Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

2η ποδηλατική βόλτα και δωρεάν σεμινάριο πρώτων βοηθειών

Ο Σύλλογος Νέων του Δήμου Μεσσαπίων διοργανώνει τη 2η ποδηλατική βόλτα ( Ψαχνά-Πολιτικά-Ψαχνά) την Κυριακή 4 Ιουλίου 2010.
Αφού φτάσουμε στην παραλία των Πολιτικών , στο Cafe Estrella , σε συνεργασία με το Thalassa Diving School θα δοθεί δωρεάν σεμινάριο πρώτων βοηθειών (ΚΑΡΠΑ).
Στη συνέχεια , όσοι επιθυμούν θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα γνωριμίας κατάδυσης με 10 € το άτομο υπό την επαγγελματική καθοδήγηση ενός εκπαιδευτή.
Συμπεριλαμβάνεται υποβρύχια βιντεοσκόπηση και φωτογραφία.
Το ραντεβού μας λοιπόν είναι στις 9.30 π.μ στο Δημαρχείο για όσους θα συμμετάσχουν στην ποδηλατική βόλτα ή στις 11.00 π.μ στο Cafe Estrella για όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο και να ανακαλύψουν το αίσθημα της έλλειψης βαρύτητας ...!

Το ιστορικό «Κύμα» - επείγουσα ανάγκη για την άμεση ανακατασκευή του

Αξιότιμε κύριε Νομάρχα,
Το ιστορικό «Κύμα», με το προφητικό όνομα, αφού πέρασε από 40 κύματα, απετέλεσε ενδεικτική περίπτωση της αναποτελεσματικής δημόσιας διοίκησης και σήμερα έχει φτάσει πολύ κοντά στην κατάρρευσή του.
Αφού πέρασαν 11 χρόνια για να εγκριθεί η μελέτη ανακατασκευής του το 2007 πλέον, τότε ανέκυψε το γνωστό ιδιοκτησιακό ζήτημα, με αποτέλεσμα το έργο να υφίσταται περαιτέρω δραματική για τη διατήρησή του καθυστέρηση.

Σήμερα επιτέλους η ανακατασκευή του έχει δρομολογηθεί, η κυβέρνηση ξεπέρασε τα τεχνητά εμπόδια που τίθεντο σε βάρος της διατήρησης του ιστορικού κτίσματος και το έργο μπορεί επιτέλους να ξεκινήσει. Σύμφωνα με το Λιμενικό Ταμείο Αιδηψού, η πολεοδομία της Ιστιαίας εξέδωσε την πολεοδομική άδεια για τη δημοπράτηση της κατασκευής του κτίσματος και την έχει αποστείλει προς στις τεχνικές υπηρεσίες της Νομαρχίας, όπου αναμένονται οι σχετικές ενέργειες.

Έκθεση Φωτογραφίας Ελληνορωμαϊκής Πάλης

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων Μεσσάπια 2010 θα πραγματοποιηθοεί έκθεση φωτογραφίας με θέμα η ελληνορωμαϊκή Πάλη στη Μεσσαπίααπό 5-10 ιολίου 8-11 το βράδυ στο πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου που βρίσκεται στην Κεντρική Πλατεία των Ψαχνών.

φεστιβάλ Πάλης στη Ραφήνα

ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΡΑΦΗΝΑΣ 27-06-2010
ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟΙ ΑΓΩΝΕΣ, ΜΕ ΤΕΛΕΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΔΗΜΟΥ ΡΑΦΗΝΑΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΔΑΣ ΡΑΦΗΝΑΣ.
ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΣΤΟ ΟΜΑΔΙΚΟ: 1. ΘΕΣΗ Π.Ο.ΨΑΧΝΩΝ 2η ΘΕΣΗ Δ.Α.Σ. ΡΑΦΗΝΑΣ 3η ΘΕΣΗ Α.Σ. ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ
ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΩΝ 3 ΚΑΙ 5 ΕΤΏΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΝΑ ΖΗΛΕΨΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΩΝ ΑΝΔΡΩΝ!
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥς ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΡΜΟ ΤΟΥΣ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ, ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΡΕΧΟΥΝ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΝΟΥΝ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΣΕ ΜΑΣ! ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΕΤΣΙ ΜΕ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΑΓΑΠΗ!

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, ΚΑΛΗ ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ!

1ο Καλοκαιρινό Φεστιβάλ της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ στην Εύβοια

Το 1ο καλοκαιρινό φεστιβάλ της ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΠΑΣΟΚ ύστερα από την επανίδρυση της, είναι γεγονός!
Το κάμπινγκ θα διεξαχθεί στην Αγία Άννα απο 8 έως 11 Ιουλίου.


Κατόπιν πρότασης που κατέθεσε η Ν.Ε. ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΠΑΣΟΚ ΕΥΒΟΙΑΣ και έγινε αποδεκτή - μετά από διαβούλευση - από τη ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ της ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΠΑΣΟΚ το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στην Εύβοια.
Το κάμπινγκ θα διεξαχθεί στην Αγία Άννα από 8 έως 11 Ιουλίου.Στα πλαίσια της πολιτικής παρέμβασης θα πραγματοποιηθούν τρεις θεματικές εκδηλώσεις:
- ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ
- ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
- ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
όπου θα μιλήσουν κορυφαία στελέχη του Κινήματος.
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλ.:6947-874893  ΚΑΡΑΒΑΣ ΜΠΑΜΠΗΣ
6974-123861 ΜΠΑΡΑΚΟΣ ΝΙΚΟΣ
6945-957225 ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΤΑΚΗΣ
2221081444 Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ ΕΥΒΟΙΑΣ

Και τα blogs θέλουν το διαφημιστή τους!

Ένας από τους βασικούς κανόνες της αποτελεσματικής επικοινωνίας, είναι να προσαρμόζεται το δημιουργικό της στην φιλοσοφία του Μέσου- όχημα που χρησιμοποιείται. Ένα τέτοιο μέσον είναι και τα γνωστά μας blogs, μέρος των social media που ανεβαίνουν με γρήγορους ρυθμούς. Τα blogs έχουν αρχίσει να «παίρνουν κεφάλι» στις προτιμήσεις των χρηστών του διαδικτύου και κατά συνέπεια μπορούν να πάρουν και στη διαφημιστική πίττα. Παρατηρείται όμως μια «καθυστέρηση» στο δημιουργικό τρόπο προβολής των μαρκών από τα blogs. Λογότυπα, λογότυπα, και μόνο λογότυπα «κοσμούν» τα περιθώρια των ειδήσεων που αναρτούνται στα blogs. Η παραδοσιακή επικοινωνιακή προσέγγιση μεταφέρεται σε ένα νέο μέσο που θα διέπεται από άλλη φιλοσοφία.

To Μεγαλύτερο σιδηροδρομικό δίκτυο του κόσμου

Η Κίνα αποκτά το µεγαλύτερο σιδηροδροµικό δίκτυο του κόσµου, το οποίο αναβαθµίζεται και µε τρένα υψηλής ταχύτητας. Στόχος, η επέκταση του δικτύου σε όλη την Ασία και η ένωσή της έως το 2025 µε την Ευρώπη, ώστε να ενισχυθεί η οικονοµία της αλλά και η επιρροή της στον κόσµο.

Οταν σε µερικούς µήνες αρχίσει η λειτουργία της σιδηροδροµικής γραµµής υψηλής ταχύτητας Πεκίνο - Σαγκάη, η οποία θα καλύπτει τα 1.318 χιλιόµετρα που χωρίζουν τις δύο µεγάλες πόλεις της Κίνας σε τέσσερις ώρες – ένα ταξίδι που, σήµερα, χρειάζεται 10 ώρες – η µεγάλη αυτή χώρα της Ασίας θα έχει κάνει ένα γιγαντιαίο βήµα για να µετατραπεί σε µία από τις σηµαντικότερες δυνάµεις στον κόσµο στις µεταφορές µε γρήγορα τρένα. Το τρένο συµβολίζει τη µεγάλη προσπάθεια που γίνεται στην Κίνα, γράφει η ισπανική εφηµερίδα «Εl Ρais», για να αποκτήσει πρωτοκαθεδρία σε πολλούς τοµείς, όπως η αεροναυπηγική και η αυτοκινητοβιοµηχανία, µε έναν ξεκάθαρο στόχο: να χρησιµοποιήσει την οικονοµία ως κινητήρια δύναµη της ενίσχυσής της στη διεθνή πολιτική σκηνή.

