Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Κακοτεχνίες στο Μεσσάπιο ποταμό

Ένα από τα ζητήματα, που απασχόλησε το περασμένο Δημοτικό Συμβούλιο, ήταν οι κακοτεχνίες ,οι οποίες έχουν παρατηρηθεί το τελευταίο διάστημα, στο τοιχείο του ποταμού Μεσσάπιου. Αποτέλεσμα αυτών των κακοτεχνιών είναι το γεγονός ότι σε ορισμένα σημεία και στη βάση του τοιχείου έχει φύγει τελείως το τσιμέντο με αποτέλεσμα όλο το τοιχείο να βρίσκεται στον "αέρα", με κίνδυνο σε περίπτωση μεγάλου όγκου νερού στο Μεσσάπιο ποταμό, ανάλογου των πλημμυρών του 2006, να κινδυνέψει να παρασυρθεί το τοιχείο, καθώς και όλη η πλευρά η οποία αυτή την στιγμή βρίσκεται υπό διαμόρφωση για την δημιουργία δρόμου.

Ο Δήμαρχος κος Μπουροδήμος τοποθετούμενος πάνω σε αυτό το θέμα είπε ότι οι εργασίες θα συνεχιστούν διότι σε άλλη περίπτωση κινδυνεύει να χαθεί η χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Θησέας, το οποίο χρηματοδοτεί το έργο, διότι θα παρέλθει ο χρόνος απορρόφησης της χρηματοδότησης. Σε ότι αφορά τις κακοτεχνίες, ήδη έχει κληθεί η τεχνική εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο, η οποία θα αναλάβει να τις διορθώσει, πιθανόν και με ιδίον κόστος, και να εφαρμόσει τις τεχνικές προδιαγραφές οι οποίες υφίστανται για το συγκεκριμένο έργο βάσει των υποδείξεων της τεχνικής υπηρεσίας της Νομαρχίας Ευβοίας, η οποία το εποπτεύει. Θέση η οποία είναι η πλέον σωστή και εξασφαλίζει την χρηματοδότηση δίχως χρονοτριβές.
Η αντιπολίτευση δια του κου Χασάνδρα εξέφρασε διαφορετική άποψη για το θέμα αυτό αναγνωρίζοντας τις κακοτεχνίες τις οποίες είχε επισημάνει εγκαίρως με έγγραφό της μέσω της Γαία προς το Δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων με την διαφορά όμως ότι ζήτησε να σταματήσει το έργο και να αποδοθούν ευθύνες σε όποιον ανήκουν. Ο κος Μπουροδήμος αναγνώρισε και αυτός τις ευθύνες που υπάρχουν παρόλα αυτά το Δ.Σ. αποφάσισε κατά πλειοψηφία την συνέχιση του έργου και την χρηματοδότησή του προκειμένου να αποπερατωθεί.
Την απόφαση της πλειοψηφίας κατά την διαδικασία δεν ψήφισε και ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κος Σπύρος Ραπτάκης.

messapia-news

Το νέο Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Δ.Δ. Ψαχνών

Στα Ψαχνά σήμερα 23/2/2011 συνήλθε σε σώμα νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο μετά από πρόσκληση του πλειοψηφίσαντα Συμβούλου.
Παρόντες ήταν:
Χρυσαφόπουλος ιωάννης
Βαλαής Δημοσθένης
Καλογιάννης Κων/νος του Αν.
Καλογιάννης Δημήτριος
Καλογιάννης Αθανάσιος
Καλογιάννης Βασίλειος
Ανδριόλας Βασίλειος
Καλογιάννη Μαρία
Τζοβάνου Χριστίνα
με διαπιστωμένη την νόμιμη απαρτία άρχισε η συνεδρίαση με μοναδικό θέμα την κατανομή αξιωμάτων. Για τη τη θέση του προέδρου υποψήφιοι ήταν: 1ος κος Καλογιάννης Κων/νος και 2ος Δημοσθένης Βαλαής. Μετά από μυστική ψηφοφορία εκλέχθηκε ο Κων/νος Καλογιάννης με διαφορά ενός ψήφου.
Για την θέση του αντιπροέδρου ήταν ο κος Δημήτριος Καλογιάννης Μετά από μυστική ψηφοφορία εκλέχθηκε παμψηφεί.
Για τη θέση του Γεν. Γραμματέα υποψήφιος ήταν ο κος Αθανάσιος Καλογιάννης. Μετά από μυστική ψηφοφορία εκλέχθηκε παμψηφεί.
Για τη θέση του ταμία υποψήφιος ήταν ο κος Βασίλειος Καλογιάννης. Μετά από σχετική ψηφοφορία εκλέχθηκε.
Οι υπόλοιποι επιλεγμένοι σύμβουλοι αποτελούν τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου είναι:
Χρυσαφόπουλος Ιωάννης
Ανδριόλας Βασίλειος
Καλογιάννη Μαρία
Τζοβάνου Χριστίνα
Βαλαής Δημοσθένης
Μη υπάρχοντος άλλου θέματος έληξε η συνεδρίαση με τις υπογραφές του Προέδρου, του Γραμματέα και των μελών του Συλλόγου

Προκήρυξη Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων: Προμήθεια Ανταλακτικών -Επισκευή-Συντήρηση Οχημάτων

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΟΥ ΔΙΡΦΥΩΝ- ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ



Διακηρύσσει πρόχειρο διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές για την προμήθεια ανταλλακτικών – συντήρηση – επισκευή των οχημάτων του Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων, με κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη προσφορά, με τους κάτωθι όρους:

Για τρίτη φορά διαγράφουν Μύταλα και Ματράκα στο ΠΑΣΟΚ!!!

