Κυριακή 23 Μαΐου 2010

Τα ΤΕΡΑΤΑ ξαναχτυπούν! Έγδαραν και κρέμασαν σκυλί στη Λευκάδα!

Ξανά τα ίδια, και αυτή τη φορά, στο χωριό Κολυβάτα στη Λευκάδα!
Μισούν τα ζώα οι Έλληνες!
Κάτι συμβαίνει, κάτι γίνεται μέσα στις ψυχές τους και βγάζουν τα αρρωστημένα τους ένστικτα επάνω σε άτυχα ζώα.
Για αυτό και τα περιστατικά είναι καθημερινά και όσο και να θέλει να στραφεί αλλού το πτηνό, δεν μπορεί, αφού πάντα κάτι συμβαίνει!
Και μη ξεχνάμε πως η πλειοψηφία των σαχλών Ελληναράδων πιστεύουν πως όσοι αγαπούν τα ζώα "έχουν πρόβλημα", και όσοι τα κακοποιούν είναι "μάγκες".
Είναι πράγματα βαθιά ριζωμένα στην νοοτροπία του Έλληνα που πρέπει να αλλάξουν!


Trypokarudos

Αναπαραγωγή του Ιππόκαμπου : Το αρσενικό μενει Εγκυος !

Ο μικρός ιππόκαμπος πήρε το όνομά του από το χαρακτηριστικό κεφάλι του που μοιάζει με αλόγου. Ζει σε ποώδη λιβάδια των ωκεανών. Μόνο αυτό το ψάρι κολυμπάει όρθιο σε κάθετη στάση. Ο ιππόκαμπος με το μακρουλό του στόμα τρώει μικροσκοπικά οστρακοειδή και ψαράκια. Όταν αυτά περνούν μπροστά του τα ρουφάει σαν ηλεκτρική σκούπα. Την εποχή της αναπαραγωγής, η θηλυκή ιππόκαμπος βάζει τα αυγά της στην κοιλιά του αρσενικού από ένα άνοιγμα σαν τσέπη. Το αρσενικό θα πρέπει να τα κρατήσει μέχρι να γεννηθούν. Μετά από ένα μήνα τα μωρά είναι αρκετά μεγάλα και η κοιλιά του αρσενικού έχει φουσκώσει. Το αρσενικό πιάνεται από ένα φύκι και από την τσέπη της κοιλιάς του βγαίνει το πρώτο μωράκι. Για μια ή και δύο ολόκληρες μέρες το αρσενικό θα εξακολουθήσει να βγάζει τα μικρά ....
....ιπποκαμπάκια πέντε – πέντε. Ας πούμε όμως και ένα αρνητικό! Ο ιππόκαμπος κολυμπάει άσχημα και πολύ αργά. Περνάει τη ζωή του κολλημένος σε βράχια και όταν θέλει να μετακινηθεί του χρειάζονται τουλάχιστον ένα με δύο λεπτά για να διασχίσει μία απόσταση 30 εκατοστών.

troktikaras

Ζητείται Εναλλακτική Πολιτική Πρόταση

Ακούμε δεξιά και αριστερά για εναλλακτικές λύσεις, αλλά εναλλακτικές λύσεις δεν βλέπουμε. Ακούμε διάφορα συνθήματα με διάφορα επίθετα και αντωνυμίες, κάποιες βάσιμες κριτικές, αλλά εναλλακτική πολιτική πρόταση δεν φαίνεται στον ορίζοντα, εκτός από μεμονωμένες φωνές. Ας δούμε τα πράγματα με τη σειρά και με βασικό κριτήριο τη κοινή λογική.
Η χώρα μας έχει ένα σοβαρό διαχρονικό πρόβλημα, που βασίζεται στο οικονομικό, κοινωνικό και πολιτικό υπόδειγμα που εφαρμόστηκε στη χώρα μας από όλες σχεδόν τις μεταπολιτευτικές Κυβερνήσεις. Πέρα από μεμονωμένα θετικά επιτεύγματα που σίγουρα υπήρξαν στη χώρα μας, είχαμε μια διακυβέρνηση που βασιζόταν σε ένα σπάταλο πελατειακό κράτος, σε μια παραγωγική βάση που χρόνο με το χρόνο έφθινε και τα δημόσια ελλείμματα κάθε χρόνο να μεγαλώνουν. Έτσι ο δανεισμός μας μέσα από την έκδοση ομολόγων να αποτελεί ‘μονόδρομο’ για όλες τις Κυβερνήσεις μέχρι σήμερα. Από κοντά διάφορες ισχυρές συντεχνίες του ευρύτερου δημόσιου τομέα και όχι μόνο, εκβιάζοντας ουσιαστικά την ελληνική κοινωνία, αποκόμισαν προκλητικά προνόμια, χωρίς αντιδράσεις από κανέναν σχεδόν πολιτικό χώρο. Μια επιχειρηματική κοινότητα σε μεγάλο βαθμό κρατικοδίαιτη και με ανύπαρκτη ουσιαστικά καινοτομία και ανταγωνιστικότητα. Στην ουσία είχαμε μια κοινωνία όπου μεγάλα τμήματά της συμμετείχαν ή είχαν την αίσθηση ότι συμμετείχαν λίγο ή περισσότερο, σ’αυτό που κάποιοι ονομάζουν πάρτι της μεταπολίτευσης. Και κανένας πριν ελαχίστων δεν αντιδρούσε. Απόδειξη γιαυτό είναι ότι το εκλογικό ποσοστό που συγκέντρωναν όλα αυτά τα χρόνια τα δύο κόμματα που κυβέρνησαν τη χώρα, ήταν πάντα σχεδόν περίπου ή πάνω από το 80% του εκλογικού σώματος! Έτσι φτάσαμε στα σημερινά αδιέξοδα. Αβίαστα λοιπόν εξάγουμε το συμπέρασμα ότι, οι βασικοί υπεύθυνοι για την σημερινή κατάσταση είναι οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν στη χώρα μας από τις κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις που κυβέρνησαν τη χώρα τα χρόνια από τη μεταπολίτευση. Η διαπίστωση αυτή πολύ δύσκολα μπορεί να αμφισβητηθεί, ακόμη και από πολιτικούς που συμμετείχαν στις Κυβερνήσεις αυτές! Αυτό δείχνει η σύγχυση και η αμηχανία που διαπερνά οριζόντια τους δύο μεγάλους πολιτικούς σχηματισμούς. Η απαξίωση του υφιστάμενου πολιτικού προσωπικού τους είναι πλέον μια καθημερινή εικόνα. Και μια κοινωνία εξοργισμένη και ταυτόχρονα συγχυσμένη και αυτή σε μεγάλο βαθμό αφού δεν βλέπει –πέρα από συνθήματα- κάποια ρεαλιστική και συγκεκριμένη πολιτική εναλλακτική πρόταση για να ‘πιαστεί’.

"Στο συρτάρι μπήκαν οι προτάσεις για νόμο περί φίμωσης των blogs!"

Φαίνεται πως επικράτησε τελικά η λογική και η κυβέρνηση βάζει φρένο στην προσπάθεια κάποιων κύκλων (πολιτικών αλλά και άλλων..) για θέσπιση νόμου που θα περιόριζε την λειτουργία των blogs.

Όπως μαθαίνουμε από αξιόπιστη πηγή .. συνειδητοποιήθηκε γρήγορα πως ανάλογα μέτρα θα είχαν τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα.Ο Πρωθυπουργός μάλιστα φέρεται να έδωσε εντολή στον κ.Πεταλωτή ώστε να δοθούν οι απαραίτητες διευκρινήσεις επ'αυτού άμεσα.
Άλλωστε όποιος έχει τις στοιχειώδεις απαιτούμενες γνώσεις...

καταλαβαίνει πως είναι πρακτικά ανεφάρμοστο να επιβληθεί στα blogs η άρση της ανωνυμίας ,τουλάχιστον για όσο απ΄αυτά φιλοξενούνται στην πλατφόρμα της Google (blogspot.com) και για τα οποία ισχύει η αμερικανική νομοθεσία που επιτρέπει μεν την άρση της ανωνυμίας για σοβαρά αδικήματα ,εφόσον ζητηθεί κάτι τέτοιο απ΄τις δικαστικές αρχές της εκάστοτε χώρας αλλά στα σοβαρά αυτά αδικήματα δεν περιλαμβάνεται ούτε η συκοφαντική δυσφήμιση ούτε η διασπορά ψευδών ειδήσεων ούτε άλλων πλημμελημάτων για τα οποία κάποιοι στην Ελλάδα απαιτούν την κεφαλή του κάθε blogger επί πίνακη.

