Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Ο Δήμαρχος Μεσσαπίων στο 9.65: "Είμαι υποψήφιος Δήμαρχος"

Σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Μεσσαπίων κ. Αντώνης Μπαζώτης ήταν καλεσμένος στο 9.65 και στον δημοσιογράφο κ. Μπατσακούτσα που απάντησε εθ' όλης της ύλης.
Στο ερώτημα αν θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος στο νέο Καλλικράτειο Δήμο Διρφύων- Μεσσαπίων ο κ. Μπαζώτης απάντησε: " Έχω δώσει την ψυχή μου για το Δήμο Μεσσαπίων. θα προσπαθήσω για ακόμη μία τετραετία, αν και τα πράγματα δεν θα είναι καθόλου εύκολα. Εγώ και οι συνεργάτες μου αποφασίσαμε να προσπαθήσουμε".  Τώρα στο ερώτημα αν στηριχθεί από κάποιο κόμμα ο κ. Μπαζώτης απάντησε ότι βοήθεια θα δεχτεί αλλά δεν θα δεχτεί χρίσμα, διότι οι εκλογές δεν είναι κομματικές.

Για το θέμα του νερού ανέφερε ότι πραγματικά υπάρχει πρόβλημα και αυτό οφείλεται στο ότι κάποιοι έχουν "πετάξει" τοξικά απόβλητα σε διάφορα σημεία της περιοχής όπως στην Κουτσουρή και αλλού. Βέβαια έγιναν όλες οι αναφορές από το Δήμο και τη Νομαρχία στην Περιφέρεια και αυτή με τη σειρά της στο ΥΠΕΚΑ. Το ΥΠΕΚΑ όμως τίποτα.
Ο κ. Μπαζώτης ανέφερε στον κ. Μπατσακούτσα ότι έχει κάνει τα πάντα για να δώσει στον κόσμο καθαρό νερό. Την περίοδο που το νερό είχε νιτρικά ο κ. Μπαζώτης ανέφερε ότι άνοιξε τις γεωτρήσεις στην Γοργοϋπήκοο όπου τότε είχαν καθαρό νερό. "Αλλά πέρυσι δυστυχώς προέκυψε το πρόβλημα με το εξασθενές χρώμιο. Εμείς βέβαια και πάλι κάναμε ότι μπορούσαμε. Βαδίζαμε σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση την οποία εφαρμόζουν όλες οι περιοχές της Ελλάδας. Όμως μετά τα ασφαλιστικά μέτρα και την δικαστική απόφαση θα πρέπει να συμμορφωθούμε με τα νέα δεδομένα το οποίο και κάνουμε."
Στο ερώτημα αν κοπεί το νερό απάντησε ότι ναι έχει βγει και ανακοίνωση και θα ισχύσει από τη Δευτέρα. Οι διακοπές θα διαρκέσουν μέχρι να έλθει νερό από περιοχή κοντά στην Τριάδα. Αυτό μπορεί να διαρκέσει το λιγότερο ένα μήνα.
το πρόβλημα βέβαια αναφέρει ότι δεν είναι γενικευμένο για όλη τη Μεσσαπία αλλά υπάρχει μόνο στις τρεις γεωτρήσεις της Γοργοϋπηκόου και στη Δάφνη.
Για την κ. Καραβασίλη ανέφερε ότι παρόλο που έχει έλθει τέσσερις φορές στην Μεσσαπία ποτέ δεν επισκέφθηκε την Δημαρχία. Επίσης είπε ότι το ΥΠΕΚΑ πρέπει πρώτα να καθαρίσει τον τόπο, να μεταφέρει τα απόβλητα, να κάνει αποχρωμίωση και απονιτροποίηση και μετά η κ. Καραβασίλη να μιλάει για τα προϊόντα..
Στο ερώτημα αν κάποιοι κλέβουν νερό ο κ. Μπαζώτης απάντησε ότι δεν υπάρχουν κλέφτες νερού, αλλά υπάρχει άσκοπη κατανάλωση και όποιος ξέρει αν υπάρχουν κλέφτες και ποιοι είναι αυτοί ας έλθει να μας τους πει.
Όταν ο δημοσιογράφος ανέφερε στον κ. Δήμαρχο ότι ο Δ.Σ. Ψαθάς την προηγούμενη εβδομάδα που ήταν καλεσμένος στην εκπομπή ανέφερε ότι ο Δήμαρχος είχε αναφέρει σε Δ.Σ. για κλοπή νερού ο κ. Μπαζώτης ανέφερε ότι ο κ. Ψαθάς άλλα λέει στη ΔΕΥΑΜ, άλλα στην Πλατεία και αν τον ρωτήσεις γιατί το είπε λέει έτσι το είπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: