Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Προσοχή για Πυρκαγιές!!!

Σήμερα οι περιοχές της Εύβοιας αλλά και τα νησιά του Κεντρικού Αιγαίου θα πρέπει να είναι σε επιφυλακή διότι λόγω των αυξημένων αέρηδων, που θα πνέουν από 5-7 μποφόρ υπάρχει κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Δελτίο Τύπου

Με την παρoύσα  ανακοίνωσή μου θέλω δημόσια να δηλώσω ότι αποδέχθηκα την τιμιτική πρόταση του υποψηφίου Δημάρχου Θανάση Καλαβρή για την συμμετοχή μου στο συνδυασμό που θα διεκδικήσει στις ερχόμενες Δημοτικές Εκλογές το Δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων.
Η επιλογή μου να είμαι υποψήφια με το ανωτέρω συνδυασμό είναι αποτέλεσμα της πίστης μου ότι πρόκειται για ένα πραγματικό ανεξάρτητο συνδυασμό χωρίς κομματικές εξαρτήσεις, με άξια στελέχη απ' όλους τους πολιτικούς χώρους, υπό την άξια ηγεσία τουΘανάση Καλαβρή που έχει ήδη μια δοκιμασμένη και αποδοτική πορεία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Στη συνεχή προσπάθεια για μια καλύτερη πορεία στον τόπο μας και στις νέες συνθήκες που επιβάλλει ο Καλλικράτης δηλώνω και γω παρούσα και έτοιμη να παλαίψω μ'όλες μου τις δυνάμεις για την πρόοδο και προκοπή του νέου μας Δήμου.
Σταυρούλα (Βούλα) Γραμματικόγιαννη
Δημοτική Σύμβουλος
ΔΗΜΟΥ ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ

Η Φανή Ψαθά προπονείται με την Εύα Παυλίδου

Την τελευταία φάση της προετοιμασίας της για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πάλης πραγματοποιεί η Φανή Ψαθά με τη βοήθεια της Πρωταθλήτριας Πάλης στα 51 κιλά κ. Παυλίδου Εύα. Οι πρωταθλήτριες θα γυμνάζονται καθημερινά και μέεχρι την αναχώρηση της Φανής για τη Ρωσία στις εγκαταστάσεις του Παλαιστικού Ομίλου Ψαχνών στο Δημοτικό Στάδιο Ψαχνών. Είναι η πιο σημαντική και τελευταία φάση της προετοιμασίας! Η κα. Παυλίδου Εύα δέχθηκε με πολύ χαρά την πρόσκληση της Φανής να προπονηθούν μαζί καθώς έχει ξαναεπισκεφθεί την περιοχή και της αρέσουν τα Ψαχνά. Έχει προπονηθεί και παλαιότερα αθλητές του Παλαιστικού Ομίλου Ψαχνών, έχει συζητήσει μαζί τους και τους έχει συμβουλέψει για θέματα ψυχολογίας του αθλητισμού καθώς το επαγγελμά της είναι αθλητική ψυχολόγος. Επίσης συμμετείχε σαν κύρια ομιλήτρια στην Ημερίδα "Παιδί και Ολυμπιακή πάλη", που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2009 από τον παλαιστικό όμιλο Ψαχνών, σε συνεργασία Μεσσαπίων.

Τις προπονήσεις επιβλέπει και σχεδιάζει ο προπονητής του Παλαιστικού Ομίλου Βασίλειος Κολλάρος.
Ευχόμαστε καλή επιτυχία και στις δύο πρωταθλήτριες σε όλους τους τομείς της ζωής τους.

Πριγκιπέσα



Στίχοι: Σωκράτης Μάλαμας
Μουσική: Σωκράτης Μάλαμας
Πρώτη εκτέλεση: Σωκράτης Μάλαμας
Άλλες ερμηνείες: Μπάμπης Τσέρτος || Μανώλης Λιδάκης

Άλλα θέλω κι άλλα κάνω
πώς να σου το πω
έλεγα περνούν τα χρόνια
θα συμμορφωθώ.

Μα είναι δώρο άδωρο
ν' αλλάξεις χαρακτήρα
τζάμπα κρατάς λογαριασμό
τζάμπα σωστός με το στανιό.

