Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

Τί λένε οι Μάγια για το 2012 (Μελχισεδεκ Ντρουβάλο) ντοκιμαντέρ


The Maya Of Eternal Time - (Drunvalo Melchizedek)Grsub from Peace on Vimeo.

Tί κρύβει η Μακεδονία;

Άνοιξε το κάνιστρο με τη σκόνη του αστεροειδή Ιτοκάουα

Ίχνη ενός προς το παρόν άγνωστου αερίου απελευθερώθηκαν όταν άνοιξε στην Ιαπωνία το δοχείο με τα δείγματα από την αποστολή Χαγιαμπούσα. Οι ερευνητές ελπίζουν ότι τις επόμενες εβδομάδες θα βρουν μέσα στο κάνιστρο και τα πρώτα δείγματα σκόνης από αστεροειδή.

Οι αστεροειδείς θεωρούνται ανέγγιχτα κατάλοιπα από το σχηματισμό του Ηλιακού Συστήματος πριν από 4,6 δισ. χρόνια, και η κατανόηση της σύστασής τους θα μπορούσε να προσφέρει νέα στοιχεία για το σχηματισμό της Γης.

Το ιαπωνικό σκάφος Χαγιαμπούσα εκτοξεύτηκε το 2003 για την πρώτη αποστολή σε αστεροειδή μετ΄επιστροφής. Έφτασε στον διαστημικό βράχο Ιτοκάουα το 2005 και, έπειτα από αλλεπάλληλα τεχνικά προβλήματα, επέστρεψε στη Γη στις 13 Ιουνίου.

Γυμνοφάγος Λαβιάτος

Η ζωή του σχολείου μέσα από τα μάτια δύο 16χρονων εφήβων συγγραφέων

Η Κίρα, η Ναταλία και η Ηλέκτρα είναι τρεις φίλες, που μοιράζονται το ίδιο σκηνικό: το σχολείο, τις πλάκες στα θρανία, τους έρωτες και τις ανησυχίες της εφηβείας. Όταν, όμως, στη ζωή τους εμφανίζονται δύο αγόρια, ο 'Αρης και ο Αχιλλέας, όλα αλλάζουν και ο κίνδυνος παραμονεύει…
Οι τρεις φίλες, τα δύο αγόρια και μία ιστορία μυστηρίου «γεννήθηκαν» από τη φαντασία δύο 16χρονων κοριτσιών, της Γιώτας Παπαδοπούλου και της Κυριακής Χράντα. Οι έφηβες αποφάσισαν, μέσα σε μια στιγμή, καθισμένες στο προαύλιο του σχολείου τους, στο 2ο ΓΕΛ Χορτιάτη στη Θεσσαλονίκη, να γράψουν ένα νεανικό μυθιστόρημα. Και κατάφεραν, γράφοντας, συνήθως Σαββατοκύριακα, καθώς τις καθημερινές έριχναν το βάρος στα μαθήματά τους, να πάρει «σάρκα και οστά» το βιβλίο «Έτσι μιλώ για σένα».

Τι λέει ο Τσατσαρώνης για το νερό;

Ο Μάκης είναι νικητής

Ο Μάκης γύρισε από την Αθήνα την προηγούμενη Πέμπτη και πέρασε αμέσω να με δει και να μου πει πως ήταν οι αγώνες. Δεν το συζητώ, δεν τον προλάβαινα, είχε τόσα πολλά μαζεμένα να μου πει που κι εκείνος δεν ήξερε από που να αρχίσει και που να τελειώσει. Συγκινήθηκε φοβερά όταν του είπα ότι παρακολούθησα μέσω internet την έναρξη των special olympics. "Δεν είμασταν πολύ καλοί;", με ρώτησε, "ήσασταν καταπληκτικοί", του είπα και έφυγε τρέχοντας γιατί είχε δουλειές, έπρεπε να ενημερώσει κι άλλους για το ταξίδι του. Την αλλη μέρα πήγε εκδρομή για σαββατοκύριακο στο χωριό και τον είδα ξανά την Τρίτη. Ήρθε ντυμένος με τη στολή και χαμογελώντας πονηρούτσικα μου είπε πως είχε κάτι να μου δείξει. Εννοείται πως ρώτησα τι. Και έβγαλε από το τσαντάκι του το μετάλλιο και το baner της συμμετοχής, ρώτησε αν έχω φωτογραφική και μόλις είπα ναι τα στολίστηκε και βγάλαμε τις παρακάτω φωτογραφίες:

