Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Έφυγε από τη ζωή ο "πατέρας" της πανκ μουσικής

Ο πρώην μάνατζερ  του punk συγκροτήματος Sex Pistols, Malcolm McLaren, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 64 ετών στην Ελβετία.
Ο McLaren, πρώην σύντροφος της σχεδιάστριας μόδας Vivienne Westwood, διαγνώστηκε με μια σπάνια μορφή καρκίνου τον περασμένο Οκτώβριο.
Ίδρυσε το κατάστημα ρούχων και το label της Westwood στο King’s Road του Λονδίνου τη δεκαετία του 1970.
Το ζευγάρι απέκτησε ένα γιο, τον Joseph Corre, συνιδρυτή του καταστήματος εσωρούχων Agent Provocateur.
Ο Malcolm McLaren γεννήθηκε το 1946 στο Λονδίνο και θεωρείται από πολλούς ως ο "πατέρας" του πανκ αφού ήταν από τους πρώτους που αναγνώρισαν και προώθησαν το νέο μουσικό είδος μανατζάροντας συγκροτήματα όπως αυτά των Sex Pistols και των New York Dolls.

BEST NEWS

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΝΤΙΟ ΣΤΟΝ 15ΧΡΟΝΟ ΑΦΓΑΝΟ

Μέσα σε φορτισμένο κλίμα αποχαιρέτησαν πριν από λίγο φίλοι και συγγενείς τον αδικοχαμένο 15χρονο Χαμιντουλά, ο οποίος σκοτώθηκε από έκρηξη βόμβας στα Πατήσια την 28η Μαρτίου.
Η οικογένεια Νατζαφί ευχαρίστησε τον ελληνικό λαό για την υποστήριξη, αλλά ζήτησε και την σύλληψη των δολοφόνων που στέρησαν τη ζωή του γιου του.
Στο Κοιμητήριο της Καισαριανής έδωσαν το παρόν εκπρόσωποι της αφγανικής κοινότητας, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Σπύρος Βούγιας και ο γγ του υπουργείου Γρ.Τασούλας.
Η σορός του 15χρονου θα μεταφερθεί στο Αφγανιστάν, ώστε να ταφεί, σύμφωνα με την επιθυμία της οικογένειας. Τα έξοδα ανέλαβε το ελληνικό κράτος, ως το λιγότερο που θα μπορούσε
 να κάνει.

MEDIASOUP

ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ Η ΒΑΣΗ ΤΩΝ ΧΡΗΣΤΩΝ ΤΟΥ LINUX

Η εταιρία διανομής Linux Canonical ισχυρίζεται πως η εγκατεστημένη βάση χρηστών που χρησιμοποιούν το λειτουργικό Linux της έχει ξεπεράσει τα 12 εκατομμύρια παγκοσμίως, ανεβάζοντας αρκετά τα ποσοστά του σε σχέση με το 2008, όπου και μετρούσε 8 εκατομμύρια. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Linux Planet, είναι πιθανό η βάση αυτή να μεγαλώσει αρκετά ακόμη με την κυκλοφορία του Ubuntu 10.04 με την κωδική ονομασία Lucid Lynx.

Το Lucid Lynx Desktop θα είναι η πρώτη Long-Term Supported (LTS) κυκλοφορία του Ubuntu τα τελευταία δύο χρόνια και θα προσφέρει υποστήριξη για τρία χρόνια στο Ubuntu Desktop και πέντε χρόνια στο Ubuntu Server.

NOOZ.GR

ΟΤΑΝ Ο ΣΚΥΛΟΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΚΟΥΕΙ ΜΑΛΛΟ ΣΑΣ ΕΧΕΙ...


Μην ταράζεστε και μη βάζετε τις φωνές. Μπορεί να συμβεί και στους πιο «αυστηρούς» ιδιοκτήτες σκύλων.

Σε όλους έχει συμβεί να καλούμε τον σκύλο μας και αυτός να αδιαφορεί. Πόσο μάλλον όταν τον πάμε βόλτα στην παραλία και είναι πολύ χαρούμενος.

