Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΧΤΥΠΟΥΝ ΟΙ ΚΑΜΠΑΝΕΣ;

Ξεπέρασε  κάθε όριο το θράσος των ιερόσυλων που εισβάλλουν σε εκκλησίες για να κλέψουν ό,τι πολύτιμο μπορούν να βρουν, αφού τώρα έβαλαν στο στόχαστρό τους ακόμη και τις… καμπάνες από τα ερημικά και αφύλαχτα ξωκκλήσια!

      Κάτοικοι  του δημοτικού διαμερίσματος  Αμαράντου στον δήμο Ιτάμου της Καρδίτσας, έμειναν σύξυλοι όταν επισκέφτηκαν το ξωκκλήσι του Αγίου Ιωάννη και διαπίστωσαν ότι από το κωδωνοστάσιο έλειπαν δύο καμπάνες! Αμέσως κατήγγειλαν την κλοπή στο αστυνομικό τμήμα Περιφερείας Καρδίτσας, το οποίο ανέλαβε να ερευνήσει για τον εντοπισμό των δραστών.

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 200 ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΗ ΣΤΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑ

Περίπου 200 άνθρωποι, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα είναι κατά πολύ μεγαλύτερος, καταπλακώθηκαν στην πόλη Νιτερόι της Βραζιλίας όταν το έδαφος υποχώρησε, σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο.
"Σύμφωνα με μαρτυρίες, περίπου διακόσια άτομα καταπλακώθηκαν, αλλά ο αριθμός τους μπορεί να είναι μεγαλύτερος", δήλωσε ο ο επικεφαλής των πυροσβεστών Πέδρο Μασάδο.
"Ένα τεράστιο τμήμα εδάφους από ένα ύψωμα αποκολλήθηκε και από ύψος τουλάχιστον 700 μέτρων έπεσε πάνω σε περίπου εξήντα σπίτια παρασύροντας ό,τι εύρισκε στο πέρασμά του", πρόσθεσε.

ΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ ΚΙΡΓΙΣΤΑΝ

Βαρύς ο απολογισμός στο Κιργιστάν. Η ηγέτις της αντιπολίτευσης, Ρόζα Οτουνμπάγεβα, δήλωσε ότι αναλαμβάνει τις προεδρικές και κυβερνητικές ευθύνες. Αλλά, οι αιτίες της νέας αυτής «επανάστασης» στο Κιργιστάν δεν είναι τόσο προφανείς.
Η επικεφαλής της αυτοανακηρυχθείσας κυβέρνησης στο Κιργιστάν, Ρόζα Οτουνμπάγεβα, ανακοίνωσε σήμερα ότι προεδρικές εκλογές θα διεξαχθούν στη χώρα σε έξι μήνες.
Επίσης, δήλωσε ότι αναλαμβάνει τις ευθύνες του προέδρου και της κυβέρνησης και ότι θα επιστρέψει στο κράτος ένας αριθμός περιουσιακών στοιχείων που είχαν "παράνομα ιδιωτικοποιηθεί".

Τουλάχιστον 75 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και εκατοντάδες τραυματίστηκαν τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του υπουργείου Υγείας της χώρας, στις συγκρούσεις της αστυνομίας με διαδηλωτές, στην πρωτεύουσα Μπισκέκ.
Μπορεί, όμως, ένας από τους λόγους της "αυθόρμητης" εξέγερσης να είναι η οικονομική ανέχεια και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι πολίτες της χώρας αυτής, αλλά δεν είναι ο μόνος.

ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΒΥΘΟ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΖΩΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΞΥΓΟΝΟ

Διεθνής ερευνητική ομάδα ανακάλυψε στο βυθό των ελληνικών θαλασσών τα πρώτα είδη πολυκύτταρων οργανισμών που περνούν ολόκληρη τη ζωή τους χωρίς οξυγόνο.
Τα τρία μικροσκοπικά ζώα ανήκουν στην κατηγορία των θωρακιοφόρων, πλασμάτων με μήκος γύρω στο ένα χιλιοστό που ζουν κυρίως στην άβυσσο. Βρέθηκαν σε βάθος άνω των 3.000 μέτρων στη λεγόμενη «ανοξική λεκάνη της Αταλάντης», η οποία βρίσκεται έξω από τις νότιες ακτές της Ελλάδας (και δεν έχει σχέση με την ομώνυμη πόλη της Φθιώτιδας).
Μέχρι σήμερα, οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει πολλά είδη ιών και μονοκύτταρων οργανισμών που ζουν χωρίς οξυγόνο, καθώς και λίγους πολυκύτταρους οργανισμούς που ανέχονται τις ανοξικές συνθήκες για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ...ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ ΣΤΑ ΚΑΜΜΕΝΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Τουλάχιστον 117 παραβάσεις της πολεοδομικής νομοθεσίας στις καμένες περιοχές της Ανατολικής Αττικής διαπιστώνει το σύστημα τηλεπισκοπικής χαρτογράφησης του Κτηματολογίου. Οι παραβάσεις αυτές αφορούν ανέγερση αυθαίρετων εγκαταστάσεων και οικοδομών, εκχερσώσεις και εκσκαφές.

