Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Ανάβαση στον Όλυμπο για την ενίσχυση της αιμοδοσίας

Με κεντρικό σύνθημα «πάρε μέρος στην αλυσίδα, γίνε και εσύ εθελοντής δότης. Δώρισε αίμα - μυελό των οστών - ομφάλιο αίμα σε δημόσια τράπεζα» ξεκινούν σήμερα, Παρασκευή απο το Καλλιμάρμαρο με τελικό προορισμό την κορυφή Μύτικας του Ολύμπου 120 άτομα ανάμεσα τους και παιδιά που έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση αλλά και εθελοντές δότες.

Μαζί τους θα συμμετέχουν τιμητικά τα μέλη της Εθνικής Ομάδας Ορειβασίας που την άνοιξη του 2004 κατέκτησε το Έβερεστ (βόρεια πλευρά Θιβέτ). Την ανάβαση στον Όλυμπο (2.918 μ.) πραγματοποιεί ο Αθηναϊκός Ορειβατικός Σύλλογος σε συνεργασία με την Ελληνική Αιματολογική Εταιρεία από τις 18 έως τις 20 Ιουνίου.
Σκοπός της εξόρμησης, όπως αναφέρει ο πρόεδρος του ΑΟΣ Κώστας Τσιβελέκας, είναι «η προώθηση της ιδέας του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης και της κοινωνικής προσφοράς. Η δωρεά αίματος μυελού των οστών και ομφαλίου αίματος για δημόσια χρήση είναι πράξεις που αποβαίνουν σωτήριες για παιδιά - ασθενείς με βαριά νοσήματα που χρειάζονται να υποβληθούν σε μεταμόσχευση μυελού».

«Η χώρα μας είναι ουραγός σε εθελοντές δότες μυελού και ομφάλιου αίματος, μεταξύ των χωρών της Ευρώπης καθώς εγγεγραμμένοι δότες στην ελληνική "δεξαμενή" 22.000 μόνο, ενώ αντιστοίχως στη Κύπρο είναι 110.000» επισημαίνει.

Μυστηριώδες πλάσμα στην Ουαλία

Ένα μυστηριώδες πλάσμα τρομοκράτησε τους τουρίστες και μετά μετά ξεβράστηκε σε μια παραλία στη χερσόνησο Gower στην Ουαλία. Η  μάζα των πλοκαμιών, το οποίο μετράται τουλάχιστον 6 πόδια από άκρη σε άκρη. Η πεταλίδες - μακρά μίσχοι , αποτίθενται με κοχύλια - συνήθως βρίσκονται βαθιά κάτω από τα κύματα.
Αυτό το στρείδι μπορεί να μοιάζει με ένα μαλάκιο, αλλά είναι στην πραγματικότητα ένα
είδος καρκινοειδών που σχετίζονται με γαρίδες, αστακούς και καβούρια. Το στρείδι χήνας ή percebe ευδοκιμεί στις αφρώδες άκρες του ωκεανού.

all day-news

Ξεπέρασαν κάθε όριο ανευθυνότητας και ασυνειδησίας

 Εδώ και δύο σχεδόν χρόνια, ζούμε εις γνώση μας το πρόβλημα της τοξικής ρύπανσης της Μεσσαπίας και της καταστροφής του υδροφόρου ορίζοντα από βαρέα μέταλλα, όπως το χρώμιο και το νικέλιο, που καθιστούν το νερό επικίνδυνο και ακατάλληλο για ανθρώπινη χρήση, τουλάχιστον.

Εδώ και δύο σχεδόν χρόνια, οι Δημοτικοί μας άρχοντες από τη μια αρνούνται την ύπαρξη του τεράστιου αυτού προβλήματος και από την άλλη επιχειρούν να το "κουκουλώσουν" με διάφορα τεχνάσματα ή να το "προσπεράσουν" με διάφορες "κομπογιαννίτικες" μεθόδους, όπως για παράδειγμα με τη βεβιασμένη ανόρυξη νέων γεωτρήσεων στον ήδη ρυπασμένο υδροφόρο ορίζοντα και μάλιστα σε θέσεις όπου αποδεδειγμένα τα αποθέματα νερού είναι ελάχιστα πλέον.

