Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

14χρονος απήχθη από κροκόδειλο


Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες της αστυνομίας της Βόρειας Επικράτειας της Αυστραλίας για τον εντοπισμό ενός νεαρού που πιστεύεται ότι τον «απήγαγε» κροκόδειλος.
Το 14χρονο αγόρι έπαιζε μαζί με άλλα παιδιά σε ποταμό της περιοχής Μιλιγκίμπι, 400 χιλιόμετρα ανατολικά του Ντάργουϊν, όταν ξαφνικά εξαφανίστηκε.
Σύμφωνα με την αστυνομία τα παιδιά λένε ότι είδαν έναν κροκόδειλο που τα πλησίασε και επιτέθηκε στον άτυχο 14χρονο.
Στην περιοχή υπάρχουν αρκετοί κροκόδειλοι και  πριν λίγες ημέρες εκεί που χάθηκε ο νεαρός είχε θεαθεί ένας ιδιαίτερα μεγάλος κροκόδειλος.
pathfinder

Το Παρθένο Δάσος του Φρακτού


Ένα τοπίο από παρθένα βλάστηση. Πελώριο ύψος δένδρων, πλούσια βλάστηση με μεγάλη ποικιλία αείφυλλων και φυλλοβόλων, κωνοφόρων και πλατύφυλλων με πολλές αποχρώσεις του πράσινου, ένας συνδυασμός γεωλογικών και υδάτινων σχηματισμών, συνθέτουν ένα πλήρες δασικό τοπίο, ένα μοναδικό μνημείο της φύσης. Το Παρθένο Δάσος του Φρακτού, στο βορειοανατολικό άκρο του νομού Δράμας, κάτω από την ψηλότερη κορυφή της Κεντρικής Ροδόπης στα 1.953 μέτρα, είναι το μοναδικό Παρθένο Δάσος της χώρας και ένα από το σπουδαιότερα στο είδος του στην Ευρώπη.

Νέα μέθοδος μπλοκάρει τη μετάσταση του καρκίνου


Λονδίνο — Αντισώματα και χημικά που μπλοκάρουν ένα ένζυμο στους καρκινικούς όγκους είναι «πολύ πιθανό» να χρησιμοποιηθούν μελλοντικά στην κλινική πράξη, υποστηρίζουν Βρετανοί ερευνητές που μελέτησαν ποντίκια με καρκίνο του μαστού.
Το ένζυμο LOXL2, το οποίο υπερλειτουργεί στους όγκους και διευκολύνει τη μετάσταση, «είναι ένας φανταστικός στόχος για [νέα] φάρμακα. Είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιηθεί στο κλινικό περιβάλλον» δήλωσε στο BBC η Δρ Τζανίν Έρλερ, επικεφαλής της μελέτης στο βρετανικό Ινστιτούτο Έρευνας Καρκίνου.

Σε υψηλά 29 μηνών το πετρέλαιο λόγω Καντάφι


Στην «κορυφή» εξακολουθεί να διαπραγματεύεται και στις σημερινές συναλλαγές η τιμή του αργού πετρελαίου, καθώς έχει "σκαρφαλώσει" σε υψηλα 29 μηνών, έπειτα από το χθεσινό διάγγελμα του Μουαμάρ Καντάφι, στο οποίο δήλωσε απερίφραστα ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί, την ώρα που οι συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική βάφονται με «αίμα».
Υπό καθεστώς «σύρραξης» στη Λιβύη, τα συμβόλαια παράδοσης πετρελαίου τον Απρίλιο ενισχύονται κατά 0,9%, με τον «ανυποχώρητο» Καντάφι να δηλώνει «ότι αυτός είναι η επανάσταση». Ταυτόχρονα, το brent στις συναλλαγές του Λονδίνου βρίσκεται ένα «βήμα» πριν τα υψηλά Σεπτεμβρίου του 2008.
Ειδικότερα, τα συμβόλαια παράδοσης αργού πετρελαίου τον Απρίλιο σημειώνουν κέρδη ύψους 83 σεντς και διαμορφώνονται στα 96,25 δολάρια το βαρέλι, παραμένοντας σε υψηλά δυόμιση ετών στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.
Παράλληλα, τα συμβόλαια παράδοσης του brent τον Απρίλιο έχουν «αναρριχηθεί» στα 107,50 δολάρια το βαρέλι από 105,78 την Τρίτη, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξεως του 1,6%.
pathfinder