Οι φωτοληψίες της περιοχής και όσες παραβάσεις διαπιστώνονται συγκρίνονται με τα φωτογραφικά ντοκουμέντα που είχαν ληφθεί από αέρος στα τέλη Αυγούστου του περασμένου έτους, όταν και απαγορεύτηκε η οποιαδήποτε οικοδομική εργασία και παρέμβαση στις πληγείσες από τη φωτιά περιοχές. Οι φωτογραφικές αποτυπώσεις, καθώς και η διαδικασία σύγκρισης και ανίχνευσης των αλλαγών, έχουν διαβιβαστεί στην Ειδική Υπηρεσία Κατεδαφίσεων του υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής για τις περαιτέρω, όπου χρειάζεται, εργασίες κατεδάφισης. Διπλανές φωτογραφίες: μέσα σε ένα εξάμηνο νέα κτίσματα ξεφύτρωσαν στα καμένα της Ανατολικής Αττικής, όπως δείχνουν τα ντοκουμέντα της Κτηματολόγιο ΑΕ. Η πρώτη φωτογραφία ελήφθη τον Αύγουστο του 2009 και η δεύτερη τον Φεβρουάριο του 2010.

ΒΗΜΑ

ΡΕΚΟΡ ΜΕ 1,15 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙA ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ENET.GR

Με νέο ρεκόρ επισκεψιμότητας ολοκληρώθηκε ο πρώτος χρόνος λειτουργίας του ανανεωμένου site της Ελευθεροτυπίας και της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας. Τις σελίδες του enet.gr, επισκέφτηκαν τον Μάρτιο του 2010, 1,15 εκατομμύρια μοναδικοί επισκέπτες (unique visitors) οι οποίοι διάβασαν 14 εκατομμύρια σελίδες.




Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Google Analytics, την ιστοσελίδα της Ελευθεροτυπίας και της Κυριακάτικης, επισκέφτηκαν τον Μάρτιο 1.152.732 διαφορετικοί επισκέπτες (Unique visitors). Συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα (Φεβρουάριος 2010), καταγράφηκε αύξηση 21,4% στοιχείο που καταδεικνύει την ανοδική πορεία που καταγράφει η ηλεκτρονική έκδοση της «Ε» και της «ΚΕ».


Αναλυτικά, οι τρεις βασικοί δείκτες μέτρησης της επισκεψιμότητας, δείχνουν τα εξής:


·         Οι μοναδικοί επισκέπτες ανήλθαν σε 1.152.732 έναντι 949.510 τον Φεβρουάριο (αύξηση 21,4%)


·         Οι επισκέψεις έφτασαν τον Μάρτιο του 2010, στα 3.182.860 από 2.509.758 τον Φεβρουάριο του 2010. (αύξηση 26,82%).


·         Οι προβολές σελίδων (pageviews) κατά τον φετινό Μάρτιο ανήλθαν στα 14.021.104 από 11.087.610 τον Φεβρουάριο. (αύξηση 26,46%)



ΕΚΑΨΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΟ ΠΑΛΑΜΙΔΙ

Οργή και αγανάκτηση έχει προκαλέσει στους κατοίκους του Ναυπλίου η αποτρόπαια πράξη ομάδας βανδάλων που έβαλαν στο στόχαστρο την ελληνική σημαία που κυμάτιζε στο κάστρο του Παλαμηδίου.

Σύμφωνα με την Ασφάλεια, χθες τα ξημερώματα άγνωστοι δράστες κατέβασαν από τον ιστό της την ελληνική σημαία από την κεντρική πύλη του κάστρου στο Παλαμήδι του Ναυπλίου και της έβαλαν φωτιά. Ωστόσο, η καταστροφική τους μανία δεν σταμάτησε εκεί, καθώς προκάλεσαν φθορές σε καρτοτηλέφωνο του ΟΤΕ, ενώ έγραψαν και υβριστικά συνθήματα. Στη συνέχεια και χωρίς κανείς να τους αντιληφθεί χάθηκαν μέσα στο σκοτάδι.

