Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

Εντείνονται τα μέτρα για τον «ιό του Δυτικού Νείλου»

 
Σύσκεψη στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα μετά την αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων ασθενών στους οποίους έχει ταυτοποιηθεί εργαστηριακά ο «ιός του Δυτικού Νείλου».

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε:

Να εντατικοποιηθούν οι επιχειρήσεις κωνωποκτονίας στις περιοχές όπου έχουν εμφανιστεί τα περισσότερα κρούσματα αλλά και όπου παρατηρείται υψηλή συγκέντρωση κουνουπιών.

Να πραγματοποιηθεί ημερίδα στις 19 Αυγούστου στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου "Γ. Παπαγεωργίου" για την ενημέρωση των πολιτών για τα μέτρα ατομικής και ομαδικής προστασίας.

zougla

Έκρηξη σε εργοστάσιο πυροτεχνημάτων στην Κίνα


Κίνα   — Έκρηξη σημειώθηκε σε ένα εργοστάσιο κατασκευής πυροτεχνημάτων στη βορειοανατολική Κίνα προκαλώντας το θάνατο 13 ανθρώπων και τον τραυματισμό ακόμα 148, όπως μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο Νέα Κίνα.
Η έκρηξη σημειώθηκε σε εργοστάσιο κοντά στην πόλη Γιτσούν, στην επαρχία Χεϊλονγκγιάνγκ, και εξαιτίας της έσπασαν τα τζάμια των κτιρίων σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Περισσότεροι από 2.000 κάτοικοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, ενώ περίπου 550 πυροσβέστες κινητοποιήθηκαν για να σβήσουν την πυρκαγιά που προκλήθηκε, υπογραμμίζει το πρακτορείο.
Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό πόσοι άνθρωποι βρίσκονταν μέσα στο εργοστάσιο την ώρα της έκρηξης.

ΑΝΤ1

Σαν σήμερα

 
1943 Τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής πυρπολούν το χωριό Κομμένο της Αρτας και εκτελούν 328 από τους κατοίκους του. (Ιστορία)
 
1949 Tα κυβερνητικά στρατεύματα ολοκληρώνουν με επιτυχία τις κυκλωτικές κινήσεις τους στον ορεινό όγκο του Βίτσι εξαναγκάζοντας ισχυρές δυνάμεις των ανταρτών να υποχωρήσουν στην Αλβανία. Τερματίζεται ο εμφύλιος πόλεμος. . (Ιστορία)
 
 
1958 Γεννιέται η Αμερικανίδα σταρ της pop μουσικής Madonna (Πολιτισμός)

 
 
1974 Μετά τον Αττίλα ΙΙ η κυβέρνηση Καραμανλή αποσύρει την Ελλάδα από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ. (Ιστορία)

Συνεχίζονται τα έργα για το νερό

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται τα έργα σύνδεσης του "νέου" νερού από τη θέση "Μπενετούλια" στα Ψαχνά. Αυτές τις μέρες η διάνυξη του δικτύου βρίσκεται στην θέση "Καβαθάς" και υπολογίζεται ότι έως τέλος του Αυγούστου θα έχει ολοκληρωθεί και η σύνδεση του δικτύου με την γεώτρηση. Παρόλα αυτά το όλο εγχείριμα χαρακτηρίζεται ως ημίμετρο την στιγμή που υπάρχει μέτρηση για την γεώτρηση αυτή και δείχνει ότι και σε αυτό το νερό ανιχνεύεται εξασθενές χρώμιο 1,83 μg/l με όριο την δικαστική απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων τα 2μg/l 
evia-logos

Την τσάκισαν στο ξύλο

Άγρια ξυλοκοπημένη βρέθηκε χθες το απόγευμα στον Αλμυροπόταμο μια 74χρονη γυναίκα. Σύμφωνα με όσα είπε η ίδια στις αρχές, στις 3 το μεσημέρι, την ώρα που γύριζε σπίτι της από το super market την πλησίασαν δύο άγνωστοι με το πρόσχημα ότι ήθελαν να τη βοηθήσουν και να την μεταφέρουν σπίτι της.

Την έβαλαν στο αυτοκίνητο, την ξυλοκόπησαν άγρια και την εγκατέλειψαν στον Αγ. Δημήτριο. Προανάκριση για το συμβάν διενεργεί η Αστυνομία.



eviatop 

Βρέθηκε 53χρονος πνιγμένος στη Χιλιαδού

Εχθές γύρω μετά τις 17:00 ανασύρθηκε ένας 53χρονος άνδρας από την θάλασσα της Χιλιαδούς δίχως να έχει τις αισθήσεις του. Ο 53χρονος μεταφέρθηκε σε τοπικό νοσοκομείο όπου απλά διαπιστώθηκε ο θανατός του. Περισσότερα στοιχεία για το θάνατο του άτυχου άνδρα θα υπάρξουν μετά την νεκροψία και τις τοξικολογικές εξετάσεις. Τέλος θα πρέπει να σημειωθεί ότι διενεργείται και προανάκριση από τη Λιμενική υπηρεσία της Κύμης. 
evia-logos

Δελτίο Τύπου για απόπειρα αυτοκτονίας

  • Από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, σε συνεργασία με Αστυνομικούς του Α.Τ. Αλιβερίου, εξιχνιάσθηκε απόπειρα ανθρωποκτονίας, που έλαβε χώρα την 14-08-2010 και περί ώρα 15.00, σε ερημική περιοχή του οικισμού Αγίου Δημητρίου Αλιβερίου Ευβοίας, σε βάρος 74 χρονης ημεδαπής.
Ειδικότερα, από διερχόμενο από την παραπάνω περιοχή ,ιδιώτη, ο οποίος ενημέρωσε το Α.Τ. Αλιβερίου, βρέθηκε σοβαρά τραυματισμένη και χωρίς τις αισθήσεις της η 74 χρονη, η οποία διεκομίσθει άμεσα στο Γ.Ν.Ν.Χαλκίδας.

Η Oprah Winfrey στην Κεφαλονιά!



Η διάσημη τηλεπαρουσιάστρια είναι μία ακόμα από αυτούς που επέλεξαν την Ελλάδα για καλοκαιρινό τους προορισμό.Η Oprah Winfrey έφτασε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο νησί της Κεφαλλονιάς, σύμφωνα με το kefaloniapress, με lear jer από την Νέα Υόρκη. Η διαμονή της στο νησί ήταν περίπου δέκα μέρες κατά τις οποίες έμενε σε θαλαμηγό και περιόρισε τις εξόδους της στα χωριά της Λειβαθούς.
Δύο φορές κατέβηκε σε παραλία της Λειβαθούς απολαμβάνοντας το μπάνιο της μαζί με όλο το κόσμο ενώ σε μία από τις βόλτες της στον Κληματσιά, στην περιοχή Λειβαθώ την συνέλαβε ο φωτογραφικός φακός παρέα με μια φίλη της.
newsit 

"Τραβάτεμαι κι ας κλαίω" από τον Μπαζώτη;

Η πολιτική έπρεπε να συγκαταλέγεται στ' αθλήματα και μάλιστα σ' αυτά που περιλαμβάνουν μπάλα! Αυτά που συμβαίνουν στην πολιτική μόνο σ' αγώνες, ειδικότερα του ποδοσφαίρου συμβαίνουν, απ' τη μια στιγμή στην άλλη όλα αλλάζουν. Ο υπαινιγμός αφορά τον Δήμαρχο κ. Μπαζώτη και την ΝΟΔΕ οι οποίοι όπως τουλάχιστον φημολογείται ακόμη και από στελέχη της Ν.Δ. κάποιο παιχνίδι παίζουν και το Σαββατοκύριακο διαρρεόταν έντονα ότι ο κ. Μπαζώτης άφηνε να εννοηθεί ότι "αν τον παρακαλέσουν"(!!!)  θα είναι υποψήφιος! Αν όλα αυτά είναι αλήθεια τότε μιλάμε για γελοιότητες τις οποίες δυστυχώς ανέχεται ένα μεγάλο κόμμα μέσω κάποιων στελεχών τον τόπο σε τοπικό όσο και σε νομαρχιακό επίπεδο!
Αν υπάρξει μια τέτοια εξέλιξη τότε μιλάμε για σίγουρη τρίτη θέση στην εκλογική αναμέτρηση ακόμη και αν μαζευτούν όλοι γύρω από τον κ. Μπαζώτη. Αυταπάτες να μην έχει κανένας για οτιδήποτε άλλο. Πάντως αυτό είναι το.... "κόλπο" της Ν.Δ. για να κερδίσει (;) στον Δήμο μας μιλάμε για σίγουρο φούντο, αν τώρα αυτό το τρίτο Come Back τον Μπαζώτη είναι το δικό του "κόλπο" για να είναι Δήμαρχος τότε το μπόι μου (το πολιτικό εννοείται) είναι πολύ μεγαλύτερο απ' το δικό του.

messapia-news

Δυσφορία Κεραμιδά για την καθυστέρηση

Όπως όλοι πληροφορούμαστε την έντονη δυσφορία του κ. Κεραμιδά προκαλεί η καθυστέρηση που υπάρχει για την ανακοίνωση της ΝΟΔΕ σ 'ότι αφορά την στήριξή της στον Δήμο Μεσσαπίων. Ο κ. Κεραμιδάς δεν κρύβει ότι η όλη υπόθεση δεν εξελίσσεται "ομαλά"  γεγονός που δείχνει παρεμβάσεις κάποιων προς την ΝΟΔΕ για ακόμη μεγαλύτερη καθυστέρηση, δίχως όμως να προτείνεται άλλο πρόσωπο!
Μάλιστα τις προηγούμενες ημέρες δεν έλειψαν και "επιθέσεις" από Δ.Σ. της συμπολίτευσης στο πρόσωπό του γεγονός που εξόργισε τον κ. Κεραμιδά ο οποίος με τη σειρά του ζήτησε στον Δήμαρχο κ. Μπαζώτη μα παρέμβει για να τους τιθασεύσει, γεγονός που έγινε! Όλα αυτά κάνουν τον κ. Κεραμιδά ν' αναδιπλώνεται και να ετοιμάζεται για παν ενδεχόμενο μη κρύβοντας και τις πολεμικές του, πλέον, διαθέσεις κατά παντός υπευθύνου.
evia-logos