Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Έργα τέχνης πάνω σε δέρματα ζώων.

Mark-Evans
Ο Mark Evans είναι ένας καλλιτέχνης που δημιουργεί τα έργα του κόβοντας αλλά κυρίως χαράζοντας δέρματα ζώων (τον βλέπω να μπαίνει στο στόχαστρο των φιλοζωικών οργανώσεων), χρησιμοποιώντας σαν εργαλεία, μαχαίρια κοπίδια και σπασμένα γυαλιά.
Mark-Evans_2
Mark-Evans_1
Mark-Evans_3


Neww24plus

Μετά τον σεισμό, ο τυφοειδής πυρετός στην Αϊτή

Τρεις μήνες σχεδόν μετά τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε την Αϊτή, η χώρα είναι αντιμέτωπη με άλλη μία «απειλή», τον τυφοειδή πυρετό.

Ιδιαίτερα τις τελευταίες δύο εβδομάδες, από τότε που άρχισε η περίοδος των βροχών, παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων στους καταυλισμούς σεισμόπληκτων στην παραγκούπολη Σιτέ Σολέιγ, στο Πορτ ο Πρενς.

«Ολοένα και περισσότερα κρούσματα διάρροιας και τυφοειδούς πυρετού παρουσιάζονται και είμαστε έτοιμοι να εφαρμόσουμε αυστηρότερους επιδημιολογικούς ελέγχους» δήλωσε η Ιλάρια Πιόρτα, ιατρική συντονίστρια του νοσοκομείου Σεντ-Κατρίν Λαμπούρ, που διαθέτει 100 κρεβάτια και τη διαχείρισή του έχουν αναλάβει από κοινού οι Γιατροί χωρίς Σύνορα και οι Αρχές της Αϊτής.

Η Πιόρτα προσθέτει πως, προς το παρόν, δεν έχουν καταγραφεί θάνατοι από τον τυφοειδή πυρετό. Ο σεισμός της 12ης Ιανουαρίου προκάλεσε τον θάνατο 250.000 ως 300.000 ανθρώπων, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, ενώ περίπου 1,2 εκατομμύριο έμειναν άστεγοι.

madata.gr

ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΟΥ BLOG!!!!!




ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΑΦΕΝΤΙΚΟ!!!!!!!!!!!!!!1

Μαθήματα ζωής !!

Ενα απίστευτο video απο την Τουρκία που δείχνει μια γάτα να προσπαθεί να σώσει την φίλη της.
Επί 2 ώρες είπαν ότι του έκανε μασάζ και δεν άφηνε κανέναν να πλησιάσει. Δεν επέζησε το άλλο γατάκι.


Το μακρύτερο έντομο του κόσμου και άλλα παράξενα από τη ζούγκλα της Βόρνεο


Ένας βάτραχος χωρίς πνεύμονες, το μακρύτερο έντομο του κόσμου και ένας γυμνοσάλιαγκας που ρίχνει στο ταίρι του «βέλη του έρωτα» είναι μερικά από τα 123 νέα είδη που ανακαλύφθηκαν στη Βόρνεο την τελευταία τριετία, ανακοίνωσαν ερευνητές της WWF. H περιβαλλοντική οργάνωση παρουσίασε τα ευρήματα στο πλαίσιο της συνεργασίας της με τις τρεις... χώρες που μοιράζονται το παραδεισένιο νησί -Μαλαισία, Ινδονησία και Μπρουνέι. Το 2007, οι τρεις κυβερνήσεις δεσμεύτηκαν να προστατεύσουν την λεγόμενη «Καρδιά της Βόρνεο», μια έκταση 220.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, η οποία συγκεντρώνει εντυπωσιακή βιοποικιλότητα αλλά παραμένει εν μέρει ανεξερεύνητη από τους βιολόγους.
Ο ίδιος ο Δαρβίνος είχε περιγράψει τη ζούγκλα της Βόρνεο ως «ένα μεγάλο, οργιώδες θερμοκήπιο που δημιούργησε η φύση για τον εαυτό της».
«Ανακαλύπτουμε κατά μέσο όρο τρία νέα είδη το μήνα. Βρήκαμε 123 τα τελευταία τρία χρόνια, με τουλάχιστον 600 να έχουν βρεθεί τα τελευταία 15 χρόνια» ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Ανταμ Τόμασεκ, επικεφαλής του προγράμματος της WWF για τη Βόρνεο.
Μεταξύ των ευρημάτων:
-Το μακρύτερο έντομο του κόσμου, το Phobaeticus chani, το οποίο μοιάζει με κομμένο ξύλο και έχει μήκος 56,7 εκατοστά με τα πόδια τεντωμένα. Οι επιστήμονες έχουν συλλέξει μόνο έξι δείγματα του είδους και κανείς δεν γνωρίζει τη βιολογία του.

-Το φίδι Dendrelaphis kopsteini με εντυπωσιακά πορτοκαλί, κίτρινα και γαλάζια χρώματα.
-Ένας ορεσίβιος γυμνοσάλιαγκας με ουρά τρεις φορές μακρύτερη από το σώμα του. Όταν εντοπίσει το κατάλληλο ταίρι, ο γυμνοσάλιαγκας-ερωτιδέας εκτοξεύει «βέλη» από ανθρακικό ασβέστιο τα οποία περιέχουν μια ορμόνη που προκαλεί σεξουαλική διέγερση.

