Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Για συμπαιγνία ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στην Σκύρο κάνει λόγο η ΝΕ του ΚΚΕ

Πριν μια βδομάδα ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε την υποστήριξη του κόμματός του στο νυν δήμαρχο Σκύρου κ. Χατζηγιαννάκη, παρά την αντίθεση όλων σχεδόν των τοπικών στελεχών του κόμματός του.

Χτες ο αρχηγός της Ν.Δ ανακοίνωσε και αυτός τη στήριξη στο συγκεκριμένο δήμαρχο, και αυτός παρά την αντίθεση τοπικών στελεχών της Ν.Δ.
Σήμερα συγκεκριμένα ΜΜΕ της Αθήνας επαινούν για αυτή τους την επιλογή τα δύο κόμματα, ΠΑΣΟΚ- Ν.Δ.
Αλήθεια, τι κρύβεται πίσω από αυτή τη συμπαιγνία;

Νέα προκήρυξη για πεντακόσιους Ειδικούς Φρουρούς

Προκηρύχθηκε απο το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ο διαγωνισμός για την πρόσληψη Ειδικών Φρουρών. Ο αριθμός των υποψηφίων που θα προσληφθούν ως Ειδικοί Φρουροί καθορίζεται σε πεντακόσιους (500). Οι υποψήφιοι υποχρεούνται να υποβάλουν αυτοπροσώπως στα Αστυνομικά Τμήματα του τόπου κατοικίας τους τα δικαιολογητικά τους μέχρι και την 13-09-2010. Μετά την ημερομηνία αυτή, δεν γίνονται δεκτές αιτήσεις συμμετοχής.

Στην πυρόπληκτη Καρυστία η Κ.Περλεπέ

Η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ – Σηφουνάκη μετέβη τη Δευτέρα 23 Αυγούστου στη Νότια Καρυστία, περιοχές της οποίας επλήγησαν από τις πυρκαγιές των προηγούμενων ημερών, και διαπίστωσε το εύρος των ζημιών που προκάλεσαν οι φωτιές.

Η βουλευτής αφού συναντήθηκε με το Δήμαρχο Καρύστου και με κατοίκους της περιοχής, τους εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση της και δήλωσε ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να δοθούν στους πληγέντες το συντομότερο δυνατό οι ενισχύσεις που δικαιούνται, όπως και για να γίνουν τα απαραίτητα έργα αποκατάστασης του περιβάλλοντος και τα έργα προστασίας από νέες καταστροφές.
Τέλος, εξήρε τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων που με άψογο συντονισμό αντιμετώπισαν όσο περισσότερο αποτελεσματικά γίνονταν την πύρινη λαίλαπα και απέτρεψαν ανεπανόρθωτες συνέπειες για τους ανθρώπους και τον τόπο.