Καθαρισμός Εθνικής Οδού Στενής-Νέας Αρτάκης

Το τελευταίο διάστημα οι υπάλληλοι του νέου Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων καθάρισαν την Εθνική Οδό Αρτάκης-Στενής, με αποτέλεσμα να καθαριστεί σχεδόν όλη η περιοχή και να ακουστούν πολλά θετικά σχόλια για το έργο των Δημοτικών Υπαλλήλων. Σύμφωνα με πληροφορίες μαζεύτηκαν πάνω από 50 σακούλες απορριμάτων με αποτέλεσμα να "ξεβρωμίσει" λιγάκι η περιοχή.
Αυτή η κίνηση από πλευράς του Δήμου είναι πολύ σημαντική αλλά θα πρέπει και ο καθένας από εμάς να σέβεται το περιβάλλον και να μην το ρυπαίνει.
messapianews

Συνενώσεις σχολείων στο Δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων;

Την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου, όπως ενημέρωσε ο Δήμαρχος κος Μπουροδήμος στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, υπήρξε συνάντηση του Δήμου με την διεύθυνση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, όπου έγινε συζήτηση των προτάσεων της διεύθυνσης της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης για συνενώσεις σχολείων στο Δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων. Αναλυτικότερα η Πρωτοβάθμια εκπαίδευση προτείνει τη δημιουργία ενός εξαθέσιου Δημοτικού Σχολείου μετά από συνένωση των Δημοτικών Σχολείων Αγίου Αθανασίου-Πάλιουρα-Καθενών-Αμφιθέας-Λούτσας. Η δημιουργία αυτού του σχολείου έχει μπει στο ΕΣΠΑ και αυτή τη στιγμή, όπως ανέφερε ο κος Μπουροδήμος, βρίσκεται στο στάδιο της υλοποίησης.

Δηλώσεις Σπανού για τις διαδικασίες εκλογής του Συμπαραστάτη του Δημότη

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε σήμερα το πρωί μαζί μας ο γιατρός και υποψήφιος για τον Συμπαραστάτη του Δημότη ,κος Ευάγγελος Σπανός, με αφορμή τις χθεσινές εκλογές για το Συμπαραστάτη του Δημότη. Ο κος Σπανός όπως μας είπε νιώθεί ότι έπραξε το καθήκον του απέναντι στο δημόσιο συμφέρον με την παρουσία του σε αυτή την εκλογική διαδικασία, εξέφρασε την δυσφορία του απέναντι στην προειλλημένη απόφαση του κου Μπουροδήμου να στηρίξει και να προτείνει τον κο Σάρλη λέγοντάς μας χαρακτηριστικά ότι: " Η θέση του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης απαιτούσε άνθρωπο με ανεξάρτητες αρχές και θέσεις και κοινωνικές ευαισθησίες, ο οποίος θα έπρεπε να εξυπηρεττεί τα συμφέροντα των Δημοτών και όχι να αποτελεί όργανο του εκάστοτε Δημάρχου, που βρίσκεται σε απευθείας συννενώηση μαζί του".
Επίσης χαρακτήρισε την στάση της μείζονος αντιπολίτευσης στην εκλογή του Συμπαραστάτη του Δημότη ανεύθυνη ενώ την επιχειρηματολογία της αχαρακτήριστη μιας και κε τον τρόπο που τοποθετήθηκε έδειξε τις τεράστιες αδυναμίες να ασκήσει το θεσμικό της ρόλο που έχει με επιχειρήματα και θέσεις. Ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει την πικρία του απέναντι στους συμβούλους της ελάσσονος αντιπολίτευσης οι οποίοι στην επαναληπτική ψηφοφορία των εκλογών στήριξαν την υποψηφιότητα του κου Σάρλη.
messapianews

