Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Χρυσός ο Μάρας

Η Νέα Ακρόπολη που Δεν Κτίστηκε Ποτέ!

Δίχως να κατατάσεται ανάμεσα στα εφτά θαύματα του αρχαίου κόσμου, η Αθηναϊκή Ακρόπολη, αποτελεί αναμφίβολα, ένα από τα σημαντικότερα αρχιτεκτονικά στολίδια όλων των εποχών.
Ίσως σήμερα, ένα μεγάλο κομμάτι αυτής της αξίας να έχει χαθεί, μετά φυσικά από την σταδιακή απογύμνωση που δέχτηκε ο χώρος από τους εκάστοτε αρχαιοκάπηλους και τις αναρίθμητες φθορές που προκάλεσαν ποικίλα πολεμικά γεγονότα, όμως ποτέ κανένας Έλληνας δεν έστρεψε αδιάφορα το βλέμμα του από τον αρχαίο ναό της Σοφίας και τον βράχο πάνω στον οποίο ακόμη στέκεται.
Φορτισμένοι έτσι από την επιθυμία της εθνικής αναγέννησης, λίγα χρόνια μετά την επιτιχία της επανάστασης του 1821, το ελεύθερο πλέον Ελληνικό κράτος, επιδίωξε να φέρει πίσω στην Ακρόπολη το χαμένο της μεγαλείο, και να προσφέρει στην Αθήνα ένα νέο σύγχρονο αρχιτεκτονικό θαύμα.
Τα σχέδια της νέας αυτής Ακρόπολης έγιναν από τον σημαντικότερο αρχιτέκτονα της εποχής, η πραγματοποίηση του άγνωστου για εμάς σήμερα όμως, μεγαλεπήβολου αυτού έργου, δεν ολοκληρώθηκε ποτέ!

Ανακυκλωμένος… παράδεισος!

Ενα πλαστικό νησί, στο μέγεθος της Χαβάης, μπορεί να πάρει σε μερικά χρόνια τη θέση του θαλάσσιου σκουπιδότοπου πλαστικού στον Ειρηνικό ωκεανό. Οχι, δεν πρόκειται απλά για τη δημιουργία ενός τεχνητού νησιού, το οποίο θα είναι πλαισιωμένο από… σκουπίδια, αλλά για την κατασκευή ενός οικιστικού χώρου χρησιμοποιώντας εξ ολοκλήρου τις πλαστικές συσκευασίες που επιπλέουν στη συγκεκριμένη περιοχή.
Η πρωτότυπη αυτή ιδέα ανήκει στην αρχιτεκτονική εταιρία «Whim» στην Ολλανδία. Ελπίδα τους είναι ότι το «ανακυκλωμένο νησί» θα βελτιώσει την αισθητική εικόνα των ωκεανών και θα περιορίσει τη μόλυνση του θαλάσσιου οικοσυστήματος. Ταυτόχρονα αναφέρουν ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως καταφύγιο από οικολογικούς πρόσφυγες.

Λεφτά υπάρχουν αλλά δεν μας τα δίνουν

Λεφτά υπάρχουν, είχε δηλώσει ο Γιωργάκης.
Το κακό είναι ότι δεν έλεγε ποιά λεφτά είχε στο μάτι. Το δείχνει τώρα.
Τα λεφτά των φορολογουμένων, των εργατών, των συνταξιούχων κ.λ.π.
Αυτά Γιωργάκη, δεν πρέπει να τα αγγίζεις, είναι χρήματα κερδισμένα με μόχθο, αγώνες και ιδρώτα.
Αν είσαι λεβέντης, ζήτα αυτά που μας χρωστάει η Γερμανία, για τα τέσσερα χρόνια καταστροφικής κατοχής, για τους τόσους δολοφονημένους απο τα στρατεύματα κατοχής, απο τις λεηλασίες, και όλα όσα έκαναν.

Ζήτα επίσης τα χρήματα που μας χρωστάει η Αγγλία, στα τόσα χρόνια που καπηλεύεται τα μάρμαρα του Παρθενώνα, τα οποία είναι αμύθυτης αξίας, ζητώντας μάλιστα και τιμή εισόδου στο Βρετανικό μουσείο για να τα δούν οι επισκέπτες. Ένα μέρος των εσσόδων αυτών, ανήκει στο Ελληνικό δημόσιο, μιας και τα εκθέματα είναι Ελληνικά, και παράνομα τα κατακρατούν οι Άγγλοι.