105 άτομα διαγράφει το ΠΑΣΟΚ Πανελλαδικά από τις "τάξεις" του με αφορμή τη συμπεριφορά τους κατά τις πρόσφατες Δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου. Είναι η τρίτη φορά που το ΠΑΣΟΚ ανακοινώνει την πρόθεσή του αυτή αλλά όπως φαίνεται είναι και η "φαρμακερή". μιας και ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου καθώς και η Ιπποκράτους δείχνουν αποφασισμένοι να μην ανεχθούν κανέναν "αντάρτη" για οποιοδήποτε λόγο. Στα πλαίσια αυτά λοιπόν και μετά τις εισηγήσεις που έγιναν από την Νομαρχιακή του Πασόκ λίγο μετά τις εκλογές στην περιοχή μας ανακοινώθηκε για τρίτη φορά η διαγραφή δύο κομματικών στελεχών από τη Μεσσαπία. Πρόκειται για την κα Μύταλα-Τζεράνη Ευαγγελία, υποψήφια του συνδυασμού ΔΗΜΟΣ με επικεφαλής τον κο Ψαθά, στις πρόσφατες Δημοτικές εκλογές και αντιπρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων και τον κο Ματράκα Παναγιώτη υποψήφιο με τον ίδιο συνδυασμό επίσης στις τελευταίες Δημοτικές Εκλογές.
Όπως πληροφορούμαστε το αιτιολογικό των διαφαινόμενων διαγραφών προσανατολίζεται εκ νέου στην "κατηγορία" ότι τα 2 ανωτέρω στελέχη της Τ.Ο. του ΠΑΣΟΚ στη Μεσσαπία δεν τήρησαν την κομματική πειθαρχία για τη στήριξη του επίσημου υποψηφίου από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ κου Μπουροδήμου, σημερινού Δημάρχου του Δήμου και του συνδυασμού του.
Επίσης η ενόχληση ορισμένων μελών τόσο της Τ.Ο. Μεσσαπίων όσο και της Νομαρχιακής έγκειται στο γεγονός ότι ο συνδυασμός αυτός στηρίχτηκε στις πρόσφατες Δημοτικές εκλογές και εν πολλοίς οργανώθηκε από τον βουλευτή Ευβοίας και πρώην Υπουργό της Ν.Δ. κο Μαρκόπουλο, δίνοντας Νεοδημοκρατικό στίγμα στην κάθοδό του στις εκλογές. Μιας και εκείνη την συγκεκριμένη περίοδο η Ν.Δ. όπως όλοι θυμόμαστε δεν κατάφερε να κατεβάσει στις Δημοτικές εκλογές αμιγώς κομματικό συνδυασμό και έτσι "αναγκάστηκε" σε στήριξη του κου Ψαθά!
Το όλο θέμα όμως σε πολλούς προκαλεί μειδιάματα για τη στάση που τηρεί το κυβερνόν κόμμα σε ένα ζήτημα το οποίο αποτελεί παρανυχίδα στα όσα συμβαίνουν καθημερινά στο εσωτερικό του "κινήματος" και τις αντιδράσεις των στελεχών του σε σχέση με την κυβερνητική πολιτική την οποία ασκεί.
messapia-news

Συνελήφθη ο ληστής με το μαχαίρι

Συνελήφθη προχθες το βράδυ στις 10:00 από αστυνομικούς του Τμήματος  Ασφάλειας Χαλκίδας, άνδρας ηλικίας 26 ετών, με τις  κατηγορίες της  απόπειρας ληστείας και οπλοχρησίας.
Ο ληστής το μεσημέρι της Τρίτης 22 Φεβρουαρίου και ώρα  13:30 έγινε αντιληπτός από τον ιδιοκτήτη αποθήκης στην Αγία Ελεούσα να κλέβει διάφορα εργαλεία. Στην προσπάθεια του ιδιόκτητη να τον ακινητοποιήσει, ο ληστής του επιτέθηκε με μαχαίρι και διέφυγε με μοτ/τα μεγάλου κυβισμού.
Αστυνομικοί του  Τ.Α. Χαλκίδας αναζήτησαν το δράστη , σύμφωνα με τις περιγραφές του παθόντα και επέτυχαν τη σύλληψή του την 22.30΄ ώρα της ιδίας ημέρας.
Με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του οδηγήθηκε σήμερα 23-02-2011 στον Εισαγγελέα Χαλκίδας.

Ευβοιόραμα