Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Στο στοματικό έρωτα ίσως οφείλεται η αύξηση καρκίνων στο στόμα


Ουάσινγκτον — Οι περισσότερες περιπτώσεις καρκίνου της στοματικής κοιλότητας οφείλονται στο κάπνισμα, η κατάσταση όμως φαίνεται να αλλάζει τα τελευταία χρόνια, τουλάχιστον στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η πλειονότητα των κρουσμάτων αποδίδεται τώρα στους ιούς HPV, από τους οποίους ορισμένοι μεταδίδονται μέσω της σεξουαλικής επαφής και προκαλούν μεταξύ άλλων τα γνωστά κονδυλώματα.

Πλεόνασμα 165 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό τον Ιανουάριο

Πλεόνασμα 165 εκατ. ευρώ παρουσιάζεται στα στοιχεία εκτέλεσης του Κρατικού Προϋπολογισμού για τον μήνα Ιανουάριο 2011,έναντι πλεονάσματος 578 εκατ. ευρώ τον αντίστοιχο μήνα του 2010. Με τα στοιχεία του πρώτου μήνα του έτους επιβεβαιώνονται οι προβλέψεις για τα έσοδα και για τις δαπάνες σε μηνιαία βάση για τον μήνα Ιανουάριο που περιλαμβάνονται στην Εισηγητική Έκθεση του Προϋπολογισμού 2011.

Κυρώσεις κατά της Λιβύης επί ευρωπαϊκού τάπητος

Οι ευρωπαϊκές χώρες συζητούν για πιθανές κυρώσεις κατά του Λιβυκού καθεστώτος, λόγω της βίαιης καταστολής των διαδηλωτών, αλλά προσπαθούν να καταλήξουν σε συμφωνία, λόγω της αντίδρασης της Ιταλίας και της Μάλτας, δήλωσαν την Τρίτη στο Γαλλικό Πρακτορείο διπλωματικές πηγές. 
«Αρκετές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ζήτησαν συζητήσεις σχετικά με περιοριστικά μέτρα» εναντίον του καθεστώτος Καντάφι, υπογράμμισε μία από τις πηγές αυτές.  

Νέο σκάνδαλο με πλαστές συντάξεις


Ακόμη ένα κύκλωμα που εισέπραττε παρανόμως συντάξεις, ζημιώνοντας με μεγάλα ποσά το ΙΚΑ, ανακάλυψαν οι ελεγκτές του Ιδρύματος, αυτήν την φορά στην Ξάνθη.
Στο φως έχουν ήδη έλθει τριάντα περιπτώσεις εικονικής ασφάλισης εργαζομένων σε συνεταιριστικές επιχειρήσεις, προκειμένου αυτοί να συμπληρώσουν τα απαιτούμενα προς σύνταξη ένσημα, ενώ οι επιθεωρητές εκτιμούν ότι ο τελικός αριθμός των πλαστών συντάξεων που θα αποκαλυφθούν θα ξεπεράσει τις 300.
Πρωταγωνιστικό ρόλο στο κύκλωμα είχε ένας λογιστής, που είχε βρει ένσημα, τα οποία επικολλούνταν σε λευκά βιβλιάρια  που είχαν προμηθευτεί από υποκαταστήματα του ΙΚΑ, οι ασφαλισμένοι, οι οποίοι καρπώνονταν τις πλαστές συντάξεις, για τις οποίες το Ίδρυμα έχει καταβάλλει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.
Η Διοίκηση του ΙΚΑ θα απαιτήσει την επιστροφή όλων των χρημάτων που παρανόμως εισπράχθηκαν, ενώ παράλληλα θα αποστείλει όλα τα στοιχεία στον εισαγγελέα.
pathfinder

Η άνοδος της στάθμης της θάλασσας απειλεί 180 πόλεις στις ΗΠΑ!



Το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα, το οποίο χρησιμοποίησε και στοιχεία από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωλογικών Ερευνών, πραγματοποίησε έρευνα - που επικεντρώθηκε σε 48 πολιτείες με πληθυσμό 50000 ατόμων και άνω - σχετικά με τις εκτάσεις που πρόκειται να απειληθούν, αν ανέβει η στάθμη της θάλασσας. Οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η άνοδος της στάθμης της θάλασσας αναμένεται να πλήξει 180 πόλεις στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής μέχρι το 2100.

Κριτής του next top model ήταν μοναχός;


Όπως αποκάλυψε σήμερα το μεσημέρι στην καθημερινή εκπομπή "κους κους το μεσημέρι" ο κριτής του next top model για δεκατέσσερα χρόνια ήταν σε μοναστήρι μοναχός. Αν είναι πραγματικότητα αυτό γιατί απεκδύθηκε την μοναχική κουρά και ασχολήθηκε με τα εγκόσμια και ειδικότερα με τον χώρο της show biz; Άραγε γιατί;

evia-logos

Αποτελέσματα χημικής ανάλυσης δειγμάτων νερού δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων

Σάς διαβιβάζουμε τα αποτελέσματα χημικής ανάλυσης δειγμάτων νερού, τα οποία είχαν σταλεί για ανάλυση στο Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Όπως προκύπτει από τις συγκεκριμένες αναλύσεις, σε όλα τα δείγματα νερού διαπιστώθηκε χαμηλής περιεκτικότητας ολικό χρώμιο και μη ανιχνεύσιμο εξασθενές χρώμιο.

Ο Δήμαρχος Διρφύων - Μεσσαπίων
Γιάννης Μπουροδήμος



Ηλιακή έκρηξη απειλεί με μπλακ-άουτ τις επικοινωνίες .

Μια τρομερά ισχυρή έκλαμψη ακτινοβολίας, τη μεγαλύτερη της τελευταίας τετραετίας, η οποία μπορεί να επηρεάσει τις επικοινωνίες και τα δίκτυα ηλεκτρισμού σε ορισμένες περιοχές της Γης, καθώς συγκρούεται με το γήινο μαγνητικό πεδίο έστειλε προς την κατεύθυνση του πλανήτη μας ο ήλιος ξαφνικά, με ταχύτητα 900 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο.

Η έκρηξη, που πήγασε από μια ηλιακή κηλίδα στο νότιο ημισφαίριο του ήλιου, η οποία συνεχώς μεγαλώνει έκτοτε, καταγράφηκε από το διαστημικό Παρατηρητήριο Ηλιακής Δυναμικής (SDO) της NASA. Η Βρετανική Γεωλογική Υπηρεσία εξέδωσε προειδοποιητικό σήμα για γεωμαγνητικές καταιγίδες.

θα «χτυπήσει»
Το φαινόμενο, που ονομάζεται στεμματική εκτίναξη μάζας, θα «χτυπήσει» τη μαγνητική ασπίδα της Γης. Λόγω της καταιγίδας φορτισμένων σωματιδίων, το Βόρειο Σέλας θα μπορούσε να κατέβει μέχρι τη Βρετανία. Η Κινεζική Μετεωρολογική Διοίκηση ανακοίνωσε ότι ήδη υπήρξαν προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες στη Νότια Κίνα. Και συγκεκριμένα ότι προκλήθηκαν «απότομες ιονοσφαιρικές διαταραχές» και ακόλουθο μπλακ -άουτ στις ραδιοεπικοινωνίες βραχέων κυμάτων στο νότιο τμήμα της χώρας.

Το 1972 μια γεωμαγνητική καταιγίδα «έριξε» το δίκτυο τηλεφώνων της πολιτείας του Ιλινόις, ενώ το 1989 ένα παρόμοιο φαινόμενο προκάλεσε ολικό μπλακ-άουτ στην επαρχία Κεμπέκ του Καναδά. Αυτού του τύπου τα ηλιακά φαινόμενα προκαλούνται από την αιφνίδια απελευθέρωση μαγνητικής ενέργειας που βρίσκεται αποθηκευμένη στην ατμόσφαιρα του ήλιου. Η NASA ταξινομεί αυτές τις μαγνητικές εκρήξεις στις κατηγορίες A, B, C, M και Χ, με κάθε μια κατηγορία να έχει δεκαπλάσια ισχύ από την προηγούμενη. Το νέο φαινόμενο ανήκει στην ανώτατη και πιο ισχυρή κατηγορία Χ.

www.imerisia.gr

Ισχυρό ενδιαφέρον για τις ελληνικές επιχειρήσεις στο 5ο Roadshow του Λονδίνου

Αθήνα
Ολοκληρώνεται την Παρασκευή το 5ο ετήσιο Roadshow ελληνικών επιχειρήσεων, που οργανώνει το Χρηματιστήριο Αθηνών, στο Λονδίνο, με την υποστήριξη του Bloomberg.

Κατά τη διάρκεια του διημέρου, πραγματοποιήθηκαν περίπου 800 συναντήσεις μεταξύ των 200 fund managers, με υπό διαχείριση κεφάλαια άνω των 2 τρισ. ευρώ και των 25 εισηγμένων εταιριών που συμμετείχαν στην παρουσίαση.

Στο φετινό roadshow προσκλήθηκαν εταιρίες που διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών και συνθέτουν τους δείκτες FTSE 20 και FTSE Liquid Mid.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι το ενδιαφέρον των ξένων θεσμικών επενδυτών για την ελληνική αγορά παραμένει αυξημένο και η συμμετοχή τους ήταν η μεγαλύτερη από κάθε άλλη χρονιά. Οι περισσότερες εταιρίες είχαν πλήρες πρόγραμμα κατά τη διάρκεια του διημέρου.