Χασάνδρας -συγκέντρωση για το νερό part 1

Τσιγάρο χωρίς καπνό

Σε απάντηση στους όλο και πιο αυστηρούς περιορισμούς για το κάπνισμα, η μεγαλύτερη καπνοβιομηχανία της Ιαπωνίας έφτιαξε το πρώτο τσιγάρο παγκοσμίως… χωρίς καπνό!

Η Japan Tobacco Inc. έχει ήδη διαθέσει στην αγορά το «Zerostyle Mint» και ελπίζει να βρει μεγάλη ανταπόκριση στους ανθρώπους που καπνίζουν αλλά δε θέλουν να ενοχλούν τους γύρω τους.

Το προϊόν μοιάζει με ένα συνηθισμένο τσιγάρο αλλά περιέχει ένα φίλτρο, που ανανεώνεται, το οποίο γεμίζει με φύλλα καπνού. Έτσι ο καπνιστής εισπνέει στην ουσία τη γεύση και δεν βγάζει καπνό.

pelekis

Ανακαλύφθηκε ότι τα μαμούθ είχαν αντιψυκτικό στο αίμα τους.


Τα μαμούθ είχαν ένα είδος «αντι-ψυκτικού» αίματος που επέτρεπε στο σώμα τους να ανεφοδιάζεται με οξυγόνο ακόμα και στις πιο παγωμένες θερμοκρασίες, σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας οι επιστήμονες «ανέστησαν» την πρωτεΐνη του αίματος αιμοσφαιρίνη από ένα εξαφανισμένο τριχωτό μαμούθ.

Διαμαρτυρία για τις δηλητηριάσεις ζώων

Σήμερα το βράδυ στις 20:00 στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας κάτοικοι θα συγκεντρωθούν στο κοντινότερο Δημαρχείο της περιοχής τους για να ζητήσουν να θεσπιστούν αυστηρότεροι νόμοι κατά των δηλητηριάσεων των τετράποδων φίλων μας. Όμως όπως θα δείτε και σεις παρακάτω πουθενά δεν υπάρχει ουδεμία περιοχή της Εύβοιας που να κάνει τέτοια συγκέντρωση, παρόλο που οι δηλητηριάσεις των ζώων είναι σύνηθες φαινόμενο. Γιατί;
Για τις περιοχές που συμμετάσχουν σε αυτή τη διαμαρτυρία καντε κλικ εδώ.

Ταξιδεύοντας στη Μεσσαπία

Ένας κοντινός προορισμός για τους κατοίκους του λεκανοπεδίου για σύντομες αποδράσεις τώρα το καλοκαίρι είναι και η Μεσσαπία που βρίσκεται 100 χιλιόμετρα Β.Α. της Αθήνας. Ερχόμενος ο επισκέπτης στην περιοχή των Ψαχνών μπορεί να δει τον οπλαρχηγό της Εύβοιας Αγγελή Γοβιό που στέκεται επιβλητικός και καλοσορίζει τους επισκέπτες στο Δήμο Μεσσαπίων. Μπορεί κανείς στο Δήμο να επισκεφτεί το λαογραφικό μουσείο, που βρίσκεται στην Κνετρική πλατεία των Ψαχνών, το μουσείο του κ. Αναστάσιου Λιάσκου σοτ Κοντοδεσπότι, το αρχοντικό του Κριεζώτη στην Τριάδα, την αρχαία περιοχή Βάβουλα κοντά στη Μακρυκάπα και τον Ενετικό Πύργο των Πολιτικών. Μπορεί ακόμη να επισκεφθεί τις αμέτρητες εκκλησίες και εκκλησάκια που υπάρχουν στην περιοχή με κυρίαρχες την Μονή Μακρυμάλλλη,  τη μονή Παναγίας Περιβλέπτου στα Πολιτικά και τον ιερό ναό του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου που βρίσκεται στην περιοχή Μύλοι (τοπικώς Κατούνια).
Ακόμη ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει τα δροσερά νερά των Πολιτικών και της Δαφνης με φόντο τον Ευβοϊκό και του Λιμνιώνα με φόντο το Αιγαίο. Επίσης σε ολόκληρη την περιοχή υπάρχουν αρκετά ταβερνάκια και ουζερί όπου μπορεί κανείς να γευτεί τις τοπικές λιχουδιές και όχι μόνο.
Ας γίνει λοιπόν η Μεσσαπία ένας από τους φετινούς σας καλοκαιρινούς προορισμούς.

Ταξιδεύοντας στην Ιταλία με το Λουτσιάνο Παβαρότι

Pavarotti Ile Italya Gezisi-trip to Italy With Pavarottii-chitarra Romana

ΠΑΓΚΌΣΜΙΑ ΗΜΈΡΑ ΚΑΤΆ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος σήμερα 26 Ιουνίου είναι η Παγκόσμια ημέρα κατά της "μάστιγας" των νέων που δεν είναι άλλο από τα ναρκωτικά. Στην περιοχή της Μεσσαπίας αλλά και σε όλη την Εύβοια και την Ελλάδα οι περισσότεροι νέοι έχουν τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους δοκιμάσει ναρκωτικές ουσίες. Αν τους ρωτήσει κάποιος γιατί έκαναν χρήση παραισθησιογόνων ουσιών, οι απαντήσεις ποικίλουν.
Άλλοι λένε από "μαγκιά". Μα είναι "μαγκιά" να οδηγείς τον εαυτό σου στην πλήρη εξαθλίωση, στην κοινωνική περιθωριοποίηση, στον κοινωνικό εξευτελισμό και στον αργό θάνατο; "Μαγκιά" δεν είναι αυτό. Μαγκιά είναι να ζεις και να παλεύεις στη ζωή. Μαγκιά είναι να ονειρεύεσαι. Μαγκιά είναι να βάζεις στόχους. Μαγκιά είναι να μορφώνεσαι.
Άλλοι πάλι λένε ότι καταναλώνουν ναρκωτικές ουσίες γιατί είναι απογοητευμένοι από τη ζωή. Και τι με αυτό; Μήπως αισθάνονται καλύτερα; Και αν αισθάνονται για λίγο διάστημα, σύντομα ο εφιάλτης τους κατακλύζει τη ζωή τους. Σύντομα ο θάνατος τους χτυπά την πόρτα. Σύντομα οι οικογένειές τους και ο κοινωνικός τους περίγυρος ζουν μία ατέλειωτη κόλαση. Αν θέλει κάποιος να ζει σε παραδείσους ας "χρησιμοποιήσει τα δικά του πινέλα και χρώματα για να φτιάξει αυτούς", όπως έλεγε ο Καζαντζάκης, και όχι να τους φτιάχνουν με σκόνες και ενέσεις.
Η ζωή για όλους τους ανθρώπους είναι πολύτιμη και δεν μπορεί να την αφαιρεί κανείς. Τη ζωή όλοι μας θα πρέπει να τη ζούμε, και ας έχει και τις δυσκολίες της και τις απογοητεύσεις της, διότι είναι ωραία. Ας μην την καταστρέφουμε χρησιμοποιώντας τα ναρκωτικά. Δεν προσφέρουν τίποτα. Μόνο παίρνουν το "εγώ μας" και το κάνουν "τίποτα".
Και όσους δεν θέλουν να μιλούν για αυτό θέμα, τους χαρακτηρίζω ως ελέφαντες που κρύβουν την προβοσκίδα τους πίσω από τις "παπαρούνες".

Ανακοίνωση για την προστασία του φυσικού μας πλούτου

Ο σύλλογος μας, για το θέμα της δασοπροστασίας- πυροπροστασίας, μετά και την πρόσφατη συνάντηση των αρμοδίων τοπικών φορέων, με πρόσκληση του Δήμου Κηρέως και αφού ήδη φτάνουμε στο τέλος του μήνα Ιουνίου, έχει να καταγγείλει τα παρακάτω:
Α) Για άλλη μια χρονιά απουσιάζει παντελώς ο κρατικός κεντρικός σχεδιασμός, προστασίας του περιβάλλοντος και του φυσικού πλούτου,
Β) Την απουσία της αναγκαίας πλήρους χρηματοδότησης του σχεδιασμού,
Γ) Την μη στελέχωση, των χιλιάδων κενών θέσεων μόνιμου και εκπαιδευμένου προσωπικού που θα έπρεπε να τελεί κάτω από την επίβλεψη ενός κεντρικού Δασικού φορέα σε συνεργασία και με τους κατά τόπους δασικούς συνεταιρισμούς,
Δ) Την έλλειψη του αναγκαίου υλικοτεχνικού εξοπλισμού,
Ε) Την σκανδαλώδη, κάθε θερινή σεζόν, ενοικίαση κυρίως εναέριων πυροσβεστικών μέσων που δεν ενδείκνυνται για τη γεωμορφολογία της χώρας μας και ενώ τόσα χρόνια θα μπορούσαμε σαν χώρα, με τα ίδια ίσως και λιγότερα χρήματα να αγοράσουμε καταλληλότερα αεροπλάνα και ελικόπτερα που τα χαρακτηριστικά τους «ταιριάζουν» περισσότερο στις ιδιαιτερότητες και απαιτήσεις της χώρας μας (βλ.αεροσκάφη που έστειλε κατά καιρούς η Ρωσία),
Στ) Την εγκληματική και σκόπιμη εναπόθεση των ελπίδων χρηματοδότησης σε ιδιωτικούς- επιχειρηματικούς ομίλους (που χρηματοδοτούν όποτε και αν τους συμφέρει), όπως και σε άλλους αναρμόδιους οργανισμούς,
Η) Την επίσης εγκληματική μεταφορά ευθύνης για την πυροπροστασία στις τοπικές εθελοντικές ομάδες που ούτε εκπαιδευμένες οι περισσότερες είναι, ούτε έχουν τον κατάλληλο υλικοτεχνικό εξοπλισμό και που τέλος το κράτος δεν θα έπρεπε να μεταφέρει τις δικές του ευθύνες για προστασία του περιβάλλοντος τόσο στο ιδιωτικό κεφάλαιο, όσο και στην ιδιωτική πρωτοβουλία του κάθε πολίτη, χωρίς τον απαιτούμενο κεντρικό σχεδιασμό.

Πσνηγύρι στις Στρόπωνες

Σήμερα το βράδυ στην περιοχή των Στροπώνων του Δήμου Διρφύων διεξάγεται Πανηγύρι "Σύναξις των απανταχού Στροπωνιατών". Στην πανήγυρη αυτή θα τραγουδήσει η Σοφία Κολλητήρη. Ώρα προσέλευσης 21:00