Υπάρχουν όμως και όρια. Δεν μπορεί να μη σας δίνει καμία σημασία. Και να ξέρετε: Αν τον καλείτε κοντά σας και εκείνος αντιδράσει όπως ο σκύλος στο επόμενο βίντεο, τότε σας έχει…




ΖΟΥΓΚΛΑ

ΕΚΑΨΑΝ ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΙΑ ΣΚΥΛΙΤΣΑ

Η σκυλίτσα της φωτογραφίας βρέθηκε καμένη στην παραλία του Καβουρίου στη Βουλιαγμένη. Ο Σωκράτης, κάτοικος της περιοχής, πηγαίνει καθημερινά τα σκυλιά του βόλτα εκεί. Τις τελευταίες μέρες η σκυλίτσα αυτή συνήθιζε να τους συνοδεύει κάνοντας παρεΐτσα με τα δικά του σκυλιά.

Περπατώντας το απόγευμα της Τετάρτης εκεί, τα σκυλιά του απομακρύνθηκαν από κοντά του κι έτρεξε να τα μαζέψει. Στο σημείο που είχαν πάει τα σκυλιά του βρισκόταν καμένο το σώμα της σκυλίτσας που μέχρι χθες τους συνόδευε.

ΕΝΑ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΑΚΟΥΕΙ ΜΕ ΤΣΙΠΑΚΙ



Ένα κοριτσάκι που γεννήθηκε κωφό μπορεί πλέον να μιλά χάρη σε μια επέμβαση στην οποία υπεβλήθη όταν ήταν μόλις εννέα μηνών.
 
Η Αβα Πίαρσον ήταν από τους νεότερους ασθενείς στη Βρετανία που έλαβαν κοχλιακό εμφύτευμα, δηλαδή ένα ειδικό τσιπάκι. Σήμερα σε ηλικία τριών ετών εμφανίζει γλωσσικές δεξιότητες πολύ πιο προχωρημένες σε σύγκριση με τους συνομηλίκους της.
 
Η μητέρα της, η 31χρονη Λόρεν που ζει στο Λονδίνο, ανέφερε ότι «ήταν εκπληκτικό να βλέπουμε το παιδί να αντιδρά στους ήχους. Η ακοή της βελτιώνεται καθημερινά και έχει ήδη γίνει... πολυλογού».
 
Η κυρία Πίαρσον και ο επίσης 31χρονος σύζυγός της Κρις αντιλήφθηκαν ότι το παιδί τους ήταν κωφό όταν δεν αντιδρούσε σε ακουστικά τεστ ρουτίνας στα οποία υπεβλήθη σε ηλικία τριών εβδομάδων. Αναζητώντας θεραπείες μέσω του Διαδικτύου για την περίπτωση του παιδιού τους κατέληξαν στο κοχλιακό εμφύτευμα.
 

ΠΑΠΑΣ ΜΕ ΤΟ ΕΝΑ ΧΕΡΙ ΒΑΦΤΙΖΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΙΛΟΥΣΕ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ

ΤΟ ΝΑΡΚΩΤΙΚΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΘΡΑΥΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές των ευρωπαϊκών χωρών μετά τους θανάτους που προκάλεσε στη Βρετανία η μεφεδρόνη (νέο ναρκωτικό που έχει διαδοθεί τάχιστα μέσω του Ιντερνετ). Είκοσι πέντε νέοι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην Αγγλία και τη Σκωτία από το συνθετικό ναρκωτικό (γνωστό και ως meow meow), το οποίο μιμείται την ευφορία που δημιουργεί το ecstasy και οι αμφεταμίνες.

Η επίδρασή του αρχίζει να φαίνεται μισή ώρα μετά τη λήψη του και διαρκεί έως και τέσσερις ώρες. Εκτός από το αίσθημα ευφορίας, προκαλεί απότομες αλλαγές στη θερμοκρασία του σώματος, ταχυκαρδία, κρίσεις πανικού και μυικούς σπασμούς.