Η επιστολή του Παπαγεωργόπουλου προς τον Σαμαρά

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Μιμή Κεραμιδά
Αποκαλύπτουμε σήμερα το πλήρες κείμενο της επιστολής του Λευτέρη Παπαγεωργόπουλου προς τον Αντώνη Σαμαρά, με την οποία παραιτείται από την διεκδίκηση του χρίσματος της Ν.Δ για το Δήμο Χαλκιδέων. Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:
Χαλκίδα 16 Αυγούστου 2010-08-24
Αξιότιμον Κύριον
Αντώνη Σαμαρά
Πρόεδρον
Νέας Δημοκρατίας
ΑΘΗΝΑ
Κοινοποίηση:
  1. Βασίλη Μιχαλολιάκο Βουλευτή Πειραιά, Γραμματέα Αυτοδιοίκησης Ν.Δ
  2. Ανδρέα Λοκουρέντζο, Βουλευτή Αρκαδίας, Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής Ν.Δ
Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε
Όπως γνωρίζετε μετά τη μεταξύ μας συνομιλία, παραιτήθηκα αμέσως από τη θέση του Διοικητή του Ο.Γ.Α, παρά την δημόσια Τιμητική Πρόταση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας για παράταση της θητείας μου.
Δεδομένου ότι το ταξίδι της πολιτικής μέσα από το γενικότερο κλίμα απαξίωσης έχει χάσει τη γοητεία του, άλλα σκόπευα να δρομολογήσω για την επαγγελματική και προσωπική μου ζωή.
Όμως χωρίς να το επιζητήσω, ούτε να το προκαλέσω, έγινα αποδέκτης μιας πρωτοφανούς σε μέγεθος οικουμενικής ως προς την προέλευση, πρότασης των πολιτών του νέου Δήμου Χαλκιδέων, για την διεκδίκηση του αξιώματος του Δημάρχου.
Η τάση αυτή προοδευτικά αυξανόμενη, έχει γίνει πλημμυρίδα και αποτυπώνεται τόσο στις δημοσκοπήσεις, όσο και στην καθημερινή κοινωνική ζωή.
Το αίτημα των πολιτών για την υλοποίηση του οράματος δημιουργίας της Νέας Μεγάλης Χαλκίδας προβάλλει επιτακτικό. Είναι αυτονόητο ότι δεν μπορούν να το εκφράσουν όσοι απέτυχαν στα μικρά, δεν μπορούν να πείσουν ότι θα πετύχουν στα Μεγάλα και Σπουδαία.
Την άποψη αυτή της κοινωνίας μας υιοθετούν και αποδέχονται το σύνολο σχεδόν του στελεχιακού δυναμικού της παράταξής μας, το σύνολο σχεδόν των εν ενεργεία Δημοτικών Συμβούλων και Θεσμικών Παραγόντων του τόπου.
Θεωρώ χρέος μου να αναφερθώ τιμητικά στη γενναία και έντιμη στάση του βουλευτή κ. Σίμου Κεδίκογλου και του τέως υφυπουργού κ. Α. Λιάσκου.
Η θέση μου απέναντι στα ανωτέρω ήταν ξεκάθαρη και δεδομένη. Δε συζητώ ανεξάρτητη υποψηφιότητά μου, αλλά μόνο τη διακριτική υποστήριξη της Ν.Δ μέσα από καθαρές και έντιμες διαδικασίες.

Αποκλειστικές Φωτογραφίες από τα ανάκτορα του Οδυσσέα στην Ιθάκη

Οι ανασκαφές γίνονται από δύο Έλληνες αρχαιολόγους από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων εδώ και 16 χρόνια στην περιοχή Άγιος Αθανάσιος στην Ιθάκη.






«Σύμφωνα με τα έως σήμερα στοιχεία, κινητά και ακίνητα, που είναι ιδιαίτερα σοβαρά, και με κάθε επιστημονική επιφύλαξη, πιστεύουμε ότι βρισκόμαστε μπροστά στο Ανάκτορο του Οδυσσέα και της Πηνελόπης, το μόνο από τα Ανάκτορα των Ομηρικών Επών, που δεν έχει ανακαλυφθεί», δήλωσε ο καθηγητής Αρχαιολογίας, Θανάσης Παπαδόπουλος, ο οποίος μαζί με τη συζυγό του, Λίτσα Κοντορλή, αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων παρουσίασαν στις 20 Αυγούστου την επιστημονική τους ανακάλυψη.

Απόπειρα αυτοκτονίας

Απόπειρα αυτοκτονίας σημειώθηκε σήμερα το απόγευμα στην περιοχή του Μπουρτζίου. Μια 36χρονη, αυτοπυροβολήθηκε, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Χαλκίδας και από εκεί, στην Αθήνα. Οι λόγοι, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, συναισθηματικοί.

Ετοιμάζουν εξώδικα στη Λάρκο

Διαστάσεις παίρνει το ζήτημα των "μαϊμού" προσλήψεων που τάζουν υποψήφιος Δήμαρχος και υποψήφιοι Δ.Σ. του συνδυασμού του στην εταιρία Λάρκο. Όπως σας είχαμε παρουσιάσει και σε άλλο ρεπορτάζ του "messapia-news" γίνεται πολύ στημένο πολιτικό παιχνίδι από ορισμένους υποψήφιους με σκοπό την υφαρπαγή, στην κυριολεξία περί αυτού πρόκειται, της ψήφου οικογενειών από τα Ψαχνά, την Καστέλλα, τα Πολιτικά και τα γύρω χωριά με την υπόσχεση ότι τα παιδιά τους, κυρίως, ή και οι ίδιοι είναι σίγουρα υπάλληλοι της εταιρίας!!!