Aπολίτιστο στέκι

Επί πληρωμή το «ανέβασμα» στο YouTube

Το ποσό του 1,6 ευρώ θα πρέπει να καταβάλλει κάποιος που επιθυμεί να «ανεβάσει» ένα βίντεο στο δημοφιλές YouTube, σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα.

Η εφαρμογή της νομοθεσίας παίρνει σάρκα και οστά, με το YouTube να απαγορεύει στους χρήστες του να αναρτούν περιεχόμενο, χωρίς προηγουμένως να έχουν πληρώσει γι’ αυτό.

Η κίνηση αυτή, που ήδη έχει προκαλέσει αντιδράσεις μεταξύ των απλών «οικιακών» χρηστών, οι οποίοι δεν χρησιμοποιούν την ιστοσελίδα για εμπορικούς σκοπούς, βασίζεται στην αρχή ότι η χρήση ενός προϊόντος με κατοχυρωμένα πνευματικά δικαιώματα (π.χ. ενός τραγουδιού), προϋποθέτει άδεια από τον δημιουργό του.

Οι χρήστες θα καταβάλλουν 1,99 δολάρια (1,6 ευρώ), προκειμένου να χρησιμοποιήσουν το τραγούδι που έχουν επιλέξει. Πληρώνοντας αυτό το ποσό, θα έχουν στη διάθεσή τους την πλήρη έκδοση του τραγουδιού. Θα μπορούν, μάλιστα, να το επεξεργαστούν κατά το δοκούν: να το μοντάρουν, να το «κόψουν» και να το αναπαράγουν ξανά και ξανά.
 zougla.gr

Εσωτερικό πρωτάθλημα σκάκι παίδων Ευβοϊκής Ένωσης Σκακιστών

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 28 Ιουνίου το εσωτερικό πρωτάθλημα σκάκι της παιδικής ομάδας της Ευβοϊκής Ένωσης Σκακιστών που ξεκίνησε στις 19 Ιουνίου. Στο πρωτάθλημα αυτό έλαβαν μέρος οι μικροί αθλητές που έχουν δελτίο στην Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία.

Στην πρώτη θέση ισοβάθμησαν οι Πίσχινας Βαγγέλης και Πατατούκος Χαράλαμπος. Δεύτερος βγήκε ο Σταμέλος Γιάννος και τρίτος ο Τσότρας Γιάννης. Ακολούθησαν στην τέταρτη θέση ο Νικάκης Παναγιώτης και στη πέμπτη θέση ο Μουζακίτης Νικόλαος. Στο πρωτάθλημα συμμετείχαν και τα κορίτσια Τσότρα Στέλλα και Πίσχινα Μαρίσια.

FIX:Η ελληνική μπύρα

Με στόχο να κερδίσει μερίδιο αγοράς 5% την επόμενη πενταετία, η μπύρα FIX επανακυκλοφορεί μετά το 1864. Την FIX επανακυκλοφόρησε η <<νέα>> Ολυμπιακή Ζυθοποιία, συμφερόντων του Κου Ιωάννη Χήτου, στον οποίο ανήκει και το εμφιαλομένο νερό <<ΖΑΓΟΡΙ>>.

Οι εγκαταστάσεις παραγωγής βρίσκονται στην περιοχή της Ριτσώνας, στην Εύβοια. Το εργοστάσιο διαθέτει 3 γραμμές εμφιάλωσης, μία για κάθε τύπο συσκευασίας που εμφιαλώνεται η μπύρα Fix Hellas. Τα κεφάλαια που έχουν τοποθετηθεί στην εταιρεία, από την ίδρυσή της, αγγίζουν συνολικά τα 30 εκατ ευρώ. Εάν στην πενταετία ο στόχος του 5% επιτευχθεί, τότε ο ετήσιος τζίρος της θα προσεγγίσει τα 25-30 εκατ ευρώ.

Σε ότι αφορά την διανομή, οι υπεύθυνοι της εταιρείας λένε ότι έχει ήδη ολοκληρωθεί η τοπθέτηση της Fix σε πολλές μεγάλες αλυσίδες σουπερ μάρκετ.

Ταυτόχρονα, η Fix είναι ήδη διαθέσιμη από τις περισσότερες κάβες λιανικής, καθώς και από αρκετές ταβέρνες, εστιατόρια, ψητοπωλεία, μίνι-μάρκετ, καταστήματα ψιλικών και περίπτερα.

