Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Λήστευαν πολίτες έξω από τράπεζες

Στη σύλληψη του ενός μέλους μιας εγκληματικής ομάδας, που «έστηνε καρτέρι» έξω από τράπεζες και λήστευε πολίτες οι οποίοι μόλις είχαν κάνει ανάληψη, προέβησαν οι αστυνομικοί τις βραδινές ώρες της 6ης Ιανουαρίου, στον καταυλισμό Ρομά της Χαλκηδόνας Θεσσαλονίκης.

Ο δράστης, ένας 22χρονος ημεδαπός, μία μέρα πριν από τη σύλληψή του είχε ληστέψει χρησιμοποιώντας σωματική βία έναν άνδρα, ο οποίος μόλις είχε κάνει ανάληψη του ποσού των 8.000 ευρώ από υποκατάστημα τράπεζας της περιοχής των Αχαρνών Αττικής.

Από την έρευνα που διενεργήθηκε προέκυψε ότι ο συλληφθείς μαζί με ακόμη πέντε δράστες, οι οποίοι αναζητούνται, είχε συστήσει εγκληματική ομάδα, η οποία διέπραττε ληστείες καθώς και κλοπές από αυτοκίνητα ατόμων, τα οποία πριν από μικρό χρονικό διάστημα είχαν πραγματοποιήσει ανάληψη μεγάλων χρηματικών ποσών από υποκαταστήματα τραπεζών στην περιοχή των Αχαρνών.

Όπως εξακριβώθηκε, κατά το τελευταίο τετράμηνο διέπραξαν στην περιοχή των Αχαρνών τέσσερις ληστείες και τρεις κλοπές, ενώ η συνολική αξία των χρημάτων που έχουν αφαιρέσει ανέρχεται στο ποσό των 42.500 ευρώ και των 10.000 δολαρίων.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και ερευνάται η συμμετοχή του και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=452378&cid=4