Πανσέληνος Αυγούστου- Ανοιχτοί τελικά οι αρχαιολογικοί χώροι

Να ανοίξουν ή να μην ανοίξουν; Προς όφελος της Ακρόπολης και της πανσελήνου δούλεψε τελικώς η... κολοκυθιά που παίχτηκε τις τελευταίες ημέρες μεταξύ του υπουργείου Πολιτισμού και του σωματείου των αρχαιοφυλάκων. Το αποτέλεσμα είναι ότι όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία, που εξαρχής είχαν ενταχθεί στον κατάλογο των συμμετεχόντων στον ειδωλολατρικό, πλην άκρως γοητευτικό εορτασμό της πανσελήνου του Αυγούστου, θα είναι ανοιχτά· με πρώτη και καλύτερη την Ακρόπολη.

Κινδύνεψε να πεθάνει επειδή του έκοψαν την σύνταξη

Του έκοψαν τη σύνταξη και υπέστη σοβαρό καρδιακό επεισόδιο από τη στεναχώρια του!

Ο Τέρης Χρυσός ένας από τους δημοφιλέστερους τραγουδιστές των δεκαετιών του ’60 και ’70, λίγο έλειψε πριν από ένα μήνα να χάσει μέχρι και την ζωή του.

Ο τραγουδιστής εκτός από την σύνταξη των 550 ευρώ που έπαιρνε από το ΙΚΑ, πριν από δύο χρόνια αποδέχτηκε από το υπουργείο Πολιτισμού για την συνολική του προσφορά στο τραγούδι τιμητική σύνταξη 750 ευρώ.

Το Αυγουστιάτικο φεγγάρι

Το αυγουστιάτικο φεγγάρι, χιλιοτραγουδισμένο, μαγευτικό, ερωτικό, γεμίζει με φως την ωραιότερη νύχτα του χρόνου, την πανσέληνο του Αυγούστου. Λένε, ότι τα φεγγάρια ήταν δώδεκα, ένα για κάθε μήνα. Μετά οι θεοί αποφάσισαν, να χαρίσουν στους ανθρώπους ακόμη ένα. Το δέκατο τρίτο φεγγάρι, συνδέεται με θρύλους και παραδόσεις...

Για τους παραδοσιακούς λαούς η Σελήνη αντιπροσώπευε πάντα τη σκοτεινή πλευρά της φύσης, την αόρατη όψη της. Εκείνη ελέγχει παλίρροιες, βροχές, ύδατα, πλημμύρες κι εποχές και ως εκ τούτου τη διάρκεια της ζωής. Η Πανσέληνος συμβολίζει την ολότητα, την ολοκλήρωση, την ισχύ και την πνευματική δύναμη.

Μαρτυρία για τον πνιγμένο στον λιμνιώνα

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, το άψυχο σώμα του άτυχου 46χρονου ανασύρθηκε από δύτη. Ακόμη θα πρέπει να σημειωθεί ότι στην περιοχή βρίσκονταν δυνάμεις του Λιμεναρχείου Κύμης.
Μετά από έρευνα που έγινε  στην περιοχή απεδείχθη ότι ο άτυχος άνδρας πριν πέσει στην θάλασσα είχε καταναλώσει αλκοόλ. Μιλάμε επομένως για λουόμενο και όχι για κάποιον ψαρά ή κάτι άλλο.
evia-logos

Η Φανή Ψαθά στην εκδήλωση στα Έρια

Όπως αναφέρθη και σε προηγούμενη ανάρτηση μεταξύ των παρευρισκομένων στην εκδήλωση που έγινε στην περιοχή Έρια ήταν και η Ολυμπιονικής και υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με το συνδυασμό του θανάση Καλαβρή Φανή Ψαθά. Παρακάτω παρατείθεται φωτογραφικό υλικό από την παρουσία της στην εκδήλωση.