Ο κάθε ..υπέργηρος διαπλεκόμενος "μιντιάρχης" ή πολιτικός που δεν μπορεί να σηνειδητοποιήσει τι εστί ίντερνετ θα πρέπει τουλάχιστον να αντιληφθεί πως επειδή ένα blog γράφεται στα Ελληνικά δε σημαίνει πως γράφεται και στην Ελλάδα.Είναι γνωστό π.χ. πως το Greece-Salonika γράφεται απ΄τη ...Γη του Πυρός,το troktiko από τη Ζουαζιλάνδη,το prezatv από την Κουάλα Λουμπούρ,το taxalia απ'την Ανταρκτική κλπ.Μήπως τα Ελληνικά δικαστήρια και οι Ελληνικές διωκτικές αρχές έχουν αποκτήσει κάποιο είδος εξουσιοδότησης για διαπλανητικές διώξεις και δεν το ξέραμε;;
Aς σοβαρευτούμε λοιπόν."


Απολίτιστο στέκι

Γιατί κονταίνουμε όσο γερνάμε;

Καθημερινά όλοι οι άνθρωποι, ανεξαρτήτως ηλικίας, παρουσιάζουν αυξομειώσεις του ύψους τους που μπορεί να φτάσει τα…
1,8 εκατοστά.
Σύμφωνα με τον δρ Χερτλ καθημερινά συρρικνωνόμαστε και ανακτούμε το ύψος μας. Η διαφορά είναι πως σταδιακά η ικανότητα ανακτήσεως φθίνει, με επακόλουθο στην ηλικία των περίπου 60 ετών να μειώνεται το ύψος , μία μείωση που μπορεί να φτάσει τα 5 εκατοστά.
Το κλειδί σε όλη αυτή τη διαδικασία είναι οι
μεσοσπονδύλιοι δίσκοι, δηλαδή τα «μαξιλαράκια» από χόνδρο που παρεμβάλλονται μεταξύ των σπονδύλων και δρουν ως αμορτισέρ, απορροφώντας τους κραδασμούς από την κάθε μας κίνηση.
Οι μεσοσπονδύλιοι δίσκοι, που συνολικά είναι 23, αποτελούνται κατά 88% από νερό και συμπιέζονται ασταμάτητα με την ορθοστασία, την κίνηση και τους κραδασμούς, αποβάλλοντας νερό. Την νύχτα, όταν το σώμα βρίσκεται σε οριζόντια θέση και ξεκουράζεται, οι δίσκοι απορροφούν νερό σαν σφουγγάρια από τον οργανισμό και έτσι το πρωί έχουμε ανακτήσει το ύψος που χάσαμε στη διάρκεια της ημέρας.

Στο φως οι πόλεις των Μάγια

Την πραγματική έκταση που καταλάμβανε μία από τις μεγαλύτερες πόλεις των Μάγια κατάφεραν να αποτυπώσουν αμερικανοί ειδικοί με τη χρήση αερομεταφερόμενων σαρωτών λέιζερ.

Ηταν η πρώτη φορά που ο Αρλεν Τσέιζ και η σύζυγός του Νταιάν, αμφότεροι καθηγητές Παλαιοντολογίας στο Πανεπιστήμιο της Κεντρικής Φλόριντας στο Ορλάντο, χρησιμοποίησαν αυτήν την τεχνολογία λέιζερ για να διαπεράσουν τα φυλλώματα της πυκνής τροπικής ζούγκλας και να καταγράψουν τα «αόρατα» με γυμνό μάτι, αλλά και από δορυφόρους, όρια μιας αρχαίας πόλης.

Θεριακλής... από δύο χρονών!

Ο μικρός Άρντι Ριζάλ ζει σε ένα μικρό χωριό της Ινδονησίας στη Νότια Σουμάτρα και ανακάλυψε το τσιγάρο “χάρη” στον πατέρα του που τον ανάγκασε να δοκιμάσει για πρώτη φορά όταν ήταν μόλις 18 μηνών!

Ξανά στα θρανία μέσω Ιντερνετ

Με «ον λάιν» σύνδεση κάτοικοι μικρών νησιών θα επιστρέψουν στα... θρανία.
Η έναρξη ενός σημαντικού πιλοτικού προγράμματος γίνεται από την Ψέριμο, όπου με τις δυνατότητες της τεχνολογίας αρκετοί από τους περίπου 30 μόνιμους κατοίκους θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από το νησί τους τα μαθήματα του νυχτερινού Γυμνασίου Καλύμνου.
Κέντρο επικοινωνίας και ταυτόχρονα σχολική αίθουσα θα γίνει το δημοτικό σχολείο του μικρού νησιού, που έκλεισε πέρυσι με την αποφοίτηση της μοναδικής μαθήτριάς του, της μικρής Αννούλας, η οποία δεν μπόρεσε να μετακινηθεί στην κοντινή Κάλυμνο για να πάει στο Γυμνάσιο.

