Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Έφυγε ο ιδιοκτήτης του Σοκ Fm kαι του Dalka και Nrg

Σε ηλικία 55 ετών έφυγε απο τη ζωή εντελώς ξαφνικά, απο καρδιακό επεισόδιο, ο Κυριάκος Καρτελιάς, την Παρασκευή το βράδυ.

Ο Κυριάκος Καρτελιάς, την Παρασκευή το βράδυ μαζί με τον γιό του είχε ανέβει στις εγκαταστάσεις του σταθμού στον Κτυπά, προκειμένου να επιλύσει ένα τεχνικό πρόβλημα.

Ούτε φέτος καρναβάλι στη Χαλκίδα

Το 2009 ο Δήμος Χαλκιδέων προσπάθησε να καθιερώσει θαλασσινό καρναβάλι στην πόλη, ένα φιλόδοξο εγχείρημα που θα περίμενε κανείς να έχει συνέχεια με βελτιωμένες καρναβαλικές εκδοχές.
Τελικά από το θαλασσινό καρναβάλι του 2009 φθάσαμε στο καρναβάλι-γιοκ το 2011. Με μία λιτή ανακοίνωση ο Δήμος πληροφορεί τους πολίτες ότι οι καθιερωμένες αποκριάτικες εκδηλώσεις, δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν.
Ως αιτία προβάλλεται η μη έγκαιρη σύσταση του νομικού προσώπου που προβλέπει ο "Καλλικράτης", για να υπαχθούν οι τομείς Πολιτισμού, Αθλητισμού και Προστασίας του Περιβάλλοντος και να διοργανωθεί το καρναβάλι.   
Πιθανότατα όμως η μη σύσταση του συγκεκριμένου νομικού προσώπου είναι η αφορμή, διότι τα καρναβάλια δεν διοργανώνονται από τη μία μέρα στην άλλη. Χρειάζεται προεργασία, η οποία αν έγινε, πώς την αφήνουν να πάει χαμένη;
Αν πάλι δεν έγινε, τότε αυτός είναι ο πραγματικός λόγος και όχι η μη σύσταση του Οργανισμού Πολιτισμού. Σίγουρα ρόλο έχει παίξει η οικονομική κρίση και η έλλειψη χρημάτων, που θα επέτρεπαν τη διοργάνωση αξιοπρεπών εκδηλώσεων.
Τουλάχιστον, ο Δήμος ανακοίνωσε ότι θα στηρίξει πρωτοβουλίες πολιτιστικών φορέων της πόλης, αλλά αφού δεν μπόρεσε ολόκληρος Δήμος με μηχανισμό και υπαλλήλους να διοργανώσει αποκριάτικες εκδηλώσεις, τι να περιμένουμε από τους συλλόγους σε καιρούς χαλεπούς;


Προληπτικά μέτρα κατά της διασποράς της Α (Η1Ν1) γρίπης στις Σχολικές Μονάδες




Προληπτικά μέτρα κατά της διασποράς της Α (Η1Ν1) γρίπης στις Σχολικές Μονάδες


Με αφορμή την εμφάνιση της γρίπης Α (Η1Ν1) και την πρόβλεψη του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ για τις επόμενες εβδομάδες, σας αποστέλλουμε τις ακόλουθες οδηγίες κατά της διασποράς της γρίπης, καθώς και σχέδιο δράσεων για τις ενέργειες των σχολείων, με σκοπό την πρόληψη της εξάπλωσης της :

1. Παιδιά που εμφανίζουν συμπτώματα γρίπης αναμένουν, σε χώρο όπου δε θα έρχονται σε επαφή με άλλα άτομα, μέχρι να τα παραλάβουν οι γονείς τους. Οι γονείς ή οι κηδεμόνες των ασθενών παιδιών θα πρέπει να ειδοποιούνται αμέσως, με σκοπό την απομάκρυνση αυτών από το σχολείο.

2. Τα προληπτικά μέτρα κατά της διασποράς της νέας γρίπης περιλαμβάνουν, αφενός οδηγίες ατομικής υγιεινής και αφετέρου οδηγίες καθαρισμού και απολύμανσης χώρων, επιφανειών και αντικειμένων. Οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να ακολουθούν τις οδηγίες ατομικής υγιεινής και ταυτόχρονα να φροντίζουν ώστε οι οδηγίες αυτές να τηρούνται και από τα παιδιά.