Στο Roadshow συμμετείχαν θεσμικοί επενδυτές προερχόμενοι από 11 χώρες, συγκεκριμένα από Βρετανία, ΗΠΑ, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ελβετία, Ολλανδία, Σιγκαπούρη, Χονγκ Κονγκ, Δανία και τη Νορβηγία.

Για πρώτη φορά φέτος πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας, παρουσιάσεις από εκπροσώπους του υπουργείου Οικονομικών.

Συγκεκριμένα οι κ.κ. Γ.Ζανιάς, πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, Γ.Χριστουδουλάκης, ειδικός γραμματέας Αναδιαρθρώσεων & Αποκρατικοποιήσεων και Π.Χριστοδούλου, γενικός διευθυντής του ΟΔΔΗΧ παρουσίασαν στους συμμετέχοντες fund managers αλλά και τους εκπροσώπους των εισηγμένων, τις εξελίξεις στα θέματα αρμοδιότητάς τους και τις προοπτικές που υπάρχουν για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Οι εκπρόσωποι του υπουργείου Οικονομικών, πραγματοποίησαν επίσης κατ' ιδίαν συναντήσεις με κάποια από τα σημαντικότερα funds.

Το βράδυ της 9ης Σεπτεμβρίου το Χρηματιστήριο Αθηνών, παρέθεσε επίσημο δείπνο για όλους τους συμμετέχοντες, στο οποίο κεντρικός ομιλητής ήταν ο Willem Buiter, Chief Economist της Citi.

Κατά τη διάρκεια του δείπνου πραγματοποιήθηκε και η βράβευση των χορηγών του Roadshow, της Alpha Finance, της CA Cheuvreux, της Citi, της EFG Eurobank Χρηματιστηριακής, της Επενδυτικής Τράπεζας, της Εθνικής Π&Κ Χρηματιστηριακής και του Bloomberg.

Επίσης, έγινε η βράβευση των 5 εταιριών, που συμμετέχουν όλα τα χρόνια στην ετήσια διοργάνωση του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Οι εταιρίες αυτές είναι οι ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ, Ελλάκτωρ, Ιντραλότ, Μυτιληναίος και Τράπεζα Κύπρου.

Το παρών στο δείπνο έδωσε ο Έλληνας πρέσβης στο Λονδίνο κ. Αριστείδης Σάνδης, το σύνολο των εκπροσώπων των ελληνικών επιχειρήσεων που συμμετείχαν στο Roadshow, fund managers, καθώς και φορείς της ελληνικής κεφαλαιαγοράς.

Στο πλαίσιο του Roadshow ο πρόεδρος του ΧΑ, Σπύρος Καπράλος, σε συνέντευξη που έδωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο του Bloomberg, σημείωσε ότι οι προσπάθειες που γίνονται για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας είναι σημαντικές και ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί είναι σκληρά αλλά αναγκαία.

Ερωτηθείς σχετικά με την πορεία της ελληνικής αγοράς, εξέφρασε την άποψη ότι είναι θέμα χρόνου να αυξηθούν οι τζίροι και οι όγκοι στο ελληνικό χρηματιστήριο, καθώς αυτή τη στιγμή η αγορά ακολουθεί την πορεία της οικονομίας.


www.in.gr

Σαν σήμερα


 
1788 Γεννιέται ο Γερμανός Φιλόσοφος Αρθουρ Σοπενχάουερ, εκφραστής της αθεϊστικής και πεσιμιστικής φιλοσοφίας. (Πολιτισμός)
 
1857 Γεννιέται ο Heinrich Hertz, Γερμανός φυσικός που ανέπτυξε την ηλεκτρομαγνητική θεωρία του φωτός, σύμφωνα με την οποία η ηλεκτρική ενέργεια μπορεί να μεταφερθεί μέσω ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων που ταξιδεύουν με την ταχύτητα του φωτός. (Επιστήμη)
 
1821 Ο Αλέξανδρος Υψηλάντης διαβαίνει τον Προύθο ποταμό, φυσικό σύνορο ανάμεσα στη Ρωσία και την Οθωμανική αυτοκρατορία. (Ιστορία)
 
 
1965 Αρχίζουν τα έργα μετατροπής του όρμου της Ραφήνας σε λιμάνι, με σκοπό να αποσυμφορηθεί το λιμάνι του Πειραιά. (Κοινωνία)
 
 
1973 Η Νομική Σχολή Αθηνών καταλαμβάνεται από φοιτητές που αντιδρούν στο δικτατορικό καθεστώς. (Κοινωνία)