Συνθήματα στους τοίχους

Συνθήματα_στους_τοίχους f

Πυρά Ντούρμα κατά Μπουροδήμου


Στη δύσκολη οικονομική κατάσταση που ζούμε σήμερα και με δεδομένα τη συρρίκνωση των εισοδημάτων, την αυστηρή φορολόγηση, την απώλεια θέσεων εργασίας και την υποβάθμιση του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος κρίνεται αναγκαία η λήψη πρωτοβουλιών από την τοπική αυτοδιοίκηση για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και την ανακούφιση των πολιτών.
Ασκώντας έναν έλεγχο στο Δήμο Διρφύων για την κοινωνική πολιτική που εφαρμόζει τα τελευταία χρόνια θα διαπιστώσει κάποιος ότι αυτή είναι ανύπαρκτη και εάν μια βοήθεια έχει δοθεί αυτή χαρακτηρίζεται από αποσπασματικότητα και προαιρετικότητα.
Χωρίς να ασκήσουμε κριτική για το τι κοινωνική πολιτική εφαρμόζεται από δωδεκαετίας με την ανάληψη καθηκόντων από το σημερινό δήμαρχο, θα περιοριστώ στο να εντοπίσω ποιες πρωτοβουλίες πάρθηκαν από τη Δημοτική αρχή στην τρίτη θητεία της. Και αυτό γιατί η παρούσα θητεία της δημοτικής αρχής συμπίπτει με την εφαρμογή του νέου Δημοτικού και Κοινοτικού Κώδικα (Ν. 3463/2006) ο οποίος δίνει πολλές δυνατότητες εφαρμογής κοινωνικής πολιτικής στους δημάρχους.
Εάν κάποιος μελετήσει προσεκτικά τον Κώδικα, θα διαπιστώσει, ότι πέρα από το γενικό πνεύμα του που προσδιορίζεται στην παροχή κοινωνικής αλληλεγγύης, δίνεται η δυνατότητα στους δημάρχους να αναλάβουν συγκεκριμένες κωδικοποιημένες δράσεις για την υποστήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων, ανέργων, αναξιοπαθούντων κλπ.
Είχα την τιμή να παρευρεθώ στην ορκομωσία της σημερινής δημοτικής αρχής στο δημαρχείο, και στη σύντομη ομιλία του ο δήμαρχος κ. Μπουροδήμος τόνισε: «..αυτή την τετραετία στο κέντρο της πολιτικής μας θα είναι ο άνθρωπος και τα προβλήματά του..». Και το θυμάμαι καλά γιατί με εντυπωσίασε το γεγονός ότι τις προηγούμενες τετραετίες της θητείας του η δημοτική αρχή δεν είχε επιδείξει κανένα έργο κοινωνικής πολιτικής παρά μόνο κάποιες εξυπηρετήσεις, αποσπασματικά και πιθανόν υστερόβουλα.

Μουσική συναυλία με τον Γιάννη Χαρούλη


Κάτι το διαφορετικό και σαφώς ομορφότερο θα  συμβεί το Σάββατο 10 Ιουλίου . Αεράκι σηκώθηκε και μας έφερε από τα  παλιά το Νέο Κύμα, για να μάθουν οι νεότεροι τι εστί τραγούδι και να θυμηθούν οι ...παλαιότεροι το μουσικό κομμάτι της ψυχής τους, που τους έκανε να ερωτευθούν ή έστω να ριγήσουν με το άκουσμά  τους.. Ο Γιάννης Χαρούλης θα βρίσκεται κοντά μας στο ανοιχτό γήπεδο  μπάσκετ στην Νεροτριβιά.

Ωρα έναρξης: 21:30
Τιμή Εισητηρίου: 15 ¤

Για Προπώληση εισητηρίων θα μπορείτε να απευθυνθείτε στα παρακάτω τηλ.

6989 843 053
6948 063 375

Συνεχίζονται οι ρίψεις σκουπιδιών και μπάζων στα γύρω δάση.

Το θέμα του νερού είναι μεγάλο μιας και όλοι εξαρτόμαστε από αυτό. Η επίλυση αυτού του προβλήματος είναι επιτακτική μιας και μιλάμε για θέμα υγείας και όχι μόνο. Το ίδιο όμως απαραίτητη είναι όμως και η μέριμνα για την προστασία των δασών που περιβάλλουν την περιοχή μας, και παρόλο που το όλο θέμα δεν είναι πρώτης πρωτεραιότητας, ενώ θα έπρεπε τόσο για το όσο και για τους περιβαλλοντικούς συλλόγους ή έστω τόσο "πιασάρικο" στα δάση μας αυτή τη στιγμή γίνεται του "Κουτρούλη ο γάμος" σ' ότι αφορά την ρίψη των απορριμάτων και μπάζων "πάσης φύσης"!
Σε κάθε γωνιά ξεφυτρώνει και μια χωματερή, μεγάλη ή μικρότερη δεν έχει σημασία, μιας και ο καθένας που θέλει να ξεφορτωθεί ότι τον ενοχλεί, βρίσκει ως λύση το δάσος!

ΣΟΣ- αποφθέματα για ηφαιστειακό χειμώνα