Έκλεβαν εκκλησίες στην Κύμη

Ένα πρωτόγνωρο τρόπο και συγκεκριμένα ένα σύρμα και μία τσίχλα είχε βρεί ένα ζευγάρι απο την περιοχή της Κύμης για να αρπάζουν τα χρήματα από τα παγκάρια των εκκλησιών και των νεκροταφείων. Συγκεκριμένα κολλούσαν την τσίχλα πάνω στο σύρμα και στη συνέχεια το έβαζαν στο παγκάρι από όπου άρπαζαν ένα-ένα τα νομίσματα.
Οι δύο απατεώνες είχαν καταφέρει με τον τρόπο αυτό να αποσπάσουν αρκετά ευρώ από δεκάδες εκκλησίες.
eviatop

Θαύμα 700 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της Γης

Δεκαεπτά ημέρες αφότου παγιδεύτηκαν στο ορυχείο, σε βάθος 700 μέτρων κάτω από την επιφάνεια της Γης, 33 μεταλλωρύχοι έστειλαν μήνυμα στα σωστικά συνεργεία δείχνοντας ότι είναι ζωντανοί. Η διάσωσή τους αναμένεται ότι θα απαιτήσει τουλάχιστον τέσσερις μήνες.
Την Κυριακή, οι παγιδευμένοι μεταλλωρύχοι στο μικρό ορυχείο χρυσού και χαλκού Σαν Χοσέ, κοντά στην πόλη Κοπιάπο της Βόρειας Χιλής, έδεσαν ένα σημείωμα στο τρυπάνι που είχε ανοίξει μια τρύπα με διάμετρο όση ένα γκρέιπφρουτ μέχρι το σημείο όπου βρίσκονται. Εκαναν έτσι γνωστό ότι είναι ζωντανοί και οι διασώστες ετοιμάζονται να ανοίξουν μια μεγαλύτερη τρύπα για να τους ανεβάσουν στην επιφάνεια. «Η διάνοιξη ορύγματος με διάμετρο 66 εκατοστά θα απαιτήσει τουλάχιστον 120 ημέρες», δήλωσε ο αρχιμηχανικός που είναι υπεύθυνος για τις επιχειρήσεις διάσωσης.

Εντόπισαν το σκάφος διαφυγής των ληστών στην Αλόννησο

Εντόπισαν το σκάφος διαφυγής των ληστών στην Αλόννησο
Ύποπτο σκάφος, παρόμοιο με εκείνο που διέφυγαν ένοπλοι ληστές από την Αλόννησο, εντοπίσθηκε πριν από λίγο από πλωτό του Λ.Σ., το οποίο αυτήν τη στιγμή ρυμουλκείται προς το Μαντούδι Ευβοίας.

Όλα ξεκίνησαν στις 08:05 περίπου το πρωί, όταν οι δράστες, που αρχικά επέβαιναν σε μοτοποδήλατο, εισέβαλαν σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Αλόννησο και πραγματοποίησαν ληστεία.

Κατά τη φυγή τους, έγιναν αντιληπτοί από υπάλληλο του Λ.Σ., ο οποίος τους καταδίωξε με τη μηχανή του. Την ώρα που επιχειρούσε να τους προσεγγίσει, οι δράστες πυροβόλησαν εναντίον του, χωρίς ευτυχώς να τον πετύχουν, με αποτέλεσμα ο υπάλληλος να πέσει στο έδαφος και να τραυματιστεί ελαφρά.

Κλειστό Γυμναστήριο Καθενών

Εχθές η υποψήφιος Δημοτική Σύμβουλος με το συνδυασμό του κου. Θανάση Καλαβρή, Φανή Ψαθά, πριν επισκεφθεί την περιοχή των Έριων, βρέθηκε στο Κλειστό Γυμναστήριο των Καθενών. Εκεί συνάντησε αθλητές να προπουνούνται οι οποίοι και την ενημέρωσαν για το Γυμναστήριο. Σύμφωνα με τα όσα της ανέφεραν ο χώρος αυτός δημιουργήθηκε με Ευρωπαϊκό κονδύλι και την προηγούμενη χρονιά κάναν τις προπονήσεις τους μία ομάδα βόλεϋ, ομάδα μπάσκετ και ο σύλλογος καράτε που υπάρχει στην περιοχή. Η κα. Ψαθά άκουσε με ενδιαφέρον τα όσα της ανέφεραν οι αθλητές και αφού έβγαλε δύο αναμνηστικές φωτογραφίες αποχώρησε από το κλειστό γυμναστήριο. Μαζί με την κα. Ψαθά ήταν και ο συντροφός της Βασίλης Κολλάρος, ο οποίος της συμπαραστέκεται πάρα πολύ σε αυτόν τον δύσκολο αγώνα της πολιτικής.

evia-logos

Όλο μ' αφήνεις να σ' αφήσω




Στίχοι: Φίλιππος Πλιάτσικας
Μουσική: Φίλιππος Πλιάτσικας
Πρώτη εκτέλεση: Πυξ Λαξ

Αγάπης φως της γης ταξίδια
μαύρα παράξενα παιχνίδια
στο φως του ήλιου θ' ακουμπήσω
το καλοκαίρι να μυρίσω.