 Ζήτα επίσης αποζημίωση απο τους απογόνους του Λόρδου Έλγιν, για την κλοπή των μαρμάρων.
Αν τα υπολογίσεις αυτά μονάχα, θα δείς ότι όχι μόνο ξεχρεώνει η Ελλάδα, μα μας χρωστάνε άλλα τόσα απο πάνω όλοι αυτοί.
Το θέμα είναι, αν έχεις τα κότσια να τους τα τρίψεις στη μούρη.
Τα έχεις Γιωργάκη;

Ελληνοφρένεια - Γερμανικά με την Ελενίτσα

Λόγος για τη χαμένη μας παρρησία! του Γ.Μπαμπινιώτη - ( Ένα καταπληκτικό κείμενο που πρέπει να διαβάσουμε όλοι! )

Στην πλειονότητά μας στην Ελλάδα είμαστε, νομίζω, μια κοινωνία φοβισμένη, «σκιαγμένη». Είμαστε μια κοινωνία “εν αμύνη”!. Μια κοινωνία στη γωνία. Φοβόμαστε να μιλήσουμε δημόσια, φωναχτά και με παρρησία γι’ αυτό που πιστεύουμε ως χριστιανική ορθόδοξη πίστη, γι’ αυτό που πρεσβεύουμε ως κοινωνικές ηθικές παναθρώπινες αξίες, γι’ αυτό που αισθανόμαστε βαθύτερα ως Έλληνες, ως λαός σ’ αυτή τη γωνιά τής γης. Έχουμε καταντήσει «σάκος πυγμαχίας», που πάνω του ασκούνται με γροθιές –δοκιμάζοντας τις αντοχές μας– θρασείς, απαίδευτοι, ρηχοί, προκλητικοί, υλόφρονες, ανελλήνιστοι “Συνέλληνες”, εκμεταλλευόμενοι ακριβώς την ατολμία, την έλλειψη παρρησίας, τη φοβικότητα και την εσωστρέφειά μας.

Θα έλεγε κανείς αφοριστικά «είμαστε άξιοι τής τύχης μας!». Ωστόσο, υποστηρίζω προσωπικά –μιλώντας και γράφοντας δημόσια– ότι μάλλον είμαστε ανάξιοι και ανίκανοι υποστηρικτές των ιδεών, των αξιών, των ιδανικών στα οποία πιστεύουμε. Ανάξιοι υποστηρικτές τής πίστης μας –δειλοί, αποτραβηγμένοι. Ανάξιοι υποστηρικτές τής ιστορίας και τού πολιτισμού αυτής τής χώρας– άπραγοι, βουβοί, αξιολύπητοι. Είμαστε βολεμένοι και συμβιβασμένοι με ό,τι έχει επιβληθεί και επικρατήσει ως νοοτροπία εν ονόματι ενός ψευτοπροοδευτισμού, μιας στρεβλής σύλληψης για τα το τι είναι πραγματικά πρόοδος, προοδευτισμός, δημοκρατία, πνεύμα ελευθερίας, αξιοπρέπεια, σεβασμός τού άλλου, κατανόηση τού διαφορετικού, αλληλοπεριχώρηση ιδεών, απόψεων, βιωμάτων και συναισθημάτων.

Σχέδια που μετατρέπονται σε εξαιρετικές 3D εικόνες.

Ο Istvan Orosz είναι γραφίστας και το έργο του είναι αναγνωρισμένο ιδίως στα κινούμενα σχέδια. Αυτού του είδους η τέχνη ονομάζεται "αναμόρφωση" και εφευρέθηκε για πρώτη φορά στην Κίνα. Τον 16ο αιώνα, το έντυπο αυτό έφερε στην Ιταλία την εποχή της Αναγέννησης. Ακόμα και ο Leonardo da Vinci κατείχε την γνώση αυτής της 3D τέχνης.

01_anamorphic-drawing-1

02_anamorphic-drawing-2

Το πιο μικρό άλογο στον κόσμο

Είναι το πιο μικρό άλογο στον κόσμο! Ο Αϊνστάιν, που γεννήθηκε την περασμένη Παρασκευή στο New Hampshire, έχει ύψος μόλις 42 εκατοστά, ζυγίζει 2,7 κιλά και αναμένεται να κατακτήσει μία θέση στο Βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες.