Έξω φυσάει αέρας
κι όμως μέσα μου
μέσα σ' αυτό το σπίτι
πριγκιπέσα μου,
το φως σου και το φως
χορεύουν γύρω μας
απίστευτος ο κόσμος
κι ο χαρακτήρας μας.

Άλλα θέλω κι άλλα κάνω
κι έφτασα ως εδώ
λάθη στραβά και πάθη
μ' έβγαλαν σωστό.

Ξημερώματα στο δρόμο
ρίχνω πετονιά
πιάνω τον εαυτό μου
και χάνω το μυαλό μου.

Σαν σήμερα

  480 Τριακόσιοι Σπαρτιάτες και επτακόσιοι Θεσπιείς αποτυγχάνουν να εμποδίσουν την κάθοδο των Περσικών δυνάμεων στη Νότια Ελλάδα στη μάχη των Θερμοπυλών. (Ιστορία)
 
 
1858 Ο Φερ Καρέ κατασκευάζει το πρώτο ψυγείο με αμμωνία ή νερό. (Επιστήμη)

 
1923 Απεργιακό κύμα σαρώνει τις δημόσιες υπηρεσίες και τις ιδιωτικές επιχειρήσεις των Αθηνών, ενώ συγκροτούνται έκτακτα στρατοδικεία προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Ο συνδικαλιστής Αβραάμ Μπεναρόγια απελαύνεται στη Βουλγαρία. (Ιστορία)

13χρονος πνίγηκε με το καλώδιο της ντουζιέρας

13χρονος πνίγηκε με το καλώδιο της ντουζιέρας

Έπαιζε ένα παιχνίδι στο διαδίκτυο που λεγόταν «το παιχνίδι των πνιγμών»

Ο δικαστής που εξετάζει την υπόθεση έχει εφιστήσει την προσοχή στους γονείς, λόγω ενός νέου παιχνιδιού το οποίο επηρέασε τον 13χρονο να πνιγεί. Σύμφωνα με την έρευνα σκοπός του 13χρονου δεν ήταν να αυτοκτονήσει αλλά να φτιάξει ένα βίντεο στο οποίο να φαίνεται ότι πνίγεται για να το ανεβάσει στο διαδίκτυο.

Το facebook «έκαψε» δύο ειδικούς φρουρούς

  Το facebook «έκαψε» δύο ειδικούς φρουρούς

Ανέβαζαν επαγγελματικές φωτογραφίες και πλήρωσαν το τίμημα

Η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων σχημάτισε δικογραφία σε βάρος μίας 28χρονης και δύο ειδικών φρουρών, 28 και 26 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι υπηρετούν σε Υπηρεσίες της Αττικής για παράβαση του άρθρου 184 Ποινικού Κώδικα «διέγερση και πρόκληση στην τέλεση κακουργήματος ή πλημμελήματος».

Κερδίζουν έδαφος οι Online αγορές


Ριζικές αλλαγές στον τρόπο που κάνουμε τα ψώνια μας έχει φέρει το διαδίκτυο. Η ευκολία που προσφέρουν οι ηλεκτρονικές αγορές προϊόντων σε συνδυασμό με τις ανταγωνιστικές τιμές αυξάνουν συνεχώς το ποσοστό των καταναλωτών που προτιμούν να κάνουν τα ψώνια τους από τον υπολογιστή τους.
Διαδικτυακή έρευνα της Nielsen έδειξε πως η πλειοψηφία των χρηστών του ίντερνετ παγκοσμίως σκοπεύει να κάνει κάποια online αγορά στο επόμενο διάστημα, με τα βιβλία (44%), τα ρούχα (36%) και τα αεροπορικά εισιτήρια (32%) να καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις στην πρόθεση αγοράς διεθνώς.

«Ασπίδα» στον καρκίνο του δέρματος η μεσογειακή διατροφή


Στα συμπεράσματα έρευνας, σύμφωνα με την οποία η μεσογειακή διατροφή φαίνεται ότι συμβάλλει στον περιορισμό της εμφάνισης του καρκίνου του δέρματος, αναφέρεται η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail» σε σχετικό ρεπορτάζ της.
Στο δημοσίευμα, που φέρει τον τίτλο «Go Greek to fight off skin cancer urge diet experts», επισημαίνεται πως τα υψηλά αντιοξειδωτικά, τα οποία υπάρχουν σε πολλά λαχανικά, που χρησιμοποιούνται στην ελληνική κουζίνα, φαίνεται ότι περιορίζουν το κίνδυνο καρκίνο του δέρματος, σύμφωνα με επιστήμονες.

