Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Σεφ στο...παρά πέντε

Ο καταξιωμένος συγγραφέας Ευάγγελος Ζουμπανέας, βασισμένος στην πολύχρονη επαγγελματική του πείρα, δημιούργησε έναν εύχρηστο και πρωτότυπο οδηγό διατροφής και μαγειρικής με σκοπό να διευκολύνει τη ζωή των ανθρώπων οι οποίοι επιθυμούν να τρέφονται υγιεινά.

Ο «Σεφ...στο παρά πέντε» επιλέγει και προτείνει:

Κατάθλιψη: Η πανδημία που δεν της δίνει κανείς σημασία!


Δεν ξεχωρίζει φύλο, ηλικία, μόρφωση, οικονομική κατάσταση, δεν υπολογίζει τίποτα απλά θερίζει! Είναι μια πανδημία πραγματική και όχι ψεύτικη σαν αυτή της γρίπης και υπολογίζεται πως κάθε χρόνο σκοτώνει περίπου 850.000 ανθρώπους σε ολόκληρο τον πλανήτη. Πως τους σκοτώνει ακριβώς; Τους κάνει να αυτοκτονήσουν..


Κύριο χαρακτηριστικό της είναι ο αφόρητος ψυχικός πόνος, τόσος που δεν αντέχεται και που οι υγιείς δεν μπορούν να διανοηθούν ούτε στο χειρότερο τους εφιάλτη. Μπορεί κάποιοι εσφαλμένα να χαρακτηρίζουν αυτά τα άτομα ως αδύναμα ή δειλά, μα πρέπει να έχεις πολύ κουράγιο να έχεις μάθει να επιβιώνεις με τον πόνο και μάλιστα με τόσο δυνατό και καθημερινό, ασταμάτητο πόνο, για πολλά χρόνια, για δεκαετίες ή ακόμη και για μια ζωή! Πρόκειται για μια κατάσταση που οι "κανονικοί" όσο και να προσπαθούν δεν θα καταφέρουν ποτέ να αντιληφθούν.

Μήνυση προς το Γερμανικό Περιοδικό Focus

Σημειώστε πως ουδείς άλλος ΄Ελλην συγκινηθήκε για τις ύβρεις του Γερμανικού περιοδικού, πλην μόνον φιλολογικώς και αερολογικώς. ...

Τώρα με τη μήνυση της Ελληνίδας συγγραφέα, οι Γερμανοί θα καθήσουν στο σκαμνί

Σχετικώς εξέδωσε το άκολουθο Δελτίο Τύπου, όπου εξηγεί με σοβαρή επιχειρηματολογία του λόγους του διαβήματός της.:

Την Παρασκευή, 7 Μαϊου 2010, αηδιασμένη και αγανακτισμένη από τον άδικο και επαίσχυντο διασυρμό που δέχεται τόσο η ιερή παράδοση των προγόνων μας, όσο και η πατρίδα μας και ο λαός μας -η ίδια η ύπαρξή μας, όπως αποδείχθηκε τραγικά την προηγούμενη εβδομάδα- εξαιτίας του κέρδους και του χρήματος (γιατί περί αυτού πρόκειται), υπέβαλα μήνυση κατά του υπευθύνου σύμφωνα με το νόμο και κατά παντός άλλου υπευθύνου του γερμανικού περιοδικού Focus, το οποίο δύο φορές μέσα σε τρεις μήνες (Φεβρουάριο & Μάιο) παρουσίασε στο εξώφυλλό του την Ολύμπια Θεά Αφροδίτη -και συγκεκριμένα το άγαλμά της που βρίσκεται στο Λούβρο και είναι γνωστό ως “Αφροδίτη της Μήλου”- να κάνει μία άσεμνη και αισχρή χειρονομία την πρώτη φορά και να επαιτεί τη δεύτερη. Τη μήνυση την υπέβαλα ως ιέρεια της γνωστής θρησκείας των Ελλήνων Αρχαιοθρήσκων, για προσβολή της θείας προσωπικότητας της Θεάς Αφροδίτης -και μάλιστα κατά συρροήν και κατ’ εξακολούθησιν- και για προσβολή ιερών συμβόλων, μεταξύ άλλων και της ελληνικής σημαίας, που το πανέμορφο κυανόλευκο χρώμα της, είναι και το ιερό χρώμα της Θεάς, αφού, ως γνωστόν, ανεδύθη από τους αφρούς της θάλασσας.

Η Εξομολόγηση ενός Οικονομικού Δολοφόνου

Μια ψυχίατρος γέννησε στα 62 της με εξωσωματική, δίδυμα κοριτσάκια

Δίδυμα κοριτσάκια, τα πρώτα της παιδιά, γέννησε με εξωσωματική γονιμοποίηση μια ψυχίατρος 62 ετών στη Βουλγαρία, δημιουργώντας ένα νέο εθνικό ρεκόρ, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα...
της βουλγαρικής εφημερίδας 24 Tchassa.

Η Κραζιμίρ Ντιμίτροβα γέννησε με καισαρική τομή στις 5 Μαΐου δυο κοριτσάκια, τη Μέρι και τη Ζακλίν, βάρους ενός κιλού το καθένα, στην πόλη Ρούζε της βόρειας Βουλγαρίας.

"Η ηλικία δεν ήταν εμπόδιο για μένα. Ηθελα τόσο πολύ ν΄αποκτήσω παιδιά", δήλωσε η Ντιμίτροβα στην εφημερίδα.

Η Ντιμίτροβα, η οποία πρόκειται σύντομα να συνταξιοδοτηθεί, τόνισε ότι τα αιτήματά της για υιοθεσία είχαν απορριφθεί από τις αρμόδιες αρχές.

Η θυσία της Μάνας

Η μητέρα του είχε μόνο ένα μάτι....
Ντρεπόταν γι αυτήν κι ώρες - ώρες  την μισούσε...
Η δουλειά της ήταν μαγείρισσα στη φοιτητική λέσχη.
Μαγείρευε για τους φοιτητές και τους καθηγητές για να βγάζει τα έξοδά τους...
Δεν ήθελε να του μιλάει για να μην μαθαίνουν ότι είναι παιδί μιας μητέρας...με ένα μάτι...
Οι φοιτήτριες έφευγαν γρήγορα όποτε έβλεπαν να βγαίνει για λίγο από
την κουζίνα κι έλεγαν πως δεν άντεχαν το θέαμα και πως τους προκαλούσε μια ανυπόφορη ανατριχίλα..
Μα από μικρός είχε πρόβλημα με την εικόνα της μητέρα τους.
Μια μέρα όταν ακόμη πήγαινε στο Δημοτικό, πέρασε η μητέρα του στο διάλειμμα να του πει ένα γεια. Ένιωσε πολύ στεναχωρημένος.

Δείτε την επιθεωρητή της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας της Κύπρου

Τούλα Ναθαναήλ- Επιθεωρητής της κυπριακής κτηνιατρικής υπηρεσίας ή αιμοσταγής δολοφόνος; Σας παρουσιάζουμε την υπέθυνη του Καταφυγίου του Δήμου Αραδίππου! ΜΕΡΟΣ 1ο...


QUIZ: ME TI ΜΟΙΑΖΕΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Α) ΜΕ ΜΑΝΙΑΚΟ - ΑΙΜΟΣΤΑΓΗ ΔΟΛΟΦΟΝΟ
Β) ME ΤΑΛΑΝΤΟΥΧΟ ΚΗΝΥΓΟ
Γ) ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗ ΤΗΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ, ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΤΗΝ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΖΩΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ.

Όσοι απαντήσατε, με τη λογική, το Α ή το Β, λυπάμαι χάσατε...
Πρόκειται για την Τούλα Ναθαναήλ. την επιθεωρητή της κτηνιατρικής υπηρεσίας της Κύπρου και εκείνη που είναι υπεύθυνη για την λειτουργιά του Καταφυγίου του δήμου Αραδίππου...

Σφαγή σε νήπειο στην Κίνα


Επτά παιδιά "σφαγιάστηκαν" και άλλα τουλάχιστον είκοσι τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο μετά από επίθεση σε νηπιαγωγείο στη βορειοδυτική Κίνα σήμερα Τετάρτη.

Επτά παιδιά και μία δασκάλα έχασαν τη ζωή τους σε παιδικό σταθμό της Κίνας, μετά από αιματηρή επίθεση 48χρονου με μπαλτά. 
Σύμφωνα με το πρακτορείο Νέα Κίνα, το μακελειό σημειώθηκε στις 8 το πρωί (τοπική ώρα), όταν 48χρονος εισέβαλε στο κτίριο και σκότωσε πέντε αγόρια, δύο κορίτσια και τη δασκάλα τους. Από την οργή του κατάφεραν να γλιτώσουν μόνο δύο παιδιά, ενώ ακόμα 11 νήπια, καθώς και ένας ενήλικας τραυματίστηκαν.

Θα απαγορευτούν τα πειράματα σε πιθήκους, χιμπατζήδες, γορίλλες και ουρακοτάγκους...


H Ε.Ε, αποφάσισε τη λήψη αυστηρότερων μέτρων για τα πειράματα που γίνονται σε ζώα...Τα νέα μέτρα προβλέπουν τη μείωση του αριθμού των ζώων,  που χρησιμοποιούνται για επιστημονικά πειράματα.

Mόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις θα γίνονται πειράματα, αν πρόκειται για την επιβίωση του είδους του συγκεκριμένου ζώου, ή αν πρόκειται για την εμφάνιση μιας αρρώστιας που απειλεί τον άνθρωπο.

Επίσης, στόχος είναι να μειωθεί στο ελάχιστο ο πόνος που προκαλείται στα ζώα.

Πέρυσι, η ΕΕ απαγόρευσε τις δοκιμές καλλυντικών σε ζώα, με εξαίρεση τους ελέγχους τοξικότητας μακράς διαρκείας, οι οποίοι θα απαγορευθούν το 2013.

Προς το παρόν, κάθε χρόνο στην ΕΕ χρησιμοποιούνται 12 εκατομμύρια ζώα για πειράματα.

Newsit.gr

Νίντεο από την συντριβή του αεροσκάφους στην Τρίπολη: Newsit.gr

Συνετρίβη αεροσκάφος στο αεροδρόμιο της Τρίπολης

Το αεροσκάφος συνετρίβη την ώρα της προσγείωσης στο αεροδρόμιο της Τρίπολης, πρωτεύουσας της Λιβύης. Το αεροσκάφος είχε αναχωρήσει από το αεροδρόμιο του Γιοχάνεσμπουργκ και ήταν της αεροπορικής εταιρείας Afriqiyah Airways. Τελικό προορισμό είχε το αεροδρόμιο του Χίθροου στο Λονδίνο.
Σε αυτό επέβαιναν 94 επιβάτες και 11 μέλη πλήρωμα. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες στο αεροπλάνο υπήρχαν πολίτες διαφόρων εθνικοτήτων στην πλειοψηφία τους Βρετανοί και Νότιο Αφρικανοί.

Δεν τα κατάφερε ο μικρός Μάρκος

Ο "Μάρκος", το νεαρό αρσενικό φωκάκι που βρέθηκε πυροβολημένο στην Κρύα Βρύση του δήμου Κηρέως, δεν κατάφερε να επιβιώσει, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που έκανε η MOm σε συνεργασία με την υπεύθυνη κτηνίατρο του Κέντρου, καθηγήτρια της Κτηνιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Νατάσσα Κομνηνού.

Τις τελευταίες 10 ημέρες η φώκια βρισκόταν στο Κέντρο Περίθαλψης Μεσογειακής Φώκιας της MOm στην Αλόννησο, σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση. Μετά από συνεχείς εξετάσεις, στα πλαίσια της εντατικής θεραπείας του, που έγιναν τις τελευταίες ημέρες διαπιστώθηκε ότι η νεαρή Monachus monachus, δεν μπορούσε να δει ούτε από το αριστερό της μάτι, ενώ αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα με την ακοή της και την ισορροπία της καθώς ήταν αδύνατο να καταφέρει να κολυμπήσει στην πισίνα του Κέντρου Περίθαλψης.

Ημέρα παιχνιδιού για τα Λυκόπουλα της Εύβοιας

Τα Λυκόπουλα σε όλη την Ελλάδα, την Κυριακή 16 Μαΐου, βγαίνουν στους δρόμους και μαζί με τους φίλους τους και όλα τα παιδιά της γειτονιάς, παίζουν και τραγουδούν.

    * Στη Λίμνη, η συνάντηση είναι στις 9 το πρωί, στην κεντρική πλατεία.
    * Στη Νέα Αρτάκη, το σημείο συνάντησης είναι το πάρκο των Κυζικείων και το παιχνίδι ξεκινά στις 10:00 το πρωί.
    * Στη Χαλκίδα, η συνάντηση είναι στις 11:00 το πρωί, μπροστά στο «Κόκκινο Σπίτι».

ΕΝΑΣ ΓΑΪΔΑΡΑΚΟΣ ΣΤΑ ΨΑΧΝΑ

Εχθές το απόγευμα ένας γαϊδαράκος έκανε την εμφανισή του στην Κεντρική Πλατεία των Ψαχνών δημιουργώντας μικροπροβλήματα στην κυκλοφορία μετακίνησης των οχημάτων. Βέβαια το γεγονός αυτό δεν δημιούργησε καθόλου αναστάτωση στους οδηγούς αλλά αντιθέτως παρέμεναν στα αυτοκίνητά τους και θαύμαζαν το πανέμορφο τετράποδο ζώο.
Μόνο ένας ηλικιωμένος άνδρας πήγε και χτύπησε στο πρόσωπο αυτό το άκακο ζωάκι χωρίς κανένα απολύτως λόγο. αυτή πράξη του ηλικιωμένου άνδρα εναι εντελώς ανεπίτρεπτη και δεν αρμόζει σε άνθρωπο που ζει στον 21ο αιώνα.