-Ο βάτραχος Barbourula kalimantanensis, μήκους επτά εκατοστών, ο οποίος δεν έχει πνεύμονες και αναπνέει αποκλειστικά από το δέρμα. Αυτή η ιδιόρρυθμη ανατομία τού χαρίζει ένα επίπεδο, υδροδυναμικό σχήμα, ιδανικό για διαβίωση στους τροπικούς χείμαρρους.
Η Καρδιά της Βόρνεο, αναφέρει η έκθεση της οργάνωσης, φιλοξενεί 10 είδη πρωτευόντων, περισσότερα από 350 πτηνά, 150 ερπετά και αμφίβια και περίπου 10.000 ενδημικά φυτά.
Το νησί φιλοξενεί επίσης το σπανιότερο υποείδος ρινόκερου, με πληθυσμό μόλις 30 ατόμων, καθώς και ουραγκοτάγκους, στενούς συγγενείς του ανθρώπου, οι οποίοι κινδυνεύουν να εξαφανιστούν τα επόμενα 20 χρόνια.

Αετός Γρεβενά

Το κυνήγι των μελισσών

Η πρώτη ολική μεταμόσχευση προσώπου στον κόσμο



Με επιτυχία στέφθηκε η πρώτη παγκοσμίως ολική μεταμόσχευση προσώπου, σύμφωνα με ανακοίνωση των Ισπανών γιατρών που την πραγματοποίησαν. Οπως αναφέρουν οι 30 ειδικοί του νοσοκομείου της Βαρκελώνης Βαλ ντε Χέμπρον που έφεραν εις πέρας την επέμβαση σε έναν νεαρό που είχε τραυματιστεί σοβαρά σε τροχαίο πριν από πέντε χρόνια, παρότι συνολικά 10 μεταμοσχεύσεις προσώπου έχουν πραγματοποιηθεί σε ολόκληρο τον κόσμο, όλες ήταν σε τμήματα του προσώπου και όχι στο σύνολό του.
Οπως έγινε γνωστό, πριν από τη μεταμόσχευση ο ασθενής αντιμετώπιζε τεράστια προβλήματα στην αναπνοή, την κατάποση και την ομιλία, ανέπνεε και έτρωγε με τεχνητή υποστήριξη, ενώ είχε χειρουργηθεί άλλες 9 φορές χωρίς όμως αποτέλεσμα!

Βραζιλιάνος Ιερέας 84 ετων ασελγει σε ανήλικα

Το νησί των σκουπιδιών" στον Aτλαντικό ...


Επιστήμονες ανακάλυψαν μια τεράστια πλαστική δίνη σκουπιδιών στον Ωκεανό...
Μια δεκαετία μετά από την ανακάλυψη της πρώτης δίνης πλαστικών σκουπιδιών στον Ειρηνικό Ωκεανό, «The Great Pacific Garbage Patch», τώρα δύο ομάδες ερευνητών ανακοίνωσαν την ανακάλυψη μια δεύτερης στον Ατλαντικό Ωκεανό.

Είναι από τα πιο παράξενα και ποιο δυσάρεστα περιβαλλοντικά φαινόμενα, ένας ατελείωτος επιπλέοντας σκουπιδότοπος από πλαστικά απορρίμματα,  σύμφωνα με δημοσίευμα του Associated Press.

Η ερευνήτρια Anna Cummins, δήλωσε ότι βρήκαμε μια δίνη σκουπιδιών, που αποτελείται από θρυμματισμένα πλαστικά που επιπλέουν σε μια τεράστια έκταση στον Ατλαντικό.

Η αποστολή των ερευνητών με επικεφαλής την Anna Cummins και το σύζυγο της Marcus Eriksen, τον περασμένο Φεβρουάριο, περνώντας τη θάλασσα των Σαργασσών, συνέλεγε δείγματα κάθε 100 μίλια, για περαιτέρω αναλύσεις.

Κάθε φορά εντόπιζε μεγάλες ποσότητες πλαστικών απορριμμάτων.

Το «νησί των σκουπιδιών» εντοπίστηκε ανάμεσα στις Βερμούδες και τις Αζόρες.

Τα μικροσκοπικά πλαστικά κομμάτια μοιάζουν με πλαγκτόν, με αποτέλεσμα να μπερδεύονται τα ψάρια και τα θαλασσοπούλια και να τα τρώνε. Η «τοξική» τροφή δεν λιώνει μέσα στα ψάρια με αποτέλεσμα να πεθαίνουν...

Σκοπός μας είναι μετά την εν λόγω ανακάλυψη, να στρέψουμε την προσοχή του κόσμου για την προστασία των ωκεανών από τη ρύπανση, δήλωσε η Cummins.

Η «τοξική βόμβα» στο μέσο του Ατλαντικού Ωκεανού είναι πάρα πολύ επικίνδυνη για την υγεία των ανθρώπων, καθώς τα ψάρια αποτελούν μέρος της διατροφικής αλυσίδας.

H δεύτερη ομάδα ερευνητών, στην οποία συμμετείχαν φοιτητές από την Ένωση Εκπαίδευσης για το θαλάσσιο περιβάλλον, με έδρα τη Μασαχουσέτη, συλλέξανε περισσότερα από 6,000 δείγματα, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους.

NewsIt