Με τις απερίσκεπτες και κυριολεκτικά ολέθριες επιλογές της όλο αυτό το διάστημα, η Δημοτική αρχή Μεσσαπίων, ξεπέρασε πια κάθε όριο ανευθυνότητας και ασυνειδησίας, άγοντας εντελώς απροκάλυπτα τους δημότες-πειραματόζωα μπροστά στο φοβερό δίλημμα: Νερό με τοξικά ή βρύσες χωρίς νερό;

Αυτή ακριβώς είναι η τραγική πραγματικότητα που βιώνουμε σήμερα, αφού από τις αρχές κιόλας του φετινού καλοκαιριού στράγγιξε και το θολό, γεμάτο ίζημα νερό στις βρύσες, κι ο καθένας μπορεί τώρα πια να αντιληφθεί ότι το μέλλον προβλέπεται πραγματικά εφιαλτικό για τον τόπο μας .

Απέναντι σε τούτη την άκρως απελπιστική κατάσταση, δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια αδράνειας και παθητικής αποδοχής της τόσο άδικης, απάνθρωπης και εξοντωτικής τιμωρίας που η Δημοτική αρχή Μεσσαπίων έχει επιβάλλει στους δημότες.

Επιτέλους, όλοι μαζί να διεκδικήσουμε εδώ και τώρα το ύψιστο φυσικό αγαθό που μας στερούν! Επιτέλους, όλοι μαζί εδώ και τώρα να απαιτήσουμε νερό καθαρό, ασφαλές για την υγεία μας και επαρκές για τις ανάγκες της διαβίωσής μας!

Όλοι μαζί στην αγωνιστική συγκέντρωση, την Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010 και ώρα 8 το βράδυ στην κεντρική πλατεία των Ψαχνών!
Σύλλογος Γαία

Έντονη Μυρωδιά από χοιροστάσια και κοπριές

Κάθε χρόνο τέτοια περίοδο τα βράδυα στην περιοχή των Ψαχνών γίνονται αφόριτα από το "κοκτέιλ" των μυρωδιών από τις κοπριές και τα χοιροστάσια που πλανόνται στον ψαχνιώτικο αέρα. Οι κάτοικοι της περιοχής είναι αγανακτισμένοι με αυτή την κατάσταση τόσο με την Δημοτική Αρχή, όσο και με την Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Νομαρχίας και το Αρμόδιο Υπουργείο που δεν ελέγχουν τα χοιροστάσια και δεν επιβάλλουν σε αυτά να λειτουργούν σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Ακόμη είναι αγανακτισμένοι με τους αγρότες που ρίχνουν ακατέργαστη κοπριά και δεν εφαρμόζουν τα όσα πρέπει ώστε να μην κατακλύζεται ο αέρας της πόλης από τις μυρωδιές τους.
Κάτοικοι της περιοχής την Κυριακή θα ενημερώσουν την Ειδική Γραμματέα του ΥΠΕΚΑ κ. Καραβασίλη, η οποία θα βρίσκεται στη Γενική Συνέλευση του συλλόγου Γαία που θα γίνει στο Πνευματικό κέντρο του Αγίου Νικολάου, για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή από τα χοιροστάσια ώστε αυτή με τη σειρά της να τα μεταφέρει στο Υπουργείο και να γίνουν έλεγχοι ώστε να διαπιστωθεί το πως λειτουργούν τα χοιροστάσια αυτά και αν βαδίζουν σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΚΟ ΣΠΟΤ

SEXUALITY: Η «μοναχική» διέξοδος από την κρίση

Η οικονομία στην κοινωνική ζωή είναι μία λιβιδινική αρχή, αφού με το χρήμα κινείται η ίδια η ζωή, ενώ ο άνθρωπος, με τη μαρξιστική και εγκελιανή έννοια, δεν είναι ο φυσικός άνθρωπος (ο άνθρωπος της φύσης), αλλά το σύνολο των κοινωνικών του σχέσεων.