Ο προκάτοχος του ρεκόρ ζύγιζε 4 κιλά, αλλά έπασχε και από νανισμό. Αντίθετα, ο Αϊνστάιν είναι απόλυτα υγιής.



zougla.gr

Θέλουν να καταργήσουν την προστασία του Ολύμπου απο το ΥΠ.ΠΟ.Τ

Πριν λίγες μέρες, σε έκτακτη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Πιερίας στην Κατερίνη, σχεδόν σύσσωμοι πολιτικοί παράγοντες και εκπρόσωποι επαγγελματικών φορέων της Πιερίας, «σταύρωσαν» την Εφορεία Αρχαιοτήτων που μπαίνει εμπόδιο στα σχέδιά τους. Επί της ουσίας, ζητούν την κατάργηση (!) του αρχαιολογικού νόμου και του διατάγματος για την προστασία του Ολύμπου από το ΥΠ.ΠΟ.Τ. για να μπορούν να εκμεταλλευθούν το όρος-σύμβολο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς χωρίς την προστασία που του παρέχει το Υπουργείο Πολιτισμού...

Οι τοπικοί παράγοντες αποφάσισαν, μάλιστα, να επισκεφθούν τον αρμόδιο υπουργό, Παύλο Γερουλάνο, για να ζητήσουν την κατάργηση της υπουργικής απόφασης του 1985 (επί Μελίνας Μερκούρη) που κήρυξε τον Όλυμπο ως «ιστορικό - αρχαιολογικό τόπο», την κατάργηση του αρχαιολογικού νόμου και την απομάκρυνση της αρμόδιας εφόρου αρχαιοτήτων Κατερίνης, Έφης Πουλάκη - Παντερμαλή. Σχεδόν άπαντες επιτέθηκαν φραστικά και με πρωτοφανή αγριότητα στην απούσα από την συνεδρίαση κ. Πουλάκη – Παντερμαλή. Μάλιστα, ένας δημοτικός «άρχοντας» χρησιμοποίησε βαρύτατα προσβλητικούς χαρακτηρισμούς εναντίον της.

Επειδειξίας σε Ζωολογικό Κήπο

Μια περίεργη υπόθεση με 25χρονο Τρικαλινό που αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, ερευνά η Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων. Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, ο 25χρονος, εθεάθη χθες το βράδυ σε κεντρικές οδούς της πόλης σε στυλ… επιδειξία, γυμνός από την μέση και κάτω και φέρεται –κατά δήλωσή του- να είχε… εισβάλλει στον ζωολογικό κήπο της πόλης για να… παλέψει με την τίγρη και η οποία φέρεται να τον έχει δαγκώσει στο χέρι...

Ο φύλακας του ζωολογικού κήπου, εκτιμά ότι υπήρχαν ίχνη παραβίασης της εξωτερικής περίφραξης του κλουβιού που φιλοξενεί την τίγρη.

Ο 25χρονος που εντοπίστηκε από Αστυνομικούς, οδηγήθηκε στο νοσοκομείο Τρικάλων και συγκεκριμένα στην Ορθοπεδική Κλινική.

Η Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων, δεν επιβεβαιώνει την υπόθεση ότι το τραύμα προέρχεται από την …τίγρη και ερευνά όλα τα ενδεχόμενα με δεδομένο και των ψυχολογικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο 25χρονος.


NEWS@MME

Νεκρές δέκα χελώνες καρέτα και μια φώκια

Δέκα χελώνες καρέτα - καρέτα και μία φώκια έχουν εντοπιστεί νεκρές τις τελευταίες εβδομάδες, στις παραλίες του Κυλλήνιου Κόλπου, στην Ηλεία. Οι περισσότερες, σύμφωνα με μαρτυρίες ερασιτεχνών ψαράδων, φέρουν τραύματα από καμάκια, γεγονός που πιθανολογεί ότι βρέθηκαν μπλεγμένες σε δίχτυα ψαράδων που θέλησαν έτσι να τις σκοτώσουν, για να ξεμπερδεύουν!

Η Ένωση Πολιτών για την Οικολογία και το Περιβάλλον (Ε.Π.Ο.Π.) θα κάνει τις απαραίτητες ενέργειες, απευθυνόμενη κυρίως προς το Λιμεναρχείο Κυλλήνης, ζητώντας να ληφθούν μέτρα προστασίας της χελώνας καθώς και της φώκιας, που πέφτουν θύματα ασυνείδητων ψαράδων, αλλά και για να ελεγχθεί η υπεραλίευση που παρατηρείται στην περιοχή. Τέλος, η Ε.Π.Ο.Π. καλεί τις δημοτικές Αρχές Λεχαινών και Κυλλήνης να προβούν στην ταφή των άτυχων ζώων που σαπίζουν στις παραλίες, προκαλώντας αφόρητη δυσοσμία.