Νέα αναστάτωση για τους αγρότες της Μεσσαπίας

Σε  νέα αναστάτωση βρίσκονται οι αγρότες της περιοχής μας και ειδικότερα αυτοί, οι οποίοι ασχολούνται με τις λαϊκές αγορές και ειδικά των Αθηνών. Η ζημιά, η οποία έχουν υποστεί, από τα κατά καιρούς Μεγάλων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, τις ανακοινώσεις οικολογικών συλλόγων καθώς και την προβολή μελετών, οι οποίες αργότερα απορρίφθηκαν ως ελλιπείς σε σχέση με τα αγροτικά προϊόντα της περιοχής, έχουν δημιουργήσει κλίμα δυσπιστίας στις λαϊκές αγορές των Αθηνών. Δε μάλιστα ,όπως μας είπαν το Σαββατοκύριακό πολλοί από αυτούς με τους οποίους συναντηθήκαμε, στα πλαίσια του αθέμιτου ανταγωνισμού πολλοί είναι οι συνάδελφοί τους και ιδιαίτερα της Αττικής, οι οποίοι τονίζουν αρνητικά το γεγονός ότι οι άνθρωποι αυτοί προέρχονται από την περιοχή των Ψαχνών και της Μεσσαπίας, όπου υπάρχει πρόβλημα ,σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, με εξασθενές χρώμιο στα προϊόντα μας. Κάτι που δεν ισχύει, από τη στιγμή που καμία μελέτη, τουλάχιστον για τη Μεσσαπία, δεν έχει καταλήξει σε κανένα τέτοιο αποτέλεσμα. το αποτέλεσμα όλων αυτών των παλινωδιών διαφόρων οικολογικών συλλόγων ως επί των πλείστων αλλά και του γεγονότος ότι οι αγρότες δεν προστατεύθηκαν επαρκώς από τα αρμόδια υπουργεία, λειτουργεί ως τροχοπέδη για το εισόδημά τους, το οποίο βλέπουν συνεχώς να συρρικνώνεται και λόγω αυτής της φημολογίας που αναπτύσσεται. Πολλοί από αυτούς μας ζήτησαν να προβάλλουμε το θέμα όπως και κάνουμε, ζητώντας ταυτόχρονα μέσω του messapia-news την ανάληψη πρωτοβουλίας από την πλευρά του Δήμου ώστε να ενημερωθεί όσο το δυνατόν καλύτερα το καταναλωτικό κοινό μέσω ίσως και καταχωρήσεων στα διάφορα ΜΜΕ καμπάνιας από την πλευρά του Δήμου για την στήριξη της αγροτικής παραγωγής της περιοχής μας.Καλό θα ήταν οι αρμόδιοι του Δήμου και ο Δήμαρχος κος Μπουροδήμος να προσανατολιστούν προς αυτή την κατεύθυνση καλώντας τους αγρότες της περιοχής σε μία συνάντηση προκειμένου να αναληφθεί μία από κοινού δράση απέναντι στο μεγάλο ζήτημα που ταλανίζει έναν από τους βασικούς πυλώνες της τοπικής οικονομίας.Επίσης ζητούν η συγκεκριμένη πρωτοβουλία να επεκταθεί και σε ανάλογη έρευνα, η οποία να πραγματοποιηθεί αποκλειστικά με αγροτικά προϊόντα της περιοχής, η οποία θα είναι έγκριτη και εμπεριστατωμένη προκειμένου αν υπάρχει πρόβλημα να γνωρίζουν και αυτοί πως θα το αντιμετωπίσουν και να τους υποδειχθούν τρόποι αντιμετώπισης από τους αρμόδιους φορείς εάν δε δεν υπάρχει πρόβλημα να καταρριφθεί αυτός ο αρνητικός μύθος που συνοδεύει την αγροτική περιοχή της Μεσσαπίας και ο οποίος με ευθύνες συγκεκριμένων ανθρώπων έχει διογκωθεί και έχει θέσει σε τεράστιο κίνδυνο τόσο το εισόδημά τους όσο και την τοπική οικονομία.

www.messapia-news.gr

Αποκριάτικος χορός του 1ου Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Καστέλλας

Αγαπητοί μας φίλοι,
ο αποκριάτικος χορός του 1ου Δημοτικού και  Νηπιαγωγείου Καστέλλας θα πραγματοποιηθεί στις 26/2/2011 και ώρα 9:00 μ.μ. στο εξοχικό κέντρο "το Βυσσί" (Καμαρίτσα)
Η τιμή της πρόσκλησης για τους μεγάλους είναι 20 ευρώ και για τους μικρούς 10 ευρώ και θα περιλαμβάνει πλήρες γεύμα, αναψυκτικό και άφθονο κρασί.
Επίσης θα υπάρχει κλόουν για τους μικρούς μας φίλους.
Σας περιμένουμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας και να διασκεδάσουμε όλοι μαζί.
Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Καστέλλας