Μ' άσπρο πανί θα ταξιδέψω
μικρό κορίτσι θα σε κλέψω
όσο αγαπάω μένω πίσω
κι όλο μ' αφήνεις να σ' αφήσω

Σαν σήμερα

 
1185 Oι Νορμανδοί καταλαμβάνουν την Κωνσταντινούπολη. (Ιστορία)

 
 
1422 Aποκρούεται από τους Βυζαντινούς η προσπάθεια των υπό τον Μουράτ τον Β΄ Oθωμανών Tούρκων να καταλάβουν την Κωνσταντινούπολη. (Ιστορία)
 
1935 Πεθαίνει ο ναύαρχος Παύλος Κουντουριώτης (1855-1935), ο οποίος, εκτός από τη σημαντική του δράση στη διάρκεια των Βαλκανικών Πολέμων, διετέλεσε αντιβασιλέας (1920 και το 1923-24 ) και πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας (1924-1929). (Ιστορία)
 
 
1959 Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ αποφασίζει ομόφωνα να εισηγηθεί στη Γενική Συνέλευση την ένταξη της Κύπρου στον οργανισμό. (Ιστορία)
 
 
1779 Απαγχονίζεται ο μεγάλος δάσκαλος του Γένους, Κοσμά ο Αιτωλός. (Ιστορία)

99 οι ασθενείς με τον ιό του «Δυτικού Νείλου»


Ενενήντα εννέα είναι πλέον οι ασθενείς που ταυτοποιήθηκαν με τον ιό του «Δυτικού Νείλου», όπως αναφέρεται στην ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης της λοίμωξης από τον ιό, του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων. Συνολικά, διαγνώστηκαν εργαστηριακά με τον ιό 99 άτομα ενώ ο αριθμός των νεκρών παραμένει στους 8. Συγκεκριμένα, έως σήμερα το πρωί, από τους ασθενείς με λοίμωξη από τον ιό του «Δυτικού Νείλου», 47 είχαν λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο και 41 νοσηλεύονταν ακόμη, από τους οποίους οι 10 σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Τρεις από τους ασθενείς δεν έχουν νοσηλευθεί σε νοσοκομείο.

Με αίμα έληξε η ομηρία στις Φιλιππίνες


Φιλιππίνες   — Σε λουτρό αίματος κατέληξε η έφοδος της αστυνομίας σε τουριστικό λεωφορείο στο κέντρο της Μανίλας των Φιλιππινών, μέσα στο οποίο πρώην απόστρατος αξιωματικός κρατούσε 16 ομήρους. Εννέα άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ο δράστης, σκοτώθηκαν κατά την επιδρομή της αστυνομίας, σύμφωνα με νέο απολογισμό. Προηγούμενος απολογισμός, έκανε λόγο για επτά νεκρούς τουρίστες από το Χονγκ Κονγκ.
Οκτώ τουρίστες από το Χονγκ Κονγκ έχασαν τη ζωή τους, τη Δευτέρα, κατά τη διάρκεια της ομηρίας τους σε τουριστικό λεωφορείο στην Μανίλα, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Μπενίνο Ακίνο.

Νέα αποστολή για τον «Τιτανικό»


Μία επιστημονική αποστολή επρόκειτο εκτός απροόπτου να ξεκινήσει την Κυριακή από τη «Νέα Γη» (Καναδάς), από το λιμάνι Σεν Ζαν, κατευθυνόμενη στη θαλάσσια περιοχή, όπου στον βυθό έχει εντοπιστεί (το 1985) το ναυάγιο του «Τιτανικού» κι «αυτή τη φορά, με ρομποτικές τηλεχειριζόμενες υποβρύχιες κάμερες, το ναυάγιο θα ερευνηθεί πολύ προσεκτικά», όπως ανακοινώνουν οι διοργανωτές του εγχειρήματος.

