρεσία εξέδωσε προειδοποίηση για τις βορειοανατολικές επαρχίες, όπου επαναλαμβάνονται οι βροχοπτώσεις έπειτα από ανάπαυλα πολλών ημερών.
Περισσότερα από 305 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πληγεί από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις που προκάλεσαν υλικές ζημίες ύψους 1,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.
ΑΝΤ1

Υπό έλεγχο η φωτιά στη Βάρη


Υπό μερικό έλεγχο κατάφεραν να θέσουν το απόγευμα του Σαββάτου οι δυνάμεις της πυροσβεστικής, τη φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα στη Βάρη, κατακαίγοντας χαμηλή βλάστηση.
Για την πλήρη κατάσβεσή της επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 10 οχήματα και 2 ελικόπτερα της πυροσβεστικής, που έσπευσαν επί τόπου στην περιοχή.
Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει κοντά στην περιοχή Αγία Μονή, στα Κύθηρα. Στην περιοχή επιχειρούν 10 πυροσβέστες, με 5 οχήματα και 1 ελικόπτερο.
ΑΝΤ1

Ο Σ. Μπερίσα καταδικάζει τη δολοφονία του Έλληνα ομογενούς


Τη δολοφονία του 37χρονου Έλληνα ομογενούς, Αριστοτέλη Γκούμα, στη Χειμάρρα καταδίκασε, με δήλωσή του, ο Αλβανός πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα.
Στη σχετική δήλωσή του, η οποία παρατίθεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου και Ενημέρωσης της αλβανικής κυβέρνησης, ο κ. Μπερίσα αναφέρει τα εξής:
«Η σκόπιμη δολοφονία ενός ανθρώπου, σε κάθε περίπτωση, είναι ένα απαίσιο και καταδικαστέο έγκλημα. Τα αίτια, σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν τα όσα κυκλοφορούν, είναι ακόμα πιο απαίσια. Η κυβέρνηση ζήτησε και ζητά από τα όργανα δημόσιας τάξης να καταβάλουν κάθε προσπάθεια, ώστε να φέρουν ενώπιον της δικαιοσύνης τον κυριότερο δράστη αυτού του εγκλήματος.

Σαν σήμερα

 
1249 Χρησιμοποιούνται τα πρώτα διορθωτικά γυαλιά (ματογυάλια). (Επιστήμη)

 
1921 Αρχίζει γενική επίθεση του ελληνικού στρατού στην περιοχή ανατολικά του Σαγγαρίου. Έπειτα από τριήμερη φονικότατη μάχη στην οχυρή θέση Καλέ Γκρότο τα κεμαλικά στρατεύματα εξαναγκάζονται σε υποχώρηση. (Ιστορία)
 
1964 Η ελληνική κυβέρνηση κάνει κατ' αρχάς δεκτό το σχέδιο Ατσεσον, το οποίο προβλέπει διχοτόμηση της Κύπρου με παραχώρηση περίπου του 20% στους Τούρκους και το ΝΑΤΟ για τη δημιουργία βάσεων, ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος όμως το απορρίπτει. (Ιστορία)
1974 Οι Τούρκοι εξαπολύουν στην Κύπρο τον Αττίλα ΙΙ και καταλαμβάνουν περίπου το 40% των εδαφών του νησιού. (Ιστορία)

Σκηνές φαρ ουέστ στο κέντρο της Χαλκίδας!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Σκηνές φαρ ουέστ εκτιλύχθηκαν στην Χαλκίδα όταν ένας δράστης επιτέθηκε σε αστυνομικό κατά την διάρκεια της καταδίωξης του. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο 24 χρονος, αρχικά αφαίρεσε σταθμευμένη δίκυκλη μοτ/τα και κινήθηκε αρχικά σε άγνωστη κατεύθυνση. Δεν έφτανε μόνο αυτό αλλά ήθελε να πάει και στο κέντρο της πόλης όπου συγκρούστηκε με αυτοκίνητο προκαλώντας σ’ αυτό υλικές ζημίες και εγκατέλειψε αμέσως τον τόπο του ατυχήματος. Στην συνέχεια θέλησε να το παίξει και...τσαντάκιας! Κινούμενος με τη μοτ/τα άρπαξε την τσάντα 37 χρονης και διέφυγε από παράδρομους της πόλεως.

Δεινόσαυροι στον Αλμυροπόταμο!

Εγιναν ανασκαφές και βρέθηκαν οστά από δεινόσαυρους στον Αλμυροπόταμο. Ένα χωριό που απέχει από το Αλιβέρι μόλις 20 λεπτά. Το Εύβοια news βρέθηκε στο παραλιακό χωριό και μιλήσαμε με τον αντιδήμαρχο Στυρέων Χρήστο Γκότση. Ένα νέο παιδί που έμεινε στο χωριό του και πασχίζει για την ανάπτυξη του. Μάλιστα ο Δήμος δημιούργησε και ένα εκθετήριο με κάποια οστά από δεινόσυρους. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ...


evianews

Του άρεσε η κηπουρική μέχρι που τον συνάντησε η ...αστυνομία!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tου άρεσε η κηπουρική μέχρι που η αστυνομία μπήκε στην μέση και του χάλασε τα σχέδια! Πρόκειται για έναν 62χρονο που μέσα στο σπίτι του είχε δέντρα ινδικής κάνναβης. Πιο συγκεκριμένα από Αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, συνελήφθει το πρωί στη Χαλκίδα, ένας 62χρονος ημεδαπός γιατί σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του, διαπιστώθηκε ότι εκείνος καλλιεργούσε μέσα σε γλάστρες, τρία δέντρα ινδικής κάνναβης, ύψους 2,10 μ , 2,10 μ και 1,30 μ αντίστοιχα.
Τα δέντρα κατασχέθηκαν, ενώ ο 62 χρονος θα οδηγηθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας. 
evianews

2.700 εκπαιδευτικοί διορίζονται, σύμφωνα με το Υπ. Παιδείας

Σε 2.700 ανέρχονται οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το διορισμό των οποίων ανακοίνωσε την Πέμπτη το υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων. Ταυτόχρονα ανακοινώθηκε η τοποθέτηση νέων Διευθυντών Εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα πρόκειται για εκπαιδευτικούς: