Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Καληνυχτα σας!!!!!!!!!!!!!

Θα ξανασαλπάρει το πλοίο του Ζακ Υβ Κουστώ ...

Το διάσημο σκάφος "Καλυψώ" του γάλλου εξερευνητή Ζακ Κουστώ, το οποίο είχε περιπέσει σε αχρηστία εδώ και αρκετά χρόνια, ετοιμάζεται να "αναγεννηθεί" και να αποκτήσει μια δεύτερη θαλάσσια ζωή ως περιοδεύουσα εκπαιδευτική έκθεση, όπως αποφάσισε η Εταιρία Κουστώ, τιμώντας τα 100 χρόνια από τη γέννηση του διάσημου υποθαλάσσιου αναζητητή, ο οποίος γεννήθηκε στις 11 Ιουνίου 1910 και πέθανε το 1997 σε ηλικία 87 ετών.

Το πλοίο αναμένεται να βγει στη θάλασσα και πάλι μέχρι τον Μάιο του 2011, όμως προηγουμένως πρέπει να εξασφαλίσει την αναγκαία χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση της επισκευής του και στη συνέχεια για τις νέες αποστολές του - κάτι όχι δεδομένο.

Μια γκρι φάλαινα τρελαίνει τους επιστήµονες

ΤΙΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ακτές της Ισπανίας εντοπίστηκε η µυστηριώδης γκρι φάλαινα που είχε εµφανιστεί στις ακτές του Ισραήλ. Η χρονική διαφορά των 23 ηµερών και η απόσταση των 3.000 χλµ.

που χωρίζει τα δύο µέρη προκάλεσαν νέα έκπληξη στους ειδικούς, όπως είχε προκαλέσει το ίδιο το γεγονός της εµφάνισης µιας φάλαινας στα νερά της Μεσογείου. Οι γκρι φάλαινες έχουν εξαφανιστεί από τον Ατλαντικό Ωκεανό και η εµφάνιση ενός µέλους του είδους στη Μεσόγειο προκάλεσε µεγάλη έκπληξη στους ειδικούς. Επιπλέον, κανένας δεν είναι σε θέση να πει προς τα πού κατευθύνεται η φάλαινα.

Κάποτε, οι τρεις µεγαλύτεροι πληθυσµοί της γκρι φάλαινας ζούσαν στον δυτικό και τον ανατολικό Βόρειο Ειρηνικό Ωκεανό, καθώς και στον Ατλαντικό. Για λόγους, όµως, που παραµένουν αδιευκρίνιστοι µέχρι σήµερα, ο πληθυσµός του Ατλαντικού εξαφανίστηκε ανάµεσα στον 17ο και τον 18ο αιώνα. Από τότε δεν είχαν εντοπισθεί σηµάδια του είδους. Εως ότου, στις 9 Μαΐου, βρέθηκε να κολυµπά µια γκρι φάλαινα στις ακτές της Χερζλίγια Μαρίνα στο Ισραήλ. Η εξήγηση που δίνουν οι εδικοί είναι ότι το είδος αναβίωσε στον Ατλαντικό ή ότι η συγκεκριµένη φάλαινα έσπασε όλα τα ρεκόρ µετανάστευσης του είδους.

Στις ανατολικές ακτές της Ισπανίας, η φάλαινα φαινόταν να κολυµπά αργά προς τον Νότο.

Τα Νέα

"Έργα και ημέρες" του κ. Σημίτη

του Βασίλη Κεδίκογλου,
πρώην βουλευτή Ευβοίας του ΠΑΣΟΚ
Η "Αυριανή", στο κυριακάτικο φύλλο, στις 30/5/2010, αναφέρεται στον πανικό του πρώην Πρωθυπουργού κ. Κων. Σημίτη εν όψει της κλήτευσης του από την εξεταστική επιτροπή που ερευνά το σκάνδαλο της Siemens.

Ο κ. Σημίτης πριν γίνει Πρωθυπουργός ήταν Υπουργός Βιομηχανίας και έχει στο ενεργητικό του παρελθόν, έργα και ημέρες. Έργο του είναι η διαχείριση της μεγαλύτερης μεταπολιτευτικής επένδυσης, του φυσικού αερίου, η οποία είναι και το μεγαλύτερο σκάνδαλο της περιόδου. Συγκεκριμένα: μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Σοβιετικής Ένωσης είχε συναφθεί σύμβαση παροχής αερίου που κυρώθηκε από τη Βουλή ως αρχική κύρια σύμβαση. Με την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης συνήφθη πρόσθετη συμφωνία μεταξύ των Μπόρις Γέλτσιν και Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, αποκληθείσα "προσάρτημα της 1ης Ιουλίου 1993 στη διακρατική της 7ης Οκτωβρίου 1987": το προσάρτημα ήταν μία επαχθής, ετεροβαρής συμφωνία για τα ελληνικά συμφέροντα διότι διαλάμβανε την δι' απευθείας αναθέσεως κατασκευή έργων του αερίου (αγωγούς, σταθμούς συμπίεσης κ.λ.π) σε κοινοπραξίες της ρωσικής STROYTRANGAZ σε συνεργασία με ελληνικές εταιρείες, ακαθόριστα ποιές. Το ετεροβαρές, ήταν η απευθείας ανάθεση χωρίς διαγωνισμό και δικαιολογήθηκε από την υψηλή τεχνογνωσία την οποία θα μας διέθεταν οι Ρώσοι. Το ανισοβαρές της σύμβασης μετριάσθηκε από τις δεσμεύσεις 1. Η ανάθεση να γίνεται υπό ανταγωνιστικούς όρους, με τιμολόγιο των εργασιών, 2. Η Ρωσική ομοσπονδία αναλάμβανε την υποχρέωση να κατασκευάσει στη Β. Ελλάδα, με δικά της κεφάλαια, ένα εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος με το σύστημα Β.Ο.Ο (Build-Own-Operate). Θα λειτουργούσε ως εξαγωγικό, διάθεση του ρεύματος μέσω των διευρωπαϊκών δικτύων, όπως παλαιότερα το διυλιστήριο της Motor Oil, το οποίο διέθετε την παραγωγή στο εξωτερικό. Υποχρεωτική αγορά του ρεύματος δεν συμφωνήθηκε, άλλωστε τέτοια ρήτρα δεν περιλαμβάνεται στο σύστημα B.O.O.

Ηπειρώτικο γλέντι στους Καθενούς Ευβοίας

Ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Ευβοίας, σε μια προσπάθεια διάσωσης και διατήρησης της πολιτιστικής κληρονομιάς και παράδοσης, διοργανώνει και φέτος τον ετήσιο καλοκαιρινό χορό του, το Σάββατο 19 Ιουνίου, στις 8.30 το βράδυ, στο Κέντρο Καπελά, στην πλατεία των Καθενών. Θα υπάρχει παραδοσιακή ηπειρώτικη ορχήστρα με τους Τζιχάνη Χρήστο στο Κλαρίνο, το Τζιχάνη Μιχάλης στο βιολί και τον Μπουζούκη Αποστόλη στο τραγούδι.

Προσκλήσεις θα διατίθενται από το γραφείο του συλλόγου καθημερινά από 14 έως 18 Ιουνίου, με τιμή 20 ευρώ. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6934263662, κ. Παντούλας Γεώργιος.

Αφιέρωμα στην Αγιορίτικη Εστία

                          


Ο σημαντικότερος τομέας των δραστηριοτήτων της Αγιορειτικής Εστίας είναι αυτός της Πρωτογενούς έρευνας στις πηγές, στο Άγιον Ορός, στη Θεσσαλονίκη και στο σύνολο σχεδόν των επιστημονικών Ιδρυμάτων και των Αρχείων της χώρας, για κρίσιμες πτυχές της ιστορίας του πνευματικού βίου, της τέχνης, της αρχιτεκτονικής κλπ. του Αγίου Όρους.

Και ταυτόχρονα η εξασφάλιση και καταχώρηση στις εκδόσεις της Αγιορειτικής Εστίας, επιστημονικών κειμένων που προσθέτουν νέα στοιχεία και πληροφορίες σχετικές με το θέμα και με το Άγιον Όρος.
     

ΤΑ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΩΝ, ΤΩΝ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΩΝ, κλπ. ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ

«Η μνημειακή ζωγραφική του Αγίου Όρους 10ος – 17ος αιώνας»


Ένα εξαιρετικής σημασίας ερευνητικό έργο που αφορούσε στην καταγραφή όλων των τοιχογραφιών του Αγίου Όρους από Καθολικά, παρεκκλήσια, φιάλες, επιγραφές, κλπ. πραγματοποιήθηκε από τους επιστημονικούς συνεργάτες της Αγιορειτικής Εστίας Γιώργο Φουστέρη και Νίκο Τουτό, στο πλαίσιο μιας απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Αγιορειτικής Εστίας, ύστερα από πρόταση των ανωτέρω συνεργατών, με την έγκριση της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους και την ευλογία και την αποδοχή των Ιερών Καθιδρυμάτων του Αγίου Όρους.
Η καταγραφή περιλαμβάνει την περίοδο από το 10ο έως 19ο αιώνα.
 
                                  
 
Το έργο αυτό κρίθηκε ως μεγάλης επιστημονικής και ιστορικής σημασίας, εφάμιλλο των καταγραφών που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα σε διάφορους τομείς της ζωής και της ιστορίας του Αγίου Όρους όπως τα χειρόγραφα, η αρχιτεκτονική, κλπ.
Η Ακαδημία Αθηνών εκτιμώντας την σημασία και την υψηλή επιστημονική πληρότητα του έργου, απεφάσισε να εκδώσει τον πρώτο τόμο που περιλαμβάνει τα στοιχεία της έρευνας της περιόδου 10ος-17ος αιών, ευρετήρια, εισαγωγικά κείμενα, κλπ.

 
 

Έκλεισε ο Ηρακλής Ψαχνών το Προπονητικό ΤΕΑΜ

Σύμφωνα με το ιστολόγιο ΤΟΛΗΣ ΝΙΚΟΣ & ΓΚΟΛ η ομάδα του Ηρακλή Ψαχνών έκλεισε τους προπονητές της. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ιστολογίου προπονητής της ομάδας του Ηρακλή Ψ., παραμένει ο Αντώνης Πριόνας, ενώ έγινε δεκτή η εισήγησή του να έχει συνεργάτες τον Πάνο Τοκπασίδη και τον Τριαδίτη γυμναστή Νίκο Σαρρή! Πιστεύουμε ότι καλύτερη επιλογή δεν θα υπήρχε για τους ''πράσινους''!  Τα θετικά είναι πολλά από αυτές τις επιλογές... Αρχικά ο "ΗΡΑ" έχει στον πάγκο έναν δικό του άνθρωπο, που πονάει και αγαπάει την ομάδα, αλλά έχει και πολλές δοκιμασμένες ικανότητες, τον Αντώνη Πριόνα, που κάθε άλλο παρά άπειρος είναι στον χώρο της Γ' Εθνικής, αφού για δύο χρόνια ήταν συνεργάτης του Γιώργου Λάμπρου στον πάγκο του Λήλα, όταν η ομάδα του Βασιλικού ήταν στην Γ' Εθνική και είχε δύο καταπληκτικές χρονιές... Για τον παλιό άσο του Ευβοϊκού ποδοσφαίρου, Πάνο Τοκπασίδη τι να πούμε; Είναι μεγάλη επιτυχία που θα είναι ο συνεργάτης του Αντ. Πριόνα, ένας ακόμα Ευβοιώτης προπονητής, νέος με πολλές γνώσεις και το κυριότερο δουλευταράς. Όπου και να έχει δουλέψει μέχρι σήμερα ο Πάνος Τοκπασίδης, μόνο καλά λόγια έχει αποσπάσει και θαυμασμό για το έργο του! Ο Νίκος Σαρρής πολύπειρος γυμναστής σε ποδοσφαιρικές ομάδες, ιδανικός στη δουλειά του , αλλά έχει και ένα ακόμα συν, το  ότι είναι και αυτός από τα Μεσσάπια και οι επιτυχίες του Ηρακλή σίγουρα τον αγγίζουν συγκινησιακά και αυτόν.
ΤΟΛΗΣ ΝΙΚΟΣ & ΓΚΟΛ

Βγήκε από την εντατική η Μάρω

Καλά είναι τα νέα που έρχονται από το Νοσοκομείο ΚΑΤ για την οικογένεια του πρώην δημάρχου Χαλκίδας Δημήτρη Αναγνωστάκη.
Μετά τα τρία 24ωρα στην Εντατική Μονάδα η Μάρω Αναγνωστάκη είναι καλύτερα και μεταφέρθηκε σε θάλαμο, αφού οι θεράποντες ιατροί έκριναν πως δεν υπάρχει λόγος να παραμένει στην Εντατική.
Να υπενθυμίσουμε πως η κα Αναγνωστάκη είχε τραυματιστεί το περασμένο Σάββατο το βράδυ, όταν την είχε παρασύρει μηχανάκι delivery έξω από την παλιά νομαρχία της Χαλκίδας.
eviaroom.gr

Το προφίλ των bloggers

Είναι γεγονός πως τα blogs πολλαπλασιάζονται παγκοσμίως με ταχύτατους ρυθμούς, ωθώντας όλο και περισσότερους στη δημιουργία μιας διαδικτυακής καταγραφής σκέψεων.
Η Sysosmos Inc, πραγματοποίησε έρευνα αναλύοντας 100 εκατομμύρια αναρτήσεις από blogs, καταλήγοντας σε συμπεράσματα για το προφίλ των bloggers.
 
Αναλυτικά τα συμπεράσματα της έρευνας:


Ηλικία
Οι πιο ενεργοί bloggers είναι μεταξύ 21 και 35 ετών, με ποσοστό 53,3%, κάτι που δικαιολογείται από το γεγονός ότι αυτή η γενιά μεγάλωσε με τη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών. Δεύτερη ηλικιακά ομάδα είναι οι bloggers μέχρι 20 ετών, που αποτελούν το 20,2% του συνόλου. Ακολουθούν οι άνω των 50, με 7,1%.

Απίστευτο. Ταξίδι στους τροχούς του αεροσκάφους

Θέλησε να ταξιδέψει από τη Βιέννη στο Λονδίνο και πήρε τη μεγάλη απόφαση. Κρύφτηκε στους τροχούς του αεροπλάνου και τελικά έφτασε στον προορισμό του.
Ο λόγος για έναν 20χρονο Ρουμάνο λαθρομετανάστη, ο οποίος μετά την άφιξη του αεροσκάφους στο αεροδρόμιο του Χίθροου της Βρετανίας, εντοπίστηκε τραυματισμένος και με συμπτώματα υποθερμίας από τους υπαλλήλους ασφαλείας του αερολιμένα.
Αρκετοί μετανάστες προσπαθούν να φθάσουν σε Δυτικές χώρες, με το να κρύβονται συχνά στο χώρο των τροχών αεροσκαφών. Ελάχιστοι, όμως, επιβιώνουν, λόγω του κρύου και της έλλειψης οξυγόνου. Ο νεαρός Ρουμάνος φάνηκε ότι είχε την τύχη με το μέρος του.
Το περιστατικό διερευνάται από τις Αρχές της Αγγλίας.

Φιλόξενος

Κοινοβουλευτικό δούλεμα

Μεγάλες οι ευθύνες και από τους αγρότες στη Μεσσαπία

Για την κατάσταση που επικρατεί σχετικά με το νερό της περιοχής μας όπως πολλά δείχνουν ευθύνες έχουν και οι αγρότες. Σε καλλιεργήσιμα χωράφια της περιοχής είδαμε ότι πέρα απ' την υπερχρήση φυτοφαρμάκων αυτό που γίνεται με τις συσκευασίες τους δεν έχει προηγούμενο. Κουτιά από φυτοφάρμακα πεταμένα καταμεσής του χωραφιού, πλαστικές σακούλες από λιπάσματα πεταμένες και σε περιπτώσεις χωμένες μέσα στο χώμα. Μπουκάλια από ισχυρά φυτοφάρμακα πεταμένα γύρω από τις γεωτρήσεις ή σε κλαδιά δέντρων παλούκια με τα μπουκάλια επάνω τους δείγμα ότι το χωράφι είναι ραντισμένο. Καμία πρόληψη, καμία φροντίδα καθόλου περισυλλογή των συσκευασιών. Το ποσοστό των αγροτών που συμπεριφέρεται έτσι είναι πολύ μικρό αλλά φθάνει να δημιουργούνται προβλήματα στο περιβάλλον. Είναι ώρα για αλλαγή στάσης και νοοτροπίας και ότι επιβαρύνει το περιβάλλον επιβαρύνει και την υγεία μας. Πολύ σύντομα θα προβάλλουμε πλάνα από βιντεοσκόπιση που έχουμε για το θέμα αυτό.

messapia-news