Αίσιο τέλος για τους ομήρους στον Πειραιά


Αίσιο τέλος είχε η υπόθεση της ομηρίας στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου 87, στον Πειραιά, καθώς ο δράστης παραδόθηκε στην αστυνομία μετά από δύσκολες διαπραγματεύσεις.
Οι αστυνομικοί έβγαλαν τον δράστη από το υποκατάστημα της τράπεζας με χειροπέδες.
Ο δράστης μέχρι την τελευταία στιγμή κρατούσε όμηρο έναν άνθρωπο, ενώ νωρίτερα και μετά από παρέμβαση των διαπραγματευτών της αστυνομίας άφησε ελεύθερα τρία άτομα.

«Άναψαν τα αίματα» στο λιμάνι της Πάτρας

 
Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε χθες το βράδυ υπάλληλος του Λιμενικού Σώματος Πάτρας, ο οποίος δέχτηκε επίθεση από έναν εξαγριωμένο οδηγό φορτηγού, αλλά και από τα δύο του παιδιά.

Το επεισόδιο ξεκίνησε όταν ο υπάλληλος έκανε κάποιες υποδείξεις στον οδηγό του φορτηγού. Εκείνος, κινήθηκε με άγρια διάθεση εναντίον του και άρχισε να τον χτυπά.

Ο οδηγός και τα παιδιά του συνελήφθησαν.

ΠΗΓΗ:thebest

«Βούτηξε» στο κενό


Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 55χρονος ασθενής, ο οποίος «βούτηξε» στο κενό από το παράθυρο δωματίου του Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όπου νοσηλευόταν.

Πρόκειται για έναν 55χρονο κάτοικο Αλεξανδρούπολης, ο οποίος- για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία- αποφάσισε να αυτοκτονήσει, πέφτοντας στο κενό.


zougla

Φονικό για ένα σπίτι στην Αμαλιάδα


Νεκρός έπεσε ένας 61χρονος, από τις σφαίρες του αδερφού της συντρόφου του.

Το αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε χθες στο δημοτικό διαμέρισμα Ροδιά του δήμου Πηνείας, Αμαλιάδας.

Από νωρίς το βράδυ, ο 59χρονος, μαζί με την 56χρονη αδελφή του και τον 61χρονο σύντροφό της βρίσκονταν στην αυλή του πατρικού τους σπιτιού στην Ροδιά και συζητούσαν.

Η συζήτηση ανάμεσα στα δύο αδέλφια δεν άργησε να «φουντώσει» και να εξελιχθεί σε καυγά με αντικείμενο το πατρικό σπίτι και άλλες οικονομικές διαφορές. Ο 61χρονος θέλησε να επέμβει, υπερασπιζόμενος την 56χρονη σύντροφό του.

Ο 59χρονος όμως- σε έξαλλη κατάσταση πήρε την κυνηγετική του καραμπίνα και πυροβόλησε τον σύντροφο της αδερφής του, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.

Τελικά, ο δράστης παραδόθηκε, συνοδευόμενος από συγγενικό του πρόσωπο, στο Τμήμα Ασφαλείας Αμαλιάδας.
zougla

ΚΑΝΤΕ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ ΔΙΚΟ ΣΑΣ

Οι αντίπαλοι του Ηρακλή Ψαχνών - Γ ' Εθνική 2010

Στην κλήρωση για τη Γ' Εθνική παρευρέθησαν εκ μέρους του Ηρακλη Ψαχνών οι: Γιώργος Στούπας, Αντώνης Πριόνας και Σπύρος Δημόπουλος


1) Ηρακλής Ψαχνών - Κεραυνός Κερατέας
2) Χανιά - Ηρακλής Ψαχνών
3) Ηρακλής Ψαχνών - Πανηλειακός
4) Παναιγιάλειος - Ηρακλής Ψαχνών
5) Ηρακλής Ψαχνών - Αίας Σαλαμίνας
6) Ηρακλής Ψαχνών - Ρόδος
7) Κόρινθος - Ηρακλής Ψαχνών
8) Ηρακλής Ψαχνών - Παναχαϊκή
9) ΠΑΟ Ρουφ - Ηρακλής Ψαχνών
10) Ηρακλής Ψαχνών - Αγία Παρασκευή
11) Απόλλον Σμύρνης - Ηρακλής Ψαχνών
12) Ηρακλής Ψαχνών - Ολυμπιακός Χερσονήσου
13) Πλατανιά Χανίων - Ηρακλής Ψαχνών
14) Ασπρόπυργος - Ηρακλής Ψαχνών
15) Ηρακλής Ψαχνών - Βύζας Μεγάρων

dinataathlitika

Mεγάλη η καταστροφή στην Κάρυστο!