Ζημιές 105,5 εκατ. ευρώ στη Λάρκο

Η εταιρεία Λάρκο, δέχτηκε μεγάλο πλήγμα το χρόνο που πέρασε από την κατάρρευση των τιμών του νικελίου και τη μείωση της παραγωγής της, εξαιτίας έλλειψης κεφαλαίων. Σύμφωνα με τον 20ο ισολογισμό της εταιρίας, οι πωλήσεις της συρρικνώθηκαν το 2009 στα 98,82 εκατ. ευρώ, από 284,18 εκατ. ευρώ έναν χρόνο πριν, παρουσιάζοντας έτσι πτώση κατά 65,2% σε ποσοστό και κατά 185,36 εκατ. ευρώ σε αξία.

Η κατάρρευση των τιμών, σε συνδυασμό με την αύξηση του κόστους παραγωγής ανά τόνο, οδήγησαν σε μεικτή ζημιά 50,71 εκατ. ευρώ και σε λειτουργική ζημιά 49,94 εκατ. ευρώ μετά το συνυπολογισμό των δαπανών διοικητικής λειτουργίας και διαθέσεως. Τα εν λόγω αποτελέσματα επιβαρύνθηκαν με ύψους 50,53 εκατ. ευρώ χρηματοοικονομικές δαπάνες, καθώς και με επιπρόσθετα ανόργανα έξοδα, με συνέπεια να καταγραφεί τελική ζημιά 105,49 εκατ. ευρώ το 2009 έναντι αντίστοιχης ζημιάς 116,34 εκατ. ευρώ το 2008.

Δελτίο τύπου συλλόγου Γαία Μεσσαπίων

ΛΑΪΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
Ο Μεσσαπιώτικος λαός μίλησε την Τετάρτη 23 Ιουνίου στην κεντρική πλατεία, στο κάλεσμα του συλλόγου μας και καταδίκασε απερίφραστα τους Δημοτικούς Άρχοντες που εξακολουθούν να παρέχουν τοξινωμένο νερό στους πολίτες, στέλνοντας τους το μήνυμα πως αν μέχρι τις 5 Ιουλίου δεν αναζητήσουν έμπρακτα νέα υδροδότηση, για τον Δήμο θα προχωρήσουν σε κατάληψη του Δημαρχείου.

Γνωστός επιχειρηματίας βρέθηκε νεκρός στη Ριτσώνα

Βρέθηκε δολοφονημένος ο 60 χρονος επιχειρηματίας από τη Βούλα μέσα στο πολυτελές αυτοκίνητό του στην περιοχή της Ριτσώνας!
Η αστυνομία αποδίδει το έγκλημα σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών!
Ο 60χρονος ήταν πυροβολημένος σχεδόν εξ επαφής με.... 2 σφαίρες στο στήθος καιμία στο λαιμο.
Η εξαφάνιση του άνδρα δηλώθηκε την Κυριακή στο Αστυνομικό Τμήμα Βούλας από οικείους του.

halkida.tv

Έκθεση βιβλίου

Καθ' όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων Μεσσάπια 2010 από 1-7 Ιουλίου θα λειτουργήσει έκθεση βιβλίου στην Κεντρική Πλατεία των Ψαχνών όπου ο καθένας θα μπορεί να αγοράζει όποιο βιβλίο επιθυμεί και του αρέσει.

Παράνομες αμμοληψίες στο Λήλαντα ;


Ο Λήλαντας ένας από τους πιο ζωντανούς χείμαρρους της Εύβοιας αργοπεθαίνει. Είναι γνωστές οι προσχώσεις και οι παραβιάσεις που έχουν γίνει στην κοίτη του ποταμού χρόνια τώρα, με ευθύνες που βαραίνουν διαχρονικά τοπική και νομαρχιακή αυτοδιοίκηση. Είναι πρόσφατες οι ζημιές που προξενήθηκαν σε δεκάδες σπίτια της περιοχής του Ληλάντιου, αφού κάποιοι επιτήδειοι είχαν μετατρέψει την κοίτη του ποταμού σε οικόπεδα (τα οποία νομιμοποιήθηκαν και πως ;) πάνω στα οποία χτίστηκαν σπίτια. Η φύση όμως μας εκδικήθηκε παρασύροντας ότι έβρισκε μπροστά του.