Ψηφίστηκαν Τέλη Στο Δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων

Στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο ψηφίστηκαν μία σειρά από Δημοτικά Τέλη. Ψηφίστηκε το τέλος διαφήμισης με την διαφορά όμως ότι δεν μπορούν να υπάρχουν διαφημιστικ΄ές πινακίδες  σε κοινόχρηστους χώρους βέβαια τόσο ο κος Ψαθάς όσο και ο κος Ραπτάκης έκαναν πρόταση να επιτραπούν οι διαφημιστικές πινακίδες μόνο στην περίπτωση προβολής επαγγελματιών σε τουριστικές περιοχές του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων.
Επίσης ψηφίστηκαν τα τέλη 2 και 5% για τα λατομικά προϊόντα. στο 2% περιλαμβάνονται τα βιομηχανικά λατομικά προϊόντα και στο 5% τα αδρανή λατομικά προϊόντα.
Άλλα δύο τέλη 0,5 και 5% αναφέρονται σε καφετέριες εστιατόρια και άλλα. Στο 5% περιλαμβάνονται νυχτερινά κέντρα, κοσμικές ταβέρνες  και όλα τα καταστήματα που έχουν ποτό και τα υπόλοιπα ανήκουν στο 0,5%

Ψηφίστηκε το τέλος συντελεστή ΤΑΠ από 0,25-0,35 τοις χιλίοις.
Ψηφίστηκε τέλος για τις μεταλλευτικές επιχειρήσεις διότι όπως ανέφερε ο κος Δήμαρχος δεν μπορεί να υποβάλλονται τέλη στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, λιγνίτη και στα λατομεία και να μην γίνεται κάτι παρόμοιο στις μεταλλευτικές επιχειρήσεις Αυτή πρόταση θα πρέπει να σταλεί στην ΚΕΔΚΕ και στο Υπουργείο Ανάπτυξης ώστε να πληρώνει τέλος κάθε μεταλλευτική επιχείρηση ανάλογα με την παραγωγή του κάθε λατομείου χωρίς όμως καμία έκπτωση από τις άλλε υποχρεώσεις.
Επίσης ψηφίστηκε ενιαία τέλη για τις κατοικίες στα Ψαχνά 1,15 ευρώ το τ.μ. και για τις άλλες περιοχές 1 ευρώ ανά τ.μ. Για τους επαγγελματικούς χώρους 2 ευρώ ανά τ.μ.
Σε αυτό το σημείο ο κος Ψαθάς έκανε πρόταση να μην πληρώνουν το τέλος αυτό οι άποροι, τα άτομα με αναπηρία άνω των 67% και οι πολύτεκνοι. Πράγμα όμως το οποίο αυτή τη στιγμή, όπως ανέφερε ο κος Μπουροδήμος είναι αδύνατο να συμβεί.
Τέλος ψηφίστηκε τέλος στο εμφιαλωτήριο της Στενής 0,010 ευρώ /ανά λίτρο

Σαν σήμερα

532: Θεμελιώνεται ο ναός της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη, έργο των αρχιτεκτόνων Ανθεμίου και Ισιδώρου.
1455: Ο εφευρέτης της τυπογραφίας, Ιωάννης Γουτεμβέργιος, τυπώνει το πρώτο βιβλίο, τη Βίβλο.
1839: Θεμελιώνεται το Πανεπιστήμιο Αθηνών.
1903: Η Κούβα μισθώνει στο διηνεκές τον Κόλπο του Γκουαντανάμο στις ΗΠΑ.
1942: Οι πρώτες βόμβες του Άξονα πέφτουν σε έδαφος των ΗΠΑ, σε πετρελαιοπηγή στην Καλιφόρνια.
1966: 1500 τηλεοπτικοί δέκτες λαμβάνουν το πρώτο κανονικό πρόγραμμα του ΕΙΡ, της σημερινής ΕΡΤ.

Απεργιακό «μπλακάουτ» στην χώρα


Σε απεργιακό κλοιό βυθίζεται για ακόμα μια φορά η χώρα, λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ με μισθολογικά και ασφαλιστικά αιτήματα.
Στην απεργία συμμετέχουν, από χτες, Τρίτη, οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σύμφωνα με απόφαση της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ.
Ακόμα, στις απεργιακές κινητοποιήσεις συμμετέχουν: