Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

Φωτογραφικό υλικό από τον Ηρακλή Ψαχνών στο Βέρμιο

ΣΑΡΡΗΣ -ΠΡΙΟΝΑΣ-ΤΟΚΠΑΣΙΔΗΣ
ΤΟΚΠΑΣΙΔΗΣ

Γοήτευσαν τους θεατές

Γοήτευσαν τους θεατές με την υψηλή τεχνική τους οι Λουτσιάνο Ντε Σόουζα,Ντανιέλ Μπατίστα,Γιώργος Αμαντίδης,Κυριάκος Τοχούρογλου,Bruno Paez,Reis Wellington και Κώστας Σόμμερ!
Στο Αλιβέρι βρέθηκε η ομάδα των Διεθνών Επίλεκτων Ποδοσφαιριστών το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Αυγούστου,χαρίζοντας πλούσιο θέαμα και δυνατές συγκινήσεις για το 1ο Τουρνουά Beach Soccer Αλιβερίου.Οι αγώνες διοργανώθηκαν στον Κάραβο από το Δήμο Ταμυνέων, με πρωτοβουλία της Δημάρχου κας Κατερίνας Καράπα, σε συνεργασία με τη ΔΕΠΑΤ (Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης), σε ένα εντυπωσιακό γήπεδο beach soccer που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για τις ανάγκες του τουρνουά.Πολύ μεγάλη ήταν η ανταπόκριση των ομάδων που έσπευσαν να δηλώσουν συμμετοχή από την ευρύτερη περιοχή και έδωσαν επί 3 ημέρες δυνατές μάχες πάνω στην άμμο προσελκύοντας πολύ μεγάλο αριθμό θεατών. Οι ομάδες που ξεχώρισαν φθάνοντας στον τελικό, ήταν ο «ΓΑΒΑΛΑΣ»  και οι «THE LIMARS» , όπου μετά από έναν συγκλονιστικό τελικό η ομάδα του ΓΑΒΑΛΑ κατάφερε να επικρατήσει με 5-3 κερδίζοντας, εκτός από την 1η θέση, και τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουν σε αγώνα επίδειξης την ομάδα των Διεθνών Επίλεκτων

Ο σκύλος γίγαντας

Ο τετράχρονος γκρίζος Δανικός Μολοσσός από το Τουκσόν της Αριζόνας, πέρασε στην ιστορία των ρεκόρ Γκίνες, όταν μετά από έλεγχο που του έγινε από τους ειδικούς επιθεωρητές, επιβεβαιώθηκε το βάρος του και το ύψος του. Ποια είναι αυτά; Έχει ύψος 1,09 και ζυγίζει 111 κιλά!

Σαν σήμερα

490 Δύναμη 10.000 περίπου Αθηναίων και 1000 Πλαταιέων υπό την κεντρική διοίκηση του Αθηναίου στρατηγού Μιλτιάδη εξαναγκάζουν σε υποχώρηση τις υπό τους στρατηγούς Δάτη και Αρταφέρνη περσικές δυνάμεις οι οποίες είχαν αποβιβαστεί στην περιοχή του Μαραθώνα. (Ιστορία)
1922 Τα τουρκικά στρατεύματα εξαπολύουν ευρείας κλίμακας επίθεση στο μέτωπο της Μ. Ασίας εναντίον των ελληνικών θέσεων. (Ιστορία)
 
1968 Η απόπειρα δολοφονίας του δικτάτορα Γ.Παπαδόπουλου από τον Αλέξανδρο Παναγούλη αποτυγχάνει. Ο Παναγούλης συλλαμβάνεται και βασανίζεται. (Ιστορία)
 
1977 Αναγγέλλεται η λειτουργία από το προσεχές σχολικό έτος της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης. (Κοινωνία)

Βακτήριο ανθεκτικό στα αντιβιοτικά βρέθηκε στη Βρετανία


Ένα βακτήριο που είναι ανθεκτικό σχεδόν σε όλα τα αντιβιοτικά εντοπίστηκε σε βρετανικά νοσοκομεία, αφού μεταφέρθηκε από τη νότια Ασία από ανθρώπους που είχαν ταξιδέψει εκεί για ιατρικό τουρισμό, σύμφωνα με όσα αναφέρει μία ιατρική μελέτη στην οποία εκφράζονται φόβοι για παγκόσμια μετάδοση του.
Το εντεροβακτήριο, παράγωγο ενός ενζύμου τύπου NDM-1 (New Delhi metallo-beta-lactamase), εντοπίστηκε για πρώτη φορά το 2009 από τον Τίμοθι Ουόλς του πανεπιστημίου του Κάρντιφ σε ένα Σουηδό ασθενή, ο οποίος είχε νοσηλευθεί σε νοσοκομείο της Ινδίας.
Όμως, σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύεται στη βρετανική ιατρική επιθεώρηση The Lancet Infectious Diseases, οι ερευνητές το εντόπισαν από τότε σε 37 ασθενείς στη Βρετανία, κάποιοι από τους οποίους είχαν ταξιδέψει στην Ινδία ή το Πακιστάν για να υποβληθούν σε επεμβάσεις αισθητικής χειρουργικής.

Στο βάθρο ο Δρυμωνάκος


Η Βουδαπέστη υποκλίθηκε στο ταλέντο του Γιάννη Δρυμωνάκου. Μετά από δύο χρόνια απουσίας ο 26χρονος κολυμβητής, όχι απλά επέστρεψε σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, αλλά όπως και το 2006 στο ίδιο κολυμβητήριο κατέκτησε και μετάλλιο. Ο Δρυμωνάκος, παρά το γεγονός ότι δεν άρχισε καλά την κούρσα του τελικού στα 200μ. πεταλούδα (ήταν 7ος στο πρώτο 50άρι), ανέβασε στροφές και στα τελευταία 50μ. έδωσε μεγάλη μάχη με τον Αυστριακό Ντίνκο Τζούκιτς (4ος με 1.57.71) για να φτάσει, όμως, πρώτος στον τερματισμό. Το 1.57.10 του έδωσε το χάλκινο μετάλλιο και μαζί ακόμα έναν λόγο για να είναι χαρούμενος.

Η ανεργία δημιουργεί μια «χαμένη γενιά»


Μία «χαμένη γενεά» κινδυνεύει να δημιουργήσει η ανεργία στους νέους, που την περασμένη χρονιά είχε φθάσει σε ιστορικά επίπεδα, με 81 εκατομμύρια νέους ηλικίας 15 έως 24 ετών να στερούνται απασχόλησης, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη το Διεθνές Γραφείο Εργασίας (ΒΙΤ).
«Ο δείκτης ανεργίας των νέων σε όλον τον κόσμο έχει φθάσει στο υψηλότερο σημείο που έχει καταγραφεί ποτέ και μέλλει να ανέβει ακόμη περισσότερο μέσα στο 2010», τονίζει το ΒΙΤ στην έκθεσή του για την ανεργία των νέων.
Ο δείκτης έχει ξεπεράσει το 11,9% το 2007 και το 13% τον περασμένο χρόνο, και για το 2010 προβλέπεται να αυξηθεί ελαφρώς στο 13,1% και να ξαναπέσει στο 12,7% το ερχόμενο έτος, σύμφωνα με τις προβλέψεις του οργανισμού.

Έμφραγμα εν όψει στις αερομεταφορές


Τα μέλη (περίπου 6.000) του συνδικάτου «Ενότητα», όπου υπάγεται το προσωπικό έξι διεθνών βρετανικών αεροδρομίων, ανάμεσά τους και το Χήθροου, υπερψήφισαν την Πέμπτη με ποσοστό 74% τις άμεσες απεργιακές κινητοποιήσεις, όπως ανέφερε εκπρόσωπός τους. Οι ημερομηνίες των απεργιακών κινητοποιήσεων θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα 16 Αυγούστου.