Για άλλη μία φορά η Εύβοια "χτυπιέται" από τον πύρινο εφιάλτη. Κάθε χρόνο κατά την διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου, ο νομός μας δυστυχώς καταστρέφεται από τις πυρκαγιές. Να θυμίσουμε πέρσι, τις καταστροφικές φωτιές της Καρύστου και της Ριτσώνας και πριν από τρία χρόνια τις μεγάλες φωτιές στην Νότια Εύβοια που άφησαν στάχτες χιλιάδες στρέμματα αγροτολιβαδικής έκτασης. Με το πρώτο φώς της ημέρας κι εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν, τα εναέρια μέσα θα επιχειρήσουν και πάλι στην Κάρυστο, η οποία έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Οι δυνατοί άνεμοι μέχρι και 11 μποφόρ που έπνεαν ΧΘΕΣ καθιστούσαν αδύνατη τη συνδρομή τους. Μόλις οι άνεμοι έπεσαν λίγο 4 αεροσκάφη πραγματοποίησαν ρίψεις νερού. Όμως, όταν σκοτείνιασε αναγκάστηκαν και πάλι να επιστρέψουν στη βάση τους.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά έχει προκαλέσει σοβαρές ζημιές σε αρκετά σπίτια, σε δεκάδες αυλές, αποθήκες και καλλιέργειες. 
evianews

Εντός της εβδομάδος οι βάσεις

Κορυφώνεται η αγωνία των υποψηφίων για ΑΕΙ και ΤΕΙ, αφού μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθούν από το Υπουργείο Παιδείας οι βάσεις εισαγωγής στην Ανώτατη Εκπαίδευση.
Οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν ότι θα υπάρξει πτώση σε όλα τα πεδία, με εξαίρεση αρκετά τμήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, λόγω της μεγάλης ζήτησης που προκαλεί η οικονομική κρίση.

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου την Τετάρτη στο "Κόκκινο Σπίτι"

Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010, ώρα 21:00, Κόκκινο Σπίτι (πλατεία Μάλλιου)



«ΑΝΑΣΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΟΥ»


ΜΑΝΟΣ ΑΧΑΛΙΝΩΤΟΠΟΥΛΟΣ – ΕΛΕΝΗ ΤΣΑΛΙΓΟΠΟΥΛΟΥ
Ο κορυφαίος και διακεκριμένος στην Ελλάδα και το εξωτερικό κλαρινίστας, Μάνος Αχαλινωτόπουλος, έχει ετοιμάσει με το πενταμελές μουσικό του σχήμα, ένα μουσικό ταξίδι με πυρήνα την αυθεντική παραδοσιακή μουσική και ορίζοντά του το άνοιγμα στον κόσμο και το μέλλον.
Είσοδος Ελεύθερη

Θανάσης Χειμάρας: "Θα συγκρουστώ με την Κεντρική εξουσία, αν αισθανθώ ότι αδικεί την Περιφέρειά μας"

Ήρθε και ο Θανάσης Χειμάρας στη Χαλκίδα και ξεκίνησε και επίσημα την προεκλογική του εκστρατεία. Στις 20.20 χθες το βράδυ, ξεκίνησε την ομιλία του στο Παλίρροια, παρουσία φίλων και στελεχών της Ν.Δ., ενώ στη συνέχεια παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στα ΜΜΕ.

Στην ομιλία του τόνισε μεταξύ άλλων ότι ξεκίνησε από την Εύβοια, για δύο λόγους. Πρώτον, γιατί η Εύβοια είναι ο μεγαλύτερος πληθυσμιακά νομός της Περιφέρειας αλλά και με τα μεγαλύτερα προβλήματα:

«Η επιλογή μας να ξεκινήσουμε αυτόν τον αγώνα από τη Χαλκίδα δεν είναι τυχαία. Γνωρίζω ότι ο Νομός Ευβοίας δεν είναι μόνο πρώτος σε πληθυσμό, αλλά δυστυχώς και σε προβλήματα κυρίως υποδομών. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι άλλοι Νομοί έχουν λύσει όλα τα προβλήματά τους.