Ο σημερινός άνθρωπος (πολίτης και φυσικό πρόσωπο) δεν μπορεί παρά να αντανακλά τα όσα συμβαίνουν γύρω του. O «homo economicus» της σημερινής δομημένης ιδεολογικά και οικονομικά κοινωνίας βιώνει την επιτυχία και την αποτυχία όχι ως φυσικό πρόσωπο, αλλά ως ανεστραμμένο και παραμορφωμένο είδωλο που υπηρετεί τη σχέση του με το μόνο προϊόν που μπορεί να αξιολογηθεί και να αξιολογήσει: τον ΘΕΟ του χρήματος.

Ο Σαμπάνης στη Γλύφα

Ο ανεβασμένος Έλληνας τραγουδιστής Γιώργος Σαμπάνης την Τετάρτη 23 Ιουνίου θα βρίσκεται στο τρίτο κατά σειρά event του Gaz που βρίσκεται στη Γλύφα Χαλκίδας και θα τραγουδίσει ελληνικές και ξένες επιτυχίες από τις 12 το βράδυ και για τρεις ώρες ζωντανά.

Ανακοίνωση Γεωργίου Ψαθά-Δημοτικού Συμβούλου και Μέλος της ΔΕΥΑΜ

Σε ένα βασικό κυρίαρχο ζωτικό αγαθό, το νερό, εμείς ως Δήμος παρά τα 17 συμβούλια, είμαστε πάλι στο ίδιο σημείο δηλαδή στο σημείο μηδέν.
Αυτό σημαίνει ότι όλες οι προτάσεις, όλα τα είχαν, εκτός από το να δώσουν λύσεις για επαρκή και καθαρό νερό.
Οι αποφάσεις που πάρθηκαν ήταν αναποτελεσματικές,προχειρότητα-επιπολαιότητα διαχειριστών στα του Δήμου,μας
οδήγησαν στο να μην έχει ο πολίτης νερό για να καλύψει στοιχειώδεις καθημερινές ανάγκες και μόνο αυτό σας καθιστά υπόλογους απέναντι
στο κόσμο.
Σήμερα 18/6/2010 έχουμε καλό ποιοτικό νερό, 4.500 κυβικά την ημέρα και βεβαιωμένης κατανάλωσης 2.300 κυβικά σύμφωνα με την ΔΕΥΑΜ.
Τα υπόλοιπα 2.200 κυβικά που πάνε!ποιός πληρώνει για αυτά τα κυβικά που χάνονται!πως αδειάζει η δεξαμενή ως δια μαγείας!
Ποιό το αίτιο της απώλειας 2.200 κυβικών ημερησίως! Για αυτή τη τεχνική έλλειψη έχετε ευθύνη. Η σκέψη σας να χρησιμοποιήσετε
τις βεβαρημμένες με τοξικά στοιχεία γεωτρήσεις της Γοργοϋπηκόου μόνο ως επικίνδυνη για την υγεία και εγκληματική πολιτικά χαρακτηρίζεται.
Να μην το κάνετε.............
Αν είχατε υλοποιήσει την πρόταση για αναζήτηση νερού εκτός περιοχής Ψαχνών με ποιοτικά χαρακτηριστικά και οικονομικότερη και μόνιμη λύση θα είχαμε.
Το θέμα βασανίζει την κοινωνία μας, μην το ξεχνάτε!!!!!!!!

Βγάζουν λεφτά από το Facebook - Μοσχοπουλούν τα προσωπικά μας δεδομένα!


Τεράστια η εμπορική αξία που αποκτούν για τις στοχευμένες διαφημίσεις στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook. Τα προσωπικά μας δεδομένα πωλούνται σε ακριβή τιμή!
Στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης τα προσωπικά μας δεδομένα αποτελούν προϊόν προς πώληση. Σε έναν κόσμο που αλλάζει ραγδαία αυτά τα ηλεκτρονικά μέσα αποτελούν πλέον όλο και συχνότερα καθημερινότητα για εκατομμύρια ανθρώπους. Οι βασικότεροι λόγοι για τους οποίους κάποιος εγγράφεται σε ένα τέτοιο δίκτυο είναι τρεις: είναι δωρεάν, έχει πλάκα και είναι της μόδας. Για να μπείτε σε μια τέτοια ιστοσελίδα είναι απλό.