Η έξοδος των... μυρίων


Η τελευταία έξοδος προς τους τουριστικούς προορισμούς της χώρας ξεκινά την Παρασκευή. Αν και η κίνηση το φετινό καλοκαίρι καταγράφεται μειωμένη σε σχέση με πέρυσι, ήδη για αρκετούς προορισμούς έχουν αρχίσει να εξαντλούνται για το επόμενο τριήμερο τα εισιτήρια και κυρίως για τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.
Από στοιχεία ναυτικών πρακτορείων φαίνεται ότι, αρχής γενομένης την Παρασκευή, τα πλοία θα αναχωρούν από τον Πειραιά με πληρότητες που θα προσεγγίζουν το 95%-100%, ενώ στο επίκεντρο βρίσκονται η Τήνος και η Πάρος, όπου γιορτάζεται με μεγαλοπρέπεια η Κοίμηση της Θεοτόκου, και για τα οποία αναμένεται να υπάρξει αυξημένη κίνηση και από το λιμάνι της Ραφήνας.

Υπό έλεγχο οι φωτιές σε Κινέττα και Αμφίκλεια


Δυνάμεις της πυροσβεστικής κατάφεραν να θέσουν υπό μερικό έλεγχο την πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Πέμπτης στο ύψος του 55ου χιλιομέτρου της εθνικής οδού Αθηνών - Κορίνθου, κοντά στην Κινέττα.
Στην περιοχή επιχειρούν 11 οχήματα της Πυροσβεστικής, 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 33 πυροσβέστες.
Εξάλλου, υπό έλεγχο τέθηκε εύκολα η φωτιά που ξέσπασε στις 15:40, στην περιοχή Αν. Καλύβια, στην Αμφίκλεια της Φθιώτιδας. Την πυρκαγιά έσβησαν περίπου σε μισή ώρα 21 πυροσβέστες με 7 οχήματα και 2 αεροσκάφη της Πυροσβεστικής που επιχείρησαν άμεσα στην περιοχή.
ΑΝΤ1

Συρρίκνωση 3,5% για την ελληνική οικονομία


Με ρυθμό 3,5% συρρικνώθηκε η ελληνική οικονομία το δεύτερο τρίμηνο του έτους, μετά από μείωση 2,3% που είχε σημειώσει το ακαθάριστο εθνικό προϊόν το πρώτο τρίμηνο.
Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) που δόθηκαν την Πέμπτη στη δημοσιότητα και σύμφωνα με τα οποία το πρώτο εξάμηνο του έτους η πτώση του ΑΕΠ διαμορφώθηκε σε 2,9%.

Ελεύθεροι με περιοριστικούς οι γονείς – τέρατα

 
Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι γονείς και ο θείος που χτυπούσαν και βασάνιζαν τα τέσσερα παιδιά τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πατέρας έδενε τα παιδιά τους στις καρέκλες για τιμωρία και αν αυτά έκλειναν να μάτια κουρασμένα τότε τους έριχνε παγωμένο νερό. Η τιμωρία μάλιστα είχε και συνέχεια καθώς τα κλείδωνε στην αποθήκη και έσβηνε το φως.

Τα παιδιά νοσηλεύονται στο παίδων Αγία Σοφία και παρακολουθούνται από παιδοψυχολόγους. Σήμερα η γονείς οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους που δεν τους επιτρέπει να βγουν από την χώρα, τα επισκέφθηκαν στο νοσοκομείο.
zougla


Περιπολούν για τους κλέφτες!

Οι διαρρήξεις έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο το τελευταίο διάστημα στην περιοχή της Κύμης, όπου έχουν παραβιαστεί περισσότερα από 15 σπίτια. Μόνο μέσα σε ένα βράδυ οι δράστες μπήκαν σε τέσσερα σπίτια, πήραν χρήματα και εξαφανίστηκαν στο δάσος. Οι διαρρήκτες μπαίνουν στα σπίτια την ώρα που οι ένοικοι κοιμούνται, παίρνουν όσα χρήματα βρουν και εξαφανίζονται. Έντρομοι οι κάτοικοι οργανώνουν πεζές περιπολίες, για να προστατεύσουν τις περιουσίες τους.
Η Κύμη ήταν ένα ήσυχο μέρος και όλοι κοιμόντουσαν το καλοκαίρι με τα παραθυρόφυλλα ανοιχτά, λένε οι κάτοικοι. Τώρα κλείνουν τα πατζούρια και βάζουν λουκέτα στις αυλόπορτες. Οι κάτοικοι της περιοχής νοιώθουν ανασφαλείς και ζητούν να ενισχυθεί το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, για να σταματήσει το κύμα της εγκληματικότητας.
Ρεπορτάζ: Γ. Κουτσελίνης, Μ. Παπαβλάχου
πηγή:alpha tv

Τους πυροβόλησε με καραμπίνα, γιατί τον ενοχλούσαν οι φωνές τους

Παραλίγο και νέα τραγωδία στο Λιανοκλάδι. Μόλις λίγες ώρες μετά την κηδεία του άτυχου ζευγαριού που εκτέλεσε ο μανιακός δολοφόνος, στην Πλατεία του Λιανοκλαδίου είχαμε νέο επεισόδιο με καραμπίνα και πυροβολισμούς, που παραλίγο να εξελιχθεί σε τραγωδία.
Ένας 49χρονος δάσκαλος πήρε την καραμπίνα και πυροβόλησε εναντίον δυο νεαρών 19 και 20 ετών, που βρισκόταν στην πλατεία Αγίας Σοφίας στο Λιανοκλάδι μαζί με άλλους νέους, γιατί τον ενοχλούσαν οι φωνές της παρέας.
Ο 49χρονος βγήκε έξω από το σπίτι και πυροβόλησε εναντίον της......
παρέας που βρισκόταν στον προαύλιο χώρο του ναού. Στο Νοσοκομείο Λαμίας μεταφέρθηκαν ευτυχώς ελαφρά ταρυματισμένοι οι 2 νεαροί. Από τον ένα αφαιρέθηκαν από το δεξί του χέρι σκάγια και στον δεύτερο, που είχε εκδορές στο χέρι από σκάγια επίσης, παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.
lamiareport.gr

«Κύμα» φυγής των εκπαιδευτικών και στην Εύβοια

«Κουδούνι» με χιλιάδες κενά θα χτυπήσει στις 13 Σεπτεμβρίου στα σχολεία όλης της χώρας -προειδοποιούν οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες- καθώς 11.466 δάσκαλοι και καθηγητές υπέβαλαν αίτηση για συνταξιοδότηση, αριθμός που είναι τριπλάσιος... συγκριτικά με πέρυσι και αποτελεί ρεκόρ.

Ο νέος νόμος για το Ασφαλιστικό που ψηφίστηκε εντός του καλοκαιριού είναι ο βασικότερος λόγος για το «κύμα» φυγής των εκπαιδευτικών από τα σχολεία. Στην Εύβοια ο αριθμός των εκπαιδευτικών που θα συνταξιοδοτηθεί σε σχέση με το 2009 αυξήθηκε κατά 960% (106 φέτος έναντι 10 πέρυσι).

Πηγή: Έθνος

Με καύσωνα έρχεται το Δεκαπενταύγουστο σ' όλη τη χώρα

Τους 39 βαθμούς κελσίου θα αγγίξει ο υδράργυρος το Σαββατοκύριακο.

Σημαντική άνοδο αναμένεται να παρουσιάσει τα επόμενα 24ωρα η θερμοκρασία σε όλη τη χώρα.
Το Σαββατοκύριακο του Δεκαπενταύγουστο ο υδράργυρος αναμένεται να αγγίξει ακόμα και τους 39 βαθμούς Κελσίου.
Την Πέμπτη, ο καιρός θα είναι αίθριος στις περισσότερες περιοχές της χώρας και η θερμοκρασία θα φτάσει κατά τόπους στους 38 βαθμούς Κελσίου.
Ανάλογο σκηνικό και την Παρασκευή. Μόνο στα ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα βόρεια ορεινά. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.
Το Σαββατοκύριακο ο υδράργυρος θα ανέβει. Στα ηπειρωτικά της χώρας η θερμοκρασία θα φτάσει στους 38 και κατά τόπους στους 39 βαθμούς Κελσίου. Τις απογευματινές ώρες ίσως εκδηλωθούν τοπικές νεφώσεις.
πηγή: www.skai.gr