Φτιάχνεται στην Κίνα και φτάνει στην Ευρώπη με απολύτως νόμιμο τρόπο, αφού εμφανίζεται ως «φυτικό λίπασμα». Πωλείται μέσω Ιντερνετ σε εξαιρετικά δελεαστικές τιμές (5-17 ευρώ είναι η μέση τιμή του γραμμαρίου). Μάλιστα, γρήγορα άρχισε να κυκλοφορεί στα κλαμπ σε μορφή σκόνης ή κάψουλας.

SOS ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΑΛΟΓΟΜΟΥΛΑΡΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΚΑΤΟΥΝΟΥ

Καθώς το καλοκαίρι έχει περπατήσει για τα καλά και τα βουνά έχουν ζωντανέψει από τα λιγοστά πλέον κοπάδια που ανεβάζουν ακόμη ορισμένοι κτηνοτρόφοι στα βοσκοτόπια, κάποια άλλα ζωντανά που μοιράζονται τον τόπο τον ομορφαίνουν κι αυτά με τον τρόπο τους…
Hμίονοι

Πρόκειται για μικρούς αριθμούς ελεύθερων αλογομούλαρων που τα τελευταία χρόνια αποσύρθηκαν από το προσκήνιο των αγροτικών νοικοκυριών είτε λόγω της χρήσης του αυτοκίνητου στις μεταφορές είτε λόγω της εγκατάλειψης των καλλιεργειών. Από τη στιγμή που οι δρόμοι πάτησαν όλα τα βουνά και όχι μόνο η μεταφορά αλλά και η βοσκή των κοπαδιών γίνεται τις περισσότερες φορές μέσα από την καμπίνα του αυτοκινήτου, τα ζωντανά αυτά κρίθηκαν ανώφελα και τα περισσότερα όντως πουλήθηκαν σε εμπόρους και η κατάληξή τους ήταν τα σφαγεία της αλλοδαπής ή τα κλουβιά των τσίρκων που περιοδεύουν στην Ελλάδα για τροφή των θηρίων. Είναι γεγονός, πως εκτός από ελάχιστες φωνές διαμαρτυρίας από ορισμένα άτομα ή από μεμονωμένες ομάδες πολιτών, κανένας αρμόδιος παράγων ή κρατικός φορέας δεν έδειξε ενδιαφέρον για τη διατήρηση αυτού του πολύτιμου ζωικού κεφαλαίου και παράγοντα της παραδοσιακής αγροτοποιμενικής οικονομίας

ΑΓΙΟΣ ΑΓΥΡΤΗΣ-ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗ

Την Δευτέρα 12 Απριλίου και ώρα 19:30 ο δημοσιογράφος Δημήτρης Καμπουράκης θα παρουσιάσει το βιβλίο του Άγιος αγύρτης στο βιβλιοπωλείο Διάμετρος που βρίσκεται στην Πάροδο Ιφιγένειας στην Χαλκίδα Ευβοίας. μετά την παρουσίαση θα ακολουθήσει συζήτηση.

ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΕΤΕΔΩΣΕ ΤΟΝ ΙΟ ΤΗΣ ΗΠΑΤΙΤΙΔΑΣ CΣΕ 12 ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Γιατρός ανακρίνεται από την αστυνομία της Βικτώριας, για τη μόλυνση τουλάχιστον 12 γυναικών - των περισσότερων εγκύων - από τον ιό της ηπατίτιδας C, από το αίμα του
Προς το παρόν, δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες εναντίον του, εντούτοις ο Ιατρικός Σύνδεσμος του απαγόρευσε να ασκεί τα ιατρικά του καθήκοντα, εφόσον συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας.

