Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Κινητοποιήσεις εργαζομένων Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας-Θράκης


Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάργηση του φορέα θα κατεβαίνουν καθημερινά (12:00-15:00), από την ερχόμενη Δευτέρα έως και την Παρασκευή, μπροστά στο Διοικητήριο της Θεσσαλονίκης, οι εργαζόμενοι στη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας-Θράκης. 

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης Θεοφύλακτος Παπαδόπουλος, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Απορρίπτουμε την κατάργηση του φορέα και εμμένουμε στη θέση μας για την αναβάθμισή του. Οι προτάσεις μας για τη διαμόρφωση ενός νέου πλαίσιου λειτουργίας του φορέα, που θα συνδυάζει και θα συντονίζει τις θεσμικά διαχωρισμένες πολιτικές για το περιβάλλον, τον πολιτισμό και τις υποδομές, αντικείμενο του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, με επιπλέον αρμοδιότητες από το υπουργείο Ανάπτυξης, στο οποίο ενταχθήκαμε ως Γενική Γραμματεία προκειμένου να υπάρξει μια στρατηγική μιας ολοκληρωμένης περιφερειακής οικονομικής ανάπτυξης, ουδέποτε ελήφθησαν υπόψη.
Αντίθετα μετά από σωρεία υποσχέσεων και ρητών δεσμεύσεων ο φορέας καταργείται με πρόσχημα τον περιορισμό των δαπανών».

Κατά τις ώρες των συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας, οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιούν στάση εργασίας.

Καλλιεργούσε 148 φυτά κάνναβης


Συνελήφθη, το απόγευμα της Πέμπτης στο Επιτάλιο Ηλείας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 66 ετών, και σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος του για καλλιέργεια ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, αστυνομικοί του προαναφερθέντος Τμήματος, αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορία, πραγματοποίησαν έρευνα σε κατάστημα πώλησης οικιακών αντικειμένων, που διατηρούσε ο 66χρονος στο Επιτάλιο, όπου σε οικόπεδο στο πίσω μέρος του καταστήματος εντόπισαν δεκαπέντε γλάστρες στις οποίες καλλιεργούσε 148 φυτά κάνναβης, ύψους έως 20 εκατοστών έκαστο.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας, ενώ τα φυτά κάνναβης εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Σύγχυση με τον αριθμό των νεκρών στο ναυτικό δυστύχημα

Ο νομάρχης του Γκροσέτο Τζιουζέπε Λινάρντι ανακοίνωσε ότι σε τρείς ανέρχεται ο αριθμός των επιβεβαιωμένων νεκρών και σε 14 των τραυματιών, σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής απολογισμό, από την προσάραξη του ιταλικού κρουαζιερόπλοιου «Costa Concordia» αργά τη νύχτα χθες, ανοιχτά της Τοσκάνης, ενώ συνεχίζεται μεγάλη επιχείρηση διάσωσης.


«Υπάρχουν τρεις επιβεβαιωμένοι θάνατοι», δήλωσε ο νομάρχης. Νωρίτερος απολογισμός των σωστικών συνεργείων έκανε λόγο για έξι νεκρούς και 15 αγνοούμενους.

Μέλη των συνεργείων διάσωσης, κρατώντας τη λίστα των επιβαινόντων στο πλοίο, προσπαθούν να τους εντοπίσουν και να διαπιστώσουν αν βρίσκονται στη στεριά. Στο πλοίο επέβαιναν τουλάχιστον 4.000 επιβάτες, εκ των οποίων πολλοί ξένοι τουρίστες και σχεδόν 1.000 μέλη πληρώματος.

Η προσάραξη του πλοίου, λίγο μετά το δείπνο, προκάλεσε σκηνές πανικού. Άνδρες της ακτοφυλακής απομάκρυναν επιβάτες και μέλη του πληρώματος. Αρκετά οχηματαγωγά που βρίσκονταν στην περιοχή βοήθησαν στην πολύωρη επιχείρηση διάσωσης, σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης. Η εφημερίδα Il Messangero γράφει ότι 30 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, ορισμένοι σοβαρά. Το πλοίο, που πραγματοποιούσε κρουαζιέρα στη Μεσόγειο, προσάραξε σε ύφαλο κοντά στο νησί Τζίλιο νοτίως της Τοσκάνης.



Στο πλοίο επέβαιναν περίπου 1.000 Ιταλοί επιβάτες, σχεδόν 500 Αμερικανοί, 150 Γάλλοι, σύμφωνα με την πλοιοκτήτρια εταιρία Costa Crociere. Σε ανακοίνωσή της η εταιρία διευκρίνισε ότι το πλοίο μετέφερε 3.200 επιβάτες και περίπου 1.000 μέλη πληρώματος. Το πλοίο είχε αναχωρήσει από τη Σαβόνα για μια κρουαζιέρα στη Μεσόγειο και προγραμματισμένους σταθμούς σε Τσιβιταβέκια, Παλέρμο, Κάλιαρι, Πάλμα ντε Μαγιόρκα Βαρκελώνη, Μασσαλία.

Το πλοίο είχε αναχωρήσει από το λιμάνι της Τσιβιταβέκια, κοντά στη Ρώμη, πριν παρουσιαστούν προβλήματα στη λειτουργία της μηχανής του.