Βίοι πλοίων - Γιάννης Μίχας

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010 ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗς ΕΚΘΕΣΗΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΑ ΣΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗ ΦΡΕΑΤΙΔΑ ΣΤΗ ΜΑΡΙΝΑ ΖΕΑ. ΕΚΕΙ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Η ΦΑΝΗ ΨΑΘΑ ΚΑΘΩΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΦΑΝΑΤΙΚΗ ΘΑΥΜΑΣΤΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΤΙΧΩΝ ΠΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΓΡΑΦΕΙ. ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΣΤΕΦΘΗΚΑΝ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΑΦΟΥ ΠΑΡΕΒΡΕΘΗΚΑΝ ΑΞΙΟΛΟΓΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΤΙΒΟ ΤΗς ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ! ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΦΑΝΗ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ ΚΑΙ Η ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ ΒΟΥΛΑ ΖΥΓΟΥΡΗ ΚΑΘΩΣ ΕΙΧΕ ΔΙΑΤΕΛΕΣΕΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΚΡΑΤΑ ΑΚΟΜΑ ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ!

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟΝ ΖΩΓΡΑΦΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΑ! ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ:

Ανακοίνωση της ΔΕΥΑΜ του Δήμου Μεσσαπίων

Ο Δήμος Μεσσαπίων και η ΔΕΥΑΜ από το προηγούμενο καλοκαίρι που προέκυψε το πρόβλημα της ύπαρξης χρωμίου στο πόσιμο νερό έχουν προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να εξασφαλιστεί πόσιμο και υγιεινό νερό.
Για το σκοπό αυτό έχουν διανοιχτεί νέες γεωτρήσεις στην περιοχή Καταβόθρα οι οποίες σε συνδυασμό με τις υφιαστάμενες κάλυπταν μέχρι πρότινος όλες τις ανάγκες των Τ.Δ. Ψαχνών και Καστέλλας.
Επίσης μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου έχουν προενταχθεί από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας η τοποθέτηση φίλτρων στις γεωτρήσεις που έχουν αυξημένες τιμές χρωμίου.

SOS για το Περιβάλλον...

Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μία απίστευτη βαρβαρότητα που δεν έχει προηγούμενο!
Θαλάσσιες χελώνες, φώκιες, αρκούδες, σκυλιά σφαγιάζονται είτε από καπρίτσιο κάποιων διεστραμμένων εγκεφάλων είτε γιατί η ίδια η πολιτεία αδυνατεί να λάβει μέτρα περιφρούρησης των εθνικών δρόμων για να εμποδίσει το θυσιαστήριο που συντελείται εδώ και καιρό με τις νεκρές αρκούδες στην Εγνατία.
Η λίστα των θυμάτων μακριά και τα περιστατικά της ανθρώπινης βίας στα είδη του ζωικού βασιλείου τραγικά πολλά, παρά το γεγονός ότι μόνο 1 στα 20 θύματα γίνονται γνωστά.

Πως θα γίνουν τα παγάκια σου διάφανα!

Χρησιμοποιήστε βραστό νερό. Αυτό συμβαίνει επειδή, όταν το νερό ζεσταίνεται, αποβάλλονται κάποια από τα αέρια που περιέχει, τα οποία ευθύνονται για τη θόλωση που δημιουργείται όταν το νερό παγώσει. (Βάλτε τα στο πότο σας και εις υγείαν)
tlife

Κότες ελευθέρας βοσκής, έχουν 6 φορές περισσότερες διοξίνες από του ορνιθοτροφείου!



Εξι φορές περισσότερες διοξίνες, βρέθηκε ότι περιέχουν τα αβγά, από κότες ελευθέρας βοσκής, σε σχέση με εκείνα από κότες ορνιθοτροφείου...


Τα αβγά από κότες ελευθέρας βοσκής στην Ταϊβάν περιέχουν σχεδόν έξι φορές περισσότερες διοξίνες που προκαλούν καρκίνο σε σχέση με εκείνα από τις κότες ορνιθοτροφείου, όπως προκύπτει από μελέτη.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Θανάσης Καλαβρής στο facebook

Από σήμερα όποιος θέλει να γνωρίσει καλύτερα τον υποψήφιο Δήμαρχο του νέου Δήμου Διρφύων -Μεσσαπίων μπορεί, εκτός από το ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο, το τηλεφωνό του και όλους τους παραδοσιακούς τρόπους επικοινωνίας, να τον βρει στο ιστοχώρο κοινωνικής δικτύωσης, facebook.

Νέες απόπειρες κλοπών στα Ψαχνά!

Το καλοκαίρι μπήκε για τα καλά, οι άνθρωποι χαλαρώνουν όσο μπορούν βέβαια αλλά οι κλέφτες έχουν πάντα το νου τους για καμιά "μπούκα" ειδικά σε σπίτια. Έτσι προχθές δύο απόπειρες κλοπής έγιναν σε σπίτια των Ψαχνών, ευτυχώς όμως οι επίδοξοι διαρρήκτες έγιναν αντιληπτοί και δεν προχώρησαν στο.... "έργο τους". Οι περιγραφές κάνουν λόγο για άτομα νεαρής ηλικίας αλλά δυστυχώς δεν υπάρχουν ακριβείς περιγραφές.
Σε άλλη περίπτωση κλάπηκε από περίπτερο των Ψαχνών κεραία τηλεόρασης μαζί με τους μετασχηματιστές, γεγονός που καταδεικνύει ότι ίσως πρόκειται για συμμορία "πιτσιρικάδων" οι οποίοι κλέβουν ότι μπορούν να "σκοτώσουν" σε διάφορους κλεπταποδόχους προκειμένου να εξασφαλίσουν το "τσιγαριλίκι τους" ή ακόμη και τη δόση τους!

Πότισμα των φυτών σε περίοδο διακοπών

Αυτόματα πότισμα
Και ποιος δε λατρεύει τον κήπο και τα λουλούδια; Όλοι θέλουμε να καμαρώνουμε για τον κήπο ή τις όμορφες ανθισμένες γλάστρες μας, αλλά τι γίνεται όταν έρθει η ώρα των καλοκαιρινών μας διακοπών και δεν υπάρχει κάποιος άνθρωπος, γείτονας ή συγγενής να φροντίσει για το πότισμα των φυτών μας;
Αποφάσισα να κάνω μια μικρή έρευνα αγοράς επισκεπτόμενη γύρω στα 10 ανθοπωλεία και φυτώρια της περιοχής μου, ρωτώντας για το τι επιλογές έχουμε για πότισμα των φυτών μας την περίοδο των διακοπών. Προβληματίστηκα έντονα όταν τα μισά σχεδόν ανθοπωλεία έδειξαν να έχουν άγνοια γύρω από θέμα και δεν είχαν να μου προτείνουν ούτε κάποιο πρακτικό τρόπο αλλά και ούτε να με ενημερώσουν για το τι κυκλοφορεί στην αγορά σχετικά με αυτό το ζήτημα.
Στην ερώτησή μου πώς θα διατηρηθούν τα φυτά μου αν λείψω 10 μέρες για διακοπές, δεν πήρα κάποια έγκυρη απάντηση. Κάποιοι με προέτρεψαν να επισκεφτώ πιο οργανωμένα φυτώρια και εξειδικευμένα κέντρα για να πάρω απαντήσεις γύρω από τον προβληματισμό μου. Μόνο 4 καταστήματα ήταν ενημερωμένα και μου έδειξαν συγκεκριμένα προϊόντα προτείνοντάς μου 2-3 εναλλακτικές λύσεις, τις οποίες και σας παρουσιάζω:

Το προεδρικό διάταγμα που καταργεί κάθε είδους κανόνα εργατικού δικαίου


Έφεραν 20 χρόνια πίσω τα Ψαχνά!!!