Οι ιατρικές αρχές θορυβήθηκαν, όταν ανακάλυψαν ότι είχε μολυνθεί από τον ιό της ηπατίτιδα C μια ομάδα εγκύων. Εξετάσεις που ακολούθησαν, επιβεβαίωσαν ότι ο ιός από τον οποίον προσβλήθηκαν οι γυναίκες, ταίριαζε απόλυτα με το DNA του θεράποντα γιατρού τους.

Η ΣΦΑΓΗ ΣΤΟ ΔΗΛΕΣΙ: 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1870

scn0001.jpg«….Kαμιά φορά φωνές ακούονται την νύκτα, φωνές μιας γυναικός που άνδρες πολλοί σ’ ένα χαντάκι την βιάζουν, ή άλλες φορές, άλλες φωνές – εκείνο το δυσοίωνο παράγγελμα: “Στον τόπο !” που μέγαν τρόμον έσπερνε μέσ’ στις ψυχές των οδοιπόρων, όταν μαχαίρια άστραφταν και καριοφίλια ή γκράδες, εμπρός στα στήθη των ταξιδιωτών, όταν στον δρόμο αυτόν, μοίρα κακή τούς έριχνε στα χέρια των ληστανταρτών, που φουστανέλλα λερή φορώντας, έτσι καθώς προβάλλανε από την μπούκα μιας σπηλιάς, με παλληκάρια μοιάζανε του Oδυσσέα Aνδρούτσου, σαν νάταν ο τόπος το Xάνι της Γραβιάς και οι ταξιδιώται τούτοι, στρατιώται του Kιοσέ Mεχμέτ ή του Oμέρ Bρυώνη – έτσι, καθώς απ’ το Πικέρμι ξεκινώντας, περνώντας μέσ’ απ’ την Nταού Πεντέλη, από τον δρόμο αυτόν, προς μονοπάτια δύσβατα τους λόρδους οδηγούσαν (ξανθά παιδιά της Iνγκλιτέρας που στην Eλλάδα ήρθανε και αγιάσαν) με τα χαντζάρια οι λησταί κεντρίζοντάς τους (ω Eδουάρδε Xέρμπερτ ! ω Bάινερ, ντε Mπόυλ και Λόυντ !) ώσπου να φθάσουν σε σίγουρα λημέρια, κοντά στη Σκάλα του Ωρωπού, στου Δήλεσι τα μέρη, για λύτρα βασιλικά ή για μαχαίρι (στα Σάλωνα σφάζουν αρνιά και στο Xρυσό κριάρια) για λύτρα βασιλικά ή για σφαγή (για δες καιρό που διάλεξε ο Xάρος να με πάρη) ενώ ο χειμώνας τέλειωνε και ζύγωνε η Λαμπρή, και μύριζε παντού πολύ το πεύκο, το θυμάρι, για λύτρα βασιλικά ή για σφαγή, (ω Aρβανιτάκη Tάκο ! ω Aρβανιτάκη Xρήστο ! ω Γερογιάννη και μαύρε εσύ Kαταρραχιά !) για λύτρα βασιλικά ή για σφαγή, κοντά στη Σκάλα του Ωρωπού, στου Δήλεσι τα μέρη…»
Με αυτόν τον υπέροχο τρόπο ο Εμπειρίκος στο έργο του «Ο Δρόμος» περιγράφει ανάγλυφα τα γεγονότα της εποχής. Για να δούμε λίγο τι έγινε.

ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ

Τρεις αμερικανοί στρατιώτες και ένας πολίτης σκοτώθηκαν χθες το βράδυ όταν αμερικανικό στρατιωτικό ελικόπτερο του ΝΑΤΟ συνετρίβη στο νότιο Αφγανιστάν, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, ανακοίνωσε η Ατλαντική Συμμαχία.
"Ενα μεταφορικό αεροσκάφος CV-22 Osprey της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας συνετρίβη στην επαρχία Ζαμπούλ αργά το βράδυ της Πέμπτης, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις αμερικανοί στρατιώτες και ένας πολίτης, ενώ τραυματίστηκαν αρκετοί άλλοι στρατιώτες. Τα αίτια του δυστυχήματος παραμένουν άγνωστα", επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Isaf.
Το Boeing/Bell V-22 Osprey είναι ένα υβριδικό μεταγωγικό αεροσκάφος, ανάμεσα σε αεροπλάνο και ελικόπτερο, που είναι εξοπλισμένο με σύστημα περιστροφής ελίκων που του επιτρέπει να απογειώνεται και να προσγειώνεται κάθετα.
"Το CV-22 μετέφερε αμερικανικά στρατεύματα όταν συνετρίβη περίπου δέκα χιλιόμετρα δυτικά του Καλάρ", διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.


ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΜΕΙΩΣΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Σε δραστική μείωση του αριθμού των εξεταστικών κέντρων, που θα λειτουργήσουν για τις πανελλαδικές εξετάσεις, προχωρεί το υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να εξοικονομήσει χρήματα. 

Η μείωση στα εξεταστικά κέντρα (ΕΚ) θα φτάσει ή και θα ξεπεράσει το 30%, ποσοστό που μεταφράζεται σε περίπου 400 λιγότερα συγκριτικά με πέρυσι. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2009 τα εξεταστικά κέντρα σε όλη τη χώρα ήταν 1.240 ενώ φέτος υπολογίζεται να ανέλθουν σε 830.
Η μείωση θα αφορά κυρίως τα μεγάλα αστικά κέντρα και δευτερευόντως απομονωμένες περιοχές. Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Παιδείας, αποφασίστηκε να μειωθούν, αφενός λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, αφετέρου επειδή σε ορισμένα ΕΚ οι μαθητές δεν ξεπερνούσαν τους 30.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΦΗΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ

Σήμερα και ως της 18 Απριλίου θα διεξαχθεί το Φεστιβάλ αφήγησης και τέχνης του λόγου στην Κοζάνη. Στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνονται ειδικά αφιερώματα για τις επικές παραδόσεις των λαών, εκθέσεις φωτογραφίας, σεμινάρια και προβολές παιδικών ταινιών.
Η πρώτη μέρα του Φεστιβάλ θα ξεκινήσει με μια ανοικτή δημόσια συζήτηση για τους σύγχρονους ήρωες και αμέσως θα ακολουθήσουν ο σημαντικότερος επικός αφηγητής της Μ.Βρετανίας Χιου Λάπτον και ο Ουαλός συνάδελφός του Ντάνιελ Μόρντεν.
Μια ενδιαφέρουσα παρέμβαση θα γίνει και από τον Άνθο Πεσλή, αγωνιστή του Αλβανικού έπους και τη Μάχη Σταυρίδου, εκπρόσωπο της Διεθνούς Αμνηστίας (στις 18.20) Η βραδιά θα κλείσει με την ομιλία του καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ, Δρ. Στέλιο Πελασγό.

ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΟΛΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Παρουσιάστηκε από το ΔΕΣΜΗΕ η νέα Μελέτη Ανάπτυξης Συστήματος Μεταφοράς (ΜΑΣΜ 2010-2014), την οποία έχει θέσει σε διαβούλευση η ΡΑΕ. Η διαβούλευση θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 23 Απριλίου 2010. Από τη μελέτη προκύπτει ότι υπάρχουν μικρές δυνατότητες απορρόφησης της ισχύος των αιολικών πάρκων, εξαιτίας της υπάρχουσας κατάστασης του συστήματος μεταφοράς.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Εύβοια. Στο νομό λειτουργούν ήδη 215,5 MW από αιολικά πάρκα ενώ υπάρχουν προσφορές σύνδεσης για άλλα 63,9 MW από νέα αιολικά πάρκα. Η υφιστάμενη μέγιστη ικανότητα απορρόφησης ισχύος είναι 280 MW. Η μέγιστη ικανότητα απορρόφησης μετά την ολοκλήρωση των απαραίτητων έργων θα είναι συνολικά 780 MW.