Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

Μολυβένιες κατασκευές

Συσσωρεύονται σε υψηλή θέση στο πάτωμα της σοφίτας του Μίτσιγκαν που βασίζεται στον καλλιτέχνη Jennifer Maestre που είναι ένα γιγαντιαίο ανάχωμα του Loew-Cornell με χρωματιστά μολύβια.

 Ο καλλιτέχνης του παραπάνω έργου εμπνεύστηκε από μια αρχαία αιγυπτιακή γλυπτική και ονόμασε το έργο Λιμπερτίνα.


Αυτό είναι ένα από τα πρώτα μολυβένια γλυπτά του καλλιτέχνη το οποίο δημιούργησε το 1999 και το έδωσε ως γαμήλιο δώρο σ'ένα φίλο του. Αυτό είναι ένα ύφασμα από μολύβια, όπως τα περισσότερα έργα του καλλιτέχνη, με τη διαφορά όμως ότι δεν διακρίνεται από ακαμψία.

Υπολογιστής θα συμμετάσχει σε ...τηλεπαιχνίδι

Η IBM ανακοίνωσε ότι ένας από τους υπερυπολογιστές της, ονόματι Watson, είναι πλέον έτοιμος να διαγωνιστεί σε ένα διάσημο αμερικάνικο τηλεπαιχνίδι. Το τεχνικό επιτελείο της IBM προετοιμάζει τον Watson εδώ και τρία χρόνια και φαίνεται ότι ήρθε τελικά το πλήρωμα του χρόνου για να δούμε μια μηχανή να αντιμετωπίζει ανθρώπους στο Jeopardy της Sony Pictures Television.

Το συγκεκριμένο τηλεπαιχνίδι προβάλλεται στις Ηνωμένες Πολιτείες από το 1964 και βασίζεται σε ερωτήσεις και απαντήσεις, ακολουθώντας όμως την αντίστροφη πορεία: οι παίκτες παίρνουν έτοιμη την απάντηση και δουλειά τους είναι να διατυπώσουν την ερώτηση.

Μαθητές Γκάντι κατά της Βίας



Πάνω από 250 μαθητές στη Νότια Iνδία ντύθηκαν Mαχάτμα Γκάντι για να διαδόσουν το μήνυμα ειρήνης

Ντοκουμέντο ντροπής

Όταν το κράτος… λείπει σε διακοπές…(μόνιμα)… και εσύ, μετά από σοβαρό ατύχημα, βρίσκεσαι εγκλωβισμένος στο αναποδογυρισμένο σου αυτοκίνητο, στη μέση της Εθνικής οδού και περιμένεις τους διασώστες του ΕΚΑΒ...

Παρασκευή πρωί, διακόσια μέτρα από τα διόδια της Θήβας. Δύο αυτοκίνητα έχουν συγκρουστεί βίαια και τέσσερις άνθρωποι, είναι εγκλωβισμένοι στα οχήματά τους. Οι οδηγοί των πρώτων αυτοκινήτων που φτάνουν στο σημείο, παρακολουθούν σοκαρισμένοι τους τραυματίες να φωνάζουν για βοήθεια. Οι περισσότεροι απλά σταματούν για να δουν τι συμβαίνει (αιώνιοι Έλληνες)… και απομακρύνονται, ενώ κάποιοι άλλοι, περισσότεροι ευαισθητοποιημένοι, παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους.

Οι τρείς από τους τέσσερις επιβάτες τελικά απεγκλωβίζονται γρήγορα, ενώ ο τέταρτος, που είναι και ο σοβαρότερα τραυματισμένος, παραμένει καθηλωμένος στη θέση του, αφού «φράκαρε» η ζώνη ασφαλείας. Μετά από πέντε λεπτά οι οδηγοί καταφέρνουν να τον βγάλουν και αυτόν από τα συντρίμμια.

Παγκόσμια ημέρα Προσφύγων

Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων η 20η Ιουνίου, αφιερωμένη στα εκατομμύρια ανθρώπων που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους λόγω βίαιων συγκρούσεων, εκτεταμένης καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ή της φτώχειας για να βρουν καταφύγιο σε μια πιο ασφαλή χώρα.

Κάθε χρόνο δεκάδες χιλιάδες μετανάστες και αιτούντες άσυλο φτάνουν στην Ελλάδα, μία από τις κύριες πύλες εισόδου προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα παρουσίασαν σε συνέντευξη Τύπου έκθεση που καταγράφει τις αντίξοες συνθήκες κράτησης των μεταναστών που κρατούνται σε τρία κέντρα κράτησης: στην Παγανή της Λέσβου, στη Βέννα της Ροδόπης και στο Φυλάκιο στον Έβρο.