ΑΝΑΛΥΣΗ DNA ΣΕ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΦΩΚΙΕΣ

CSI με... πρωταγωνίστριες θαλάσσιες φώκιες. Τη δημοφιλή αστυνομική σειρά που προβάλλεται στην τηλεόραση θυμίζει η μελέτη του πληθυσμού της μεσογειακής φώκιας που ζει στη χώρα μας.

Οι ερευνητές χρησιμοποιούν αυτόματες κάμερες ανίχνευσης κίνησης, συστήματα δορυφορικής παρακολούθησης και εδώ και λίγο καιρό έχουν προχωρήσει και στην ταυτοποίηση του DNA των συμπαθέστατων ζώων!

Η εξέλιξη της τεχνολογίας και η μείωση του κόστους της έχουν κάνει προσιτές στους επιστήμονες τεχνικές και μεθόδους που μέχρι τώρα γνωρίζαμε μόνο από την τηλεόραση.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΦΕΘΗΚΕ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΣ ΤΩΝ ΤΑΛΙΜΠΑΝ


Σύμφωνα με πληροφορίες πακιστανών αξιωματούχων απελευθερώθηκε σήμερα ο Αθανάσιος Λερούνης, ο 55χρονος Έλληνας εκπαιδευτικός που είχε απαχθεί στις 8 Σεπτεμβρίου από Ταλιμπάν στο χωριό Μπρουν στα βόρεια του Πακιστάν.

Ο Ραχματουλάχ Βαζίρ κυβερνήτης της περιοχής Τσιτράλ του Πακιστάν, σε δήλωση που έκανε είπε πως "Βρίσκεται μαζί μας σώος και αβλαβής, ήταν δύσκολο, αλλά οι υπηρεσίες πληροφοριών μας λειτούργησαν καλά". Η απελευθέρωσή του, η οποία έγινε χθες το βράδυ, ήρθε ως αποτέλεσμα διαπραγματεύσεων μεταξύ φυλάρχων του Τσιτράλ και τους Ταλιμπάν της περιοχής του Νουριστάν που βρίσκεται στα σύνορα με το Αφγανιστάν.

ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ Η ΤΑΪΛΑΝΔΗ

Στο κόκκινο ανεβαίνει το θερμόμετρο στην Ταϊλάνδη, όπου η κυβέρνηση έθεσε χθες τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά την εισβολή οργισμένων διαδηλωτών στο Κοινοβούλιο.

Αντικυβερνητικοί διαδηλωτές, ντυμένοι στα κόκκινα, κατόρθωσαν να σπάσουν τον ισχυρό αστυνομικό κλοιό και εισέβαλαν με δακρυγόνα και όπλα (που άρπαξαν από τις δυνάμεις ασφαλείας) στην αίθουσα του κοινοβουλίου, τρέποντας τους βουλευτές εις άτακτον φυγήν.
Αρκετοί εξ αυτών σκαρφάλωσαν στον φράχτη που περιέβαλε το κτήριο για να ξεφύγουν, ενώ οι περισσότεροι διέφυγαν με ελικόπτερο. Σκηνές που μαρτυρούν την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στην Ταϊλάνδη εδώ και έναν μήνα, με τους υποστηρικτές του εκδιωχθέντα πρωθυπουργού Τακσίν Σιναουάτρα να τηρούν υπό πολιορκία το εμπορικό τετράγωνο της Μπανγκόκ, απαιτώντας τη διάλυση του Κοινοβουλίου και τον νυν πρωθυπουργό Αμχίσιτ Βετζαγίβα να αποκλείει το ενδεχόμενο παραίτησής του. Και η κατάσταση επιδεινώνεται συνεχώς...

ΑΣ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ

«Πρέπει να ενωθούμε, να συνεργαστούμε, να αγωνιστούμε μαζί. Οι χώρες μας και ειδικά η Αίγυπτος έχουν υποφέρει πολύ μέχρι σήμερα όντας μόνες τους στον αγώνα αυτόν». Με τα λόγια αυτά άνοιξε χθες στο Κάιρο ο επικεφαλής του αιγυπτιακού Ανώτατου Συμβουλίου Αρχαιοτήτων Ζαχί Χαουάς τη διάσκεψη για την επιστροφή των κλεμμένων αρχαιοτήτων, στην οποία συμμετέχει και η Ελλάδα.

Προτεραιότητα για την Ελλάδα είναι ο επαναπατρισμός των Γλυπτών του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο την ώρα που η Αίγυπτος παρουσιάζει μεγαλύτερη λίστα διεκδικούμενων, με την προτομή της Νεφερτίτης (από το Βερολίνο) και τη Στήλη της Ροζέτας στην κορυφή.

ΔΙΚΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΔΙΚΑΣΤΗ ΤΟΥ ΙΣΠΑΝΙΚΟΥ ΕΜΦΥΛΙΟΥ

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσει ένας από τους πιο γνωστούς δικαστές της Ισπανίας για κατάχρηση εξουσίας στην έρευνά του για τους αγνοούμενους του ισπανικού Εμφυλίου και της δικτατορίας του Φράνκο. 

Ο Μπαλτάσαρ Γκαρθόν, ο οποίος έχει επαινεθεί για τον αγώνα του εναντίον της οργάνωσης ΕΤΑ και την καταδίωξη του Χιλιανού δικτάτορα Αουγκούστο Πινοσέτ, κατηγορείται ότι δημιούργησε ένα «δικαστικό τέχνασμα» για την έναρξη έρευνας το 2008 για τους αγνοούμενους του ισπανικού Εμφυλίου και τη δικτατορία Φράνκο που ακολούθησε (1936-1975), αγνοώντας τον νόμο γενικής αμνηστίας που ψηφίσθηκε το 1977 από το ισπανικό κοινοβούλιο.

ΓΙΑ ΧΥΔΑΙΑ ΡΑΤΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΕΓΚΑΛΕΙΤΑΙ ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Για ρατσιστική συμπεριφορά εγκαλεί ο σύλλογος αδιόριστων εκπαιδευτικών με βαριές αναπηρίες τον Δ.Σ. σύμβουλο της υπουργού παιδείας Αννας Διαμαντοπούλου καταλογίζοντάς του βαρύτατες εκφράσεις που ευθέως προσβάλλουν τους ανθρώπους με αναπηρία στο σύνολό τους.
Η βαρύτατη καταγγελία εμπεριέχεται σε επιστολή του συλλόγου προς τα μέλη του με ημερομηνία 29 Μαρτίου, σχετική με την μη εφαρμογή διάταξης νόμου που ορίζει τη μονιμοποίηση των αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών με αναπηρία όταν συμπληρώσουν δωδεκάμηνη προϋπηρεσία ως αναπληρωτές – ωρομίσθιοι. Δημοσιεύουμε αυτούσιο το σχετικό κομμάτι:
“Θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε και τις ‘’επιθέσεις’’ που δεχτήκαμε αρκετοί συνάδελφοι όλο αυτό το καιρό από ειδικούς συμβούλους της κ. Διαμαντοπούλου όσον αφορά την ικανότητά μας ως εκπαιδευτικοί. Αμφισβητήθηκε τόσο η παιδαγωγική μας όσο και η σωματική μας επάρκεια. 

ΚΙΡΓΙΣΤΑΝ: 65 ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ 400 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ


Τουλάχιστον 65 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 400 τραυματίσθηκαν στις συγκρούσεις της αστυνομίας με διαδηλωτές κατά της κυβέρνησης στην πρωτεύουσα του Κιργιστάν, Μπισκέκ, ανακοίνωσε την Πέμπτη το υπουργείο Υγείας της χώρας. «Εχουμε 65 νεκρούς στο Μπισκέκ ως τώρα και περίπου 400 τραυματίες», δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου.
Την Τετάρτη το απόγευμα το υπουργείο είχε ανακοινώσει ότι στα επεισόδια είχαν χάσει τη ζωή τους 47 άνθρωποι.
Στο μεταξύ αυτόπτης μάρτυρας επιβεβαίωσε ότι ο Κιργίζιος πρόεδρος Κουρμάνμπεκ Μπακίεφ βρίσκεται στην πόλη Ος, στο νότιο τμήμα του Κιργιστάν, σε μια περιοχή η οποία θεωρείται προπύργιο των υποστηρικτών του, αφού έφυγε από την πρωτεύουσα μετά τα αιματηρά επεισόδια.
Τα μέτρα ασφαλείας στην πόλη έχουν ενταθεί καθώς αναμένεται σήμερα το πρωΐ να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση, αν και δεν είναι σαφές εάν την οργανώνουν υποστηρικτές ή αντίπαλοί του.

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΤΟΝ... ΔΡΟΜΟ

Πρωτοφανείς εικόνες κατέγραψε η κάμερα του Εύβοια news που βρέθηκε στον δρόμο Άγιος Δημήτριος - Καλιανοί. Όπως θα δείτε και στο βίντεο, αφού η πολιτεία τους έχει ξεχάσει για χρόνια οι κάτοικοι πήραν πρωτοβουλία από μόνοι τους και έβαλαν ένα χεράκι για να φτιάξουν τον δρόμο έτσι ώστε τα αυτοκίνητα να μην βρίσκουν από το κάτω μέρος του αμαξώματος.

Βρείτε περισσότερα βίντεο σαν αυτό στο evianews



ΕΥΒΟΙΑ NEWS