Τρίτο μετάλλιο για την Ελλάδα


Το τρίτο της μετάλλιο κατέκτησε η Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων που διεξάγονται στη Σιγκαπούρη. Μετά το αργυρό και το χάλκινο στην Κωπηλασία, η Ζωή Παρασκευοπούλου, χάρισε στη χώρα μας το ασημένιο μετάλλιο, στο διπλό μικτό της τοξοβολίας.
Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έφτασε μέχρι τον τελικό με τον παρτενέρ της, Σλοβένο Γκρέγκορ Ράιχ, αλλά εκεί γνώρισαν την ήττα με σκορ 7-3, από τον Λευκορώσο Άντον Καρούκιν και την Ιταλίδα, Γκλόρια Φιλιπί. Εντούτοις, βρέθηκε στην 2η θέση, πανηγυρίζοντας την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου. Η Ζωή Παρασκευοπούλου είχε εξαιρετική απόδοση σε όλους αγώνες που έδωσε για να φτάσει στον τελικό.

«Η ύφεση στην ευρωζώνη θα παραταθεί»


Τα συμπτώματα της ύφεσης στην ευρωζώνη θα επιμείνουν τουλάχιστον για ένα ακόμα έτος, όπως προκύπτει από τη δημοσίευση δημοσκόπησης με τη συμμετοχή 60 οικονομολόγων, που έκανε, τον μήνα Μάϊο, το πρακτορείο Ρόιτερ. Οι οικονομολόγοι συμφώνησαν όλοι ότι «για καιρό ακόμα οι κυβερνήσεις θα πασχίζουν με τα τεράστια χρέη, που δημιουργήθηκαν στην προσπάθειά τους να στηριχτούν με κρατικά κονδύλια οι οικονομίες σε ύφεση».

"Ανάκαμψη της οικονομίας"


Την πεποίθηση ότι αν η κυβέρνηση συνεχίσει με τους ίδιους και ακόμη πιο γρήγορους ρυθμούς, το 2012 θα υπάρξει ανάπτυξη, μείωση της ανεργίας και αύξηση της επιχειρηματικότητας, εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής  σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό της ΝΕΤ.
Παράλληλα, χαρακτήρισε τις επερχόμενες εκλογές ως "αυτοδιοικητική μάχη με έντονα πολιτικά χαρακτηριστικά", εξηγώντας ότι έχουμε να κάνουμε με μια καινούρια, πλέον, αυτοδιοίκηση με το νέο θεσμό του "Καλλικράτη", ο οποίος, όπως είπε, πρέπει να ξεκινήσει με πρόσωπα που θα πιστέψουν σε αυτήν την πολύ μεγάλη αλλαγή.

Τηλεφωνικές συνομιλίες Γ. Παπανδρέου


Σειρά τηλεφωνικών επικοινωνιών με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπέϊ, τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς και με την υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ περισσότερες πληροφορίες, Χίλαρι Κλίντον είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.
Οι επικοινωνίες πραγματοποιήθηκαν λίγο μετά την επίσκεψη στην Αθήνα του πρωθυπουργού του Ισραήλ περισσότερες πληροφορίες, Μπένζαμιν Νετανιάχου και είχαν στο επίκεντρό τους την κατάσταση στην Μέση Ανατολή και την επικείμενη έναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών.

Νέα ταλαιπωρία για τους επιβάτες του ΗΣΑΠ

 
Συνεχίζονται οι αλλαγές στο πρόγραμμα δρομολογίων του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου, εξαιτίας των έργων ανακαίνισης της σιδηροδρομικής γραμμής.

Όπως ανακοινώθηκε από τον ΗΣΑΠ το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Αυγούστου, θα παραμείνει κλειστό το τμήμα Ανω Πατήσια-Ειρήνη.

Για το ανωτέρω τμήμα το επιβατικό κοινό θα εξυπηρετείται με την λεωφορειακή γραμμή x15.