Η έκθεση «Μετανάστες χωρίς έγγραφα: Ζωές υπό κράτηση» καταδεικνύει ότι οι συνθήκες στα κέντρα κράτησης δεν ανταποκρίνονται στα εθνικά και διεθνή πρότυπα. Συχνά χρησιμοποιούνται ακατάλληλα κτίρια για την κράτηση των μεταναστών. Τόσο στη Βέννα, όσο και στην Παγανή, τα κέντρα κράτησης είναι παλιές αποθήκες, οι οποίες δεν ενδείκνυνται για ανθρώπινη διαβίωση.

Απαράδεκτο κόβουν τον Γιάννη Πετρίδη


To e-tetRadio σκέφτεται να ξεκινήσει καμπάνια υπέρ της εκπομπής του Γιάννη Πετρίδη. Τηρουμένων των αναλογιών -πάντα- σαν το κίνημα που έλαβε χώρα στο Λονδίνο κατά του λουκέτου που προσπάθησαν, οι εκεί υπεύθυνοι, να βάλουν στο BBC 6.
Τι λέτε κι εσείς;
___________________________________________________________\

Σταματάει ο Γιάννης Πετρίδης τις εκπομπές του στην ΕΡΤ μετά από 35 συνεχόμενα χρόνια. Αναγκάζεται να σταματήσει δηλαδή. Απίστευτο και όμως αληθινό. Τον παίρνει και αυτόν η... μπάλα μαζί με όλους τους συμβασιούχους της ΕΡΤ που χάνουν τις δουλειές τους.

Από 1η Ιουλίου δεν θα τον ακούμε στη γνωστή ώρα που χώριζε την ημέρα σε δύο μέρη, ένα πριν τις 4 το απόγευμα και ένα μετά τις 5.

Τι λέει το σχέδιο που έχει και δεν έχει εκπονήσει το Υπουργείο Εσωτερικών (ως άλλο ΔΝΤ) και ακολουθεί πιστά η διοίκηση της ΕΡΤ; Οι παραγωγοί πρέπει να περάσουν από ΑΣΕΠ για να επαναπροσληφθούν μετά στην ΕΡΤ. Πότε σταματούν; Όλοι τους την 1η Ιουλίου. Πότε (ξανα)ξεκινούν; Άγνωστον. Πότε θα γίνουν οι διαγωνισμοί του ΑΣΕΠ; Έλα μου ντε. Και τι θα γίνει μέχρι τότε με την ΕΡΤ που δεν θα έχει κόσμο να κάνει τη δουλειά της: Τίποτε. Η πλήρης απαξίωση της Δημόσιας Ραδιοφωνίας (και τηλεόρασης). Χορό θα στήσουν τα ιδιωτικά ραδιόφωνα, το βλέπω...

Παράνομες κεραίες και εξασθενές χρώμιο τα προβλήματα της Μεσσαπίας

Σήμερα το πρωί στις 11:30 το πρωί πραγματοποήθηκε η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γαία στο πνευματικό Κέντρο του Αγίου Νικολάου στα Ψαχνά Ευβοίας. Παρόντες σε αυτή τη συνέλευση ήταν η επίτιμη καλεσμένη Ειδική Γραμματέας του ΥΠΕΚΑ κ. Μαργαρίτα Καραβασίλη, ο βουλευτής της Ν.Δ. του νομού Ευβοίας Σίμος Κεδίκογλου, οι Δ.Σ. κ.κ. Μυλωνάς Λευτέρης, Ψαθάς Γιώργος και Τσατσαρώνης Γιάννης, εκπρόσωποι από το σύλλογο Παραθεριστών Δάφνης, μέλη του συλλόγου Γαία και άλλοι πολίτες.
Τα θέματα που συζητήθηκαν στη Γενική Συνέλευση αφορούσαν την ύπαρξη κεραίας κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή των Ψαχνών αλλά κυρίως συζητήθηκε το πρόβλημα που αντιμετωπίζει τα τελευταία "δύο" χρόνια η Μεσσαπία και αυτό δεν είναι άλλο από την ύπαρξη εξασθενούς χρωμίου στο πόσιμο νερό.

Νεκροταφείο με χελώνες

Οι περισσότερες είχαν τραύματα στο σώμα και εκτιμάται ότι χτυπήθηκαν από ταχύπλοα σκάφη, ενώ άλλες μπλέχτηκαν στα δίχτυα ψαράδων

Το Θρακικό Πέλαγος ξεβράζει νεκρές χελώνες. Μόνο το τελευταίο δίμηνο 15 χελώνες καρέτα-καρέτα βρέθηκαν νεκρές στις ακτές της Αλεξανδρούπολης, οι δύο μάλιστα μέσα σε μία μέρα την περασμένη Τρίτη.

Οι περισσότερες έχουν τραύματα στο σώμα και εκτιμάται ότι χτυπήθηκαν από ταχύπλοα, ενώ άλλες μπλέχτηκαν στα δίχτυα ψαράδων.

«Κάθε χρόνο χάνονται 300-400 χελώνες στις ελληνικές θάλασσες, ενώ μόνο ένα σε κάθε 1.000 χελωνάκια που γεννιούνται επιβιώνει» είπε στο «Εθνος» ο υπεύθυνος του Κέντρου
Διάσωσης του Ελληνικού Συλλόγου για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας «Αρχέλων», Παύλος Τσάρος.

Κλεμμένα αριστουργήματα μεγάλων ζωγράφων βρέθηκαν κοντά στη Ρώμη

Δεκατέσσερις κλεμμένους πίνακες και γλυπτά των Ντε Κίρικο, Φοντάνα, Γκρος και Καντίνσκι, συνολικής αξίας 30 εκατ. ευρώ, ανακάλυψαν οι ιταλικές αρχές σε αγρόκτημα κοντά στην Ρώμη.

Στο πλαίσιο της έρευνας, η ιταλική αστυνομία συνέλαβε δύο άτομα με την κατηγορία της αποδοχής κλοπιμαίων.

Η έρευνα των ιταλικών αρχών ξεκίνησε μετά από κλοπή που σημειώθηκε σε κατοικία στο ιστορικό κέντρο της Ρώμης.

Η επιχείρηση επέτρεψε στην αστυνομία να βρει τα κλεμμένα έργα λίγο πριν πωληθούν παράνομα, πιθανότατα στο εξωτερικό.
 

Συνάντηση περιβαλλοντικών οργανώσεων Στερεάς Ελλάδας

Με αφορμη την πρόσφατη πρόσκληση από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος προς τις οικολογικές-περιβαλλοντικές οργανώσεις της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, να προτείνουν - εντός μηνός - κοινό εκπρόσωπο και τον αναπληρωτή του, για την επιτροπή υδάτων της Περιφέρειας, σκεφτήκαμε να αναλάβουμε την πρωτοβουλία για το συντονισμό όλων των οργανώσεων που είναι καταγεγραμμένοι στον κατάλογο της περιφέρειας αλλά και άλλων κινήσεων που δρουν για την προστασία του περιβάλλοντος, ώστε να υπάρξει μια συνάντηση τόσο για την κοινή εκπροσώπηση στην επιτροπή υδάτων όσο και για την ανταλλαγή απόψεων αλλά και κοινών δράσεων για ζητήματα που αφορούν όλους μας.
Καλούμε λοιπόν, όλες τις οικολογικές-περιβαλλοντικές οργανώσεις και κινήσεις της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, σε συνάντηση στη Λαμία στα γραφεία του Ομίλου μας ,
Καραϊσκάκη 101, την Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010 και ώρα 6 μ.μ

Τηλ. Επικοινωνίας :
2231-0-30505, 6976570557 ( Μπλούκας Σταύρος, Γραμ. Ομίλου Φίλων του Δάσους)
2231-44961,6932269378 ( Πάρης Φούντας, Αντιπρ. του Ομίλου, Ε.Γ. ΠΑΝΔΟΙΚΟ, …e-mail pfount@tee.gr )
Σπανούδη Δέσποινα 6972850659(Συμπαράταξη Βοιωτών Πολιτών e-mail ………………. )
Με εκτίμηση
Για το Δ.Σ.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Σχέση ανθρώπου με τα ζώα.

Τί θυμίζει η εικόνα; Ίσως να θυμίζει το στολισμό των νεκρών. Κάτοικοι της Ινδίας στόλισαν το νεκρό ελέφαντα που σκότωσε τρένο σαν να ήτνα άνθρωπος. Γιατί όπως ξέρουμε και τα ζώα έχουν ψυχή.

Η γιορτή του πατέρα

Η Παγκόσμια Ημέρα του Πατέρα πρωτογιορτάστηκε στις 19 Ιουνίου 1910 και έκτοτε γιορτάζεται κάθε τρίτη Κυριακή του Ιουνίου. Με δώρα απ' όλη την οικογένεια τιμώνται ο πατέρας, ο παππούς ή ο προπάππους.
Εμπνεύστρια της Παγκόσμιας Ημέρας του Πατέρα ήταν η αμερικανίδα Σονόρα Σμαρτ Ντοντ, που θέλησε να καθιερώσει μια γιορτή ανάλογη με την Ημέρα της Μητέρας, προκειμένου να τιμήσει τον πατέρα της Γουίλιαμ Τζάκσον Σμαρτ, βετεράνο του Αμερικανικού Εμφυλίου, που ανέθρεψε μόνος του τα 6 παιδιά της οικογένειας.

Διασυλλογικό πρωτάθλημα Taekwondo

Από τις 2 ως τις 4 Ιουλίου θα διεξαχθεί στο γήπεδο της Α.Γ.Ε.Χ. στην κάνηθο Διασυλλογικό πρωτάθλημα taekwondo (W.T.F.) Νοτίου Ελλάδος. Στους α΄γωνες αυτούς θα μετέχουν και αθλητές από το σύλλογο Δήμου Μεσσαπίων.