Σκύλος επέστρεψε στους ιδιοκτήτες του μετά από 13 χρόνια

Άφωνη έμεινε η Terry Horne από τη μικρή πόλη Richburg των ΗΠΑ, όταν είδε ένα πρωί στο προαύλιο του σπιτιού της ένα κοκκινότριχο σιβηριανό Χάσκι, το οποίο κάτι της θύμιζε.

Πριν από 13 χρόνια, η οικογένεια είχε ένα ακριβώς ίδιο κουτάβι, τον Σίμπα, το οποίο όμως χάθηκε σε ηλικία οκτώ μηνών, και έκτοτε δεν το ξαναείδε.

Η Terry λέει ότι αμέσως ένιωσε μέσα της ότι το ενήλικο σκυλί, που ήρθε μόνο του στο σπίτι της οικογένειας, είναι ο Σίμπα, αν και δεν μπορεί αν είναι σίγουρη.



adespoto.gr

Πεντηκοστή: Αλήθεια, τι γιορτάζουμε σήμερα;

Πεντηκοστή: Το γενέθλιο πανηγύρι της Εκκλησίας!μεταξύ φόβου και προσμονής… μια αδιάκοπη ιστορική παρουσία

Πεντηκοστή ονομάζεται κατά την Καινή Διαθήκη η επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος στους Αποστόλους που συνέβη την πεντηκοστή ημέρα από της Ανάστασης του Ιησού Χριστού (Πράξεις β' 1-41).

Τα φύκια, οι αθόρυβοι δολοφόνοι των Ωκεανών

ΦωτογραφίαΧημικό θάνατο σε κοράλλια προκαλούν ορισμένα είδη φυκιών που εξαπλώνονται στον Ειρηνικό Ωκεανό και την Καραϊβική. Ενα μονάχα άγγιγμα είναι αρκετό για να προκαλέσει τον θάνατο στα κοράλλια. Τα φύκια του είδους Chlorodesmis μοιάζουν με αθόρυβους δολοφόνους. Ρίχνουν το χημικό τους δηλητήριο στα κοράλλια και αυτά πεθαίνουν σε λίγες μόλις ώρες. Ηδη σε πολλές περιοχές του Ειρηνικού αλλά και της Καραϊβικής, μεγάλες εκτάσεις από κοραλλιογενείς υφάλους έχουν ερημώσει.

Πολλές είναι οι αιτίες που προκαλούν τον θάνατο στα κοράλλια. Ομως, για πρώτη φορά, αμερικανοί επιστήμονες από το Εθνικό Ιδρυμα Επιστημών, τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας και το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Γεωργίας στις ΗΠΑ, απέδειξαν ότι ορισμένα είδη πράσινων φυκιών μπορούν και σκοτώνουν τα κοράλλια όταν θα έρθουν σε επαφή μαζί τους.

Για τους πεσόντες 1940-1949

Σήμερα στις 11:00 το πρωί πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο Πνευματικό Κέντρο Αγίου Νικολάου Ψαχνών Ευβοίας για να συζητηθεί το θέμα της δημιουργίας μνημείου προς τιμή των πεσόντων της περιοχής κατά την χρονική περίοδο 1940-1949. Κύριος ομιλητής στην συγκέντρωση αυτή ήταν ο κ. Αντώνης Γραμματικός, ο οποίος μαζί με κάποιους άλλους πολίτες ων Ψαχνών πήραν την πρωτοβουλία για τη δημιουργία αυτού του μνημείου για να θυμούνται οι παλαιότεροι και για να μάθουν οι νεώτεροι την ιστορία τους.
Ο κ. Γραμματικός ανέφερε ότι η κίνηση αυτή δεν άρχισε φέτος αλλά το 2006 εστάλη επιστολή στον κ. Δήμαρχο Αντώνη Μπαζώτη, ζητώντας μέσω αυτοής να εγκριθεί η πρόταση δημιουργίας μνημείου προς τιμή των πεσόντων της περιόδου 1940-1949. Όμως δεν υπήρξε καμία απάντηση. Το 2008 εστάλη συμπληρωματική  επιστολή αλλά και πάλι δεν υπήρξε απάντηση. Γιαυτό και έγινε η συνάντηση αυτή, ώστε να μάθουν οι κάτοικοι για την πρόταση δημιουργίας του μνημείου προς τιμήν αυτών που θυσιάστηκαν για την ελευθερία μας.