Από τη Δευτέρα 23 του μηνός, επαναλειτουργούν οι αποβάθρες προς Πειραιά (κάθοδος) των σταθμών Περισσού και Πευκακίων και κλείνουν οι αποβάθρες της ανόδου (προς Κηφισιά) των ιδίων σταθμών.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τέλος του έτους παραμένει κλειστό το τμήμα Αττική-Μοναστηράκι. Η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού θα γίνεται με τις γραμμές του ΜΕΤΡΟ 2 και 3.

Εκατομμυριούχος από τα Καλάβρυτα

 
Έναν υπερτυχερό στο Τζόκερ, που κερδίζει το ποσό των 4 εκατομμυρίων ευρώ, ανέδειξε σήμερα η κληρωτίδα.

Ο τυχερός κατέθεσε το δελτίο σε πρακτορείο των Καλαβρύτων.

Η κληρωτίδα έβγαλε και άλλους τρεις τυχερούς στη δεύτερη κατηγορία που κερδίζουν από περίπου 95.000 ευρώ.

Οι τρεις αυτοί τυχεροί είναι από τον Βόλο, την Κυπαρισσία και τη Θεσσαλονίκη.

Πηγή: thebest.gr

Πυρκαγιά στην Χαλκιδική

 
Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που ξέσπασε στις 23:00 χθες το βράδυ σε πευκόφυτη έκταση στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής.

Στο σημείο επιχειρούν 5 οχήματα της πυροσβεστικής με 9 άνδρες, οι οποίοι προσπαθούν να κατασβήσουν την πυρκαγιά.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές.
zougla

Εορταστικές Εκδηλώσεις στον Ι.Ναό Ευαγγελίστριας Κανήθου

Εορταστικές Εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στον Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας Κανήθου, πρός τιμήν της Αποδόσεως της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, σύμφωνα με το ακόλουθο Πρόγραμμα:


Κυριακή 22/08/2010
ώρα 07:00 μ.μ Πανηγυρικός Εσπερινός και εν συνεχεία η ακολουθία των εγκωμίων της Θεοτόκου.
09:00 μ.μ Έξοδος του Επιταφίου της Παναγίας μας εις τας οδούς της Ενορίας μας.

eviaportal

Εκδήλωση εγκαινίων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κύμης

Εγκαίνια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κύμης την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου & ώρα 8:00 μ.μ..

Την εκδήλωση επενδύει μουσικά το:
"DUO CANTARTO"
Δυο φωνές ....σαν μία, σαν πολλές!
Ερωφίλη Ιωσηφίδου: Φωνή, Κρουστά, Μελόντικα - Φωνή, Κιθάρα.

Εκδήλωση λόγου και μουσικής με τον Γιώργο Γραμματικάκη στην Κύμη

Στον αύλειο χώρο του Προφήτη Ηλία Κύμης την Παρασκευή 27 Αυγούστου & ώρα 9:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση λόγου και μουσικής με ομιλητή τον Γιώργο Γραμματικάκη:

«ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΜΕ ΤΟ ΦΩΣ»
Αφήγηση: Γιώργος Γραμματικάκης
Μουσική: Σπύρος Γκικόντης, Ελένη Πετρίδου
Εικόνες Φιλένα Βενάρδου
Βίντεο: Λίλα Σωτηρίου

Αρβανιτάκη-Τσανακλίδου μαζί στη Στενή

Μαρκόπουλου Ανάβασις

Σύμφωνα με πληροφορίες της τελευταίας στιγμής ο βουλευτής Ευβοίας και Κοινοβουλετικός εκπρόσωπος κος. Κώστας Μαρκόπουλος αναμένεται απόψε να επισκεφθεί τη Στενή Ευβοίας προκειμένου να συζητήσει με μέλη της Τοπικής Οργάνωσης τις εξελίξεις που έχουν διαμορφωθεί (;) σε ότι αφορά την υποψηφιότητα συνδυασμού που να έχει τη στήριξη της Ν.Δ. στις Δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου. Όπως οι πληροφορίες μας λένε πολλά θα εξαρτηθούν απ' το όνομα του υποψηφίου Δημάρχου που θα προταθεί.

messapia-news