Εδώ και πολλούς μήνες γίνονται συνεχείς αμμοληψίες από την κοίτη και τις παραποτάμιες ζώνες του Λήλαντα και εκατομμύρια κυβικά μέτρα άμμο έχουν αφαιρεθεί μέχρι σήμερα με ανυπολόγιστες συνέπειες για την οικολογική ισορροπία του ποταμού.

Δωρεά στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Δήμου Μεσσαπίων

Η Δημοτική Βιλιοθήκη του Δήμου Μεσσαπίων εμπλούτισε το υλικό της με νέα βιβλία που πήρε με τη δωρεά του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μεσσαπίων κ. Δημήτρη Λεοντή. Ηβλιοθήκη είναι ανοιχτή σε δωρεές και μπορεί οποιοσδήποτε να δωρίσει όσα βιβλία επιθυμεί.
Τα νέα βιβλία της βιβλιοθήκης είναι:

Δ. ΛΕΟΝΤΗΣ  

12 Απόστολοι

Επειδή αύριο 30 Ιουνίου είναι η εορτή των 12 Αποστόλων σήμερα το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί εσπερινός στην εκκλησία των 12 Αποστόλων στην Ν.Αρτάκη Ευβοίας όπου θα χοροστατήσει ο ιεροκήρυκας π. Φιλόθεος Θεοχάρης. Μετά το τέλος του εσπερινού θα ακολουθήσει περιφορά της Ιεράς εικόνας.
Αύριο το πρωί θα γίνει Θεία Λειτουρ΄για στην οποία θα χοροστατήσει ο Μητροπολίτης Χαλκίδας-Ιστιαίας και βορείων Σποράδων Χρυσόστομος.

Εκδήλωση από την φιλαρμονική ορχήστρα του Δήμου Μεσσαπίων

Τη Δευτέρα 5 Ιουλίου και ώρα 9:30 το βράδυ στην κεντρική πλατεία των Ψαχνών η ορχήστρα ποικίλης μουσικής, το μοντέρνο τμήμα της ορχήστρας και η γυναικεία χορωδία του συλλόγου "η Έκφραση"στα πλαίσια των εκδηλώσεων Μεσσάπια 2010 σας προσκαλούν σε πανδεσία μουσικών χρωμάτων και αισθήσεων. Το πρόγραμμα θα παρουσιάσει η κ. Αναστασία Γερολύμου.

Καλό καλοκαίρι από τη Ρυθμική Ψαχνών

Την Παρασκευή 25 Ιουνίου ο σύλλογος Ρυθμικής της περιοχής των Ψαχνών πραγματοποίησε την τελευταία του προπόνηση για φέτος. Το Δ.Σ. του συλλόγου εύχεται σε όλα τα παιδιά Καλό Καλοκαίρι και καλή ξεκούραση. οι προπονήσεις της Ρυθμικής θα αρχίσουν τον Σεπτέμβριο και οι εγγραφές από 30 Αυγούστου 7-9 το βράδυ.

Πλατάνα Μεσσαπίων

Το χωριό Πλατάνα ή κατά τους παλαιότερους τα Πλατάνια βρίσκεται δυτικά του Τοπικού διαμερίσματος της Άτταληςσε υψόμετρο 350 μέτρα. Η γύρω περιοχή είναι δασοσκεπής από πεύκα και ελιές. αξίζει να σημειωθεί ότι παρά την ονομασία του, το χωριό δεν διαθέτει ούτε ένα Πλατάνι. Αλλά σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής σε κάποιο σημείο του χωριού υπήρχε κάποτε ένας πολύχρονος Πλάτανος. Οι κάτοκοι του χωριού παρήγαγαν λάδι, λίγα σιτηρά κτηνοτροφικά και δασικά προϊόντα. Η περιοχή μέχρι πριν λίγα χρόνια υδρευόταν με υδραγωγείο. Στη περιοχή βρίσκονται δύο εκκλησίες η Κοίμηση της θεοτόκου, όπου πανηγυρίζει το χωριό και η Ανάληψη όπου χτίστηκε το 1890 και εκεί βρίσκεται και το νεκροταφείο της περιοχής.
Πάνω από το χωριό υψώνεται η δεύτερη κορυφή του όρου Δίρφυ, η Ταναϊδα όπου αξίζει να την επισκεφθεί ο κάθε επισκέπτης της περιοχής. Σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής η Πλατάνα αποτελεί το μπαλκόνι του Δήμου Μεσσαπίων