Την έντονη αγανάκτηση των πολιτών στα Ψαχνά έχει προκαλέσει η ανακοίνωση της ΔΕΥΑΜ για την διακοπή στην παροχή του νερού. Η ανακοίνωση έγραφε για διακοπές του νερού κατά περιοχές και συγκεκριμένου ωραρίου το οποίο όμως σε πολλές περιπτώσεις δεν ίσχυσε, πράγμα το οποίο έχει κάνει τους πολίτες να δυσανασχετούν έντονα έως και να αγανακτούν! Πρώην αντιδήμαρχος μας είπε ότι "η σημερινή Δημοτική Αρχή έχει φέρει τα Ψαχνά 20 χρόνια πίσω, στην εποχή του ντεπόζιτου".

Το κορίτσι που «πάγωσε» τον χρόνο

Το μυστικό της αιώνιας νεότητας πιθανώς να κρατάει μια 17χρονη Αμερικανίδα που μοιάζει ακόμη… μωρό. Η Μπρουκ Γκρίνμπεργκ ζυγίζει οκτώ κιλά και έχει ύψος 76 εκατοστά. Δεν έχει μιλήσει ακόμη, μετακινείται με παιδικό καροτσάκι, πίνει γάλα από μπιμπερό και γελάει όταν αναγνωρίζει τα πρόσωπα των γονιών και των αδελφών της. Ολα θα ήταν φυσιολογικά αν η Μπρουκ δεν ήταν… 17 ετών.

Το κορίτσι από τη Βαλτιμόρη των ΗΠΑ, αν και χρονικά βρίσκεται στο τέλος της εφηβείας, εξακολουθεί να έχει φυσική ανάπτυξη και συμπεριφορά βρέφους ενός έτους, αποτελώντας ένα παγκόσμιο ιατρικό παράδοξο. Η ερευνητική ομάδα που μελετά την περίπτωσή της την αποκαλεί «το κορίτσι που “πάγωσε” τον χρόνο».
«Μήπως η Μπρουκ είναι η πηγή της νεότητας;» αναρωτιούνται οι γονείς της, Μέλανι και Χάουαρντ Γκρίνμπεργκ, σίγουροι πως το DΝΑ της κόρης τους κρύβει το μυστικό της αιώνιας ζωής. Η επιστήμη όμως από την πλευρά της αδυνατεί μέχρι στιγμής να δώσει μια ικανοποιητική απάντηση στον ιατρικό γρίφο γύρω από την περίπτωση της Μπρουκ, η οποία δεν έχει διαγνωστεί να πάσχει από κάποιο γενετικό σύνδρομο ή κάποια ανωμαλία χρωμοσωμάτων, παρ΄ όλο που είναι βέβαιο ότι πάσχει από μια ειδική μορφή αυτισμού.

Μας έκανε υπερήφανους!!!!!

Όπως κάθε χρόνο μαθητές της Δευτέρας Λυκείου απ' όλη τη χώρα γράφουν μία έκθεση ιδεών για τη Βουλή των Εφήβων.  Οι μαθητές που έχουν γράψει τις καλύτερες μέσω ειδικών διαδικασιών συγκροτούν τη Βουλή των Εφήβων. Ένα από αυτά τα νέα παιδιά που συγκροτούν τη Βουλή  και κάνουν υπερήφανους τους γονείς τους και τις περιοχές τους είναι και η μαθήτρια του Ενιαίου Λυκείου Ψαχνών Μαλάγα Αγγελική.
Παρόλο που τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει συνέντευξη της μαθήτριας Αγγελικής εμείς θέλουμε να ευχηθούμε συγχαρητήρια τόσο στην ίδια όσο και στους γονείς της που τους χάρισε τόσο μεγάλη χαρά, διότι όπως είναι γνωστό πολλοί μπορούν να γράψουν μια έκθεση ιδεών αλλά λίγοι να εισέλθουν στη Βουλή. Μακάρι τέτοια άτομα να γίνουν πρόσωπα προς μίμηση για τους υπόλιπους νέους που οι περισσότεροι παύουν να έχουν αξίες και ιδανικά στη ζωή τους.