  deltio-kairou.blogspot.com

ΤΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ΟΤΑΝ ΜΠΗΚΕ ΣΤΟ ΔΝΤ









ΞΥΠΝΑ ΛΑΕ

Σε αυτό το ιστολόγιο είπα να μην γράψω για θέματα που αφορούν την πολιτική αλλά δυστυχώς δεν γίνεται. Όχι μόνο δεν μπορώ να μην γράψω αλλά νιώθω υποχρέωση στους αναγνώστες που έχω έστω και αυτούς τους λίγους να τους δώσω να διαβάσουν τις σκέψεις μου. Σκέψεις για το ΔΝΤ
Από την Παρασκευή ακούω συνεχώς να αναφέρουν όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ότι τελικά θα πάρουμε την βοήθεια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και είναι σαν να μην τρέχει τίποτα. Έπρεπε λένε. Έπρεπε λένε και οι πολιτικοί. Εγώ συγγνώμη που θα σας απογοητεύσω αλλά λέω ότι Δεν Έπρεπε.

Αμέτρητο και απύθμενο θράσος

Ματαιόδοξοι και άκαιροι μπροστάρηδες. Τρέμετε, γιατί ο Νίκος  Χασάνδρας από τα Ψαχνά,  οδηγεί τον αγώνα σε αίσιο πέρας όπως μας διαβεβαιώνει σε ανακοίνωσή του. Τα έχει κανονίσει όλα, αφού σε πρόσφατη επικοινωνία του με την κα Καραβασίλη τα ρύθμισε όλα. Κύριοι, το πρόβλημα της ρύπανσης των νερών της Κεντρικής Εύβοιας το έλυσε ο κος Χασάνδρας. Κύριοι της Νομαρχίας, των Δήμων της περιοχής, των δημοτικών επιχειρήσεων ύδρευσης, αγρότες της περιοχής, πολίτες της Κεντρικής Εύβοιας, μην ανησυχείτε πλέον. Το πρόβλημα το έλυσε ο κος Χασάνδρας, μετά από αγώνες του όπως μας διαβεβαιώνει!!!

Τα παιδιά θέλουν τους Ολυμπιονίκες

Μια εκδήλωση που δίνει άλλη διάσταση στο σχολικό αθλητισμό διοργάνωσαν η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λάρισας και η μη κυβερνητική οργάνωση ΜΗΤΙΣ (κέντρο εφαρμοσμένης έρευνας και τεχνολογίας) χθες στο Αμφιθέατρο του 4ου Δημοτικού Σχολείου με την παρουσία του προέδρου του συλλόγου Ολυμπιονικών Γιώργου Σιγάλα και των ολυμπιονικών Κώστα Θάνου, Βούλας Ζυγούρη και Φανής Ψαθά.
Η εκδήλωση είχε θέμα «Το άθλημα της πάλης και η καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας» και αποτελεί σταθμό για τον Λαρισινό σχολικό αθλητισμό γιατί είναι η πρώτη φορά που διοργανώνεται μία τέτοιου είδους ημερίδα και με τόσους υψηλούς προσκεκλημένους και με μεγάλη παρουσία παιδιών που έδειξαν να ανταποκρίνονται στην πρόσκληση χάρη στη συμμετοχή των δασκάλων τους. Ανάλογες εκδηλώσεις θα ανεβάσουν στη Θεσσαλική πρωτεύουσα το επιστημονικό επίπεδο της άθλησης αλλά το κυριότερο θα προσανατολίσουν με σωστές αρχές την άθληση των μικρών παιδιών.

6,9 Ρίχτερ στην Ταϊβάν

Ισχυρή σεισμική δόνηση, μεγέθους 6,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε σήμερα νοτιοανατολικά της Ταϊβάν, ανακοίνωσε το αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωλογικών Ερευνών (USGS).
Μέχρι στιγμής δεν έχουν εκδοθεί ανακοινωθέντα για εμφάνιση παλιρροϊκών κυμάτων από το ειδικό Κέντρο Προειδοποίησης Τσουνάμι Ειρηνικού για τις ακτογραμμές έως και 100 χλμ από το επίκεντρο του σεισμού.
Το USGS τόνισε πως ο σεισμός, που σημειώθηκε στις 06.00, ώρα Ελλάδος είχε εστιακό βάθος 10 χλμ, σε απόσταση 314 χλμ νοτιοανατολικά της Ταϊβάν και βορειοανατολικά των Νήσων Μπατάν στις Φιλιππίνες.

Ναυτεμπορική